• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

İnternete giriyorum benimle aynı duyguları yaşayan var mı diye? Yorgunum yoğun bakım odalarının önünde.belki bi umut çocuğum kurtulur diye.akşamları eve geliyoruz arada bir internete giriyorum hastalığının sebebini araştırıyorum.teselli arıyorum.
kadınlar kukübü melek anneleri
.melek anneleri..melek anneleri……
şimdi anlıyorum melek annenin ne demek olduğunu.bebeğini kaybedip ebediyete uğurlayan bebeğini melek yapıp uçuran anneler.
isterseniz yaşadığım acı ve sabır dolu hikayeyi baştan anlatayım..

Bir gün boğazımda feci acılar hissediyorum. Öğretmenlik mesleğinin en zor taraflarından biri faranjit. Boğazım çok ağrıyor. Çocuklara ders anlatamıyorum sesim kısılıyor. Boğazım ağrıyor doktora gidiyorum rapor vermiyor.
Kaymakamlık yasaklamış öğretmene rapor işini.
İlaç kullanmak istiyorum çocuklara daha faydalı olmak için. Bir taraftan test yapıyorum negatif çıkıyor. Bunun üzerine doktora gidip antibiyotik alıyorum ve kullanıyorum. Kullandıktan birkaç gün sonra test yaptığımda hamile olduğumu öğreniyorum büyük bit telaşla doktora koşuyorum. doktor hamleliğini ilk 10 günün zehir dahi içsen hiçbir şey olmaz diyor. Bunun üzerine rahatlıyorum. 8.haftadan itibaren öyle bir bulantım oluyor ki akıllara zarar.
Hiç bir şey yiyemiyorum. Evde hiçbir şey pişiremiyorum. Her gün muhakkak kusuyorum bazen 3 bazen 5 kez. Doktora gidiyorum rapor almak için vermiyorlar.
Kaymakam yasaklamış…
Tabiri caizse yol kenarlarına kusa kusa okula gidiyorum. Öğlenleri hiç bir şey yiyemiyorum ekmekten bile tiksiniyorum. Yağdan salçadan sütten yoğurttan soğandan etten yemek kokusundan cevizden bademden meyve sularından mantardan kızartmadan zeytinden yumurtadan her şeyden. Yediğim tek bir şey var o da domates salatalık. 5 ay tam 5 ay böyle geçiyor. Kimi zaman dersten çıkıyorum kusmak için. 5 ayı atlattıktan sonra tam rahat bir nefes alıyorum. Bebeğim çok sağlıklı her şey normal. Suyu çapı ..vs her şeyi çok güzel.Derken şişkinliklerim başlıyor. Yol yürümede zorlanıyorum ama hiç sakınmıyorum kendimi .
Doğuma birkaç hafta kala bir akşam feci bi ağrıyla yatıyorum , yatamıyorum..tarifi imkansız… Hastaneye koşuyoruz . Özel bi hastaneye beni hemen devlet hastanesine yönlendiriyorlar. Devle hastanesinde böbrekten şüpheleniliyor. Müthiş bi şekilde hırpalanıyorum böbreğime yumruklar vuruluyor, kan alınıyor akşama kadar...sonuç alınamıyor bilinemiyor. Eşim beni merkeze götürme kararı alıyor. Ordada nst kan ilaç serum derken acılarım diniyor. Yarın yine gelin diyorlar. Geldiğimizde ise böbrek büyümesi olduğu anlaşılıyor. Bir de bebeğimde kordon dolaması olduğunu fark ediyorlar. Doktorum biraz daha beklemem gerektiğini bebeğin gelişmesi gerektiğini söylüyor. Sezeryan için gün vermiyor haftaya gelin gününü belirleyelim diyor. 1 hafta daha acı ama nasıl bir acı.nst de doğum sancılarım maksimum düzeyde çıkıyor. Onca doğum sancısı üstüne tekrar gittiğimizde bize pazartesiye gün veriyor. Pazar akşamı annemler kayınvaldemler hepsi uzun bir yolculuğun ardından hepsi bizde sabaha doğumum olacak.onları ağırlıyorum uzun uğraş hazırladığım yemeklerden ikram ediyorum ve aniden suyum geliyor. Akşam saat 21.00 suları hemen yola düşüyoruz doktoru arıyoruz ulaşamıyoruz .hastaneyi arıyoruz doktorun geleceğini söylüyorlar. Hastaneye giriş yaptığımızda beni doğum odasına alıyorlar. doğum hazırlıklarına başlıyorlar ebeler. Doğumumun normal olmadığını söylüyorum kordon dolaması var doktor sezeryan yapacak diyorum. doktor tekrar aranıyor tekrar tekrar. Saat 24.00 sancılarım artıyor nstde maksimum düzeyi gösteriyor hatta bazen göstermiyor bile son sınırı bile geçtiğinden ns t de sancılarımı grafik bile gösteremiyor.ben sabrediyorum Allaha yalvarıyorum doktorun bir an önce gelmesi için.korkuyorum.suyum tamamen boşaldı bebeğe zarar olur diye korkuyorum. korkma serum bağladık o onu besler diyorlar. Doktorun gelmeyeceğini söylüyorlar.randevumuz sabah 8.00 de olduğu için o zaman gelecekmiş sabahı beklemeliymişiz. Annemler kayınvaldemler hepsi ayaklanıyor. Doktoru çağırıyorlar hemşirelere kızıyorlar. Ama ne çare doktor gelmiyor.O saatler bana asır gibi geçiyor. Saat 1 -2 -3 -4 bir türlü sabah olmuyor. Çocuk gittikçe aşağı iniyor . Benden sonra 2 kişi daha doğum için hastaneye geliyor. Biri normal doğum yapıyor diğeri için yine doktoru çağırıyorlar. Saat 4 te doktor geliyor.
Bana” hastaneye gelmek zorunda mıyım daha erken bi tarih belirleseydiniz bilmiyormudunuz” diyor. Beni ameliyathaneye hazırlıyorlar. Soğuk odalardan geçiyorm titriyorum. Benden sonra geleni benden daha önce ameliyathaneye alıyorlar. Yine sancılarımla birlikte bir kenarda bekiyorum. Bana sıra geldiğinde içeri alınıyorum. Doktorum hiç yüzüme bile bakmıyor. Soru soruyorum cevaplamıyor. Kolumdaki serumun yanlış bağlandığını farkediyorlar. Kolum iyice şişmiş damar yerine dokuya serum verilmiş. Bayıltılıyorum uyandığımda büyük bi acıyla kıvranıyorum. Neyse ki bebeğimin sağlıklıymış bunu öğreniyorum.1 gün sonra eve geliyoruz.bebeğimin 40 günlük olması için gün sayıyorum.40 gün geçiyor.bebeğim aniden kusmaya başlıyor.dışkısı sıvı halde geliyor. Özel hastaneye gidiyoruz bebeğimden kan alınıyor. İlaç veriyor bizi eve gönderiyor. Bunun üzerine kusma şikayetleri artıyor devlet hastanesinin acil servisine götürüyoruz. Gaz sancısı deyip gönderiyorlar. Bir gün sonra tekrar acile gidiyoruz bu sefer kasılmalar başlamış gözleri kaymış durumda. Kullanılan ilacın yan etkisidir diyor acil doktoru. Eve göndermeye çalışıyor. Bir çocuk doktoru çağırması için yalvarıyoruz yakarıyoruz ama nafile. Haftasonu olması ve saatin 21.00 olması sebebiyle çağıramayacağını söylüyor. Onu şikayet etmekle tehdit ediyorum. Acil ambulans ayarlaması ve bizi çocuk hastanesine sevk etmesi için zorluyorum, olmuyor. Yalvarıyoruz rica ediyoruz herkes bize bakıyor neden buraya getirdiniz yazık diyor. Soruyorum Allah rızası için biz buranın yabancısıyız çocuk hastanesini biri bize tarif etsin diye yalvarıyorum kimseden bi ışık göremiyorum. Bunun üzerine acil doktoru çocuk doktorunu çağıracağını söylüyor. Bizi yeni doğan bakım odasına alıyorlar. doktor sinirli bi halde gelip neyi var diyor. Anlatıyoruz.”çişi kokuyor mu*” diye bana soruyor ona göre ilaç tedavisi başlatacam diyor aksi halde sorumlusu sensin çabuk söyle diye azarlıyor. Allah aşkına ben böyle bi durum için nasıl karar verebilirim size soruyorum arkadaşlar. Bende kayınvaldeme soruyorum çaresizlik içerisinde. Kan alınıyor toplam 5 tüp kan yarım saat aralıklarla alınıyor. İsal olmuş diyorlar. Üşütmüş diyorlar. Kanı temiz. Sonra tekrar yanlış alınmış tekrar alın diyorlar. Bu arada kanı durmuyor. Ben bebeğimin başındayım babasının girmesi yasak sadece annesi girecekmiş. Kayınvaldem saklanıyor bi köşeye hemşireler geldikçe. Bi taraftan koluna bağladıkları tahtayı tut diyorlar bi taraftan altına bi torba veriyorlar bunu tut diyorlar bi tarafta kanayan koluna pamuk tut. Allah aşkına bunların hepsini tek başıma ben yapacakmışım başka kimseyi almıyorlar içeri. Güvenlik görevlileri giriyor burda fazla eleman varmış diye kayınvaldem depoya saklanıyor. Bi taraftan bebeğim sürekli Kan kaybediyor. Yalvarıyorum hemşirelere bebeğimin kanı durmuyor gelin diye zor zanaat rahat yataklarından kalkıp geliyorlar ve sıkı tut iyi bastıramamışsın deyip gidiyorlar. En sonunda isyan ediyorum..
“yeterrrrrrrrrrr biri yetişsin imdaaaaaaaaaaaat bebeğim ölüyorrrrrrrrrrrrr” diye eşimi arıyorum “kalk gidiyoruz bebeğim ölüyor çocuğu götüreceğiz” diyorum eşime.
Hemşireler götüremezsiniz kaydını yaptık girişini yaptık diyorlar. Kimseyi dinlemiyorum eşime bağırıyorum götürüyoruz diye. Hastaneler aranıyor hiç bi hastane bizi kabul etmiyormuş .sabaha karşı hava aydınlanıyor. Ortalık ışımaya başlıyor biz halen hastanedeyiz. Bebeğim baygınlık geçiriyor. Titriyor vücudu soğuyor. Kucağıma alıyorum ısıtmaya çalışıyorum hastane çok soğuk sarılıyorum. serumuna dikkat et diyorlar. Karışmayın siz bilmiyorsunuz bebeğim üşüyor titriyor diyorum. Bebeğimin gözlerinden biri kapanıyor. Kayınbabam sağlık bakanlığını arıyor bunun üzerine bakanlık bize ambulans gönderiyor saat sabahın 6 sı. ambulansla çocuk hastanesine sevk ediliyoruz. Hastaneye giriş yaptığımızda bu çocuk menenjit olabilir diyorlar. Hemen tomografisi isteniyor tomografiye göndermek istemiyorum.
O küvezde tomografi odasına giderken arkasından koşuyorum, koşuyorum…Yetişmeye, sarılmaya, dokunmaya, bebeğimi koklamaya koşuyorum. Bebeğimin beynine zara verir diyorum .yapmayın nolur yapmayın ..Beni kapının önüne koyuyorlar burda bekle diyorlar. Bebeğim melekler gibi yatmış. Artık iki gözü de kapanmış. Vücudu iyice soğumuş. Melekler gibi yatıyor. Meğersem bebeğim beyin kanaması geçirmiş. K vitamini eksikliğinden olabilir, şundan olabilir, bundan olabilir, doğumda k vitamini yapılmamış olabilir………. Bu bebekten umudunuzu kesin diyorlar. Nasıl keserim yatağı yorganı evde kızımı bekliyor. Kıyafetleri yeni yıkandı. Kızım temiz temiz giyecek. Babası ona daha neler alacak. Annesi onu daha doya doya emzirecek. Hani 12 gün sütü gelmemişti annesinin bebeğin aç kaldığı anlaşılmamıştı . doya doya emzirecek annesi aç kaldığı günlere inat..
Beyin tomografisinde fışkırırcasına kanamış beyni diyorlar. Önden arkadan yandan kanamış. Bunu ameliyat yapsak bile masada kalır diyorlar. Yandan delsek kanı boşaltsak beyin diş macunu gibi fışkırır diyorlar. Neden bu kadar geciktirdiniz neredeydiniz diyorlar.
Diyemiyorum bebeğimi yediler bitirdiler diye. Söyleyemiyorum kucağımda soğudu diye. Sadece sırtı sıcak kalmıştı o da üşüyen dizlerimi ısıtmıştı. Diyemiyorum ben onu ısıtamadım o küçücük bedeniyle annesini ısıttı. Soğuk ambulansta ,gözleri kapanırken ,kalp atımı yavaşlarken üşüyen annesini ısıttı.
Dua edin Allahtan bi umut diyorlar. Bir gün doktor kan değerlerinin normale geldiğini düzeldiğini söylüyor. Heyecanlanıyorum , seviniyorum..pazartesiyi bekleyin diyorlar. Sabırla pazartesiyi bekliyorum.
Tüm anneler bebeğini emzirmek için bakım odasına alınıyor. Herkes 3 satte bir bebeğini emzirmeye girerken ben giremiyorum. Benimki ememiyor. Bende 3 saatte bir Süt çekiyorum biberonla odaya uzatıyorum . Kapının kenarından kızımın kokusunu almaya çalışıyorum. Şifa olsun kızıma, elifime o sütü çok severdi. İlk 12 gün uyuyamamıştı. Açlıktanmış.. Bilinemedi kızım …
Pazartesi günü getirdiğimiz bebeği bir hafta sonra pazartesi günü elimize veriyorlar. Kucağıma almak istiyordun ya al işte diyorum kendime . Alamıyorum.. hareketsizce yatmış kızım. Aranmıyor , ağlamıyor , öylece yatıyor.. üşüme annem ..Üşüyorsan eğer ısıtayım seni .Acıktın mı annem ..acıktıysan emzireyim seni..nennini söyleyeyim mi? Kı zım bey za e lif bey za ee eee eee eee e bebeğim eeee….:(

