Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

Allah sabır versin arkadaşım. Ben de oğlumu ve cinsiyetini bile bilmediğim küçüğümü kaybeettim. Hatta bugün küçüğümü kaybedişimin birinci ayı bitti. Dayanması çok zor ama elimizden gelen bir şey yok. Sebep neydi canım tekrar hatırlatacağım ama doğuma sadece 3 gün kala ne oldu anlayamadım?

Allah sabır versin arkadaşım. Ben de oğlumu ve cinsiyetini bile bilmediğim küçüğümü kaybeettim. Hatta bugün küçüğümü kaybedişimin birinci ayı bitti. Dayanması çok zor ama elimizden gelen bir şey yok. Sebep neydi canım tekrar hatırlatacağım ama doğuma sadece 3 gün kala ne oldu anlayamadım?

o gün son kontrol günümdü..nst ye bağlandım 5 dakika sonra nst aletinden garip garip sesler çıktı doktor geldi ve acil sezeryan dedi.o an ne olduğunuu anlamadım zaten..cumartesi sabahtan doktor geldi yanıma bebeği kaybettik dedi..şok oldum..geçen hafta muayenehanesine çağırdı..uzun uzun konuştuk..bebeğin ciğerlerindeki damarlardan biri çatlamış ve kanama yapmış..bebek strese girince kaka da yapmış..çok uğraştım.çok çabaladım ama geri dönmedi bende çok üzgünüm dedi doktor..oda benimle beraber ağladı..öle cnm işte..şimdi loğusalığımın bitmesini bekliyorum..bu arada Allah sana da sabır versin cnm.dayanmak çok zor..

o gün son kontrol günümdü..nst ye bağlandım 5 dakika sonra nst aletinden garip garip sesler çıktı doktor geldi ve acil sezeryan dedi.o an ne olduğunuu anlamadım zaten..cumartesi sabahtan doktor geldi yanıma bebeği kaybettik dedi..şok oldum..geçen hafta muayenehanesine çağırdı..uzun uzun konuştuk..bebeğin ciğerlerindeki damarlardan biri çatlamış ve kanama yapmış..bebek strese girince kaka da yapmış..çok uğraştım.çok çabaladım ama geri dönmedi bende çok üzgünüm dedi doktor..oda benimle beraber ağladı..öle cnm işte..şimdi loğusalığımın bitmesini bekliyorum..bu arada Allah sana da sabır versin cnm.dayanmak çok zor..

rabbım sabır versin meleğin le cennette bulusursun ınsallah...

canım oğlum seni dünyaya getiremeden 7 aylıkken kaybettim.seni hiç görmedim ama defalarca babannene anlattırdım nasıl güzel olduğunu anlattı bana hep.pişmanmıyım bilmiyorum görseydim bir ömür o bedenin aklımdan çıkmayacaktı dayanamazdım heralde diyorum ama benim hayallerimde yaşattığım gibisin.hep 2.bebeğin olsun unutursun dediler.hep 2.de oğlum olsun istedim onu senin yerine koyacak sana aldıklarımı ona giydirecektim ama olmadı kızım oldu şükürler olsun diyorum.ama seni hiç unutmadım.unutulmuyormuş.acaba oğlum olsaydı unutabilirmiydim hep aklımdasın.oğlum canım oğlum benim.

