• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cennetteki Meleklerimize Yazdığımız Mektupları Paylaşalım

Sizlerinki daha zor tabi Rabbim onları cennetinde tutuyo inşallah göreceksiniz yavrularınızı Bende 3 gün önce kürtaj oldum kalbi durdu meleğimin benimki 11 haftalıktı ama yinede çok kötüyüm ilk ti kalp atışları gitmiyor kurağımdan dünyanın en güzel sesini bulmuştum sanki ilk defa patik ördüm ona tek yapabildiğim bu oldu maalesef umudumu kaybetmedim ama o gün hayallerimi kaybettim belki hareketlerini görürüm diye gittiğim hastaneden onsuz çıktım Allahım sen sesimizi duy acımızı dindirecek yeni Melek'lerimize kavuştur bizi

Sevgili yavrularim
Iyi ki allah yanina aldi sizleri binlerce sukur.. binlerce sukur allahim.. orada mutlu mutlu oynayin.. yasasaydiniz belki sizi hastane ve tedavilerinizle uzuntu ve gozyasi dokuyor olabilirdim. Artik icim rahat.. bebegini kaybeden anneler ne kadar sukretseniz az... allah bizleri yavrumuzun sagligiyla imtihan etmesin..her şer gibi gorunen meger ne hayirli oluyormus...bizlere saglikli iyi evlatlar ver.. vermeyeceksen de bunda da hayir oldugunu cok iyi biliyorum ...

Ben 5 haftalik hamileyim okudum birazini oyle kötü oldumki :( gozumden akti yaslar.bende cok korkuyorum bebeğim e bisey olacak diye. Rabbim kimseyi evlat acisiyla sinamasin kimseye yasatmasin.bebegini kaybedenler e allahtan rahmet ve sabir diliyorum.cok kötü oldum ben :(

Güzel yavrum.. İlk göz ağrım.. Canımdaki en büyük acım, kalbimdeki en derin sızım.. Sana sesleneceğim çok güzel sözler varken, maalesef ben sana hem acıyla yazıyorum.. Kimseye yazamadıklarımı, kimseye anlatamadıklarımı burada sana yazıyorum.. Seni o kadar özledim ki.. Özlemin her gün ciğerime doluyor, bazen kalbimi sıkıştırıyor. Ellerimi titretiyor, gözlerimi ağlatıyor.. Özlemin bana çok şey yaşatıyor.. Nasıl başa çıktığımı ben bile anlamıyorum annecim, o kadar özledim o kadar özledim ki.. Artık ağlamak içimi rahatlatmıyor.. Kalbimi daha çok kanatıyor.. Sen orada iyisin dimi annecim, melekler ve sen.. Aklımdasın her zaman benim güzel yavrum.. Annen seni hiçbi' zaman unutmıycak, sanma ki unutacak.. Her daim aklımdasın.. Bugün mesela bir ortamdaydık yeni tanıdığım bir teyze.. "Çocuğun var mı?" diye sordu bana.. "Yok" diyemedim annem, nasıl yok derim, sen vardın benimleydin.. "Vardı" dedim, "ama kaybettim.." Nasıl olduğunu sordu bana teyzem ben de anlattım gidişini.. Gözleri doldu, benim de iç çekişlerim başladı sonrasını anlatmak gelmiyor içimden can parçam sonrası gözyaşı sonrası yokluk!! Rabbimden sabır istiyorum, Rabbimden senin kardeşini istiyorum.. Tesellim olsun, senin yerin ayrı ciğer parem.. Senin canın benim canımda saklı... Yaralı annenin yüreğine kardeşinin varlığı biraz da olsa teselli olsun.. Bekliyorum annecim, kardeşinin gelmesini bekliyorum.. Gelirse eğer, birlikte geleceğiz mezarına.. Seni orada bırakıp gitmek istemiyorum, ama toprak olamıyorum annem! Taş kesiliyorum acından, gözlerimden yaşlar akıyor.. Donup kalıyorum bazen, seni nasıl kaybettim yavrum diyorum.. Ama toprak olamıyorum.... Seni saramıyorum... Çok özlüyorum!