mahfoldum fenzede kardesim :( bu nasıl duyarsızlık göz göre göre bebegi ölüme götürmek. davacı oldunmu? elime gecirsem herseyi yapabilirim suan o insan denen sahıslara. basın saolsun tatlım.Rabbim bize sabır versin. Allahım sen büyüksün.

İnternete giriyorum benimle aynı duyguları yaşayan var mı diye? Yorgunum yoğun bakım odalarının önünde.belki bi umut çocuğum kurtulur diye.akşamları eve geliyoruz arada bir internete giriyorum hastalığının sebebini araştırıyorum.teselli arıyorum.
şimdi anlıyorum melek annenin ne demek olduğunu.bebeğini kaybedip ebediyete uğurlayan bebeğini melek yapıp uçuran anneler.

Bir gün boğazımda feci acılar hissediyorum. Öğretmenlik mesleğinin en zor taraflarından biri faranjit. Boğazım çok ağrıyor. Çocuklara ders anlatamıyorum sesim kısılıyor. Boğazım ağrıyor doktora gidiyorum rapor vermiyor.
İlaç kullanmak istiyorum çocuklara daha faydalı olmak için. Bir taraftan test yapıyorum negatif çıkıyor. Bunun üzerine doktora gidip antibiyotik alıyorum ve kullanıyorum. Kullandıktan birkaç gün sonra test yaptığımda hamile olduğumu öğreniyorum büyük bit telaşla doktora koşuyorum. doktor hamleliğini ilk 10 günün zehir dahi içsen hiçbir şey olmaz diyor. Bunun üzerine rahatlıyorum. 8.haftadan itibaren öyle bir bulantım oluyor ki akıllara zarar.
Hiç bir şey yiyemiyorum. Evde hiçbir şey pişiremiyorum. Her gün muhakkak kusuyorum bazen 3 bazen 5 kez. Doktora gidiyorum rapor almak için vermiyorlar.
Kaymakam yasaklamış…
Tabiri caizse yol kenarlarına kusa kusa okula gidiyorum. Öğlenleri hiç bir şey yiyemiyorum ekmekten bile tiksiniyorum. Yağdan salçadan sütten yoğurttan soğandan etten yemek kokusundan cevizden bademden meyve sularından mantardan kızartmadan zeytinden yumurtadan her şeyden. Yediğim tek bir şey var o da domates salatalık. 5 ay tam 5 ay böyle geçiyor. Kimi zaman dersten çıkıyorum kusmak için. 5 ayı atlattıktan sonra tam rahat bir nefes alıyorum. Bebeğim çok sağlıklı her şey normal. Suyu çapı ..vs her şeyi çok güzel.Derken şişkinliklerim başlıyor. Yol yürümede zorlanıyorum ama hiç sakınmıyorum kendimi .
Doğuma birkaç hafta kala bir akşam feci bi ağrıyla yatıyorum , yatamıyorum..tarifi imkansız… Hastaneye koşuyoruz . Özel bi hastaneye beni hemen devlet hastanesine yönlendiriyorlar. Devle hastanesinde böbrekten şüpheleniliyor. Müthiş bi şekilde hırpalanıyorum böbreğime yumruklar vuruluyor, kan alınıyor akşama kadar...sonuç alınamıyor bilinemiyor. Eşim beni merkeze götürme kararı alıyor. Ordada nst kan ilaç serum derken acılarım diniyor. Yarın yine gelin diyorlar. Geldiğimizde ise böbrek büyümesi olduğu anlaşılıyor. Bir de bebeğimde kordon dolaması olduğunu fark ediyorlar. Doktorum biraz daha beklemem gerektiğini bebeğin gelişmesi gerektiğini söylüyor. Sezeryan için gün vermiyor haftaya gelin gününü belirleyelim diyor. 1 hafta daha acı ama nasıl bir acı.nst de doğum sancılarım maksimum düzeyde çıkıyor. Onca doğum sancısı üstüne tekrar gittiğimizde bize pazartesiye gün veriyor. Pazar akşamı annemler kayınvaldemler hepsi uzun bir yolculuğun ardından hepsi bizde sabaha doğumum olacak.onları ağırlıyorum uzun uğraş hazırladığım yemeklerden ikram ediyorum ve aniden suyum geliyor. Akşam saat 21.00 suları hemen yola düşüyoruz doktoru arıyoruz ulaşamıyoruz .hastaneyi arıyoruz doktorun geleceğini söylüyorlar. Hastaneye giriş yaptığımızda beni doğum odasına alıyorlar. doğum hazırlıklarına başlıyorlar ebeler. Doğumumun normal olmadığını söylüyorum kordon dolaması var doktor sezeryan yapacak diyorum. doktor tekrar aranıyor tekrar tekrar. Saat 24.00 sancılarım artıyor nstde maksimum düzeyi gösteriyor hatta bazen göstermiyor bile son sınırı bile geçtiğinden ns t de sancılarımı grafik bile gösteremiyor.ben sabrediyorum Allaha yalvarıyorum doktorun bir an önce gelmesi için.korkuyorum.suyum tamamen boşaldı bebeğe zarar olur diye korkuyorum. korkma serum bağladık o onu besler diyorlar. Doktorun gelmeyeceğini söylüyorlar.randevumuz sabah 8.00 de olduğu için o zaman gelecekmiş sabahı beklemeliymişiz. Annemler kayınvaldemler hepsi ayaklanıyor. Doktoru çağırıyorlar hemşirelere kızıyorlar. Ama ne çare doktor gelmiyor.O saatler bana asır gibi geçiyor. Saat 1 -2 -3 -4 bir türlü sabah olmuyor. Çocuk gittikçe aşağı iniyor . Benden sonra 2 kişi daha doğum için hastaneye geliyor. Biri normal doğum yapıyor diğeri için yine doktoru çağırıyorlar. Saat 4 te doktor geliyor.
Bana” hastaneye gelmek zorunda mıyım daha erken bi tarih belirleseydiniz bilmiyormudunuz” diyor. Beni ameliyathaneye hazırlıyorlar. Soğuk odalardan geçiyorm titriyorum. Benden sonra geleni benden daha önce ameliyathaneye alıyorlar. Yine sancılarımla birlikte bir kenarda bekiyorum. Bana sıra geldiğinde içeri alınıyorum. Doktorum hiç yüzüme bile bakmıyor. Soru soruyorum cevaplamıyor. Kolumdaki serumun yanlış bağlandığını farkediyorlar. Kolum iyice şişmiş damar yerine dokuya serum verilmiş. Bayıltılıyorum uyandığımda büyük bi acıyla kıvranıyorum. Neyse ki bebeğimin sağlıklıymış bunu öğreniyorum.1 gün sonra eve geliyoruz.bebeğimin 40 günlük olması için gün sayıyorum.40 gün geçiyor.bebeğim aniden kusmaya başlıyor.dışkısı sıvı halde geliyor. Özel hastaneye gidiyoruz bebeğimden kan alınıyor. İlaç veriyor bizi eve gönderiyor. Bunun üzerine kusma şikayetleri artıyor devlet hastanesinin acil servisine götürüyoruz. Gaz sancısı deyip gönderiyorlar. Bir gün