Canim meleklerim mektuba nasil baslicagimi bilemiyorum..ama bi tek sey biliyorum her an hergun sizi dusunmem..canlarim benim bunlari yazarken bile gozyaslarimi durduramiyorum.
Bir sene icinde iki kez ayni acilari yasadim meleklerimi gormeden ucup gittiler geldikleri gibi gittiler.
Ilk hamilelik testimi elime aldigimde gecen sene anneler gunundeydi cok sevindirdin yavrum Beratim benim..heyecanla sevincle icimde buyumeni gun gun takip ettim internette bu her hafta buyumene baktim netteki resimlerde canim yavrum sanki biseylerin yolunda gitmeyecegine bana haber veriri gibi sIkintilara sokmusdun depresyona girmisdim kanamalairm vardi ama yinede seni icimde hisedebilecegim gunleri sayiyordum ama malesef hissedemeden bizi birakip gittin yavrum 18 haftalikken dogdun canim yavrum..minik bir adam gibi sanki dusunuyormus gibi eli kafasinda dogmusdun..sana daha cok bakamadim agladim agladim kendimi sucladim hepp..ama inan yavrum elimden gelen herseyi yaptim sana kavucmak icin ama Allahim seni bizden cok sevmis yanina aldi..Allahin takdiriridr vardir bildigi dedik kendimizi avundurduk sustuk..imtihan yasiyoruz dedik.
Ve bu kezde Melegime hamile kaldim..senin icinde cok sevindim yavrum Melegim..sende ayni kardesin gibi cok sevindirdin bizi umit oldun azda olsa kardesinin yerine koyduk seni..unutmak asla ama yinede bizi cook sevindirdin yavrum..bu kez hersey degisik hersey daha guzel olcak diye dualar ettik seni bizimle kavustursun diye cok umitlendik dikkatli davrandik ama melegim nerden bilebilirdimki sende aynen kardesin gibi bizi 18 haftalik birakip gidecegini..hala sok icindeyim bu kadar tesedafuler bu kadar herseyin aynisi olmasi..cunku yavrum sana hamileligimde ayni digeri gibiydi agrilarim sancilarim korkularimda vardi tabiki yine aynisi olcakmi diye ama her kontrolde gordugumde seviniyrodum iyiye gidiyor yavrumuz buyuyor diye..ve 17. haftalarimda seni hissetmeye bile baslamisdim cok heyecanlandim inananamadim doktoruma sordum ve olabilecegini soyledi..melegim artik kimildiyordun karnimda bu hissi kardesinde hissetmemisdim..babanda hissetmek isitiyordu hergun karnima elini koyup senin kimildamani bekliyorduk..ve o istedigimizde oldu ilk ve son oldu canim kizim....herseyin baslamasindan bir gun once babanda seni hissetti kizim...oyle sevinmisdikki anlatamam..ama iste sende kardesin gibi ayni 18 haftalikken ayni sekilde suyumu patlattiniz ve dunyaya gelmek istediginizin belirtileri icerisinde bizi hayal kirikligina ugrattiniz..tum hayyellerimiz tum beklentilerimiz yok olmusdu dunya basimiza yikildi sanki ..ama iste hayat imtihanlarla dolu yavrularim siz orda simdi kardes kardes oynuyorsunuzdur bizi bekliyorsunuzdur..bunun tesellisi ile size kavusacagim gunleri hayal ediyorum ..canim yavrularim babanizda bende sizi cok seviyor ve ozluyoruz..ve bilinki ikinizide cok istedik ve cok sevdik ama yuce rabbim sizi bizden cok seviyormuski yanina aldi..Beratim ve Melegim sizi hic unutmucazz ve hep aklimizda olacaksiniz......

