• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

Can kuşum... Hasret duyduğum...
Oğlum, bu dünyada bir kere bile sarılıp koklayamadığım..

Can parçası... Tevekkülle bekleyip sonradan kavuştuğum...
Rabbim ol der ve olur dediğim...
Ben seni nasıl kaybettim...
Seneler geçiyor ama bu soru aklımdan geçmiyor...
Elbet bir gün kavuşacağız, elbette bu hayat sonsuz değil...

Ama sen...
Sen sonsuz olan yerdesin artık...
Sen umuttun benim için...
Sen gideli, umudum da kalmadı...
Üstelik çok uğraştım...
Kardeşin gelsin diye,
tüp bebek denedik..
Hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen
o l m u y o
Kardeşin bizi seçmiyor...
Vardır bunda da bir hayır diyerek
bekliyoruz can kuşum...

Senin yerin ayrı bende cennet meleğim...
Annesinin yitik yavrusu...
Senin yerin en derininde yüreğimin...
Üzerine yağmurlar yağıyor karlar yağıyor
belki çığ düşüyor, sel gibi akıyor...
Ama bir adım bile değişmiyor yerin
hep k a l b i m d e s i n ....

Can kuşumsun sen...
Özlemle andığım...
"Allah düşmanımı bile evlat acısıyla sınamasın"
dediğimsin sen...

Bu genç yaşta evlat acısını tattıran Mevlam,
inşallah kardeşini de gönderir de
hiç olmazsa bir tanecik tesellim olur....
İnşallah "kızım" olur...
Oğlum olursa "oğlum..." diyememekten
korkuyorum....
Bunu kendime bile itiraf edemiyorum!

Bak işte yine...
Yine gözyaşım akıyor, İbrahim....
Oğlum, can parçam...
Benden uzaksın ama hep canımdasın!
Seni çok seviyo annen,
her gece başını yastığa koyduğunda
sana dualar ediyor...

Devam edemiycem yazmaya...
ALLAH'A EMANETİMSİN....

ANNEN...

iBRAHİM ASAF'A....

Bu dunyada elimiz bos gozumuz yaş olsa da elbette ebedi dunyamizda bir mükafatı olacak canım . . .

İnşallah.... Geçen zaman yoruyor, imtihan diyerek, susuyoruz...
Hepimiz ayniyiz vermeyince mabud ne yapsin mahmut ...
Rabbim isteyecek dileyecek verecek verirse de vermezse de vardir bir bildigi ... zaten vermedi de diyemeyiz ki verdi hem de oyle bir verdi ki yerleri oyle guzel ki hem allah katinde hem bizim kalbimizde ... illa yasamalari mi gerekiyor sevmek icin ozlemek icin ... illa bu dunya da olmalari mi gerekiyor ... benim icin gerekmedigini anladim coktan... delirdim saniyorlar boyle konusunca ... ama bunu evladini kaybeden anneler anlayabilir ancak ...

Kaybettiğim evladım yok çok şükür.ikisi de yanımda.ama sizlerin acılarını okudukça,acılarınızı en derinlerde hissettim.hıçkıra hıçkıra ağladım döndüm evlatlarıma sarıldım.yaptıģı yaramazlıklara kızdığım geldi aklıma.düşününce bile aklımı yitirirken,Allahım hepinize sabır versin.hepinizi kalbinizden öpüyorum.

Hepimiz ayniyiz vermeyince mabud ne yapsin mahmut ...
Rabbim isteyecek dileyecek verecek verirse de vermezse de vardir bir bildigi ... zaten vermedi de diyemeyiz ki verdi hem de oyle bir verdi ki yerleri oyle guzel ki hem allah katinde hem bizim kalbimizde ... illa yasamalari mi gerekiyor sevmek icin ozlemek icin ... illa bu dunya da olmalari mi gerekiyor ... benim icin gerekmedigini anladim coktan... delirdim saniyorlar boyle konusunca ... ama bunu evladini kaybeden anneler anlayabilir ancak ...

Evet sevmeye engel değil kesinlikle.. Sonsuz bir sevgi olacak, bunun da bilincindeyim.. Lakin işte anne yüreği, adı geçince gözyaşım durmuyor... Dışarıdan "çok güçlüsün" diyorlar, ama içeriden yandığımı görmüyolar... Ateş düştüğü yeri yakar demişler ya o kadar doğru ki... Yavrum cennete göçüp gittiğinden beri, öte diyarlara sanki daha bir yakın oldum... Bu da benim için bir teselli kaynağı.. Çabalamak, acısının geçmesini beklemek zaten yoruyor ve geçmeyeceğini de yıllar geçtikten sonra anlıyosun... Allahım hiçbir annenin yüreğini yakmasın...

