Sağlık sorunlarım kişisel olduğu için bilgi vermek istemiyorum. Zaten herkesin sorunu farklı ve doktor ona göre bir tedavi planı oluşturuyor yani benim tedavi planımı söylememin size bir faydası yok. O yüzden siz birkaç doktora gidip kafanıza hangi tedavi planı yattıysa o doktor ile devam etmenizde fayda var. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşiriz.Çene eklemi icin size nasil bir tedavi uyguladı?
Sizin sağlık sorunlarınızı merak ettiğim için sormuyorum. Elbette herkesin sorunu farklı merak ettiğim çene eklemi ameliyati yapan az doktor var ki Mustafa tek için araştırma yaptığımda daha çok kapalı ameliyat (antrosentez) yaptığı yönünde sonuç buldum eğer benim durumum için faydalı ise bende ona gitmek isterim di . Teşekkür ederim size de geçmiş olsun umarım memnun kalirsinizSağlık sorunlarım kişisel olduğu için bilgi vermek istemiyorum. Zaten herkesin sorunu farklı ve doktor ona göre bir tedavi planı oluşturuyor yani benim tedavi planımı söylememin size bir faydası yok. O yüzden siz birkaç doktora gidip kafanıza hangi tedavi planı yattıysa o doktor ile devam etmenizde fayda var. Tekrar geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda iyileşiriz.
Siz dişmi sıkıyorsunuzMerhaba kızlar son durumlarınız nasıl ben aynı dongu splınt dedıler bana da
Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun ve Allah şifa versin. Bunun zorluğunu gerçekten çeken bilir. Ben de geçen sene birkaç doktor dolaştım aynı sebeple. Biri çene eklemine yapılacak hiçbir şey yok böyle yaşayan çok kişi var dedi. Biri splint tedavisi önerdi ancak tek plak için 75000 tl istedi ayrıca fizyoterapistle de doğru duruş için çalışmak zorunlu diyip 25000 de öyle isteyince ben başka bir doktor buldum. Bu doktorum da splint tedavisi yaparız sonra da ortodontik tedavi şart dedi çünkü bende kapanış bozukluğu da var. Tamam dedik splint yaptık- diğer doktorun 75000 dediği plak burada bana 12000’e yapıldı- Bunu geceleri tak dedi. Gelgelelim hiç kullanamadım çünkü ağzım açık kaldığı için afedersiniz tükürüğü yutmazsam salyam akıyor ve bundan iğrendiğim için de uyuyamıyorum, rahat edemiyorum. Ayrıca bu splint dişlerimi de çok sıkıyor. Ne zaman taksam iki saat içinde diş etlerim ezilip şişiyor hatta morarıyor. Doktora defalarca ölçüsü küçük herhalde diye gittim her seferinde sen sabırsızsın sabretsen ağzın alışacak diyip gönderdi, plak öylece duruyor çekmecede. Ama ben boyun ve çene ağrısından da uyuyamıyorum. Uzun lafın kısası ben sizden doktor önerisi isteyeceğim. Şu an memnun kaldığınız yer neresi, hangi il hangi dişçi acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba çenemi çok açınca sol eklemde ağrı oluyor. 2 parmak açabiliyorum ağzımı. Doktorum MR istedi sonucum temiz çıktı. Ama muayene sonrası doktor eklem plağı yapılması gerektiğini sağ taraf diskin kaydığını söylüyor.Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun ve Allah şifa versin. Bunun zorluğunu gerçekten çeken bilir. Ben de geçen sene birkaç doktor dolaştım aynı sebeple. Biri çene eklemine yapılacak hiçbir şey yok böyle yaşayan çok kişi var dedi. Biri splint tedavisi önerdi ancak tek plak için 75000 tl istedi ayrıca fizyoterapistle de doğru duruş için çalışmak zorunlu diyip 25000 de öyle isteyince ben başka bir doktor buldum. Bu doktorum da splint tedavisi yaparız sonra da ortodontik tedavi şart dedi çünkü bende kapanış bozukluğu da var. Tamam dedik splint yaptık- diğer doktorun 75000 dediği plak burada bana 12000’e yapıldı- Bunu geceleri tak dedi. Gelgelelim hiç kullanamadım çünkü ağzım açık kaldığı için afedersiniz tükürüğü yutmazsam salyam akıyor ve bundan iğrendiğim için de uyuyamıyorum, rahat edemiyorum. Ayrıca bu splint dişlerimi de çok sıkıyor. Ne zaman taksam iki saat içinde diş etlerim ezilip şişiyor hatta morarıyor. Doktora defalarca ölçüsü küçük herhalde diye gittim her seferinde sen sabırsızsın sabretsen ağzın alışacak diyip gönderdi, plak öylece duruyor çekmecede. Ama ben boyun ve çene ağrısından da uyuyamıyorum. Uzun lafın kısası ben sizden doktor önerisi isteyeceğim. Şu an memnun kaldığınız yer neresi, hangi il hangi dişçi acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben Celal Bey’e gitmedim başka bir profesöre göründüm, o da şu an için çene açıklığımın iyi olduğunu ve ameliyata gerek olmadığını söyledi. Ortodontik tedavi görüp ağız kapanışını düzeltirsem şikayetlerim azalacakmış o yüzden öncelik diş teli benim için. Artrosentez konusunda hiç bilgim yok maalesef sizi yanıltmak istememMerhaba çenemi çok açınca sol eklemde ağrı oluyor. 2 parmak açabiliyorum ağzımı. Doktorum MR istedi sonucum temiz çıktı. Ama muayene sonrası doktor eklem plağı yapılması gerektiğini sağ taraf diskin kaydığını söylüyor.
