Celiskiler ve evlilik

18 aylik bir iliskim var. Ikimizin de isi gucu iyi memleketlerimiz ayni teorik olarak cok uygunuz. Ben evlilikten korkan biriyim normalde ama onunla evlenirsem baska seylerden de korkmaktan korkuyorum. Sevgilimin ailesi cok dindar. Acik biri yok ailede 10 yasindaki kardesi bile kapali. Surekli sohbetler, dergahlar vs. Benim de kapali olmami cok isterdi biliorum ama degilim. En cok tartistigimiz konulardan birirdir kiyafet. Sevgilimle yakin zamanda kisa bir sureligine ayri kaldik. Cok uzuldum cok yiprandim bu sure icinde. Onsuz olamayacagimi anladim. O da oyle. Tekrar baristigimizda ben sensiz olamiyorum, hemen evlenelim nolursa olsun, yanimda ol istiorum dedi. Ama bizim sorunlarimiz var. Cozemedigim ne yapicagimi bilmedigim bu muhafazakarlik konusu. Sevgilim evlendigimizde olabildigince dine uygun yasamak istiyormus. Kendini dine verecekmis. Evimizin bir odasi bunun icin olacakmis. Hatta o manevi hazzi almak icin cuppeli sarikli namaz kilmak istiyormus. Cocugumuz oldugunda onlara gereken dersi verecek, ogluyla birlikte namazlar kilacakmis. Kiz cocugu oldugunda bana uyguladigi baskinin katini uygulamasindan korkuyorum. Gunde bir saat din dersi verecegi icin onlar dogrusunu ogreneceklermis zaten.
Bunlar bana asiri kizlar. Benim annem de kapali ama bunlar fazla bana. Cocuk yapmaktan korkarim ben. Tamam annem kapali ben acigim ama annesi acik kizlari kapali bi aile hic gormedim. Bisey demicek de olsam kizim kapali olursa bunun bana garip geldigi gercegini degistirmicek. Beni sevdigini biliyorum ben de onu. Ortak yanlislarimiz var ayrica. Bunca yanlistan sonra da bu kadar asiri dine uygun yasama istekleri garip geliyor.Nereye kadar sevgili kalacagiz. Evlenmekten odum kopsa da olacak bir gun. Birakip gidemiyorum onsuzlugu yasadim, kalsam durum bu napicagimi bilmiyorum.

Alinti yapilmazsa sevinirim

Arkadaşım kapalı , annesi bacısı açık. Bana göre hür irade ile kapanmak gerekiyor. İnsan uyarır söyler dinimizi anlatır fakat baskı yapıp kapan kapan yani Allahla benim aramda çok saçma geliyor bu tarz baskılar. Benim ailemde tümü kapalı ben açığım

Ya şimdi bitirip belli bir süre üzüleceksin ya da onunla evlenip hayatın boyunca üzüleceksin seçimini yap. Yıllar önce bi sevgilim vardı ailesi aşırı dinine bağlı idi benim annemde kapalı ama normal şekilde baskıcı bir aile değil.ben açıktım ama kıyafetlerimi çokta açık giymem buna rağmen annesi olacak şahıs sevgili olduğumuzu öğrendiği andan itibaren yok pantolon giyiyor yok kapanmayacak mı diye diye beynine işledi çocuğun benim üzerimde zamanla baskı oluşturmaya başladı ve o 3 yıl boyunce peşimde deli divane olan sevgilim bir gün bulunduğum yerde sırf kızlı erkekli bi grup okuldan arkadaşımla pikniğe gittim diye benden ayrılmıştı. günlerce ağladım acısını çektim. sonrasında kafama dank etti bugun beni aile baskısıyla bırakan adamla zaten benim yarınım olamazmış. Sonra Allah karşıma eşimi çıkardı sonsuz şükür olsun hiçbir baskı uygulamaz ve çok mutluyuz şimdi iyiki de bitmiş diyorum her şerde bir hayır vardır.

