Cep telefonu kişisel alan mı?

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ona göre şifresini bilmeme bile gerek yok.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Bu güveni oluşturmak zorundayız birbirimize karşı diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Ayrıca telefonunun kişisel alanı olduğunu, özeli olduğunu söylüyor.
Ben de benden daha özel birşeyin olamaz diyorum.
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Evet telefon özel alandır ama eşler için değil, başkaları için. Olur da başkasının eline geçer, içine bakılır diye şifre koyulabilir ama bu şifreyi eş bilir.
Eşimin telefonunu istediğim zaman, istediğim yerde alır bakarım, bakmak için izin bile istemem.
Ne demek şifre var ve şifreyi size söylemrk istemiyor?

Eşimin telini de tüm sosyal medya hesaplarını, tüm online bankacılık şifreleri, mail adresleri dahil herseyi ikimizde biliriz.
Gün içinde de bazen bakarız birbirimizin teline. Ama hiç acaba aldatılınca muyum, ya da bir açığını yakalar miyim diye yapmıyoruz bunu. Bir birlikteyiz, herseyimiz bir.. onun da gizlisi saklasın olmadığı için hiç telefonu kaçırma ya da şifre ile koruma gibi bir çabası olmadı.
+1❤️

evet sanki kraliyet ailesi de kimse burnundan kıl aldırmıyor gibi algılanıyor sanırım. ama aslında herkesin özen göstermesi gereken bir şey özel hayat ve sınırlar.
insanın yalnızlığa da sadece kendisine ait bazı şeylere de ihtiyacı var.
aksi halde arap saçına dönüyor işler. gel bak bana istediğin gibi müdahale edebilir, istediğin gibi yargılayabilirsin diyoruz, bu izni veriyoruz.

artık teknoloji o kadar ileriki insanlar telefonda da çok rahat bir sürü şeyi gizleyebilir. hadi yapamadı diyelim 2. bir telefon almak çok zor değil. yapacak olan yapar. bunu karıştırmak yada kontrol etmek engellemiyor.

o yüzden sıkıntı varsa oturup konuşmak ve içe sinmiyorsa ona göre yol haritası çizmek en mantıklısı.
Aldatacak insanın telefona bile ihtiyacı yok, 49 yaşındayım bizim çocukluğumuzda ev telefonu olan hane sayısı bile bir elin parmaklarını geçmezdi, şehirlerarası arama yapacağınızda PTT'ye numara yazdırma dönemini görmüş kadınım, erkekler veya kadınlar o zamanlar hiç aldatmıyorlar mıydı ya da öyle mi sanılıyor? Aldatmalar cep telefonu ve sosyal medyanın icadıyla mı başladı, teknolojinin suçu mu her şey?
Hayıııır, valla o zamanlarda aldatanlar da çatır çatır aldatıyordu ve sayıları hiç de az değildi, teknolojinin aldatmaya tek artısı deliller daha çabuk bulunuyor, o zamanlar erkekler işe diye evden bir çıkıyordu taaaa akşam yemeğine kadar bazen gecenin bir vaktine kadar gelmiyorlardı, neredeler kimlerle birlikteler kimse bilmezdi ama aldatan yine de yakalanıyordu çünkü insandan insana telekomünikasyon ağı vardı:)

Ben bu aldatma aldatılma meselesinin biraz kendini gerçekleştiren kehanet olduğunu düşünüyorum. Korktuğumuz her şey eninde sonunda başımıza gelir.

Bir de sürekli gözlem altında tutulan, hesapları kontrol edilen, kıskanılan adamın egosu şişiyor. Ben bu kadına fazlayım ki beni bu kadar elinde tutmaya çalışıyor demeye başlıyor. Sonra gelsin aldatma. Çünkü bütün kadınlar ona hasta, onun peşinde.

İşin o boyutu da var, adam zamanla kendini bulunmaz hint kumaşı sanmaya başlıyor, forumda konular açıldığı için yazıyorum, bırakın aldatmayı ev işlerine destek olmayan, ailesi el üstünde tutulsun isteyen, çocuğunuzu bile çeyizinizde getirmişsiniz muamelesi yapan adamların ortak noktası eşlerinin fazla pohpohlaması üstüne düşmesi değil mi?
Sanki dünyanın 8. harikasıyla evliymişsiniz gibi davranınca adam yav ben ne yakışıklıyım ne cazibeliyim, ne dersem o oluyor deyip havalanıyor, aşık olup evlenmesine rağmen sizi de beğenmez hale geliyor.