Plak düzenli kullanımda yeterli olur mu çok korkuyorum. Artrosentez yapmasam?
Birde söylediğiniz doktora gittiniz mi Celal beyden memnun kaldınız mı? Dr Fulya uçeme muayene oldum bilginiz var mı bu doktor nasıl sizce
Merhaba çenemi çok açınca sol eklemde ağrı oluyor. 2 parmak açabiliyorum ağzımı. Doktorum MR istedi sonucum temiz çıktı. Ama muayene sonrası doktor eklem plağı yapılması gerektiğini sağ taraf diskin kaydığını söylüyor.Sizin sağlık sorunlarınızı merak ettiğim için sormuyorum. Elbette herkesin sorunu farklı merak ettiğim çene eklemi ameliyati yapan az doktor var ki Mustafa tek için araştırma yaptığımda daha çok kapalı ameliyat (antrosentez) yaptığı yönünde sonuç buldum eğer benim durumum için faydalı ise bende ona gitmek isterim di . Teşekkür ederim size de geçmiş olsun umarım memnun kalirsiniz
Merhaba bende anlattığınız her şeyi yaşıyorum uzun süredir vardı problemim kıtlıyordu ama sorun yaratmıyordu ta ki geçen seneye kadar ses gitti ağrı başladı ses gitti diye sevinmiştim bir de meğer kötüymüş bu doktorlarda bir şey demiyor ne yapacağımı bilmiyorum mr çekinmedim aynı yaştayız çenem sağa kayık çok güzel dişlerim olmasına rağmen bu yüzdenMerhabalar
Bu mesajım benim gibi yıllardır çene eklemi problemi çekmiş insanlara fayda amaçlı yazıyorum.
Yaklaşık 4 senedir çene eklemimden sesler geliyordu ve hafif agrilarim vardı birgün çenem kitlendiginde kulak burun boğaz doktoruna gittim (garip gelebilir ama boynum da tutulduğu için çene cerrahina gitmek aklıma gelmedi)
Agzimi 1 parmak bile açamıyordum doktorun bana verdiği kas gevşetici iğneleri kullandım ama 1 ay boyunca agzim açılmadı. Çok mesaili bir işte çalıştığım için yorgunluktan kaslarımin gergi liginden sanıyordum. Agrilarim biraz artmaya başlayınca 20 lik disledimi çektirmeye gittiğim de doktor bana ekleminde problem var fakulte hastanesine git dedi. Orada bana verilen agri kesici ve kas gevşetici ilaçları kullandım cene 1 bucuk parmak acilinca1 ay arayla 4 20 lik dişlerim çekildi ve bana evet ekleminde problem var yumuşak beslen çeneni zorlama dendi ağrim çok olmayınca bunlara uyabildihimce uydum. 2 sene içinde agzim sol tarafa kaydı ve kütlemelerim geçti kütlemeler geçtiği için daha iyi olduğunu düşündüm(maalesef daha kotuymus) ancak kayiklik için tekrar fakülteye gittiğimde gece plagi önerildi ben bu plagi kullanırken çene eklemim birgun bir anda aşırı ağrımaya başladı ve agzim iyice yamuldu ama her hastaneye gittiğimde bununla yaşamayı öğrenin dediler bunları diyende maalesef hep öğrenci doktorlardi bulunduğum şehide çene cerrahi bölümüne fakülteden direkt randevu yok özeline o yüzden öğrencinin üzerine çıkamıyorum. Birgun aglayarak gittigimde prf doktorla gorusturduler bana dedigi sey eklem cok zor bir alan maalsef bununla yasamayi ogren sicak masaj yap plagini kullan oldu. Birgun canıma tak dedi ve başka bir şehire o agrilarimla özel bir doktorla gorustum instagramdan bulmustum benden ne mr ne tomografi istemeden direkt antrosentez hyaluronik asit ve aynı gün botoks yaptı ve o işlemden sonra nevralaji agrilarim olmaya başladı. Ve ben kendi arastirmalarimla özel hastane de mr ve tomografi çektirdim. Mr sonucunda redüksüyonsuz disk deplesmanim var diskim baya önde ve sıkışmış kilitli kalmis sinirlere baski yapiyor bt de ise kemikte hipoplazi yani erime çıktı arkadaşlar. Ayni zamanda kemijlerim surtundugu icin yogun kireclenme .Kapanis dengesiz oldugu icin sag tarafa asiri yuk bindiginden skleroz yani kemik kalinlasmasi ben 4 senedir doktor doktor gezdim lütfen bu sorunlar