sonra tekrar acile gidiyoruz bu sefer kasılmalar başlamış gözleri kaymış durumda. Kullanılan ilacın yan etkisidir diyor acil doktoru. Eve göndermeye çalışıyor. Bir çocuk doktoru çağırması için yalvarıyoruz yakarıyoruz ama nafile. Haftasonu olması ve saatin 21.00 olması sebebiyle çağıramayacağını söylüyor. Onu şikayet etmekle tehdit ediyorum. Acil ambulans ayarlaması ve bizi çocuk hastanesine sevk etmesi için zorluyorum, olmuyor. Yalvarıyoruz rica ediyoruz herkes bize bakıyor neden buraya getirdiniz yazık diyor. Soruyorum Allah rızası için biz buranın yabancısıyız çocuk hastanesini biri bize tarif etsin diye yalvarıyorum kimseden bi ışık göremiyorum. Bunun üzerine acil doktoru çocuk doktorunu çağıracağını söylüyor. Bizi yeni doğan bakım odasına alıyorlar. doktor sinirli bi halde gelip neyi var diyor. Anlatıyoruz.”çişi kokuyor mu*” diye bana soruyor ona göre ilaç tedavisi başlatacam diyor aksi halde sorumlusu sensin çabuk söyle diye azarlıyor. Allah aşkına ben böyle bi durum için nasıl karar verebilirim size soruyorum arkadaşlar. Bende kayınvaldeme soruyorum çaresizlik içerisinde. Kan alınıyor toplam 5 tüp kan yarım saat aralıklarla alınıyor. İsal olmuş diyorlar. Üşütmüş diyorlar. Kanı temiz. Sonra tekrar yanlış alınmış tekrar alın diyorlar. Bu arada kanı durmuyor. Ben bebeğimin başındayım babasının girmesi yasak sadece annesi girecekmiş. Kayınvaldem saklanıyor bi köşeye hemşireler geldikçe. Bi taraftan koluna bağladıkları tahtayı tut diyorlar bi taraftan altına bi torba veriyorlar bunu tut diyorlar bi tarafta kanayan koluna pamuk tut. Allah aşkına bunların hepsini tek başıma ben yapacakmışım başka kimseyi almıyorlar içeri. Güvenlik görevlileri giriyor burda fazla eleman varmış diye kayınvaldem depoya saklanıyor. Bi taraftan bebeğim sürekli Kan kaybediyor. Yalvarıyorum hemşirelere bebeğimin kanı durmuyor gelin diye zor zanaat rahat yataklarından kalkıp geliyorlar ve sıkı tut iyi bastıramamışsın deyip gidiyorlar. En sonunda isyan ediyorum..
“yeterrrrrrrrrrr biri yetişsin imdaaaaaaaaaaaat bebeğim ölüyorrrrrrrrrrrrr” diye eşimi arıyorum “kalk gidiyoruz bebeğim ölüyor çocuğu götüreceğiz” diyorum eşime.
Hemşireler götüremezsiniz kaydını yaptık girişini yaptık diyorlar. Kimseyi dinlemiyorum eşime bağırıyorum götürüyoruz diye. Hastaneler aranıyor hiç bi hastane bizi kabul etmiyormuş .sabaha karşı hava aydınlanıyor. Ortalık ışımaya başlıyor biz halen hastanedeyiz. Bebeğim baygınlık geçiriyor. Titriyor vücudu soğuyor. Kucağıma alıyorum ısıtmaya çalışıyorum hastane çok soğuk sarılıyorum. serumuna dikkat et diyorlar. Karışmayın siz bilmiyorsunuz bebeğim üşüyor titriyor diyorum. Bebeğimin gözlerinden biri kapanıyor. Kayınbabam sağlık bakanlığını arıyor bunun üzerine bakanlık bize ambulans gönderiyor saat sabahın 6 sı. ambulansla çocuk hastanesine sevk ediliyoruz. Hastaneye giriş yaptığımızda bu çocuk menenjit olabilir diyorlar. Hemen tomografisi isteniyor tomografiye göndermek istemiyorum.
O küvezde tomografi odasına giderken arkasından koşuyorum, koşuyorum…Yetişmeye, sarılmaya, dokunmaya, bebeğimi koklamaya koşuyorum. Bebeğimin beynine zara verir diyorum .yapmayın nolur yapmayın ..Beni kapının önüne koyuyorlar burda bekle diyorlar. Bebeğim melekler gibi yatmış. Artık iki gözü de kapanmış. Vücudu iyice soğumuş. Melekler gibi yatıyor. Meğersem bebeğim beyin kanaması geçirmiş. K vitamini eksikliğinden olabilir, şundan olabilir, bundan olabilir, doğumda k vitamini yapılmamış olabilir………. Bu bebekten umudunuzu kesin diyorlar. Nasıl keserim yatağı yorganı evde kızımı bekliyor. Kıyafetleri yeni yıkandı. Kızım temiz temiz giyecek. Babası ona daha neler alacak. Annesi onu daha doya doya emzirecek. Hani 12 gün sütü gelmemişti annesinin bebeğin aç kaldığı anlaşılmamıştı . doya doya emzirecek annesi aç kaldığı günlere inat..
Beyin tomografisinde fışkırırcasına kanamış beyni diyorlar. Önden arkadan yandan kanamış. Bunu ameliyat yapsak bile masada kalır diyorlar. Yandan delsek kanı boşaltsak beyin diş macunu gibi fışkırır diyorlar. Neden bu kadar geciktirdiniz neredeydiniz diyorlar.
Diyemiyorum bebeğimi yediler bitirdiler diye. Söyleyemiyorum kucağımda soğudu diye. Sadece sırtı sıcak kalmıştı o da üşüyen dizlerimi ısıtmıştı. Diyemiyorum ben onu ısıtamadım o küçücük bedeniyle annesini ısıttı. Soğuk ambulansta ,gözleri kapanırken ,kalp atımı yavaşlarken üşüyen annesini ısıttı.
Dua edin Allahtan bi umut diyorlar. Bir gün doktor kan değerlerinin normale geldiğini düzeldiğini söylüyor. Heyecanlanıyorum , seviniyorum..pazartesiyi bekleyin diyorlar. Sabırla pazartesiyi bekliyorum.
Tüm anneler bebeğini emzirmek için bakım odasına alınıyor. Herkes 3 satte bir bebeğini emzirmeye girerken ben giremiyorum. Benimki ememiyor. Bende 3 saatte bir Süt çekiyorum biberonla odaya uzatıyorum . Kapının kenarından kızımın kokusunu almaya çalışıyorum. Şifa olsun kızıma, elifime o sütü çok severdi. İlk 12 gün uyuyamamıştı. Açlıktanmış.. Bilinemedi kızım …
Pazartesi günü getirdiğimiz bebeği bir hafta sonra pazartesi günü elimize veriyorlar. Kucağıma almak istiyordun ya al işte diyorum kendime . Alamıyorum.. hareketsizce yatmış kızım. Aranmıyor , ağlamıyor , öylece yatıyor.. üşüme annem ..Üşüyorsan eğer ısıtayım seni .Acıktın mı annem ..acıktıysan emzireyim seni..nennini söyleyeyim mi? Kı zım bey za e lif bey za ee eee eee eee e bebeğim eeee….:(

