Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

tutunacak dal istersen sana elimi uzatırım,ama inan bana bu geçici bir çözüm olur ...eğer allaha sığınırsan o sana her daim merhamet edip asla yalnız bırakmayacak bunu bil rabbin sana zulmetmedi ve seni unutmadı....

o bana zulmetmedi beni unutmadı nasıl unutsunki bizi o yarattı bizim sahibimiz o ama ben ne yaptım onun rızası için hiçbişey ona sığınmadım her gece yatağa yattığımda herşey için pişmanlıklar yaşıyorum ama sabah olduğunda hiçbişey değişmiyo ben herşeyimi kaybetmişim

bazen ınsan ıcınden feryat edesı gelıyr neden ben dıye neden acı cekıyorum bebegımı kucagıma alamadım dıye başka annelerı gordukce ımrenırsın neden hep neden dıye ama herse ıstedıgımız gıbı olsa hersey basıt olucaktı bız zorluklada olsa anne olucaz hep rabbımızde dıleyım ona sıgınalım yeter belkı bızde olan bazı seylerıde anne olunlar elde etmek ıstıyor boyle dusunelım tabıkı acımızı hıcbırsey dındıremez bebeklerımızı ne zorluklar ıcınde kaybettık bunu sadece yasayanlar bılır ama yapıcak bısey yok sukretmelıyız yınede cennette meyvalarımız onlar bızım bız degerlı annelerız bunu unutmayalım.....hıı tek duamda benım sudur bıran once ogluma bır kardes bunu yanlız mevlamda dılerım bıze ondan baska yardım eden olmaz......

hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız hem okuyorum hem ağlıyorum isyan etmek istemiyorum ama kendimi çok güçsüz hissediyorum biliyorum mevladan uzaklaştım ona yaklaşsam güç kuvvet alıcam ama içimden hiçbişey gelmiyo bomboş bi insan oldum robot gibi sabah kalk bütün gün boşboş geçir akşam yat herşeyden hevesim kaçtı nasıl kaçmasınki ben çok dua ettim rabbim dedim sana şükürler olsun kızımın birinci yılında kucağım boş olmayacak yeni bi kızla hasretim birazda olsun dinecek onun için mücadele edeceğim pes etmemk yok rabbim ne olur bunun acısınıda gösterme dayanamam yaşayamam ama gösterdi iki kızımda gitti verdiği gibi aldı mevla yaşıyorum ama yaşamaksa inanıyorum mahşere ama orada da kavuşamamaktan korkuyorum allahım yol göster yardım et

içimden sana canım arkadaşım demek geldi SİNAN NURAY:)seni çok iyi anlıyorum.1 ay önce ikiz olan bebklerimi kaybettim.doğdular ve öldüler onun öncesinde ise 2009 ekim ayında düşük yaptım 1 aylık bebğimi kaybettim.yani önden 3 evladımı yolladım.demem o ki seni anlıyorum arkadaşım.acımız çok büyük yaşaömayan bilmez yaşadığımız sürece belki unutmayacağızda.

ama arkadaşım biz bu dünyaya ne için geldik.imtihan için.bu dünya geçici sende biliyorsun.asıl mutluluk huzur öbür dünyada inşallah.acının büyüğüde orda ALLAH muhafaza:(ama biz öbür dünyadaki sonsuz mutluluğa talibiz.RABBİM sevdiklerini imtihan edermiş.hatta az önce bi ark aradı oda doğumda kaybetti bebğini.doğuma 1 gün kala.diyoki ben inanıyorum ki ALLAH nazlı,gönlü güzel kullarını bu şekilde imtihan ediyo diyo:)inş.bak peygamber efendimiz (sav) evlatlarının çoğunu hatta sadece hz fatıma dışındaki 5 evladını da kendisi hayatta iken kaybediyor.(yanlışım varsa düzeltin)
beni arıyolar tanıdıklar hatta dr um radaı büyük tranva geçiriyosun hemen psikolaga git dedi.ama düşünüyorum psiikolog da benim gibi insan ayrıca yaşamayan bilmez.çok şükür inancım var sonsuz.ve yaşadığımın bir imtihan olduğu inancındayım isyan etmediğim sürece büyük mükafatı var ve bunu kazanmak istiyorum. O YÜZDEN EN BÜYÜK PSİKOLOG RABBİMİZ.EN GÜZEL RAHATLATICI KURAN-I KERİM.ve dua ederek RABBİMİZE sığınmak.bence kendimizi namaz kılarak,kuran okuyarak,ve dua ederek terapi edebiliriz.
arkadaşım benim RABBİM sana ve bize inşirah ferahlığı versin.sabır versin.selamet versin.veeeee sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin.iyi geceler...