madem bu kadar koyu bir dindar, neden kendi inançları doğrultusunda bir kızı seçmemiş? burdan ne anlaşılıyor, evlenince seni istediği kalıba sokacak. zaten şimdiden söylemiş ileride olacakları. arkadaşım sen hayatını bu şekilde yaşayan biri değilsen, ki olmadığını söylüyorsun, sırf bu adamı seviyorum diye bütün özgürlüklerinden vaz mı geçeceksin? en basiti çocuğun ilkokula giderken onu kapatmak isteyen bir babası olacak, mutlu olacak mısın? evlilik bir adamı seviyorum aşkından ölüyorum hadi evleneyim gibi bişey değil. evlilik bir amaç birliğidir, beklentilerin arzuların bakışaçın karşıdakiyle ortaktır ki bir ömür geçirmeyi bu şekilde göze alırsın. seninki esaret gibi bişey olacak. nasıl göze alabiliyorsun anlamıyorum. şimdi senin üzerinde hiçbir yaptırımı yok, bişey yapamıyor. yarın evlen de gör başına gelecekleri.

Yani canim bu kadar Celişki içinde nasil sağlikli bir evliliğin olur orasi tartişilir. Tipik aile baskisi eş baskisi sonu olur Adliye.
Çunku meshepler ve din dil irk araya girince sonrasi mutsuz evlilik mutsuz cocuklar. Çok zor durum Allah yardimcin olsun...

Spor yapılırken giyilen mayoya , sorta bu aile bu herif ne der?
O anlamda demiyorum ama spor yasak degil.
Simdi artik kapalilar bile spor yapiyor aslinda illa tenis yaparken mini giyilecek diye zorlamak bence özgürlüğe aykiri. Ben mesela hayatimda mini giyemem kendim istemiyorum okurken sekiz yıl badminton oynadim ama bizde öyle zorunluluk yoktu belki spordan kaynakli. Yani aslinda konu sahibiyle alakali bi durum kendisinin yaşamak istedigi hayat önemli. Eğer bikini giyiyorsa mini etek giyiyorsa tabi ki bu adamla yaşamasi zor gelir. Hele de dergaha bağlı falan diyor yani bunlar herkesin özgür iradesiyle olacak şeyler.
Kapalı milli bayan sporcumuz vardı ödül almıştı. Ama kapali olsa da kizinin spor yapmasina karşi çikan aileler olabilir. Benim eşimin de sülalesi hep kapali mesela tek açık benim ama hiç sorun yaşamadim fakat eşim bi cemaate bağlı olsaydi beni zorlasaydi gercekten zor olurdu. Konu sahibide bunlari kaldiramayacak biri gibi yaşam tarzi farkli. Bu iş zor yani.

Isteyim kizlar o yuzden yazamiyorum. Laptopumdan girdigimde dogrudan cvp yazmak istedigim arkadaslar var. Aksam bulusucaz sevgilimle. Bi arkadas dun namaz kilmasina neden sasirdin demis. Kesinlikle ne guzel kilmasi ama surekli kilmiyor ki bu konunun ustune uykuya dalabilirim diyen adami orda oyle gorunce rahatsiz oldum. Anlatamiyorum. Gercekten sov gibiydi. Ki ben isim geregi her daim ozgurlukcu bakis acisina sahip olmasi gereken biriyim. Olmasi gereken diyorum. Olamadigim anlarda bile oyle olmam gerek. Ama onun bu soyledikleriyle imkansiz. Niye bu kadar abartili davrandigini anlamiyorum. Nuh diyor peygamber de demiyor. Ortak yanlislar demistim. Ileri boyut olmasa da benim icin gayet buyuk yanlislar evet. Hep yuzune vurdum. Madem oyle nasil boyle diye. Sonu tartisma, soylenenleri kendine yedirememe oldu tabi. 10 yasindaki cocugu yatili verirsen, dinini duzgun ogrensin diye veriyoruz dersen e o cocuk kpaninca kendi istiyo mu oluyo. Cocuk ya. 10 yasinda. Ben bu yasima kadar her gecen sene ne kadar olgun dusunememisim diyorum. 5 yasinda baslarim ben egitime diyo. Aksam buluscaz. Ne konuscagimi da bilmiyorum valla. Kaliyorum oylece. Suan bisey yokmus gibi haberlesiyoruz fln cok hissediyorum sevdigini. O kadar zor ki..