kelimelerin bittiği an olsa gerek :43:bu nasıl bir vijdansızlık senin elifin benim erayım cennette kardeş oldular bizi bekliyorlar inan şimdi benim 1tane prensesim var avunuyorum kuzumla rabbim senin içindeki acıyı hafifletsin inşallah biz melek anneleriyiz

Bu topiği acalı yıllar oldu ama hala sızım ıcımde aynı gunkı gıbı oglum u kaybedelı 4 yılı gectı sımdı yasıtları gıbı kocaman bı adam olucaktı ama olmadı sukurler olsunkı 2 hamılelıgımde kardesını kucagıma aldım oglum evet kardesın suan benımle ıcıme her cektıgımde sankı bır parcanı cekıyorum senın kardesının dogdugundada cok korktum cunkı 2 hafta yogun bakımda makınalara baglı yasadı sukurler olsun rabbıme kucagıma aldım kızkardesını oglum evet bı kız kardesın oldu yazı beklıyorum oglum yanına gelmek topragına dokunmak ıstıyorum ılk goz agrım masum meleğim annen senı cok sevıyorr:14::14:

benim olişimde 2007 doğumluydu şimdi olsaydı 5yaşındaydı :43:ama edam 2yaşına basacak 26 şubatta:emir_bebek: benim kızımda 3hata yattı yoğun bakımda 2defa kalbi durdu çok şükür rabbime kızım büyüyor

Kaymakam yasaklamış…

İçim yandı okurken yaa.Allah aşkına bu mesleği layığıyla yapamayan gitsin otursun evinde kimseninde canını yakmasın.Taş mı olmuşlar nasıl bi vicdansızlık bu .Onlar için sıradan bi vaka belki artık kalpleri taşlaşmış bişey hissetmiyolar ama bi annenin bi ömür içinin yanmasına sebep olmuşlar.Allah layıklarını versin hepsinin

İçim yandı okurken yaa.Allah aşkına bu mesleği layığıyla yapamayan gitsin otursun evinde kimseninde canını yakmasın.Taş mı olmuşlar nasıl bi vicdansızlık bu .Onlar için sıradan bi vaka belki artık kalpleri taşlaşmış bişey hissetmiyolar ama bi annenin bi ömür içinin yanmasına sebep olmuşlar.Allah layıklarını versin hepsinin

evt canim sana katiliyorum gecen yil yaz tatilim zehir oldu bana yurtdisinda yasiyorum oglum suan 1 yasinda ona zor olastik 2 yil tedaviyle oldu sonra dogumda zor gecti iri oldugu icin dogdugu gibi yuksek ates ile dogdu 5 gun hastanede isik altinda kaldi kontrol altindaydi eve geldik ve gecenin bi yarisi kan kustu hemen acile kostuk kiyafetlerini goren doktorlar direk miyde kanamasi dedi 48 saat gozetimde kaldi makinalara bagli minicik kuveze koydular beni almadilar eve yolladilar oyle agladim ki anlatamam ama cok iyi baktilar yavruma resmen sacinin telinden ayak tirnak ucuna kadar kotrole girdi o yuzden buranin sartlari mukemmel ben olaya resmen cinayet diyorum o doktorlari idam etsinler isanin cigerini yakiyolar ve rahat uyuyolar gecen yil oglum 5 bucuk aylikken turkiyeye tatile gittik oglum haftasina ateslendi doktora goturdum bisi yok dediler bogazlari sismis diyip eve yolladilar sonra gene genegene cikti atesi bide dusmuyor surup ardindan fitil ardindan dus yok dusmuyor acile goturuyorum idrar yolu enfeksiyonu diyolar 5 6 7 8 hastane geziyorum yok hepsi farkli diyor vucudunda kirmizi noktalar cikiyor doktora gidiyorum sinek isirigi ve sicaktan diyor diyorum ki artiyor doktor bey yok sen bizden iymi bilcen diyolar sabrim kalmiyor artik saglik ocagina gittim o doktordan allah razi olsun hemen cocuk hastanesine gotur diyor bu cocukta bisi var diyor agliyorum ilgilenmiyolar diyorum nasi olur diyor kiziyor sevk ediyor gidiyorum doktor bi boku beceremiyolar saglik ocaginda bizim basimiza atiyorlar diyor dusunebiliyormusunuz en son 40 ates dusmuyor hersey veriyorum gene yok dusmuyor acile gidiyoruz cocuk kadin hastanesine direk iyne diyolar diyorum ki baska yolu yokmu kan alsaniz bisi yapsaniz daha iyi biliyosan gotur evinde kendin iylestir diyolar eli mahkum iyneyi yaptiriyorum ve bekliyoruz 1 saat sonra 37 ates sukur diyorum antibiyotik yaziyor dis cikariyo bogazlari sismistir diyor ki tek atese bekti baska hicbiryerine bakmadi nerden bildi bilmiyorum antibyotigi veriyorum iyneden 2 saat sonra ates gene 40 ablam diyor bekle 3 gun antibiyotik etkisini gosterir 48 saat beklemelisin diyor yok 1 ci gun 38 ikinci 39 3 gece 40 9 gidiyor diyorum morariyor yavrum hemen baska hastaneye gidiyoruz gene kosa kosa doktora bagiriyorum elini ayagini opeyim nolur bulun neyi var antibiyotige ramen iylesmiyor cocugum diyorum bakiyor deri dokuntusu enfeksiyon diyor hemen kan idrar ve filme yolluyor rahatliyorum cok sonra herseyimizi halledip kosa kosa doktora gidiyoruz doktor bize bakiyor iyki gelmisiniz kanda yuksek enfeksiyon var diyor 2 gune gene ates olursa hastanete yatis diyor agliyorum deli gibi yavrum zayif halsiz 1 ay atesler icinde yanmis izmir sicaginda temmuz ayinda bidde 2 gun antibiyotigi ve ates dusuruculeri kullaniyoruz vee oglum iylesiyor kilo almaya basliyor kollarindaki izler gecciyorrr ve kani temizleniyor allahim diyorum sukurler olsun sana butun evlatlarini koru benim yavrum gibi dogru doktor yolla diyorum 1 haftamiz rahat geciyor ve bi gun bezini aciyorum kan bana ogle gelmistir diyorum gene aciyorum gene kan gene kan doktora gidiyorum gene sicaktan kristallenme diyor ama oglum bol su iciyor cis yok huzursuz bu gece ruya goruyorum altini deistiriyorum ppipisine parmagimi deydiriyorum elim kan oluyor sicrayarak uyaniyorum onemsemiyorum gene sonra oglum kaka yapiyor altini aliyorum ruyam aklima geliyor pipisini elliyorum parmagim kan bagiriyorum anneme yeter diye gene ilgilenmiycekler dice gene kosa kosa acile gidiyoruz cerrah geliyor ve oglumun pipisini gozumun onunde cart diye yirtiyor oglum morariyor ben se donmus kalmisim kanlar fiskiriyor doktor al kucagina gidebilirsin diyor ben tepkisiz eve nasil gittim bilmiyorum annemi gorur gormez bagira bagira agliyorum mahfettiler gene yavrumu diye 3 gun oglum iserken bagiriyoodu bende onunla agliyordum tamam cisi duzeldi hersey iyi hos derken o gunden sonra oglumun pipisinin ucunda hep goz gibi bisi kaldi simdide beyaz nokta yarin gene doktora gidiyoruz sukur saglikliyiz kilomuz yerinde ama yasadiklarima kader demiyorum resmen cinayete tesvik diyorum doktor kalmamis ya alah yardimciniz olsun allahim asla yasatmasin birdaha bunlari size sevdiklerinize bizlere gercekten anne olan anliyor yasadiklarinizi allahim en kisa zamanda doldursun kucaklarinizi unutulmaz asla asla bilirim unutulmaz cok zor tarifi yok korkuyu bile yasamak zor keske bi degnegim olsa size degdirsem geri gelseler allahim sen buyuksun sabirr sabirr allahim bunlari yasatanada sana havale ediyoruz senn nasil biliyosan ogle yap bu annelerin cigerlerini nasi yaktilarsa sende oyle yak yarabbim