Ben 5 haftalik hamileyim okudum birazini oyle kötü oldumki :KK43: gozumden akti yaslar.bende cok korkuyorum bebeğim e bisey olacak diye. Rabbim kimseyi evlat acisiyla sinamasin kimseye yasatmasin.bebegini kaybedenler e allahtan rahmet ve sabir diliyorum.cok kötü oldum ben :KK43:
Sakiiiin korkma cunku neyden korkarsan basina geliyor ben ikinci yawrumda o kadar korktum ki bak kaybettim 5 subat gunu onuda o yuzden korkma Allah buyuk hayirla saglikla alacaksin insallah kucagina

Seni çok özledim can parçam... Seni çok bekledim..
Rüyalarıma gel diye.. Annene bir an olsun güzel gözlerinle bak diye..
İmtihan! İmtihan ediliyoruz, biz kullar..
Rabbim biliyor doğru zamanı.
Seninle benim kavuşacağımız o gün..
Yazılmış kaderimize, sen bana gelmeden çok önce..
Sen dediğimde kelimeler yere dağılan inciler gibi dökülüyo dudaklarımdan tek tek.. Hiçbi' zorlama olmaksızın bir anda.. Olan oluyo..
Acım cümlelerimden, sözlerimden insanlara geçiyor.
Bazen gözyaşıma karışıyo, bugün olduğu gibi..
Yine dayanamadım ağladım annem arkandan..
Sen acı nedir bilmiyosun ama annen çok acı çekiyor sensiz!
Bir vakti var diyorum içimden, geçecek! Bebeğimin kardeşi gelecek,
teselli olacak annesine diyorum.. Ama senin yerin yavrum dolmuyo..
Seninle kurduğum hayallerim bile küs bana, artık aklıma gelmiyor...
Sadece hasretin var, canımın CANI...
Sadece yokluğun var... Ve bu yokluk bana öyle zor geliyor ki...

Seni çok özledim can parçam... Seni çok bekledim..
Rüyalarıma gel diye.. Annene bir an olsun güzel gözlerinle bak diye..
İmtihan! İmtihan ediliyoruz, biz kullar..
Rabbim biliyor doğru zamanı.
Seninle benim kavuşacağımız o gün..
Yazılmış kaderimize, sen bana gelmeden çok önce..
Sen dediğimde kelimeler yere dağılan inciler gibi dökülüyo dudaklarımdan tek tek.. Hiçbi' zorlama olmaksızın bir anda.. Olan oluyo..
Acım cümlelerimden, sözlerimden insanlara geçiyor.
Bazen gözyaşıma karışıyo, bugün olduğu gibi..
Yine dayanamadım ağladım annem arkandan..
Sen acı nedir bilmiyosun ama annen çok acı çekiyor sensiz!
Bir vakti var diyorum içimden, geçecek! Bebeğimin kardeşi gelecek,
teselli olacak annesine diyorum.. Ama senin yerin yavrum dolmuyo..
Seninle kurduğum hayallerim bile küs bana, artık aklıma gelmiyor...
Sadece hasretin var, canımın CANI...
Sadece yokluğun var... Ve bu yokluk bana öyle zor geliyor ki...
:(

Ruhum, en güzel yanım meleğim,güzel yüzlü kızım! Hiçbir cümle tarif etmiyor seni ve hiçbir şey geri getirmiyor seni...Bir Melek bu kadar çok sevilirmiydi? Sana olan sevgim ve duyduğum en özel duygumla içimde saklı kalman ne acı...Meğer sen ne özel, ne güzel bir varlikmışsın ta ki seni kaybedene kadar duyduğum derin acı bu bir kez daha hatırlattı.Her gece özleminle uyanmak ve yeni doğan güne sensiz başlamak kahrediyor beni.Belki bu cümleleri duyuyorsun belki hep yanımdasın ama çok ağır kızım.Bu yük çok ağır...Bazen yanimdaymisin gibi hissetmek ama hiç dokunamamak...Hayallerinle boğulmak can yakıcı.Zaman geriye sarsa ve ben tekrar dokunabilsem o muhteşem tenine ve koklayabilsem seni.İçime çekebilsem o tarifsiz kokunu...Keşke meleğim keşke............. Sen tarifi imkansız güzel bir varliksin ve bana yasattiğın annelik duygusu için teşekkür ederim Meleğim mis kokulum.En güzel en özel yanım :(

