Celiskiler ve evlilik

Sevgilin bana bi garip geldi. Sanki ailesi tarafından bi baskı içinde. Hani ailesi sürekli oğlum namaz kıl, dinini ihmal etme vs. diye söylüyorlar gibi..
Çünkü kendi içinde olsaydı seninle yakınlaşmazdı, öpüşmezdi.. Aslında ona aykırı değil bunlar ama ailesi tarafından baskı gördüğünü düşünüyorum ben. Ortada çift kişilikli birisi var çünkü açık ve net.

konu gene gelmis dine dayanmis.

konu sahibi simdiden gordugun farkliliklar evlenince daha cok batacaktir. evlilik zaten zor bide göz göre göre dahada çekilmez hale getirmenin alemi yok. ben onsuz yaşayamam diye birşeye inanmıyorum ben. insan annesiz kalıyor gene yasiyor.
cübbe sarık diyorsun Gerçekten cok aşırı ancak kendi grubundan biri kaldırabilir bu tarz bir yaşam tarzını.

• Beğen
Reactions: anu
Hiç çekilmez bir ömür.
Ayrıl bence yoksa hayat zindan olacak sana ve çocuklarına .

Biz eşimle farklı dinlere mensubuz. Aramızda hiç sorun olmadı bugüne kadar... Ama şunu söylemezsem olmaz, 10 yaşındaki çocuğu kapatmak nasıl bir vicdan... Bir de koca bulup evlendirselermiş bari.
Beni seviyor diyorsun da konu sahibi, seni seven böyle değiştirmeye çalışmaz. 5 yaşındaki çocuk dini eğitimden ne anlasın?
Evlenirsen 10 yıl ağlayacaksın. Şimdi ayrıl 1 yıl ağla. Yazık edersin kendine, o kadar söyleyeyim.
Katılıyorum çok mantıklı birisiniz gerçekten :KK50:

Sevgiliniz dindar değilde dinci gibi görünüyor. Dindar olsa zaten size hertürlü saygı duyması gerekirdi olmamış çocuklarının seçimlerinede.yani dindar olsaydı bu kaygılarınız olmazdı. Bi önceki yorumlarda da dinci biri cortlamış ordan pay biçin ilte. Karşılarına bi fikirle, bilgiyle gidildiğinde asla karşı argüman üretemezler anlatsamda anlamazsın belli çünkü gerizekalısın(!)içsesiyle yaşarlar zeka pıtırcıkları. Eger siz dediğiniz gibi biriyseniz böyle bi adamı sevmiyosunuzdur öyle zannediyorsunuzdur. Ve tabiki yol yakınken dönün bir ömür ağlıyacağınıza bi süre ağlarsınız hayatınızı çalmalarına izin vermeyin

Burdan ne bekliyorsun ki sen zaten görüyorsun geleceği ki kafeste kuş gibi olucaksın. Normal çiftler evlendiğinde nasıl bir evde ne renk mobilyalarla hayalleri kurarken sen namaz odası diyosun. Çocuk ismi hayal edeceğine nasıl dini eğitim verilecek kaç yaşında kapanacak diye düşünüyorsun:KK20:
Namaz odası dinimizi öğrenmek yaşamak neden böyle adam öldürmek gibi pislik bi şeymiş gibi karşılanıyo.. herkes istediği hayatı yaşar.. kimseye baskıyla bi şey yaptırılması taraftarı değilim ama dinimize olan bu yaklaşımı da kabullenemiyorum.. islam güzel bi şey harika bi din.. yaşamıyorsak bile öcüymüş gibi bahsetmeyelim..

Sevdiginiz adam hak din yoluna dönmüs

hanımefendi, hak din yoluna dönmüş dediğiniz adam sinemada bu kızla öpüşüp koklaşıyor. yani zina ediyor. haktan dinden dem vurduğu halde hem de.. iki ayrı olguyu bi arada nasıl yaşayabilir acaba?

ve bu kızla yakınlaşmışlar, (anladınız ne konuda yakınlaşıldığını) bu hak din yoluna dönen sözde müslüman damat adayımız, acaba bu yaşa gelmiş zina etmemesi gerektiğini öğrenememiş mi?

''ben gündüz sevgilimle öpüşür sevişir zina ederim, sonra abdestimi alır gider kandil sohbetine katılırım'' kafasında.

tövbe etmek dediğiniz şey nedir? bi şey yaparsın, yanlış olduğunu anlarsın, pişman olur ve bi daha yapmamaya karar verirsin, tövbe budur.

ama sürekli gündüz sevgilisiyle buluşup öpüşüp koklaşıp akşamına tövbe edip namaz kılıyorsa, ertesi gün yine aynısını yapıyorsa bu tövbenin ne manası kaldı?

haşaa, allahı mı kandırıyor bu çocuk? ''ben yapar yapar tövbe ederim, ertesi gün bi daha yapar bi daha tövbe ederim''

peki allah görmüyor mu bunu?

sizin o hak din yoluna dönmüş dediğiniz şahıs, herhangi bir yolda bile değil... hangi tarafa gittiği belli değil.. biz böylelerine ''tatlı su müslümanı, çakma müslüman, sözde müslüman'' falan diyoruz. yani işine geldiğine göre davranır bu tipler.

millete hidayet dilemenize de çok güldüm. pardon da size mi kaldı bu? belki hidayet dilediğiniz kişi, allah katında sizden daha yüce bi makamdadır, nerden biliyorsunuz bunu da hidayet diliyorsunuz?

ha ayrıca söylemek istediğim bi şey daha var, burda konu sahibi dini tartışalım diye açmadı bu konuyu. ayrıca burda din tartışmak yasak, fetva vermek yasak, herkesin müslümanlığı kendinedir.

burda konunun ana fikri şudur: ''bu insan evlenince böyle böyle yapacağını söylüyor, ama ben istemiyorum, ne yapmalıyım, vs''

yani size evleneceğim insan hak yoluna dönmüş mü dönmemiş mi, bu doğru mu yanlış mı bunu sormuyor. sizden fetva ya da hidayet de dilenmiyor.

insanlara biraz saygı duymayı öğrenin, öğrenin ki artık müslüman ülkeleri olarak çağ atlayabilelim !! sırf sizden değil diye, sırf sizin gibi düşünmüyoruz diye hidayette olmadığımızı iddia ediyorsunuz! ne büyük saygısızlık..

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X