Çenem kitlendi 😕

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 haftadır kızlarım hasta ben de farenjit olmuşum kızlar bronşit olmak üzereyken müdahale edildi. 2 haftadır günde 1 saat uykuyla duruyorum stresten vücudum titriyor artık. Kızlar çok kötü öksürüyor antibiyotik tedavisi görüyoruz henüz bir etki göremedik 😢

Dün gece küçük kızım uyumadı eşim de dedi ki bırak ben sallayayım sen uyu neyse dedim tamam çocuk feryat figan ağlıyor eşim de zannetmeye çalışıyordu ben de tamam ver sen bana sallarım dedim o arada stresten herhalde dişlerimi sıktım sert bi şekilde o yüzden çenem kitlendi şu an en fazla 2 cm acabiliyorum ne yapacağımı şaşırdım nereye gitsem bilmiyorum nasıl gideceğim onu da bilmiyorum bi akıl verin nolur sabahtan beri hiç bi şey yiyemedim çorba vs hariç 😕 başına böyle bir sorun gelen var mı?
Benim yazın kilitlenmişti. Stresli bir yaz geçirdim. Çene cerrahına gitmeniz lazım ama önce diş hekimi, o sevkedecek. Benim acil olduğundan ve çene cerrahı izinli olduğundan panaromik film çekildi diş hekimince sonra kas gevşetici ve magnezyum verildi. 2-3 güne geçti. Ara ara hala yoklar beni yine gitmemgerek. Geçmiş olsun.

Nasıl taktınız yerine peki çünkü ben ağzımı çok az açıyorum ağrıyor kulağıma vuruyor ağrı

Kulağıma vuruyor dediniz de orta kulak iltihabı olabilir mi ?
Çünkü oda çene ve kulak civarında rahatsizlik veriyor.
Ağzınızı açsanız acıyarak kitleniyor konuşturmadığı dahii oluyor

Çene çıkığında ağız kapanmaz, çeneniz çıkmamış. Kasları zedelemişsinizdir, onun için de evdeki kas gevşeticilerden içebilirsiniz. En önemlisi sağda ve solda kulağınızın önüne yani alt çenenizin köşesine gelen yere sıcak havlu koyun, spazmı çözülür biraz. En az yarım saat kadar yapmak lazım ama bir kaç havluyla yapın biri soğudukça öteki sıcağa geçin arada sıcaklık düşmesin.

Hatırladım evet daha önceden diş sıkma sorunum yoktu dün gece çok üzüldüm kizlarima büyük kızım öksürmekten uyuyamiyor ağlıyor anne uyumak istiyorum diye yanımda yat diyor onun odasına gidiyorum küçük kızım gece çok ağlıyor eşim getirip götürüyor stres yaptım uykusuzluk fena etkiledi beni dişimi sıktığımı ağzımı acamayinca anladım 😢
Bu arada doktorunuza danışarak kızlarınız için okaliptüs yağı öneririm. Ama doktorunuza danışın lütfen.Sık sık Bronşiyolit geçiren kızımda çareyi böyle buldum sırtına YADA göğsüne sürüp sıcak havluyla kapatıyorum. Ama sadece tek yönlü sürmek gerek. Doktora sormadan yapmayın yinede.

Çene kası spazmı olabilir.Doktor kontrolünde kolayca halledilir.Geçmiş olsun kızlarınıza da size de.

Birkaç gün önce sizinle aynı durumdaydım
20 yaş dişimi cerrahi yöntemle çektirmek zorunda kaldım . İşlem sırasında çenemi fazla sıkmış olacağım ki sonrasında açılmadı . Çenemin kitlenmesine en çok erkek arkadaşım sevindi diyebilirim :-) Ama ufaktan bi tırsmadım değil çünkü benimki kaşık girecek kadar bile açılmıyordu pipetle çorba içiyordum .
Doktorum çenemin eklem yerlerine sıcak kompres önerdi . Çok fazla zorlamadan yavaş yavaş açmaya çalıştım öyle birkaç gün ve alıştıra alıştıra çözüldü . Bu işe yaramazsa kas gevşetici ilaç verecekti. Korkulacak bir durum yok yani geçmiş olsun

Çene cerrahisi veya kulak burun boğaz manevra ile yerine getirir. Ağrılı bir süreç, ağzınızı bundan sonra çok açmamanız, sakız çiğnememeniz gerekiyor. Geçmiş olsun. Kendi kendine geçmez gidin doktora

çok çok geçmiş olsun
inşallah gidebilmişsinizdir doktora
bize de yazın lütfen

Maalesef şu an gitme imkanım yok kızlar hasta bensiz kimsede durmuyorlar 😢
Benim de gece uykuda dişlerimi sıkma rahatsızlığım vardı. Tabii ben uykuda olduğum için ne dişlerimi sıktığımı biliyordum ne de kontrol edebiliyordum.

Aynen dediğiniz gibi ağzımı açıp bir şeyler yemeye çalıştıkça çenemden kulaklarıma kadar vuran ağrı oluyordu. Ve en fazla kaşık girebilecek kadar ağzımı açabiliyordum. Babam nörolog. Kendisiyle durumumu paylaşınca problemin çene ile ilgili olabileceğini söylemişti. Sonra bir çene cerrahına gittim ve gece plagı verdi. Her gece uykudan önce plağı taktım 1 ay boyunca. Ve ne ağrı kaldı ne de kitlenme.

Korkmayın çıktığını düşünmüyorum ben. Çene cerrahı bulunan bir hastaneye giderseniz en kısa zamanda çözüm bulunur. Geçmiş olsun.

Sağolun merak edip sormussunuz biraz daha iyiyim en azından ağrım hafifledi sert şeyler yiyemiyorum pilav makarna yemek gibi yoğurt ve çorbayla idare ediyorum ağzımı biraz daha acabiliyorum sıcak uyguladım 1 saat boyunca rahatlattı biraz ☺ kızlarım bugün biraz daha iyi küçük kızım 3 diş patlattı 5 dişi kaldı uçları görünüyor burnu akıyor öksürüyor ama keyfi yerinde. Büyük kızım da gece fazla öksürmedi eşim onun yanında yattı ben de yatak odasında yattım küçük kızımla. Bu gece 3 saat uyudum buna da şükür diyeyim. Çenem böyle kalırsa gideceğim doktora ama açılırsa gitmem en azından kızlar iyileşene kadar.

Geçmiş olsun. Çene cerrahisine gitmeyi ihmal etmeyin. Benim de geçtiğimiz aylarda buna benzer bir durum başıma geldi ağrısı çok kötüydü, gece bile uyuyamıyordum. Çene cerrahisine gittim kas gevşetici ilaç kullandım ağrılar dindi. Gece plağı kullanıyorum o da rahatlatıyor.

Çok geçmiş olsun. Çeneniz için önerebileceğim bir şey yok maalesef ama kızınızın öksürüğü için yatarken yastığını yükseltin. Sırtına ve ayaklarına viks sürüp, yatırın. Yada havluyu ütüyle ısıtıp, beyaz sabun sürün, bu işlemi bir kaç defa tekrarlayıp, sıcak havluyu göğsüne sarın. Bu dediklerim tamamen geçirmez tabiki ama gerçekten çok etkili oluyor ve uyumasını kolaylaştırıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X