Sana uzun uzun mektup yazmayacagim.. ne bileyim.. buradaki anneler gibi oyle buyuk ozlemler ve hasret hissetmiyorum sana. Gittin .hayirlisi olsun. Gitmene sevindigimi sukrettigimi biliyorsun.
Bana en guzelinden en akillisindan en sagliklisindan kardesini gonder hemen:).. :)

Canım yavrum melegim! Yine içimi burktun bu gece.Çok özledim seni hemde çoook. Cekmecede duran kiyafetlerine sarılıp uyuyorum bazen.Hatta geçen gün sana özenerek aldığım tulumunu aldım sarıldım sanki icinde sen varsın gibi...sonra çok ilginç birsey oldu.Tulumda bir bebek kokusu..sanki onu giymissin gibi....Ne olurdu suan yanımda olsan ve ben her gece uykusuz kalsam.Canım kızım seni üzmek değil derdim ama çok zor meleğim çok zor..Herşey yolunda gitseydi bu aralar dogcaktin ama olmadi kavusamadik meleğim. Kuvezdeyken bile kucağıma alamadım seni. :( Ben nasıl dayancam bu acıya nasıl baş edebilcem bu sonsuz özlemle? Belkide hep yanımdasındır.Keşke gorebilsem seni ve keşke zamanı geriye sarabilsem..5 dk gecirebilmek için neler vermezdim :( Ruhum güzel yüzlüm! Seni daha fazla içimde tutamadigim için affet beni.Hamileyken sana yasattigim her stres için affet beni olurmu? Lütfen affet seni çok seviyorum! :(

aciniza ortak oldugumu bilmenizi isterim beni de aglattiniz. ama meleginiz hepimizden daha guzel bi yerde. annesinin babasinin mutlu olmasini ister daha bi sıkı sıkıya birbirinize baglanmanizi ister. kendinizi bu kadar yipratmanizi istemez. Allah sabir versin size ve esinize bir an once toparlanin ınş.

Sana uzun uzun mektup yazmayacagim.. ne bileyim.. buradaki anneler gibi oyle buyuk ozlemler ve hasret hissetmiyorum sana. Gittin .hayirlisi olsun. Gitmene sevindigimi sukrettigimi biliyorsun.
Bana en guzelinden en akillisindan en sagliklisindan kardesini gonder hemen:).. :)
Düşük mü yaptınız . Saglık sorunumu vardı. Neye şükrettıgınızı anlayamadım kusura bakmayın

Canım kızım canım oğlum geçen yıl bu zamanlar testlerimde silik çizgi olarak hayatıma girmiştiniz ve 2008 5 ocak biz burdayız dediniz ilk tüp bebek denememde .. Ohhh dedim hayatımın en güzel yılı olacak diye beklerken nerden bilebilridim en kötü yılı olacağını beni böyle bırakıp gideceğinizi..... Ne ümitler etmiştim ne dualar etmiştim o sevinçle odanızı bile hazırlamıştım herşey var hatta halaaa var hiç birine dokunmadum artık tozlu raflarda..... Ve ben hala size bir kere bakmamanın acısını hala yaşıyorum keşke diyorum dayanamam diye bakmadım daha kötü aklım kaldı ama sizleri görenler var aşklarım yengenize tekrar takrar anlatıırıyorum siyah saçlarınızı minicik ellerinizi... Herşeyden masumdunuz nasıl bakabilirdim nasıl kıyardım gördüğüm yavrumu toprağa koymaya yapamazdım ve yapamadım.. Rüyalarıma giriyorsunuz annem benimi özlüyorsunuz.......
Kızım adı BERFİN sanki bu şarkı ona yazılmış....
Gözlerim yolda dilim duada
Haber bekleyen gönül pusuda
Ayrılık zormuş çekmeyen bilmez
Ateşten kormuş yanmayan bilmez

Oy berfin berfin berfin berfin berfin delal berfin
Bu can sana yanar sana ağlar bilmez misin

Berfin gülmedin düştüm yollara
İzini sürdüm tipide karda

Ayrılık zormuş çekmeyen bilmez
Ateşten kormuş yanmayan bilmez

Oy berfin berfin berfin berfin berfin delal berfin
Bu can sana yanar sana ağlar bilmez misin

