Merhaba.Anlattığınız temporomandibular eklem bozukluğu gibi.Çene cerrahisi halbuki bu hastalıkla ilgileniyor.Nasıl çare yok dedi anlamadım. Size bu hastalıkla yaşadığım geçmişi açıklayayım belki bir başka doktora muayene olmak istersiniz.
Yaklaşık 7-8 sene önce bir sabah uyandığımda çenem kilitlenmişti ve hiçbir şekilde açamamıştım.Ağrı feciydi. İlerleyen zamanlarda Çenem açıldı fakat ''kütürdemeler'' başladı bu sefer.Bazen öyle bir kilitleniyordu ki ağzımı açarken işkence çekiyordum. Bir keresinde kilitlenen çenemi ani hareketle açtığımı hatırlıyorum.Ondan sonra hayat bana zehir oldu. Diş fakültesine gittim beklemeden.Ortodonti bölümüne. Geceleri uyurken dişimi sıktığımı söylediler.Halbuki hiç haberim yok
Ertesi güne hemen bir randevu yazıp ilaç ve serum almamı söylediler. Gittim ''atriosentez'' yapıldı. Yani çene kemiğime iki iğne girdiler birinden serum verip orayı yıkadılar diğerinden içerideki suyu çıkardılar.Ardından o aldığım ilacı enjekte ettiler.(İlacın yaptığı ağrıyı hiç unutamıyorum.) Malesef 4 kere aynı işlemi gördüm ve her iğneden sonraki haftam çok zahmetli geçti. Tedavi görürken doktorun yaptırmamı söylediği diş splintimi gece uyurken dişlerime takıp uyudum.Bir sene falan kullandım bunu.4 iğneden sonra çene eklemimdeki kısıtlı hareketler bitti.Ama geriye tedavinin bıraktığı kas ağrıları kaldı.Onun için de bir güzel ağız içimdeki kaslara lokal anestezi enjekte ettiler,bitti. Zor oldu ama bitti.Şuan Allah'a bin şükür çok iyiyim.Tekrarlama olasılığı yüksek dendi ama sık sık egzersiz yapıyorum.
Umarım size faydam dokunmuştur.Allah acil şifa versin.