ogluşum kuzum keremim seni o kadar cok özledimki bunun tarifi bile yok annen sensiz o kadar yanlızki seni koklamayı öpmeyi bnların hiçbirini yaşayamadım belki 22 gün yaşadın ama ben hiç bişi anlıyamadım senin kokun yerine hastane kokusu senin sesin yerine yogun bakım önündeki sesler çınlıyo kulagımda unutamıyorum bebegim çok özledim melegim seni şimdi cennet kuşusun bunu bilmek bana huzur veriyo

kızım Aysenazım sen topraga girdin bende seninle heran girip girip cıkıyorum yavrum. Annen sensiz biçare. Allahtan dileğim sabır.
dısarda hava cok soguk.üşüyomusun annem? gelip sarayımmı topragını? kucaklayayım sana soguk gelmesin.
Görüyomusun halimi melegim? Gel rüyalarıma annem anne de bana rüyamda bile olsa. sar beni cigerim. kokunu hissettir. teselli ver garip annene. :'(((
seni çok özlüyorum herseyimmmmmmmmm

allahım hepinize ayrı ayrı sabır versin inş hikayelerini tek tek okudum ve çok uzuldum allahım meleklerinizin sıze yolladığı kardeşlerini korusun inş isteyenlerede en kısa zamanda versin inş hepiniz allaha emanet olun

kızım Aysenazım sen topraga girdin bende seninle heran girip girip cıkıyorum yavrum. Annen sensiz biçare. Allahtan dileğim sabır.
dısarda hava cok soguk.üşüyomusun annem? gelip sarayımmı topragını? kucaklayayım sana soguk gelmesin.
Görüyomusun halimi melegim? Gel rüyalarıma annem anne de bana rüyamda bile olsa. sar beni cigerim. kokunu hissettir. teselli ver garip annene. :'(((
seni çok özlüyorum herseyimmmmmmmmm

canım hepimizin derdi aynı allahım sabır versin bir an önce tesellisini versin inş yazını okudum inan mahfettin beni

aranıza yeni katıldım yazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarım geliyor aklıma ağlıyorum ve dua ediyorum hepinize :((çocukları çok seven biri olarak özelllikle de kız çocuklarını hamile kalma ihtimalini düşünmediğim bir anda hamile kalmışım zaten 1.5-2 ayda bir adet görürdüm hep yıllardır bu problemimden dolayı kısır olduğumu bile düşündüm çok şükür değilmişim ne hayallerim vardı kızımla birlikte toprağa gömdüm o kadar iyi giden bir hamileliğin sonu derin bir hüzün oldu hareketlerini hissetmediğim gün evham yaptığımı sandım aklıma bile gelmedi ertesi gün de hissetmeyince doktora gittik nstye girdim önce kalp atımlarını duymadığım an anladım zaten sağlık personeliyim sonucta neyin ne olduğunu iyi bilirim bende doktoruma hakkımı hella etmiyorum etmeyeceğim de hamileyken bir sıkıntım yoktu kendisiyle ama doğumdan sonra aptal adam bebeğime otopsi yapmadı eşten parça alıp patolojiye göndermedi benim de üzüntüden aklıma gelmedi uzman doktor değilim aslında yetişkinlerdeki gibi otopsi yapıldığını sanıyordum keşke bir doktor tanıdığıma sorsaydım yada doktoruma o da demedi ihmalkar davrandı nasıl olsa öldü diye 13 saat süren suni sancı ile normla doğum yaptım doğuma resmen ölüm korkusuyla girdim kimseye belli etmedim sabah ezanından önce emine betül'ümü doğurdum bir umut belki ağlar ses verir diye hala inanamıyorum öldüğüne o kadar güzel bir hamileliğim vardı ki zerre bulantım koku hassasiyetim olmamıştı içimde tuhaf bir his vardı herşeyin bu kadar iyi gitmesi normal mi diye sonra evham yapma kendine zeynep dedim yine ben haklı cıktım 8.ayıma kadar ne olur ne olmaz deyip eşya almamıştım ondan sonra almaya başladım tam 36.haftama girecekken kızım öldü neden öldüğünü bile öğrenemedim doğumdan sonra sadece arkasındna gördüm diyecektim yüzünü göreyim diye ama ölüm korkusundan düşünemedim o an çok pişmanım yüzünü göremediğime eşimde bakamamış tarifi mümkün değil bu acının sizleri anlıyorum neredeyse 2 ay oldu kızımdan ayrılalı bir an önce zaman gecse de yeniden hamile kalsam diye bekliyorum doktorumu da değiştireceğim doktorum trombofili olabilir dedi ama baska nedenleri de var genetik tahliller verdik 20 günü bulur dua ediyorum olumsuz bişey cıkmasın diye korkuyorum ikincisinde de başıma gelir diye kucağıma alabilecek miyim bir gün yine kızım olacak mı çok merak ediyorum bu zor günlerimiz gececek mi ben sağlık camiasından bir insan olarak iyi doktorlar da gördüm beş para etmezlerde o yüzden haklısınız sonuclarımı alınca tıp fakültesinde hocaya randevu alıp gideceğim inşallah bir daha evlat acısı yaşamayız onu çok özledim toprakta bedeninin çürümesi fikrine bile bazen içim dayanmıyor...Her şey Allahtan dua edelim de bize bir daha evlat acısı göstermesin.GECE EN KARANLIK VE EBEDİ GÖRÜNDÜĞÜ ZAMAN GÜN IŞIĞI DAHA YAKINDIR...bunu unutmayalım.

Kaymakam yasaklamış…

rabbim sabır versın dıycek bısey bulamıyorum cok zor okurken bıle kendımı tutamadım sen bunları yaşarken ne yaptın acaba...bende evladımı kaybettım ama senınkı farklı bı acı kokusunu kasını gozunu emısını aglayısını bılıordun.sana bu acıyı yaşatanlar hayatta olmasından cok korktukları sey neyse o gelsın baslarına.

arkadaşlar allah hepinize sabır versin... evlat acısını allah kimseye yaşatmasın........
hamile kalıpta kaybetmekte çook zor hiç hamile kalamamakta....
işte bende o hiç hamile kalamyanlardanım bazen sabrım tükeniyor resmen bitiyorum ama herşey allahın elinde olmuyo işte para ile satın alınmıyo ki gidip alsan......:43::43:
bende olmayan bebeğime mektuplar yazarak avutuyorum kendimi...............