RABBİMİZ bizi sevmese bizi özel olarak seçmese (günahlarımıza kefaret olması için ,bizi cennet annesi yapmak istediği için) EN SEVDİĞİ SEVGİLİ HABİBİNİ BİLE İMTİHAN ETTİĞİ evlat acısıyla imtihan edermiydi.asla asla neden ben neden biz demeyelim.bunun nedeni yok varsada biz seçilmiş kul olduğumuz için inşallah.

canlarım bize RABBİMİZDEN başka yardım edecek kimsemiz yok.yeterki biz istemeyi bilelim ve O na layık kul olalım.selam ve dua ile...

sinannuray inan ben de ikizlerim gittikten sonra çok kötü anlar geçirdim hala geçiriyorum ama bir şekilde toparlanmak zorundayız canım ve inançlı olmak en çok ferahlatan şey
bir de kendiliğinden gebe kalıyorsun arkadaşım lütfen umudunu kesme
bebeğine sağlıkla kavuşacaksın en sonunda hatta belki iki belki üç çocuğun olacak hepsi sağlıklı
böyle düşün

hepiniz çok güzel şeyler yazmışsınız hem okuyorum hem ağlıyorum isyan etmek istemiyorum ama kendimi çok güçsüz hissediyorum biliyorum mevladan uzaklaştım ona yaklaşsam güç kuvvet alıcam ama içimden hiçbişey gelmiyo bomboş bi insan oldum robot gibi sabah kalk bütün gün boşboş geçir akşam yat herşeyden hevesim kaçtı nasıl kaçmasınki ben çok dua ettim rabbim dedim sana şükürler olsun kızımın birinci yılında kucağım boş olmayacak yeni bi kızla hasretim birazda olsun dinecek onun için mücadele edeceğim pes etmemk yok rabbim ne olur bunun acısınıda gösterme dayanamam yaşayamam ama gösterdi iki kızımda gitti verdiği gibi aldı mevla yaşıyorum ama yaşamaksa inanıyorum mahşere ama orada da kavuşamamaktan korkuyorum allahım yol göster yardım et

canım allah büyüktür sandığımız her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır bunu bilemeyiz içindeki acıyı cok iyi anlıyorum içinde fırtınalar oluyor inşallah en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evlat versin evladından yüzün gülsün allahın hikmeti büyüktür elbet bunu da atlatıcaz insanlar delikenlı yada genc kızlarının ölümünü görüyorlar benim teyzemin bir cocuğu oldu 18 yaşında toprağa verdi ve tekrar cocuk yapma şansı yok düşünsede 18 yıl büyüt belirli yaşa getir her yerde o var diyor o ne yapsın bazı şeyleri görmek ve şükretmek lazım her insan farklı şeylerden intihan edermiş yaradan sevdiği kulunda en sevdiği en tatlı şayini alırmış bizimde bebeklerimizi aldı ve onlar bir melek cennetteler belki bizim gidip gitmicemiz bile belli değil düşünsene bebeğimiz en güzel yerde ve herkez onları sevecek onlar bizim şefaatcılerimiz annelerine dua ediyolar neolur yıkılma onlarda üzülürle benim aklıma hep o geliyor şükrediyorum allahım sen büyüksün darda olanlara yardım et melek annelerine en kısa zamanda bebeklerine kavurştur :Saruboceq: :Saruboceq: allah her şeyin en güzelini en iyisini bilir.. allahım sen bizi merhametimizle sına kurban olduğum allahım en kısa zamanda meleklerimizin kardeşlerini sağlıkla ve hayırlı evlat ver yarabbim.. :Saruboceq: :Saruboceq:

canım allah büyüktür sandığımız her hayırda bir şer her şerde bir hayır vardır bunu bilemeyiz içindeki acıyı cok iyi anlıyorum içinde fırtınalar oluyor inşallah en kısa zamanda sağlıklı ve hayırlı bir evlat versin evladından yüzün gülsün allahın hikmeti büyüktür elbet bunu da atlatıcaz insanlar delikenlı yada genc kızlarının ölümünü görüyorlar benim teyzemin bir cocuğu oldu 18 yaşında toprağa verdi ve tekrar cocuk yapma şansı yok düşünsede 18 yıl büyüt belirli yaşa getir her yerde o var diyor o ne yapsın bazı şeyleri görmek ve şükretmek lazım her insan farklı şeylerden intihan edermiş yaradan sevdiği kulunda en sevdiği en tatlı şayini alırmış bizimde bebeklerimizi aldı ve onlar bir melek cennetteler belki bizim gidip gitmicemiz bile belli değil düşünsene bebeğimiz en güzel yerde ve herkez onları sevecek onlar bizim şefaatcılerimiz annelerine dua ediyolar neolur yıkılma onlarda üzülürle benim aklıma hep o geliyor şükrediyorum allahım sen büyüksün darda olanlara yardım et melek annelerine en kısa zamanda bebeklerine kavurştur :Saruboceq: :Saruboceq: allah her şeyin en güzelini en iyisini bilir.. allahım sen bizi merhametimizle sına kurban olduğum allahım en kısa zamanda meleklerimizin kardeşlerini sağlıkla ve hayırlı evlat ver yarabbim.. :Saruboceq: :Saruboceq:

:CüvCüv::Saruboceq::Saruboceq: inşallah rabbımın ıznıyle bırgun mutlaka olucaz anne er yada gec ama mevlamdan dılegım bıran once olmasj kımsenın kucagı bos kalmasın:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

bugün benden ayrılalı tam 2 ay oldu, 2 ay önce tam bu saatlerde ....
ben hala yokluğuna alışamadım küçüğüm :( seni hastaneden cicilerinle çıkaracağımızı hayal ederken, bir bez parçasına sarıp elimize verdiler , baban "kızım güzel koksun " diye mezarına gülsuyu dökmüş , gülsuyu kokladıkça aklıma sen geliyosun meleğim,
kokusunu duyamadığım yavrum, seni herşeyden sakınırken şimdi üzerine yağmurlar yağıyor ve ben hiçbirşey yapamıyorum ....
hastaneye giderken içimdeki son kıpırdanışların , belki de veda ediyordun annene :( ve seni son görüşüm, öylece hareketsiz düşüp kalmıştın içimde, ama ilk ve son kez güldüğün o anın fotoğrafı hala elimde , annene dua et yavrum sabır istee, hala alışamadım sensizliğe....

arkadaşlar yazılarınızı gözyaşlarımla okudum inanın
ellerim titriyor bunalrı yazarken
kurban oldugum allahım sizleir en kısa zmanda evlat sahibi yapsın inşşş
evlatlarınnıza uzunca ömürler versin
dert veren dermenınıda verir,yeterki metanetli olun sabırlı olun herşeyin hayırlısını isteyin

sakın demeyin ki uzaktan konuşmaıs kolay diye
şuan sizin yazdıklaırnı aglayrak okudummm:(

izmitte yağmur yağıyor kuzum, her damlasını doğum sancısı gibi içimde hissediyorum,yağmur senin üzerine yağıyor yavrum ben yağmurdan korunmaya utanıyorum...dün teyzenin oğluna geceleri üşümesin diye tulum aldım aslında aklımda sen vardın sahi annem sen üşümezsin değil mi...senin için hayırlar işliyorum insanlar onun ihtiyacı yok bunlara diyorlar biliyorum ama sana sevgimden dualarımdan ve hayırlarımdan başka ne gönderebilirim ki....yavrum berkim dünyalar güzeli kuzum 12 günde doyamadım ben sana şimdide fotoğraflarınla avunuyorum mezarına gelmeye gücüm yok hala öldüğüne inanamıyorum....