başladığı an bi mr ve tomografi istenmese de cektirin şuan benim durumun açık ameliyatlik olmuş ve antrosentez işlemini sert stabilizasyon splint kalın olmdan denemeden eklemlerinizi sakinleştirmeden asla yaptırmayın ben nevralaajiye yakalandım eklem sakinleşmeden agri varken yapılan antrosnetz işlemi eklemi travmatize edip o diskin baskıladigi sinirleri yangın yerine donusturuyo.ve inanın bana çoğu doktorun bu konuda hiç bir bilgisi yok size önerim kütlemeleriniz baslar başlamaz çene cerrahinin verdiği agri kesici ilaç ve plagi kullanmak sert şeyler yememek ceneyi zorlamamak ve kesi likle doktorunuz istemese de mr ve bt cekytirin bana 4 yıl önce çekilmiş olsaydı benim diskim kaymadan kemiğim eriyip kireclenme derecesine gelmeden ve sinirlerim harap olmadan durdurdum şuan 28 yaşımdayım ve açık ameliyat olacağım 300 bin lira istendi protez yapilacak ve yüzde 65 garanti veriliyor. Gerçekten bu rahatsizligi çeken herkese Allahtan şifa diliyorum
Merhaba 75000 istedi dediğiniz yer splint için istemiş olabilir çünkü splint sadece gece takılmaz bütün gün takıyorsunuz yemeğinizi onunla yiyorsunuz size gece plağı yapılmış sanırım yüksek fiyattan dolayı bende splint yaptıramadımMerhaba, öncelikle çok geçmiş olsun ve Allah şifa versin. Bunun zorluğunu gerçekten çeken bilir. Ben de geçen sene birkaç doktor dolaştım aynı sebeple. Biri çene eklemine yapılacak hiçbir şey yok böyle yaşayan çok kişi var dedi. Biri splint tedavisi önerdi ancak tek plak için 75000 tl istedi ayrıca fizyoterapistle de doğru duruş için çalışmak zorunlu diyip 25000 de öyle isteyince ben başka bir doktor buldum. Bu doktorum da splint tedavisi yaparız sonra da ortodontik tedavi şart dedi çünkü bende kapanış bozukluğu da var. Tamam dedik splint yaptık- diğer doktorun 75000 dediği plak burada bana 12000’e yapıldı- Bunu geceleri tak dedi. Gelgelelim hiç kullanamadım çünkü ağzım açık kaldığı için afedersiniz tükürüğü yutmazsam salyam akıyor ve bundan iğrendiğim için de uyuyamıyorum, rahat edemiyorum. Ayrıca bu splint dişlerimi de çok sıkıyor. Ne zaman taksam iki saat içinde diş etlerim ezilip şişiyor hatta morarıyor. Doktora defalarca ölçüsü küçük herhalde diye gittim her seferinde sen sabırsızsın sabretsen ağzın alışacak diyip gönderdi, plak öylece duruyor çekmecede. Ama ben boyun ve çene ağrısından da uyuyamıyorum. Uzun lafın kısası ben sizden doktor önerisi isteyeceğim. Şu an memnun kaldığınız yer neresi, hangi il hangi dişçi acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kesinlikle postürü de etkiliyor çenem sağa kayıp sağ omzum biraz yukarda mesela pelviğim yamuk gibi sağ bacağımı da daha kısa hissediyorum vs vs zincirleme bozuluyor vücut siz dikkat ettiğiniz halde mi ilerledi bu şekildeSize de geçmiş olsun her insan benim yaşadığım sorunu yaşamıyor ölene kadar çene eklem sıkıntısı olup bu şekilde yaşayan insan var ilerlemiyor durum bazı kişilerde ama benim ki ilerledi çok fazla agrim var mesela
Zaten çene eklemi disk kayikligi olan kişiler de poster direkt bozuluyor benim boyun duzlesmem ve poster sorunum çene eklemimden sonra oldu
Evet anlattığınız hersey bende var :) benimde bir bacağım diğerinden kısa pelvis yamuk duruyor bir taraf aşağıda boynum hep tutuk zaten ama bununla ilgilenen fizyoterapist bulmakta zor maalesef bulunsa da hersey zaten çok pahalıKesinlikle postürü de etkiliyor çenem sağa kayıp sağ omzum biraz yukarda mesela pelviğim yamuk gibi sağ bacağımı da daha kısa hissediyorum vs vs zincirleme bozuluyor vücut siz dikkat ettiğiniz halde mi ilerledi bu şekilde