Kaybettiğim evladım yok çok şükür.ikisi de yanımda.ama sizlerin acılarını okudukça,acılarınızı en derinlerde hissettim.hıçkıra hıçkıra ağladım döndüm evlatlarıma sarıldım.yaptıģı yaramazlıklara kızdığım geldi aklıma.düşününce bile aklımı yitirirken,Allahım hepinize sabır versin.hepinizi kalbinizden öpüyorum.

Allah razı olsun hamile kalmadan önce
ben de buraları gelip okurdum, sizin gibi içim sızlardı...
Rabbim çocuklarınıza sağlık sıhhat versin...
Evladıyla imtihan etmesin kimseyi, zor ki ne zor...

Evet sevmeye engel değil kesinlikle.. Sonsuz bir sevgi olacak, bunun da bilincindeyim.. Lakin işte anne yüreği, adı geçince gözyaşım durmuyor... Dışarıdan "çok güçlüsün" diyorlar, ama içeriden yandığımı görmüyolar... Ateş düştüğü yeri yakar demişler ya o kadar doğru ki... Yavrum cennete göçüp gittiğinden beri, öte diyarlara sanki daha bir yakın oldum... Bu da benim için bir teselli kaynağı.. Çabalamak, acısının geçmesini beklemek zaten yoruyor ve geçmeyeceğini de yıllar geçtikten sonra anlıyosun... Allahım hiçbir annenin yüreğini yakmasın...

Allah razı olsun hamile kalmadan önce
ben de buraları gelip okurdum, sizin gibi içim sızlardı...
Rabbim çocuklarınıza sağlık sıhhat versin...
Evladıyla imtihan etmesin kimseyi, zor ki ne zor...
Teşekkür ederim.amin.evlat acısı en zoru.

Amin canim insallah
Cok zor evet ben de yasiyorum ancak elimizden bir sey gelmiyor ...
Keşke bile diyemiyoruz rabbim incinir kuluna diye ...
Diyoruz ya hep burası bir imtihan
Asilolan gercek dunya ve yavrularimiz
Hepimiz benzer duygular yasiyoruz insanlar bizi anlamiyor bazen esiniz bile anlamiyor ya da uzulmeyelim diye gecistiriyor...
Bir gun unutmak mumkun degil ...
Allah yar ve yardimcimiz olsun canim benim ...

Okuma canim buralari insan neyi cagirirsa o kaderi oluyor git yavrularina sıkı sıkı sarıl öp kokla ... bu gune dek neyden korkuyorum dediysem başıma geldi ... boyle diyorum diye kizma bana ama insan neyi cagirirsa o oluyor ...

"Öylesine acı şeyler geçti ki başımdan, anımsayınca yüreğim sıkışıyor."

"Seni görebildiğim yer rüyalar artık!
Deli diyorlar bana..
Ah bu ayrılık ... "

1557262909344.png

Seneler geçiyor annem..
Şimdi yine yağmur yağıyor.
Mezarına damla damla doluyor...
Biliyorum bedenin üşümüyo, hissetmiyosun..
Annenin yüreği yanıyor, her yağan yağmurda
sen varsın aklımda...

İbrahim...
Adına yandığım,
adını dolu dolu bi' kere bile söyleyemediğim...
Can parçam...
Kaybetmedim ben seni,
içimin en derinine sakladım...
Vuslata erdiğimiz gün
O gün de bir gün gelecek,
yüreğimin sızısı dinecek...

Seni çok seviyorum...

Herkesin yavrusu yanindayken bizim gibi anneler nasil dayaniyor yaşarken kendi kendime şaşırıyorum . . .

Bunu ben de çok düşünüyorum, "nasıl dayanıyorum" diye...
Bir evladım olsa unutur muyum kucağım dolsa acısı geçer mi..
Aklımda sorular çok, ama cevapları yok...

Unutamadığımı, unutamayacağımı geçen yıllar kanıtladı zaten..

"Her uyandığımda kontrol ediyorum, yerinde duruyor.
Uyumakla geçmiyor hiçbir yara... "

Back
X