heart.gif
"bebeğim"den gelen mektup
Soğuk bir sonbahar sabahı,yağmurlu bir gecenin ardından , sıcacık kollarında ben yine yokum annem.......
CAMLARIN buğusundan bile daha buğulu gözlerim.....:43:
Herhalinden belli hasret çektiğin...YÜREĞİN acıyor belki de parçalanıyor.
Hiç kimse anlamasın diye gülmeye çalışsanda gülemiyorsun ANNEM.....:emir_bebek:
Herkes beni:emir_bebek::emir_bebek: soruyor sana,
için burkulsada sen başın dik cevap veriyosun onlara
"zamanı var herşeyin ,zamanı gelince gelecek BEBEĞİM":emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Sonra gülüp geçiyorsun,kaldığın yerden devam etmek istiyorsun........
Duvarlar üstüne gelse de ,için ağlasada belli etmek istemiyorsun...................:14:
:14: Peki sonra ANNEM?.........
Neden sonra ağlayıp üzülüyorsun,evimize her gelişinde?:emir_bebek:
Seni her defasında çok üzüyorlar demİ ANNEM ?
YOKLUĞUMU BİLE BİLE SORUYORLAR BENİ SANA.....................
Yokluğum Sen'i ve BABAMI çooook üzüyor..
SADECE SİZ değilsiniz ki üzülen...... Bende aynı hüznü taşıyorum ANNEM...
"CENNET MELEĞİ" benim adımmm........:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Cennetteyim ben ANNEM,küçük bir MELEĞİM,temiz ve masum.CENNET kokuyorum ben annem......
Küçücük kalbimle dualar ediyorum........Sana kavuşabilmek için....
Herşeyden çook istiyorum sıcacık kucağında olmayı, :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
sana CENNET KOKUSUNU getirebilmeyi,
ve herkese "işte geldim" diyebilmeyi .......En çok ta ağlayan gözlerini güldürebilmeyi............
Cevap ver ANNEM..Ne olur..Bu kadar mı çok istiyosun gelmemi,
yüreğin ve aklın bu kadar mı çok kaldı ben de?
Rüyalarına giriyorum ya hani yetmiyor demi ANNEM?....:43:
:43::43:Tam beni kollarına alıp MELEK yüzümü görecekken neden uyanıyorsun ANNEM...?
Neden bu kadar kısa sürüyor bu güzel an?....
BENİ rüyalrın da bile olsa gördüğüne çok seviniyor,şükrediyorsun ya hani bende en az senin kadar mutlu oluyorum ANNEM.......:emir_bebek:
:emir_bebek: Ama yine yarım kalıyor bu mutluluk......Yine içim buruk çünkü daha senin kollarına bir kez olsun gelemedim......:43:
:43: Ne BABAMI ne de seni bir kez olsun güldüremedim.evimizde koşturamadım,bahçemizde oynayamadım.
BABAMIN işten gelişine sevinemedim ve yeğenlerimle tanışamadım...
Herkes beni bu kadar beklerken gelememem daha acı.....
SANA söz veriyorum ANNEM bir gün mutlaka gelicem ben...İllaki gelicem
Ama şimdi sende bana söz ver ne olur .. Yokluğumda isyan etme,
gelmiyorum diye bana kızma ve her zaman ki sözünü unutma...
"ZAMANI VAR HERŞEYİN, ZAMANI GELİNCE GELECEK BEBEĞİM"
:emir_bebek:
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Umutlar Başka Bahara....

Merhaba Bebeğim..
Bilmiyorum birgün benim olup,büyüyüp bu satırları okuyabilecek misin?
Sana kavuşmak için her gün dua ediyorum Meleğim,,,İlk başta senin hemen aramıza
katılacağını sanıyorduk..Bilmiyorduk senin bu kadar uzak yollardan geleceğini ama inanki sana
olan özlemim hiç azalmıyor bebeğim.Sen gelmedikçe , gelmekte inat ettikçe daha da artıyor sana olan özlemim...
Sana kavuşmak için nelere katlandığımı bilseydin bu kadar geç kalmazdın heralde Bebeğim...
Senin için ne hayaller ne umutlar büyüttük yüreğimizde evlenir evlenmez hemen anne olacağım diye sana ilk aydan başladım
patikler kazaklar örmeye,, SeNİ pamuklara saracaktım oysaki, kimselerin ağlatmasına,üzmesine
izin vermeyecektim gelseydin eğer,,sana en güzel beşikleri, en güzel kıyafetleri alacaktım..Beraber parklara gidip
oyunlar oynayacaktık...Sen benim için dünyanın en güzel Bebeği Olacaktın,,biz de dünyanın en güzel bebeğine sahip anne baba
olacaktık....:emir_bebek:
Biliyor musun Bebeğim, etrafımda öyle kötü insanlar varki sen gelmedikçe beni üzmek için Senin niye gelmediğini soruyorlar inatla
kendi bebeklerini seviyorlar yanımızda...Onlar öyle yaptıkça inanki çok üzülüyorum ama kimseye bir şey diyemiyorum
gözyaşlarımı hep içime akıtıyorum...Her ay belki gelirsin Umuduyla bekliyorum,,,yalvarıyorum Allahıma,,,
Sonra yine olmadığını anlayınca ağlıyorum hıçkıra hıçkıra....Bazen niye ben diyorum,,,,sonra yine içimi bir umut kaplıyor
ama göz yaşlarımı asla babana göstermiyorum,onu da üzmek istemiyorum...Biliyor musun Bebeğim banan da seni hasretlee bekliyor
hani erkekler ağlamaz derler ya o yüzden o gözyaşlarını hep içinde tutuyor....Bebeğim baban da öyle fedakar bir insan ki o da
sana kavuşabilmek için her şeyden vazgeçti..Bir bilsen ne kilometrlr kattettik beraber , belki o yolların sonunda Sen varsındır diye hep
Her tedavi sonunda tahlil sonucunu o aldı hastaneden,,alıştırarak söyledi bana yine olmadığını kavuşamayacağımızı..
O yıkıldı benden önce hep.
ilk tedavide çok olumlu konuştu doktorlar.Kendimizi sana öyle hazırladıkki baban hemşirem oldu ve iğnelerimi o
vurdu.Babanla ikimiz geleceğinden çok emindik.senin embriyo halini gördük verdikleri fotoğrafda...
VE seni o fotoğraflarda sevdik.O fotoğraf bizi dünyanın en mutlu insanı yaptı.....15 gün sonra baban sonucu
getirdi çok yıkıldım ,günlerce ağladım tutunamamıştın...:43:
Sonra 2. deneme 3 ay zor bekledik yeni bir tedaviye başlamak için ve yine aynı umutlar ve aynı kötü son:2:
VE bu sefer aradan 1 yıl geçti merkezimizi değiştirdik.YİNE aynı umutlarla çıktık yola ..
Günlerce gittik geldik tedavi için .O uzun yollar bize kısa geliyordu sonunda Sen vardın çünkü Bebeğim,
Her şey çok güzel gidiyor dediler hep....Bu sefer geleceksin, bizim olacaksın diye çok emindim..Ve yine tedavimiz
bitti ve aynı kötü sonu yine yaşadık Bebeğim..
Neden gelmiyordun , bizi neden bu kadar üzüyordun ? Benim hep bir yanım eksik mi kalacaktı Allahım:31:
Olmayacaktı,iki kişilik ailemizi 3 kişiye çıkartamayacaktık,,evimiz yine sessiz kalacaktı .Oysaki sana
ne umutlar beslemiştim yüreğimde biliyor musun Bebeğim...
Ben aradan 3. negatif sonucu almıştın ve aradan 20 gün geçti geçmedi halan 2. bebeğini kucağına aldı..
Kıskanmadım ama çok üzüldüm:14:....Aradan bir kaç ay geçti ve artık teyzen de ilk bebeğine hamileydi.
Ama teyzen hamile olduğuna sevinemedi bile ,belkide sevindide belli edemedi sadece ben üzülmeyeyim diye ...
Ama ben o nun hamile olduğunu duyunca o kadar üzüldümki MELEĞİM evimize geldim saatlerce gözyaşı
döktüm senin için. Onun bebeği büyüdükçe benim de sana olan hasretim büyüyordu.
Biliyormusun MELEĞİM teyzenin güzel bir kızı oldu sen onun büyüğü olacakken O senin ablan olacak gelirsen eğer.
Niye bebeğim niye bu kadar inat ettin bizimle...
VE daha fazla dayanamadık ..Biz de anne baba olmalıydık..2010 yılının sonlarında yine düştük yollara
Bu sefer her şey daha güzel olacak dedi doktorlarımız...Ama yine olmadı , yine tutanamamıştın bana..
Biliyor musun Bebeğim; baban beni mutlu etmek,senin yokluğunu unuturmak için elinden geleni yapıyor inanki,:38:
ama hep bir yanım eksik kalıyor sen yoksun diye...
Herkez doğum hikayelerini , bebeklerinin yaramazlıklarını anlatırken ben sadece susuyorum..Ne senden ne de
yaptıklarından bahsedemiyorum....
Seni sadece rüyalarımdan tanıyorum...Bazen ruyalarıma girdiğinde öyle seviniyorumki o an hiç bitmesin,
hiç uyanmıyayım istiyorum...Ama sonra ruya olduğunu anlıyorum...
6 yıldır ne bayramlar geçti sensiz, her bayram gelirsin de sana bayramlık alırım diye bekliyorum...
Çocuklarını elinden tutup okula götüren anneleri gördükçe iç geçiriyorum..Bir gün ben de onlar gibi senin
doğum hikayeni anlatırmıyım bilmiyorum ama sen geç olsa da yine de gel Bebeğim..Gelki seninle ertelediğimiz
her şeyi yaşayalım...Gel gel de geceleri beni uykumdan uyandır..Sabahları babanı işe beraber gönderelim,
seninle beraber parklara gidelim...
Senin için ne adaklar adadık...
Biliyor musun bebeğim sensiz biz hep kışı yaşıyoruz, gel artık kışımızı bahara döndür,, ağlayan gözlerimizi güldür:14:
bu hasreti bitir.............:49:

