CELLADİMA MEKTUPLAR

Nemecek

Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2016
339
255
18
Celladima doğru yürüyorum. Ayaklarimin altında hışırdayan çimen sesleri. Sahi, yeşilin bir sesi varmış simdi farkediyorum. Kalbim çarpiyor hızlı daha da hızlı ama hissedemiyorum. Etrafımda kahkaha sesleri. Ben yürüdükçe yüzler büyüyor. Neden herkes bana bakıyor? Biliyorlar çünkü. Zaten nereye kadar saklayabilirdim ki...

Midem bulanmaya başladı. Seni her gördüğümde böyle oluyorum. Durdum şimdi ben. Daha fazla sana yaklaşmak istemiyorum geri dönmeliyim. Keşke o gece de bunu akıl edebilseydim. Sahi, ne konuşacaksin benimle?

Lütfen kal orada. Bana daha fazla yaklaşma. Bak bunu da diyebilirdim sana o gece. Ama demedim. Belki de dedim. Bilmiyorum. Hatirlamiyorum. Sen hatirliyor musun? Sana dur dedim mi? Dilim konuşmasa da gözlerim dedi mi? Bundan önce şunu sormalıydım galiba " sen o gece benim gözlerime hiç baktin mi, bakabildin mi?

Herşeyi yanlış yapiyorsun! Nasil bir kizsin sen? Aptalsın, aptal!Allahim bir insanda zerre kadar beyin olmaz mi? Yok ama işte, olmayınca olmuyor. Senden bir bok olmaz kızım ben sana söyleyeyim ya da yoook olur olur. Senden anca bir bok olur!

Doğru söylüyordu ben herşeyi yanlış yapmıştım. Ama ilk yanlışım neydi acaba? Keşke biraz susabilseydi belki o zaman aklimi toparlayıp cevabını bulabilirdim. Of! Bu keki nasıl yapacaktım? Yumurta ve şekeri beyaz olana kadar çırp dedi bana ama sarı beyaza nasıl dönüşecek ki? Bence o aptal bir kadın. Kırmızı ve sarıyı karıştırırsak turuncuyu elde edebiliriz. Kırmızı ve maviyi karıştırırsak moru, sarı ve maviyi karıştırırsak da yeşili ama sarı ve beyazı karıştırırsak beyazı elde edemeyiz! Okulda ögrenmiştim bunu. Asıl aptal olan oydu. Bunu bile bilmiyordu.

Ayşe aradi bugün beni. Okulun mezuniyet partisinde giyeceği kıyafeti almış. Benim ne aldığımı merak ediyormuş. Bakınıyorum, kararsız kaldım dedim. Oysa hiçbir şeye bakındığım falan yoktu. Gitmeyeceğim o partiye. Babam izin vermiyormuş. Behiye abla söyledi. Güya adı mezuniyet partisiymiş. Kizlar sürüp sürüştürecek, mini mini giyinip göğuslerini bacaklarini gösterecek, erkekler de böyle basit kızlarla takılacakmış o akşam.

Babam ilkokul mezunuydu nerden biliyordu acaba lise mezuniyet gecelerini? Behiye abla mı söyledi ki ona? Behiye abla biçki dikiş kursuna gitmiş çünkü. Belki onların da bir mezuniyeti oldu da ordan mı biliyor ki? Of! Behiye ablanın dediği gibi bazen aptal bir kız oluyorum ben. Ne işi var erkeklerin biçki dikiş kursunun mezuniyetinde. En iyisi bunları düşünmemek. Nasıl olsa gitmeyeceğim o partiye.

Kitap okumayi seven sizlerden kitaptan alintilar ile ilgili yorumlar bekliyorum. Şimdiden zaman ayırıp okuyan ve yorumda bulunanlara teşekkür ederim.

Yukarida ilk uc mesaj kitabin farkli bolumlerinden alintilardir. Kitap okumayi seven biri olarak sizce uslup, merak duygusu uyandirip uyandirmadigi vb. şeyler ile ilgili yorumda bulunur musunuz lutfen.

Aslında üslup olarak cok hoş bir akiciligi var konuyu bilmiyorum ama baş karakterin ruh hali bende merak uyandırdı aile yapısı ne yaşamış olabileceği ruhunun safligini kirginligini güzel yansitmissiniz bana kalırsa ruh dünyasını hem cümle akışını da beğendim içine alıyor karakterin okurken benim için önemli olan okurken kendimi o karakter gibi hissetmek çünkü bu bir kaç paragrafta da o hissiyati aldım marilyn monroe ya da selam tamamen tarafsız yorum yapıyorum Marilyn bilir

Basitçe yazayım, eğer bu alıntılar bir kitabın arka kapağında yazıyor olsa, alır okurdum :) Genç arkadaşımıza başarılar dilerim. Yolu açık olsun :)

Çok teşekkür ederim. Yorumlarinizi iletecegim.