Canim meleklerim mektuba nasil baslicagimi bilemiyorum..ama bi tek sey biliyorum her an hergun sizi dusunmem..canlarim benim bunlari yazarken bile gozyaslarimi durduramiyorum.
Bir sene icinde iki kez ayni acilari yasadim meleklerimi gormeden ucup gittiler geldikleri gibi gittiler.
Ilk hamilelik testimi elime aldigimde gecen sene anneler gunundeydi cok sevindirdin yavrum Beratim benim..heyecanla sevincle icimde buyumeni gun gun takip ettim internette bu her hafta buyumene baktim netteki resimlerde canim yavrum sanki biseylerin yolunda gitmeyecegine bana haber veriri gibi sIkintilara sokmusdun depresyona girmisdim kanamalairm vardi ama yinede seni icimde hisedebilecegim gunleri sayiyordum ama malesef hissedemeden bizi birakip gittin yavrum 18 haftalikken dogdun canim yavrum..minik bir adam gibi sanki dusunuyormus gibi eli kafasinda dogmusdun..sana daha cok bakamadim agladim agladim kendimi sucladim hepp..ama inan yavrum elimden gelen herseyi yaptim sana kavucmak icin ama Allahim seni bizden cok sevmis yanina aldi..Allahin takdiriridr vardir bildigi dedik kendimizi avundurduk sustuk..imtihan yasiyoruz dedik.
Ve bu kezde Melegime hamile kaldim..senin icinde cok sevindim yavrum Melegim..sende ayni kardesin gibi cok sevindirdin bizi umit oldun azda olsa kardesinin yerine koyduk seni..unutmak asla ama yinede bizi cook sevindirdin yavrum..bu kez hersey degisik hersey daha guzel olcak diye dualar ettik seni bizimle kavustursun diye cok umitlendik dikkatli davrandik ama melegim nerden bilebilirdimki sende aynen kardesin gibi bizi 18 haftalik birakip gidecegini..hala sok icindeyim bu kadar tesedafuler bu kadar herseyin aynisi olmasi..cunku yavrum sana hamileligimde ayni digeri gibiydi agrilarim sancilarim korkularimda vardi tabiki yine aynisi olcakmi diye ama her kontrolde gordugumde seviniyrodum iyiye gidiyor yavrumuz buyuyor diye..ve 17. haftalarimda seni hissetmeye bile baslamisdim cok heyecanlandim inananamadim doktoruma sordum ve olabilecegini soyledi..melegim artik kimildiyordun karnimda bu hissi kardesinde hissetmemisdim..babanda hissetmek isitiyordu hergun karnima elini koyup senin kimildamani bekliyorduk..ve o istedigimizde oldu ilk ve son oldu canim kizim....herseyin baslamasindan bir gun once babanda seni hissetti kizim...oyle sevinmisdikki anlatamam..ama iste sende kardesin gibi ayni 18 haftalikken ayni sekilde suyumu patlattiniz ve dunyaya gelmek istediginizin belirtileri icerisinde bizi hayal kirikligina ugrattiniz..tum hayyellerimiz tum beklentilerimiz yok olmusdu dunya basimiza yikildi sanki ..ama iste hayat imtihanlarla dolu yavrularim siz orda simdi kardes kardes oynuyorsunuzdur bizi bekliyorsunuzdur..bunun tesellisi ile size kavusacagim gunleri hayal ediyorum ..canim yavrularim babanizda bende sizi cok seviyor ve ozluyoruz..ve bilinki ikinizide cok istedik ve cok sevdik ama yuce rabbim sizi bizden cok seviyormuski yanina aldi..Beratim ve Melegim sizi hic unutmucazz ve hep aklimizda olacaksiniz......

Ah canım ah, yaktın beni, yazını okurken bende 18 haftalık kızımı hatırladım. 18 haftalık kaybettim. Rabbim kimseye yaşatmasın. Hepimize tekrar bebek nasip etsin, yüzümüzü güldürsün. :14::14::14:

insan her türlü acıya dayanabiliyor..ben ilk günlerde ölmek istedim bebeğimin yanına gitmek istedim..ama aradan zaman geçince insan durup düşününce herşey takdiri ilahi diyorsun.bu dünyada başımıza gelen herşeyde mutlaka bi hayır vardır..ne mutlu bizlere ki şefaatçilerimiz var cennette..ahirette onlar ilk önce annelerinin yanına geleceklermiş..annem babam olmadan bende cennete girmem diyeceklermiş..bu hayat geçici..sonsuz hayatta meleklerimizle hep beraber olucaz..şimdi yapacağımız tekşey onlara dua etmek ve Allahtan hayırlısını istemek..Rabbimde çocuk çok isteyen herkese bol bol çocuk versin inşallah..Allah herşeyin sabrını veriyo arkadaşlar siz yeter ki dualarınızı hiç eksik etmeyin..