canlarım benim allah hepimize sabırlar versin.rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

benim bebeğimde görkem sencerimde 10 gün önce bıraktı gitti beni.isyan etmek istemiyor aklım ama yürek dayanmıyorki.
allahım evlat ne tatlıymış ne ballıymış.o nasıl bir sevgiymiş öyle oğlum yavrum.hala karnımı okşuyorum ama bomboş içimden hergün ettiğim duaları etmek geliyor karnımı okşayarak fakat hıçkırıklara boğuluyorum ağzımdan kelimeler dökülmeden.
rabbim bahtını kaderini güzel etsin oğlum derdim ya sana dualarımda bahtınmı güzel olmucaktı annecim neden bıraktınki beni

allah bizi sana layık anne baba olmayı nasip etsin derdim ya sana layıkmı olamıcaktık yavrum.

hep bir oğlum olsun istemiştim babası gibi koruyup kollayan bir erkek evlat hani bize birşey olurda gidersek bu dünyadan kardeşlerinin karşısında sapasağlam duracak bir abileri olsun istedim

biliyormusun oğlum seni hep erkek hisssettim en başında sonrada hep kızdım kendime sanki kızım olsa sevmeyecekmiyim asla oda benim canım olucak yavrum olucak ama his işte..
daha cinsiyetini öğrenmeden oğluşum diye severdim de sonra özür dilerdim yavrum kızsan sakın bana kızma ağzımdan yanlışlıkla çıktı diye
6 şubatta öğrendim erkek olucağını 20 şubatta kaybettim yavrum seni
doğum dedikleri o garip sancılarla nasıl yalvardım bir bilsen ne olur ona birşey olmasın ben bu sancılarla aylarca başederim o doğmasın diye ama sen gittin oğlum ve sen gidene kadar ben hissettim seni içimde hala atıyordu kalbin oysa
oysa biz ogün ilk kıyafetlerini almamışmıydık annecim sonra onları masa üstüne seninle konuşarak serip babaya süpriz yapmıcakmıydık.ama baban kıyafetlerini bile göremeden bizi zar zor hastaneye yetiştirdi.doktor doğum başlamış bebek çok küçük kurtarılamaz dediğinde ne olur dedim o gitmesin bişeyler yapın
imkansız dedi doktor
ben sustum oğlum o an öyle bir andıki içim kanadı gitme oğlum dedim gitme yavrum.sabahlara kadar o sancıları çekerken benim canım hiç yanmadı oğlum kalbim kanadı yavrum her sancıda eriyip gidiyor diye hani doğumundan bir saat önce sancılarım hafifledi ya dedim tamam yavrum gitmiyor bırakmıyor annesini...

ama doğdun yavrum oysa sen temmuzda doğmayacakmıydın.ben senli hayaller kurmuyormuydum?şimdi içim öyle boş kalbim öyle ıssızki babanıda üzmek istemiyorum yalvarıyorum allahım ne olur sabır ver isyan edenlerden etme diye ama dayanamıyorumki annecim.
küçücük ellerin ayakların vardı.baban gibi çok yakışıklıydın hayallerimdeki gibi.şimdi sütün geliyor oğlum ben emziremiyorum seni.

oğlum büyükdedene emanet ettikya seni üşüdükçe dedene sarıl o ısıtır seni.sen gittiğinden beri ben öyle üşüyorumki.ama bedenim üşürken içim öyle bir yanıyorki.sen sakın üşüme yavrum.cennettesin biliyorum ananen benim yerime dizinde yatırsın masallar anlatsın sana beraber koşun eğlenin cennet bahçelerinde.ama sakın anneni babanı unutma olurmu yavrum.

benim ilkgözağrım ciğer yaram hiç çıkma rüyalarımdan olurmu.rabbime emanetsin yavrum....

bende oğlumu 10 aylıkken trafik kazasında kaybettim offfff çok zor günlerdi bu konuyla ilgili çok kitap okudum kendimi avutmak için, biraz da olsa rahatladım,

'Ölüm anında çocuklarınıza cennetin göz kamaştıran güzellikleri gösterilir, onlarda seyrederken kendilerinden geçerler ve hiç acı hissetmezler' bu söz beni biraz rahatlatmıştı çünkü bizimki kaza olduğu için acaba çok canı yandı mı, acıları hissetti mi gibi sorular beni mahvediyordu. yavrum kucağımda gitti inşallah hiç birşey hissetmemiştir

'Şefkatli yaratıcı çocuklarınızı 'Cennet Çocuğu' olarak seçti ve cennetine layık gördü. Şimdi cennetin yamaçlarında meleklerle ve diğer cennet çocuklarıyla beraber koşup oynuyor'
ÇOCUK TAZİYENEMESİ- SAİD-İ NURSİ
sabır sabır sabır...........senağlamasenağlama

'

ama bu çookk üzücü,boğazım düğümlendi..allah sabır versin,sizin ve evladını kaybeden bütün ebeveynlerin acısını dindirsin inş .. ve kimseyede evlat acısı göstermesin :43:

canlarım benim allah hepimize sabırlar versin.rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.

benim bebeğimde görkem sencerimde 10 gün önce bıraktı gitti beni.isyan etmek istemiyor aklım ama yürek dayanmıyorki.
allahım evlat ne tatlıymış ne ballıymış.o nasıl bir sevgiymiş öyle oğlum yavrum.hala karnımı okşuyorum ama bomboş içimden hergün ettiğim duaları etmek geliyor karnımı okşayarak fakat hıçkırıklara boğuluyorum ağzımdan kelimeler dökülmeden.
rabbim bahtını kaderini güzel etsin oğlum derdim ya sana dualarımda bahtınmı güzel olmucaktı annecim neden bıraktınki beni

allah bizi sana layık anne baba olmayı nasip etsin derdim ya sana layıkmı olamıcaktık yavrum.

hep bir oğlum olsun istemiştim babası gibi koruyup kollayan bir erkek evlat hani bize birşey olurda gidersek bu dünyadan kardeşlerinin karşısında sapasağlam duracak bir abileri olsun istedim

biliyormusun oğlum seni hep erkek hisssettim en başında sonrada hep kızdım kendime sanki kızım olsa sevmeyecekmiyim asla oda benim canım olucak yavrum olucak ama his işte..
daha cinsiyetini öğrenmeden oğluşum diye severdim de sonra özür dilerdim yavrum kızsan sakın bana kızma ağzımdan yanlışlıkla çıktı diye
6 şubatta öğrendim erkek olucağını 20 şubatta kaybettim yavrum seni
doğum dedikleri o garip sancılarla nasıl yalvardım bir bilsen ne olur ona birşey olmasın ben bu sancılarla aylarca başederim o doğmasın diye ama sen gittin oğlum ve sen gidene kadar ben hissettim seni içimde hala atıyordu kalbin oysa
oysa biz ogün ilk kıyafetlerini almamışmıydık annecim sonra onları masa üstüne seninle konuşarak serip babaya süpriz yapmıcakmıydık.ama baban kıyafetlerini bile göremeden bizi zar zor hastaneye yetiştirdi.doktor doğum başlamış bebek çok küçük kurtarılamaz dediğinde ne olur dedim o gitmesin bişeyler yapın
imkansız dedi doktor
ben sustum oğlum o an öyle bir andıki içim kanadı gitme oğlum dedim gitme yavrum.sabahlara kadar o sancıları çekerken benim canım hiç yanmadı oğlum kalbim kanadı yavrum her sancıda eriyip gidiyor diye hani doğumundan bir saat önce sancılarım hafifledi ya dedim tamam yavrum gitmiyor bırakmıyor annesini...

ama doğdun yavrum oysa sen temmuzda doğmayacakmıydın.ben senli hayaller kurmuyormuydum?şimdi içim öyle boş kalbim öyle ıssızki babanıda üzmek istemiyorum yalvarıyorum allahım ne olur sabır ver isyan edenlerden etme diye ama dayanamıyorumki annecim.
küçücük ellerin ayakların vardı.baban gibi çok yakışıklıydın hayallerimdeki gibi.şimdi sütün geliyor oğlum ben emziremiyorum seni.