İsmi bana çok tanıdık geldi bir yerde yazan bir hikaye mi sosyal platformda yayınlanan sanki denk geldim ismine ve su an çok merak ettim

İsmi bana çok tanıdık geldi bir yerde yazan bir hikaye mi sosyal platformda yayınlanan sanki denk geldim ismine ve su an çok merak ettim

Hayir. Ilk defa burada paylaşıldı. Ama benzer isimde bir kitap var ise bir rastlanti olmali. Bunu arastirip kitap ismini degistirmeli dostum. Bunu ona iletecegim.

Onu tanimayan tek bir kişinin bile yorumu bizim için önemli. Yazmasi gerektiğini surekli soyluyoruz o da onu tanidigimiz icin tarafli okudugumuzu saniyor.

Buradaki yorumlari tek tek okutacagim. Tabi begenmeyenler icin onerilere acigiz.

Öyle mi? Wattpad'de aynı isimde bir kitap var. Bu yöntemi deneyebilirsiniz. Wattpad'de bir hesap açsın ve kitabını paylaşsın. Eğer telif hakkından falan çekiniyorsa, sorularınızı bana sorabilirsiniz. Yardımcı olmaya çalışırım.

Ben de görmüştüm. Kütüphaneme bir ekleyeyim bakalım :)
Değil mi cok tanıdık olarak geldi belki benzerdir tam ayni degildir bakmak lazim bence de wattpad a eklemeli bunu hem daha dogru ve geniş tepkiler alabilir hemde kendisini geliştirmek istiyorsa daha iyi olur bir şekilde bir sürü kişiye ulaşıyor yazılanlar

Aynen. Çok faydalı olacaktır, önünü de açar hem.

Teşekkür ederiz. Programi bilmiyorum size tekrar yazacağım. Kitap daha bitmedi ben onu teşvik etmek için izin alarak paylaştım. İlk olarak siz okudunuz hicbir yerde paylasilmadi. Isim degistiri mi bilmiyorum. Boyle kalsa sorun olur mu onu da bilmiyorum. Siz bize baya yardim edeceksiniz galiba:) Bitmedigi icin hepsini paylasmak ister mi bilmiyorum. Teliften dolayi. Bunun da bir çözümü var galiba. Siz yazmissiniz.

Sorun olmaz. Aklınıza takılanları bana bir öm atarak sorun, bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.

Sorun olmaz. Aklınıza takılanları bana bir öm atarak sorun, bildiğim kadarıyla yardımcı olayım.

Siteye uye olacak ancak telif hakki icin haklarini nasil koruyabilir. Bir de hikayenin ne kadarini paylasmali? Tabi ki hepsini paylasmicak ama tanitim olmasi adina ne kadarini paylasmali?

Siteye uye olacak ancak telif hakki icin haklarini nasil koruyabilir. Bir de hikayenin ne kadarini paylasmali? Tabi ki hepsini paylasmicak ama tanitim olmasi adina ne kadarini paylasmali?
Öncelikle Wattpad'e üye olacaksa hikayenin tamamını paylaşmalı. Orada bir okur kitlesi olacak ve yeni bir parça eklemesini bekleyecekler.
Telif hakkı için çeşitli önlemler var. İlki ve en güvenlisi Noter Onayı. Ama bunun için hikayenin bitmiş olması lazım. Diğer bir yöntem de örneğin size hikayeyi mail atması ve sizin onu mail kutunuzda saklamanız, tek bir kez bile değiştirmeden, bu kısım önemli. Siz size yollanan dosyaya nokta dahi koymayacaksınız. Bu benim tercih ettiğim yöntem.
Yayın evlerine gönderirken de bu yolları kullanmalı. Önce kendi hakkını güvene almalı.
Yayın evine yolladıktan sonra işler şöyle gelişiyor:
Siz yayın eviyle bir sözleşme imzalayıp yayım haklarını yayımcıya devrediyorsunuz. O size belli bir ücret veriyor ki yeni yazarlar için bu küçük bir meblağdır, geri kalan kâr da yayımcının oluyor. Ama bu devir belli bir süreyi kapsıyor mesela 10 yıl, siz isterseniz o 10 yılın sonunda eseri başka bir yayınevine de devredebilirsiniz çünkü eserin fikri telifi sizde kalır.
Ben okunabilirliği açısından Wattpad'i tavsiye ederim, forum siteleri yeterli okuyucu sağlamayacağı gibi, profesyonel bir ortam da sağlamaz. Okur ve yazarı aynı platformda buluşturan bir sitedir. Kısmi bir koruma da sağlar üstelik. Telif konusunda sıkıdır. Hikayenizi başkasının da paylaştığını fark ettiğinizde bir mesajla o hikayeyi kaldırtabilirsiniz.
Başka bir soru var mı?
:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…