annen sana aşık, annen sana hasret minik kuzum canım bebeğim nasılsın bitanem...ben yine hasretinle yaka paçayım o kadar özledim ki gülüşünü, bakışını, kokunu, parmağıma sımsıkı sarılışını ah yavrum ahımı anlatmaya yetmiyor hiç bir sözcük, her zerremde ayrı bir ölümü tadarken nasıl devam ediyor atmaya kalbim inan ki bilmiyorum,bebeğim ölüm Allahın emri veren de alan da O...Yine hamd olsun rabbime ki seni bana verdi,annen seni hiç bir şeye değişmez hem kim demiş' gözden ırak olan gönülden ırak olur' diye,sen benim hayalime gerçeğime işlenmişsin ilmek ilmek kolay mı seni unutmak, kolay mı seni sevmemek senden uzak durmak...sen benim nefesimdesin ,tenimdesin,gerçeğimdesin,düşümdesin geçmişte anılarımda gelecekte cennetimdesin,bebeğim, yavrum,gül yanaklı şehzadem hem derdim hem derdime çarem,annen sana kurban, annen sana meftun, annen sana hayran,..ben seni unutacak olsaydım anneliğin bana verilmezdi ki...baki ebed evladım, hasretim, yadımsın yavrum,........

Son düzenleme:
Ah canım ah, yaktın beni, yazını okurken bende 18 haftalık kızımı hatırladım. 18 haftalık kaybettim. Rabbim kimseye yaşatmasın. Hepimize tekrar bebek nasip etsin, yüzümüzü güldürsün. :14::14::14:

Amin canim rabbim insallah kimseye yasatmaz cunku biliyorsun cok aci veriyor insan unutamiyor.
Ilk ayimi atlattim yeni yeni toparlaniyorum insan icine cikiyorum..ama insallah bu gunlerde gececek ve yuce rabbim bizimde yuzumuzu guldurcek kucagimizi doldurcak;)
Inaniyorum buna.

Lohusalık süreci bu şartlar altında çekilmez oluyor. Birincisinde sütümgelmişti kendimi çok kötü hissetmiştim inşallah çarçabuk atlatırsın

Lohusalık süreci bu şartlar altında çekilmez oluyor. Birincisinde sütümgelmişti kendimi çok kötü hissetmiştim inşallah çarçabuk atlatırsın

evet çok haklısın gerçekten çekilmiyo.benimde sütüm geliyo mecbur sağmak zorunda kalıyorum ve her defasında ağlıyorum..çok zor başımıza gelenler ama rabbim dağına göre duman verirmiş demekki hala daha dayanabilecek gücümüz..bende biran önce bu kötü psikolojiden uzaklaşmak istiyorum..

Sevgili arkadaşlarım beynimi kemiren bi soru var, bebeğimi 18 haftalık kaybettim ben. patolojiye gitti, ordan sonra ne oluyor o bebek, yavrum daha doğmadan gitti, bi mezarı bile yok. o zamanki acımla ne soruldu ne edildi bilmiyorum, bebeğim sorunlu olduğu için, ikinci ve üçüncü çocukların durumu için patolajiye göndereceğiz dediler. bebeği patolojiye giden, ondan sonrada ne olduğunu bilen var mı, üstünden bi hayli zaman geçti, şimdi şimdi idrak ediyorum. Bu konunnun psikolojimi bozmasından korkuyorum.

evet çok haklısın gerçekten çekilmiyo.benimde sütüm geliyo mecbur sağmak zorunda kalıyorum ve her defasıtafdayanabilecek gücümüz..bende biran önce bu kötü psikolojiden uzaklaşmak istiyorum..

sütün bedeninin gözyaşları, evladını kaybeden annenin içi kan ağlar ama kalbine en yakın yerden evladının cansız teni gibi sarı soluk süt akar ...Rabbim senin de bizim de yardımcımız olsun bizim de yavrularımızın sütü kendileri gibi toprağa aktı Allah ebedi ayrılıklardan korusun hepimizi iyi ki ahiret var, sabır, ha gayret o güne kadar...

Sevgili arkadaşlarım beynimi kemiren bi soru var, bebeğimi 18 haftalık kaybettim ben. patolojiye gitti, ordan sonra ne oluyor o bebek, yavrum daha doğmadan gitti, bi mezarı bile yok. o zamanki acımla ne soruldu ne edildi bilmiyorum, bebeğim sorunlu olduğu için, ikinci ve üçüncü çocukların durumu için patolajiye göndereceğiz dediler. bebeği patolojiye giden, ondan sonrada ne olduğunu bilen var mı, üstünden bi hayli zaman geçti, şimdi şimdi idrak ediyorum. Bu konunnun psikolojimi bozmasından korkuyorum.