OĞLUM ALPBARANIMA
oğul
günlerim sensiz geçiyor
hasret yüreğim biçiyor
bahar gelmiş topragına
üstünde güller açıyor
eyvah bu halime benim
topraklar basıma benim
ben yatakta yatar iken
yavrum topraklarda benim
kardeslerim seni sora
sorarlarda gönlüm solar
bilmezler ki gelemezsin
n kış ne yaz ne de bahr
uyansana ogul uyan
dertlerim cok halim yaman
senin orada yatışın
deli eder beni her an hey
Sizi çok özledim...... Erken gelmeseydiniz 4 aylık olacaktınızz ................
merhaba canmm sana tekrar hatırlattıgım ıcın uzuluyorum amaaa cevabını merak edıyorum benım bebegımde tuppp bebektıı dogduktan 3 gun sonra kaybettım kızımı senın sonrakı gebelıgın demı tuppp bebekmıydı kusura bakma lutfen

Düşük mü yaptınız . Saglık sorunumu vardı. Neye şükrettıgınızı anlayamadım kusura bakmayın
28 haftalik erken dogumdu canim.. sen de cok iyi bilirsin ki boyle erken dogan bebeklerin genelde hep saglik sorunlari olur.. bagirsak goz bagisiklik enfeksiyon.... bunlarin ameliyati ile hastane kapilarinda allah beni ugrastirmadigi icin cok sukrediyorum. Akılli anneler boyle dua etmeli. Bu sekilde erken dogup da ameliyatlar. geciren bebekleri gordukce cook sukrediyorum. Ölüm bazen cok hayirli oluyor....sence de sukur icin buyuk bir sebep degil mi??? Olume 1 gün.. hastaliga hergun aglanir..derler...

28 haftalik erken dogumdu canim.. sen de cok iyi bilirsin ki boyle erken dogan bebeklerin genelde hep saglik sorunlari olur.. bagirsak goz bagisiklik enfeksiyon.... bunlarin ameliyati ile hastane kapilarinda allah beni ugrastirmadigi icin cok sukrediyorum. Akılli anneler boyle dua etmeli. Bu sekilde erken dogup da ameliyatlar. geciren bebekleri gordukce cook sukrediyorum. Ölüm bazen cok hayirli oluyor....sence de sukur icin buyuk bir sebep degil mi??? Olume 1 gün.. hastaliga hergun aglanir..derler...
Valla kızım downlu dogdu pek çok hastalıkla ugrastık hala da ugrasıyoruz. Senın dedıgınden bi yerde dogru çocuk çook ezıyet cekıyor. Bizim altüst olan yasantımızı anlatmıyorum bile. Yinede bugunumuze şükür edıyorum. Şu an 8 aylık.
Erkn dogupta %99 engelli kalan bebekler var. Dedıgınde dogru yani. Ama keşke saglıklı dogsalardı herkesın bebegı gıbı olsaydı dıye içinden geçmıyor mu. Benım gecıyor.

Ben hasta çocuklara bakarak hiçbir zaman sukredemiyorum çünkü onlara ayrı üzülüyorum.insanların başkalarının hasta çocuklarına bakarak şükretmeleri bana bencillik gibi geliyor.Lütfen üstünüze alınmayın ama bu savunma mekanizması gibi birsey.Ne olursa olsun evladını kaybetmek çok ağır bir acı ve buna ben şukredemem çünkü içimde koca bir acı kaldı. Hastalıkla yaşayıp onu öyle görmek herkesi ayrı bir yıkar onda hemfikirim.Ama hep daha kotusunu değil de keşke sağlıkla yasayabilseydi diyorum.Ben down sendromlu ve otizm ile mücadele eden çok çocukla çalıştım. Onların o kadar özel dünyası varki bana hayatıma dair pek çok şey öğrettiler. Down sendromu çocuklara sahip oldugu icin şükreden anneler tanıdım ben.O zaman anladimki bu hayatta hersey başımıza gelebilir.önemli olan bu yükü tasiyabilmek.Kimse yazdıklarıma kızmasın ama ben bebeği sayesinde cennete gidecegini hayal eden annelerin bu düşüncesini bencillik olarak değerlendiriyorum. Ben kaybettigim bebegime bana yardımcı olacak diye bakamiyorum.Onun öyle zorunlu bir görevi varmış gibi konuşanlara çok kızıyorum. Bunu ancak Allah bilir.İnsan üzülüyorsa üzülmeli,aglayacaksa ağlamalı.Gözyaşi birgün diner ama geriye özlem kalır.