bazen kendimi güçlü ve huzurlu hissediyorum bu çetin imtihana karşı bazende güçsüz ve kederli...ama biliyorum ki hayat kalp atışları gibidir bazen yukarı çıkar bazen aşağı iner düşer ritim çünkü allah kabz ve bast ismiyle tecelli eder kalplerde yani bazen daraltır bazen ferahlatır....bu gün benim dar günüm evladımın kabrini uzakatan gördüm, çok yağmur olunca yol çamurlaşıyor o zamanda yavruma gitmeme izin vermiyorlar oysaki ben yavrumu görebilmek için ne çamur ne soğuk ne sıcak dinlemezdim ama güçlü ve normal görünmeliyim bu acı benim imtihanm ben de başka sevdiklerime imtihan sebebi olmamalıyım........

Bu aydan nefret ediyorum. Bir an önce bitse de kurtulsam. Geçen yıl senin varlığını bu günlerde öğrenmiştim. Ekimin 6 sında mutluluktan ve şaşkınlıktan ne yapacağımızı şaşırmıştık babanla. Etrafımızda pekçok kişi bebek hasreti çekerken bizim için ne kadar kolay olmuştu. Daha doğrusu ben öyle olduğunu sanmışım. Şimdi sen yoksun ve bir el boğazımı sıkıyor sanki. Nefes alamıyorum nefes nefese kalıyorum ama sıkmaya devam etmiyor elini gevşetiyor. Sonra tekrar .... işkence devam ediyor. Bitsin diyorum, bitecek diyorum ama bitmiyor işte....

Bu aydan nefret ediyorum. Bir an önce bitse de kurtulsam. Geçen yıl senin varlığını bu günlerde öğrenmiştim. Ekimin 6 sında mutluluktan ve şaşkınlıktan ne yapacağımızı şaşırmıştık babanla. Etrafımızda pekçok kişi bebek hasreti çekerken bizim için ne kadar kolay olmuştu. Daha doğrusu ben öyle olduğunu sanmışım. Şimdi sen yoksun ve bir el boğazımı sıkıyor sanki. Nefes alamıyorum nefes nefese kalıyorum ama sıkmaya devam etmiyor elini gevşetiyor. Sonra tekrar .... işkence devam ediyor. Bitsin diyorum, bitecek diyorum ama bitmiyor işte....

merhaba arkadaşım,sen bebeğini neden ve ne kadarlıkken kaybetmiştin ?...

görüyormusun oğlum
yalnızığımı bir türlü mutlu olamayışımı
görüyormusun babanın yaptıklarını
kardeşini bekliyoruz yada tek başıma bekliyorum
ama bana hiç günler geçmiyor hiç dinmiyor acımmm
sen şimdi olasaydın bana bunu yapabilirmiydi
sen yanımda olsaydın bukadar yalnız kalmazdım
kimse bana belden aşağı vuramazdı
şu halimle bile kimsenin umrunda değilimmm.
hiç iyi değilim hemde hiç iyi değilimmm

hadibakem canım benim lütfen gebeliğin bu hassas zamanlarında kendini üzme
bırak eşine de zaman tanı belki onun da bir takım gerilimleri var bazı korkuları var belki. Bunu bu şekilde yansıtıyor olabilir
bu yavruna zarar gelmesi eşinle aranın kötü olmasından çookk daha kötüdür bunu unutma canım
kendine ve bebişine dikkat et.

görüyormusun oğlum
yalnızığımı bir türlü mutlu olamayışımı
görüyormusun babanın yaptıklarını
kardeşini bekliyoruz yada tek başıma bekliyorum
ama bana hiç günler geçmiyor hiç dinmiyor acımmm
sen şimdi olasaydın bana bunu yapabilirmiydi
sen yanımda olsaydın bukadar yalnız kalmazdım
kimse bana belden aşağı vuramazdı
şu halimle bile kimsenin umrunda değilimmm.
hiç iyi değilim hemde hiç iyi değilimmm