canım öncelikle başın saolsun..Allah bir daha yaşatmasın inşallah böyle bi durum..sana yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama benim başıma geleni anlatayım sana..benim oğlum 39 haftalık doğdu..doğdu 10 dak.yaşadı ve öldü..doğumdan birgün önce herşey normaldi böle bişey olunca otopsi istedi doktor..büyük ihtimal senin bebeğini de bu şekilde bi araştırma yapacaklar..patolojiye gittiyse en az 4 ay beklemen gerek ki bi sonuca ulaşılabilsin..yani şuan senin bebeğinin anatomik yapısında genetik bi faktörden mi yada herhangi bi faktörden mi kaybettiğini araştıracaklar..ve bir sonraki gebeliklerinde ona göre bi tedavi yöntemi izlenecek..sen içini ferah tut canım..herşey aslında senin ve bundan sonra doğacak bebeklerin için önlem böyle düşün..

sütün bedeninin gözyaşları, evladını kaybeden annenin içi kan ağlar ama kalbine en yakın yerden evladının cansız teni gibi sarı soluk süt akar ...Rabbim senin de bizim de yardımcımız olsun bizim de yavrularımızın sütü kendileri gibi toprağa aktı Allah ebedi ayrılıklardan korusun hepimizi iyi ki ahiret var, sabır, ha gayret o güne kadar...

evet canım çok haklısın..zaten sonsuzlukta onunla olmayacağımı bilsem sanırım delirirdim..ama şimdi katlanıyorum..sonsuz hayatta oğlum yanımda olacak..cennette koyun koyuna olucaz oğlumla..yani aslında bizler şanslı kadınlarız..ahirette de annem diyen çocuklarımız olacak ve bizlere şefaat edecekler inşallah..

yağmurum güzel kızım benim...annen seniii çokk özlüyorr bi tanemm canımmm benimmm her sabah uyanp gözlerimi açınca bi kabus bu diyorum kızım seni arıyorum ama nafileee
kızım..annen sensiz naparr niye rüyalarıma gelmiyonnn şu ara....kızım beni sensiz bırakmaaaa..ne olur bebişimmmmmmmmmm:58:

canım öncelikle başın saolsun..Allah bir daha yaşatmasın inşallah böyle bi durum..sana yardımcı olabilirmiyim bilmiyorum ama benim başıma geleni anlatayım sana..benim oğlum 39 haftalık doğdu..doğdu 10 dak.yaşadı ve öldü..doğumdan birgün önce herşey normaldi böle bişey olunca otopsi istedi doktor..büyük ihtimal senin bebeğini de bu şekilde bi araştırma yapacaklar..patolojiye gittiyse en az 4 ay beklemen gerek ki bi sonuca ulaşılabilsin..yani şuan senin bebeğinin anatomik yapısında genetik bi faktörden mi yada herhangi bi faktörden mi kaybettiğini araştıracaklar..ve bir sonraki gebeliklerinde ona göre bi tedavi yöntemi izlenecek..sen içini ferah tut canım..herşey aslında senin ve bundan sonra doğacak bebeklerin için önlem böyle düşün..

canım bebeğinin 10 dk yaşayıp onu kaybettiğini yazmışsın. benim yaşadığım öyküye çok benziyor.Öncelikle başın sağolsun Allah sabrını versin inşallah.Sonuçlar çıktığı zaman bebeğinin ölüm sebebi neymiş? Umarım seni bu sorumla üzmem:(

canım bebeğinin 10 dk yaşayıp onu kaybettiğini yazmışsın. benim yaşadığım öyküye çok benziyor.Öncelikle başın sağolsun Allah sabrını versin inşallah.Sonuçlar çıktığı zaman bebeğinin ölüm sebebi neymiş? Umarım seni bu sorumla üzmem:(