nikahı eşinize yapıyorsunuz ailesine değil. onlarıın hayat tarzı onları bağlar sizi değil helel hele din gibi konularda hiç pazarlığa girmeyin onların kafasındaki yarın bir gün kapanacak yada bize uyacak şekli varsa tehlikeli bir dayatma evliliğinizi tehdit edebilir bence baştan konuşun kalın çizgiler çizin sizin yaşam biçiminize karışılmayacaksa evet deyin diğer ihtimaller her türlü mücadele ve emek yıpranma riski var

Isteyim kizlar o yuzden yazamiyorum. Laptopumdan girdigimde dogrudan cvp yazmak istedigim arkadaslar var. Aksam bulusucaz sevgilimle. Bi arkadas dun namaz kilmasina neden sasirdin demis. Kesinlikle ne guzel kilmasi ama surekli kilmiyor ki bu konunun ustune uykuya dalabilirim diyen adami orda oyle gorunce rahatsiz oldum. Anlatamiyorum. Gercekten sov gibiydi. Ki ben isim geregi her daim ozgurlukcu bakis acisina sahip olmasi gereken biriyim. Olmasi gereken diyorum. Olamadigim anlarda bile oyle olmam gerek. Ama onun bu soyledikleriyle imkansiz. Niye bu kadar abartili davrandigini anlamiyorum. Nuh diyor peygamber de demiyor. Ortak yanlislar demistim. Ileri boyut olmasa da benim icin gayet buyuk yanlislar evet. Hep yuzune vurdum. Madem oyle nasil boyle diye. Sonu tartisma, soylenenleri kendine yedirememe oldu tabi. 10 yasindaki cocugu yatili verirsen, dinini duzgun ogrensin diye veriyoruz dersen e o cocuk kpaninca kendi istiyo mu oluyo. Cocuk ya. 10 yasinda. Ben bu yasima kadar her gecen sene ne kadar olgun dusunememisim diyorum. 5 yasinda baslarim ben egitime diyo. Aksam buluscaz. Ne konuscagimi da bilmiyorum valla. Kaliyorum oylece. Suan bisey yokmus gibi haberlesiyoruz fln cok hissediyorum sevdigini. O kadar zor ki..
Ne konuşacağını biliyorsun aslında.Ben bu söylediğin anlattığın yaşam tarzından rahatsızlık duyuyorum diyebilirsin.Hem bir tepkisini görmüş olursun.Hatta o kamera karşısında namaz işi benim çok garibime gitti yani ben namaz kılmaya gidiyorum seni ararım deyip gidip kılsaydı o nedir yani kamera karşısında?? Çok enteresan geldi bana mesela.Ben olsam onun bile sebebini sorardım.Bak bu iki kişilik bir ilişki ve kafandaki soru işaretlerini olumlu ya da olumsuz gidermelisin.Olumsuzsa bitirirsin en fazla 2 3 ay üzülürsün.Seni tatmin ederse korkularınla ilgili devam edersin.

Valla kendin yazmissin aradaki uyumsuzluklari bahsettigin kisi simdi sana evlenelim der onun icin hicbir sorun yok senle evlenecek ailesine gireceksin gerek baskidan gerekse iclerinde sap gibi tuhaf goze batan tip olmamak ve irdeleyici bakislarindan kurtulmak icin istemedigin biri haline donuseceksin. Olacak olan bu adamin bir cekincesi yok ister istemez bu kizi istedigim sekle sokarim karim olduktan sonra diye dusunuyor bence, cocuklar uzerinde de zaten adam dusuncesini soylemis bence aileside arkasinda olduktan sonra kendi cocuklarin uzerinde herhangi bir yetkin soz hakkin olacagini sanmiyorum ben. Kisaca korkmasi gereken sensin adam kafasinda coktan planini sana soylemis sana uyarsa evlen uymazsa kac git. Zaten su kadar korku ve tereddut varsa aklinda orda tam olarak uyumda mutluluktan sevgi asktan bahsedemeyiz, adam seni kafasindaki kadina donusturmeye calisiyor, simdi evlensen ve sorun ciksa bu konularda adam ben senden saklamadim biliyordun diyecek.
1 ay uzulursun 2 ay uzulursun sonra unutur gidersin , 1.5 senelik sevgili yani alt tarafi ayril gitsin bence.