Ben hasta çocuklara bakarak hiçbir zaman sukredemiyorum çünkü onlara ayrı üzülüyorum.insanların başkalarının hasta çocuklarına bakarak şükretmeleri bana bencillik gibi geliyor.Lütfen üstünüze alınmayın ama bu savunma mekanizması gibi birsey.Ne olursa olsun evladını kaybetmek çok ağır bir acı ve buna ben şukredemem çünkü içimde koca bir acı kaldı. Hastalıkla yaşayıp onu öyle görmek herkesi ayrı bir yıkar onda hemfikirim.Ama hep daha kotusunu değil de keşke sağlıkla yasayabilseydi diyorum.Ben down sendromlu ve otizm ile mücadele eden çok çocukla çalıştım. Onların o kadar özel dünyası varki bana hayatıma dair pek çok şey öğrettiler. Down sendromu çocuklara sahip oldugu icin şükreden anneler tanıdım ben.O zaman anladimki bu hayatta hersey başımıza gelebilir.önemli olan bu yükü tasiyabilmek.Kimse yazdıklarıma kızmasın ama ben bebeği sayesinde cennete gidecegini hayal eden annelerin bu düşüncesini bencillik olarak değerlendiriyorum. Ben kaybettigim bebegime bana yardımcı olacak diye bakamiyorum.Onun öyle zorunlu bir görevi varmış gibi konuşanlara çok kızıyorum. Bunu ancak Allah bilir.İnsan üzülüyorsa üzülmeli,aglayacaksa ağlamalı.Gözyaşi birgün diner ama geriye özlem kalır.

Bazı cümlelerine sonuna kadar katılıyorum arkadaşım ama bebeği sayesinde cennete gideceğini hayal eden anneler için bencillik ettiklerini düşünüyormuşsun. Düşüncene saygım var evet. Ama ben şöyle düşünüyorum. Rabbim bu kadar adeletsiz olamaz. Herkes bebekleriyle koyun koyuna iken, herkes bebekleriyle gülüp oynarken bizim içimiz yanıyor, ciğerimiz parçalanıyor. Ve işin kötü yanı bu ölene kadar bu şekilde devam edecek. Gülüşlerimiz eksik kalacak, en mutlu anımızda bile içimiz buruk olacak kaybettiğimiz evladımız yanımızda olmadığı için. Sence bunca çekilen acının mükafatı yok mudur? Biz sadece 3 ay, 5 ay, 10 ay sınanmıyoruz. Biz geri kalan tüm ömrümüz boyunca sınanıyoruz. Mesela ben şuan hamileyim ama hiç hamile gibi hissedemiyorum kendimi. Oğlumdaki o sevinç, o telaş, o mutluluktan eser yok. Sevinemedim bile hamile olduğuma ve inan bu her hamile olduğumuzda da böyle olacak. Diğer annelerin yaşadığı sevinçlerin hiç birini yaşayamayacağız. Rabbim bir seçme şansı verseydi bana deseydi "Oğlunu alacağım ama seni ölünce sorgusuz sualsiz cennete alacağım, ya da oğlunu sana verip tüm sorgulardan geçeceksin" deseydi ben hiç düşünmeden oğlumu isterdim.

Başka türlü nasıl teselli eder kendini insan? Bizim bebeklerimiz günahsız, pürü pak bir şekilde cennette. Ona kavuşmanın başka bir yolu yok. Rabbim'den gelene şükredip, O'na isyan etmeyip, tüm emirlerine uyup cennete gitmekten başka bir yolumuz yok evlatlarımıza kavuşmak için. Ben kendimi başka türlü teselli edemiyorum. Sen nasıl ediyorsun? Var mı başka bir yolu? Ben başka bir yol bilmiyorum çünkü...

Back
X