çoğu zaman ben de diyorum bu cümleyi 'keşke şimdi burda olsaydın' şimdi 95 günlük olacaktı,ameliyat yaraları kapanmış olacaktı,onu kucağımdan indirmeyecektim, çok güzel ciciler alacaktım,yapacaktım acaktım ecektimle çekimlenen bir sürü fiil geçiyor aklımdan ama yok yavrumun kabrinde otlar bitmeye başladı bile...önce bu acı gerçeği kabul etmeliyiz bu dünyada yok bebeklerimiz ama cennette muhteşem zamanlar geçiriyorlar.bak kendi haline ya da bize hayata tutunmak için ne acılar çekiyoruz.bebeklerimiz bu acıları hiç yaşamayacaklar,biz ahirette neler yaşayacağımızı bilmiyoruz hepimizin günahları var ama bebeklerimiz bu hesaplardanda kurtuldu...

anlatmaya çalıştığım şey aslında onlar bahtsız değil bahtlı bebeklerdi,sen de öbür dünyada sonsuza dek yavrunu seveceksin hem bu dünyada da allah sana bir yavru daha nasip etmiş şimdi karnında, en yakınında büyüyor,asla abisini unutturmayacak ama bir aracı gibi abisiyle irtibatlandıracak seni, onu sevdikçe abisine olan hasretin hafifleyecek,abisini düşündükçe küçük bebeğine olan sevgin artacak çünkü ikisi de senin canından can ikisi de senin yavrun...ve sen bencillik yapmamalı şahsi acılarınla bebeklerini üzmemelisin....hepimizin eşleriyle ufak tefek veya önemli sorunları var, kolay değil biriyle hayatı birlikte götürmeye çalışmak ama güzel zamanlarda var eşlerimizle geçirdiğimiz onları düşün rahatlama çalış ve unutma hamileliğinden kaynaklanan bir ,hassasiyetin var ayrıca evlat acısı çeken bir hamilesin, duygularının karman çorman olması o kadar normal ki...

eşinin iyi niyetinden emin ol ve seni çok sevdiğini bil çünkü eşini sevmeyen bir erkek asla yanında tutmaz, yanında durmaz da bırakır gider...bak eşin ikinci bebeği bile yapmış seninle demekki seni çok seviyor seninle geçirmek istiyor ki hayatını ikinizi birbirinize mecbur edecek olan bebişi istedi ....o zaman bunları atlatacağınızı düşün ve ona karşı iyi niyetini koru,biz kadınlar hep anlaşılmamaktan şikayetçiyiz oysa biz de eşlerimizi anlamıyoruz,bebeğini kaybeden yalnızca biz değiliz onlarda bebeklerini kaybetti,onlarında psikolojisi bozuldu,onlarında kaygıları korkuları var ayrıca bizimkinin iki katı çünkü onlar bizim içinde endişeleniyorlar....ben eşime beni anlamıyorsun acı çekiyorum ikinci bebeği hemen istiyorum saatler bile benim için önemli deyince o da bana ben de bebek istiyorum ama bebeğimi annesiyle birlikte istiyorum ikinizin de sağlıklı olmasını istiyorum ikiniz de benim için çok önemlisiniz ama önce sen dedi bana....emin ol eşininde düşünceleri farklı değildir...

denizim benim anneyi bırakıp gideli bugün tam 40 gün oldu ve benim acım hiç dinmedi.nerde bir hamile bayan görsem içim cız ediyor.oğluşum şimdi içimde benimle birlikte olsaydı ne güzel olurdu diyorum.her gece başımı yastığa koyduğumda hep sen geliyorsun aklıma...hiç kabullenemedim gidişini beni öyle mahsun bıraktın ki gülmek bile gelmiyor içimden...

merhaba arkadaşım,sen bebeğini neden ve ne kadarlıkken kaybetmiştin ?...

Merhabalar arkadaşım pekçok kişiden daha yakın olan dert ortaklarımdan biri. Cevaplarını takip ediyorum sen gerçekten çoooooook farklısın. Ben bebeğimi kaybettikten sonra dağıldım. Hiçbir şey eskisi gibi değil. Sen de aynı acıyı yaşamışsın ama maşallah ne kadar güçlüsün. Bebeğim karnımda öldü. Hiçbir problem yoktu dr a kontrole gittik ve bebeğimizi kaybettiğimizi söyledi. 28. haftada oğlum beni bırakıp gitti. Testler yaptırdık kan pıhtılaşması çıktı. Yani oğlumu besleyemedim .....

Back
X