18 aylik bir iliskim var. Ikimizin de isi gucu iyi memleketlerimiz ayni teorik olarak cok uygunuz. Ben evlilikten korkan biriyim normalde ama onunla evlenirsem baska seylerden de korkmaktan korkuyorum. Sevgilimin ailesi cok dindar. Acik biri yok ailede 10 yasindaki kardesi bile kapali. Surekli sohbetler, dergahlar vs. Benim de kapali olmami cok isterdi biliorum ama degilim. En cok tartistigimiz konulardan birirdir kiyafet. Sevgilimle yakin zamanda kisa bir sureligine ayri kaldik. Cok uzuldum cok yiprandim bu sure icinde. Onsuz olamayacagimi anladim. O da oyle. Tekrar baristigimizda ben sensiz olamiyorum, hemen evlenelim nolursa olsun, yanimda ol istiorum dedi. Ama bizim sorunlarimiz var. Cozemedigim ne yapicagimi bilmedigim bu muhafazakarlik konusu. Sevgilim evlendigimizde olabildigince dine uygun yasamak istiyormus. Kendini dine verecekmis. Evimizin bir odasi bunun icin olacakmis. Hatta o manevi hazzi almak icin cuppeli sarikli namaz kilmak istiyormus. Cocugumuz oldugunda onlara gereken dersi verecek, ogluyla birlikte namazlar kilacakmis. Kiz cocugu oldugunda bana uyguladigi baskinin katini uygulamasindan korkuyorum. Gunde bir saat din dersi verecegi icin onlar dogrusunu ogreneceklermis zaten.
Bunlar bana asiri kizlar. Benim annem de kapali ama bunlar fazla bana. Cocuk yapmaktan korkarim ben. Tamam annem kapali ben acigim ama annesi acik kizlari kapali bi aile hic gormedim. Bisey demicek de olsam kizim kapali olursa bunun bana garip geldigi gercegini degistirmicek. Beni sevdigini biliyorum ben de onu. Ortak yanlislarimiz var ayrica. Bunca yanlistan sonra da bu kadar asiri dine uygun yasama istekleri garip geliyor.Nereye kadar sevgili kalacagiz. Evlenmekten odum kopsa da olacak bir gun. Birakip gidemiyorum onsuzlugu yasadim, kalsam durum bu napicagimi bilmiyorum.

Bu sekilde de mutlu olmaniz anlaşmaniz mumkun gozukmuyor. Bence birak iki taraf da kendi hayat tarzina uygun kisiler bulsun. İlerde ailesinden de laf soz isitirsin. O da siz karismayin demez, dinimizde bu sekilde dogrusu, dogru soyluyorlar der. Yani evlenirseniz bile bile lades olacak.

Bir de burada yazilanlar silinemiyor. Goze alamiyorsan aklinda olsun cunku alinti yapmayin demişsin ;)

Bizim ailemizde bole masallah cok guzel
Yani bu durumdan rahatsizsan zorlanirsin epeyy
Ama ayak uydururum diyorsan hic bi sıkıntı olmaz
Cunku yaptiklari kotu seyler degil tamamen inancina bagli
Iyice olc bic

çok güzel valla

Arkana bakmadan kaç bence:KK55:
Zamanında öyle biri istediydi beni hoşlanmama rağmen üstelik hali vaktide yerindeydi,kabul etmedim. İyikide etmemişim. Davul bile dengi dengine

Back
X