canım öncelikle allah razı olsun yavaş yavaş bu durumu sindirmeye çalışıyorum..ama ben bebeğime otopsi yaptırmak istemedim..doktorum da istedi ama ben istemedim..çünkü giden gitti..sonuç ne olursa olsun geri dönmeyecek..benim bebeğim 39 haftalıktı ve her organı herşeyi tamdı..doğumdan 1 gün önce doppler yapmıştı doktorum ve bebeğin artık doğuma hazır demişti..ama ne olduysa bir sonraki gün oldu..doğum çok hızlı bi şekilde gerçekleştirildi ama bunu söylerken kalbim titriyo gözlerimi kapatıyorum inan, doğunca oğlumun ağzından kan gelmeye başlamış..buda onun ciğerlerinde bi sorun yaşandığını gösteriyo..otopsi yapılırsa almanyaya yollanacak ve kültüre ekileceğini söylediler..midem bulandı istemedim buna dayanamam..ciğerindeki bi problemden vefat etti benim oğlum tüm bu olanları analiz edince doktorum ciğerindeki ana damarlardan biri çatlamış olmalı dedi..bide zaten psikolojim çok kötü daha fazla üstelemedi doktorumuz saolsun..öle canım yanii...seninde hikayeni dinlemek isterim tabi paylaşmak istersen..

canım öncelikle allah razı olsun yavaş yavaş bu durumu sindirmeye çalışıyorum..ama ben bebeğime otopsi yaptırmak istemedim..doktorum da istedi ama ben istemedim..çünkü giden gitti..sonuç ne olursa olsun geri dönmeyecek..benim bebeğim 39 haftalıktı ve her organı herşeyi tamdı..doğumdan 1 gün önce doppler yapmıştı doktorum ve bebeğin artık doğuma hazır demişti..ama ne olduysa bir sonraki gün oldu..doğum çok hızlı bi şekilde gerçekleştirildi ama bunu söylerken kalbim titriyo gözlerimi kapatıyorum inan, doğunca oğlumun ağzından kan gelmeye başlamış..buda onun ciğerlerinde bi sorun yaşandığını gösteriyo..otopsi yapılırsa almanyaya yollanacak ve kültüre ekileceğini söylediler..midem bulandı istemedim buna dayanamam..ciğerindeki bi problemden vefat etti benim oğlum tüm bu olanları analiz edince doktorum ciğerindeki ana damarlardan biri çatlamış olmalı dedi..bide zaten psikolojim çok kötü daha fazla üstelemedi doktorumuz saolsun..öle canım yanii...seninde hikayeni dinlemek isterim tabi paylaşmak istersen..[

cemocan , Doğdun seslendim sana Emirim diye başlayan bir yazım var 2. sayfada oğlumu doğduktan sonra kaybedişim orda yazıyor. Sakın beni yanlış anlama yazarken tekrar tekrar dayanamıyorum yüreim ağrıyor. ama bizim ölüm sebebi belli değil. Doktora göre herşey normal fakat beyin kanaması olabilirmiş. işte öyle ama ben yanıyorum 17 temmuzdan beri

cemocan , Doğdun seslendim sana Emirim diye başlayan bir yazım var 2. sayfada oğlumu doğduktan sonra kaybedişim orda yazıyor. Sakın beni yanlış anlama yazarken tekrar tekrar dayanamıyorum yüreim ağrıyor. ama bizim ölüm sebebi belli değil. Doktora göre herşey normal fakat beyin kanaması olabilirmiş. işte öyle ama ben yanıyorum 17 temmuzdan beri[/QUOTE]

tabbi canım seni anlıyorum hemde çok iyi..başın saolsun allah bir daha yaşatmasın..ama emir'in için ne olur kendini üzme..o çok mutlu çünkü yüce yaratanın yanında cennette koşuyo,oynuyo meleklerle..o aslında herkesin gitmek isteyipte çok az kişinin gideceği yerde seni bekliyo..sen de şanslı kadınlardansın aslında..şefaatçin var ebedi hayatta ne güzel..böyle düşün çünkü ancak bunları düşününce dayanıyo birz olsun rahatlıyo insan..yoksa dayanılmaz..bak benim 40 ım bile çıkmadı daha..herkes benim hayata küsmemi bekliyodu ama ben yukarda bahsettiklerimi düşünce güç buluyorum..inşallah en yakın ve uygun zamanda tekrar hamile kalırsın..ve inşallah bu sefer kucağına alıp bebeğinle kocaman upuzun bi ömür yaşarsın canım..:)

Back
X