oğlum büyükdedene emanet ettikya seni üşüdükçe dedene sarıl o ısıtır seni.sen gittiğinden beri ben öyle üşüyorumki.ama bedenim üşürken içim öyle bir yanıyorki.sen sakın üşüme yavrum.cennettesin biliyorum ananen benim yerime dizinde yatırsın masallar anlatsın sana beraber koşun eğlenin cennet bahçelerinde.ama sakın anneni babanı unutma olurmu yavrum.

benim ilkgözağrım ciğer yaram hiç çıkma rüyalarımdan olurmu.rabbime emanetsin yavrum....

bende ilk düşük yaptığımda 2 aylıktı,gelişmesi geriden geliyordu..kalp atışlarını,tekmelerini,duymamama rağmen;emzirememe ,koklayamama rağmen o yara öyle oturdu ki içime taaa kii tekrar hamile kalana kadar .. o kadar benimsemiştim ki kendime,sanki hiç gitmicekmiş gibi hep bizimle olacakmış gibi garantilemiştim kaderimi..tavşanlı patik almıştım meleğime her gece yastığımın ucuna koymadan uykuya geçmiyordum..düşükten sonra patiklerini,bebeğim yanımda oturuyormuş gibi koyuyor,büyük bir tatminsizlikle ağlıyor ağlıyor ağlıyordum..sürekli ağlıyordum,eşim üzüntüme dayanamayıp,patikleri saklamıştı..
ablamın eşinin kısırlığından dolayı bebekleri olmuyor ve eşi tedaviye yaklaşmıyordu (hala aynı) ablamla sürekli konuşup isyan ediyordum,(çünkü doktorlar tekrar hamile kalmam için 2-3 ay bekleme mi rahmimin yeniden toparlanmasını istiyorlardı..)
ablama 2 ay 2 bin yıl kadar uzak geliyor deyip,üzüntü içinde kahroluyordum .. ablamın bir cümlesi o kadar içimi acıttı ki ömrüm boyunca unutamam unutmam .. SEN 2 AY SONRA TEKRAR HAMİLE KALACAĞINI BİLİYORSUN VE HALA İSYAN EDİYORSUN,DOKTORLAR BANA 5 YIL SONRA HAMİLE KALACAKSIN DESELER;5 YIL DEĞİL,5 BİN YIL BEKLERİM..YETER Kİ ANNE OLACAĞIMI BİLEYİM ..! OOOOFF OOFF ELLERİNLE İÇİME ÖYLE BİR ACI KOYDUN Kİ ABLA,RESMEN AL ÖMÜR BOYU BU CÜMLEYLE YAŞA DEDİN .. ŞİMDİ 2 AYLIK BİR OĞLUM VAR,RABBİM BAŞIMDAN VE BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN EVLATLARIMIZI..BU MÜKEMMEL DUYGUYU EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYEN BÜTÜN KADINLARA VE ABLAMA DA TATTIRSIN ALLAH İNŞALLAH ..:emir_bebek:

bende ilk düşük yaptığımda 2 aylıktı,gelişmesi geriden geliyordu..kalp atışlarını,tekmelerini,duymamama rağmen;emzirememe ,koklayamama rağmen o yara öyle oturdu ki içime taaa kii tekrar hamile kalana kadar .. o kadar benimsemiştim ki kendime,sanki hiç gitmicekmiş gibi hep bizimle olacakmış gibi garantilemiştim kaderimi..tavşanlı patik almıştım meleğime her gece yastığımın ucuna koymadan uykuya geçmiyordum..düşükten sonra patiklerini,bebeğim yanımda oturuyormuş gibi koyuyor,büyük bir tatminsizlikle ağlıyor ağlıyor ağlıyordum..sürekli ağlıyordum,eşim üzüntüme dayanamayıp,patikleri saklamıştı..
ablamın eşinin kısırlığından dolayı bebekleri olmuyor ve eşi tedaviye yaklaşmıyordu (hala aynı) ablamla sürekli konuşup isyan ediyordum,(çünkü doktorlar tekrar hamile kalmam için 2-3 ay bekleme mi rahmimin yeniden toparlanmasını istiyorlardı..)
ablama 2 ay 2 bin yıl kadar uzak geliyor deyip,üzüntü içinde kahroluyordum .. ablamın bir cümlesi o kadar içimi acıttı ki ömrüm boyunca unutamam unutmam .. SEN 2 AY SONRA TEKRAR HAMİLE KALACAĞINI BİLİYORSUN VE HALA İSYAN EDİYORSUN,DOKTORLAR BANA 5 YIL SONRA HAMİLE KALACAKSIN DESELER;5 YIL DEĞİL,5 BİN YIL BEKLERİM..YETER Kİ ANNE OLACAĞIMI BİLEYİM ..! OOOOFF OOFF ELLERİNLE İÇİME ÖYLE BİR ACI KOYDUN Kİ ABLA,RESMEN AL ÖMÜR BOYU BU CÜMLEYLE YAŞA DEDİN .. ŞİMDİ 2 AYLIK BİR OĞLUM VAR,RABBİM BAŞIMDAN VE BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN EVLATLARIMIZI..BU MÜKEMMEL DUYGUYU EVLAT SAHİBİ OLMAK İSTEYEN BÜTÜN KADINLARA VE ABLAMA DA TATTIRSIN ALLAH İNŞALLAH ..:emir_bebek:

of canım ablanın sözleri yüreğimi acııttı rabbim öyle mucizelere gebe ki inşallah öyle bir mucizeyle ödüllendirsin ablanı.allah sanada sağlıkla huzurla evladını büyütmeyi nasip etsin.düşükten ne kadar süre sonra hamile kaldın.bende çok korkuyorum çünkü o kadar çok istiyorumki rabbim ya beni bu şekilde imtihana devam ederse diye.ama bir yanımda öyle umutluki olucak diyorum rabbim nasip edicek.

evlat o kadar tatlıki ben de hiç kucağıma alamadım emziremedim koklayamadım ama ona öyle bağlanmışımki kıpır kıpırdı içimde beni o yönetiyordu resmen ama olsun o olsunda rabbim versinde gerisi hikaye....
13 gün oldu hala süt gelio hergece aynı rüya ben onu emziriyorumve uyanıyorumki rüyamda emzirdiğimi gördüğüm göğsümden süt geliyor.rabbim daha büyük acılarla imtihan etmesin benide kimseyide.
allah ablanada o mucizeyi yaşatsın inşallah hayatta olmucak ne varki?

bir değil bin tane evladımda olsa senin yerin dolarmı kuzum?
alırmı senin sızını yüreğimden güldürürmü dersin yüzümü

ha oğlum sen cennettesin biliyorum annenin üzülmesini de istemezsin üzülürsün yoksa ama ilkgöz ağrım hani yerin hep farklı olacaktı ya yine öyle olurmu dersin?
unuttururmu bana söndürürmü yüreğimdeki yangını bin oğlumda olsa senin lezzetin tadın olurmu ki annem...

ilk göz ağrım ciğerparem yürek yaram rabbime emanetsin güvendesin ama sen o toprak altında yatarken ben nefes alamıyorum.........

bir değil bin tane evladımda olsa senin yerin dolarmı kuzum?
alırmı senin sızını yüreğimden güldürürmü dersin yüzümü

ha oğlum sen cennettesin biliyorum annenin üzülmesini de istemezsin üzülürsün yoksa ama ilkgöz ağrım hani yerin hep farklı olacaktı ya yine öyle olurmu dersin?
unuttururmu bana söndürürmü yüreğimdeki yangını bin oğlumda olsa senin lezzetin tadın olurmu ki annem...

ilk göz ağrım ciğerparem yürek yaram rabbime emanetsin güvendesin ama sen o toprak altında yatarken ben nefes alamıyorum.........

canım allah sabır versin sana çoook acı gerçekten ama sabır etmekten başka çare yok bazen düşünüyorumda bulupda kaybetmek mi yoksa hiç bulamamak mı daha acı diye şüphesiz ikiside çook acı ama allahım iki durumuda yaşatmasın kimseye sen yinede şükret canım bak hamile kalabilimişsin yine kalırsın diyecem biliyorum acını hafifletmez belki ama bide her ay testlerde çizgi aramak doktorlara para dökmek onca çektiğin çileye rağmen kavuşamamak yinede şükret bunları yaşatmasın rabbim kimseye.....
kızma canım sakın senin acıyan kalbini dahada yakmak değil niyetim sen le kader arkadaşı sayılırız bi bakıma sen kaybettğin evladına bense belki hiç sahip bile olamayacağım bebeğime yanıyorum işte
çoooooooooooooook zorrrrrr gerçekten:43::43::43::43::43::43::43:

Back
X