Aynada göbek yağlarını kas olarak görüp ben evlilik adamı değilim, sen de yanıma yakışmıyorsun deyip ceketi alıp çıkıyor, siz de saçınızı süpürge ettiğinizle kalıyorsunuz, güven dedik ya önce kendimize güvenmemiz lazım, kendinize güveniniz yoksa bunu karşımızdakine güvensizlik olarak yanstıyoruz, hal ve hareketlerimiz ele veriyor adam da özgüven patlaması yaşıyor.

Son düzenleme:
Aldatacak insanın telefona bile ihtiyacı yok, 49 yaşındayım bizim çocukluğumuzda ev telefonu olan hane sayısı bile bir elin parmaklarını geçmezdi, şehirlerarası arama yapacağınızda PTT'ye numara yazdırma dönemini görmüş kadınım, erkekler veya kadınlar o zamanlar hiç aldatmıyorlar mıydı ya da öyle mi sanılıyor? Aldatmalar cep telefonu ve sosyal medyanın icadıyla mı başladı, teknolojinin suçu mu her şey?
Hayıııır, valla o zamanlarda aldatanlar da çatır çatır aldatıyordu ve sayıları hiç de az değildi, teknolojinin aldatmaya tek artısı deliller daha çabuk bulunuyor, o zamanlar erkekler işe diye evden bir çıkıyordu taaaa akşam yemeğine kadar bazen gecenin bir vaktine kadar gelmiyorlardı, neredeler kimlerle birlikteler kimse bilmezdi ama aldatan yine de yakalanıyordu çünkü insandan insana telekomünikasyon ağı vardı:)

İşin o boyutu da var, adam zamanla kendini bulunmaz hint kumaşı sanmaya başlıyor, forumda konular açıldığı için yazıyorum, bırakın aldatmayı ev işlerine destek olmayan, ailesi el üstünde tutulsun isteyen, çocuğunuzu bile çeyizinizde getirmişsiniz muamelesi yapan adamların ortak noktası eşlerinin fazla pohpohlaması üstüne düşmesi değil mi?
Sanki dünyanın 8. harikasıyla evliymişsiniz gibi davranınca adam yav ben ne yakışıklıyım ne cazibeliyim, ne dersem o oluyor deyip havalanıyor, aşık olup evlenmesine rağmen sizi de beğenmez hale geliyor.

Aynada göbek yağlarını kas olarak görüp ben evlilik adamı değilim, sen de yanıma yakışmıyorsun değip ceketi alıp çıkıyor, siz de saçınızı süpürge ettiğinizle kalıyorsunuz, güven dedik ya önce kendimize güvenmemiz lazım, kendinize güveniniz yoksa bunu karşımızdakine güvensizlik olarak yanstıyoruz, hal ve hareketlerimiz ele veriyor adam da özgüven patlaması yaşıyor.

eskiden durumu iyi olan adam metresine atıyorum buzdolabı alığ esnaf yanlışlıkla karısının evine gönderince yakalanırmış misal, o da iyi ihtimalle 3-5 sene sonra..
kötülük, aldatma dünyaa kurulduğundan beri var.

eskiden durumu iyi olan adam metresine atıyorum buzdolabı alığ esnaf yanlışlıkla karısının evine gönderince yakalanırmış misal, o da iyi ihtimalle 3-5 sene sonra..
kötülük, aldatma dünyaa kurulduğundan beri var.
Bugün dünyada yaşanan bir tane kötülük dahi yok ki geçmişte de yaşanmamış olsun, dediğim gibi teknolojinin bunlara tek katkısı daha çabuk haberdar olmanız.

O yüzden ben mesela sosyal medya çok kötü bir şey, internet hayatımıza girdi şöyle kötü şeyler oldu kısmına katılmam hiçbir zaman, bir şeyi iyi amaçlarla kullanıyorsanız bir kötülüğünü de görmezsiniz, aksine çok da güzellikleri var, artık istediğimiz bilgiye anında ulaşıyoruz, görüntülü hasret gideriyoruz.

Siz şehirdışından biriyle aldatılıyorsanız o eskiden de vardı, adam iş için falanca şehire gideceğim deyip ohooo.

Ama her şeye rağmen en azından eskiden herkesin bir özeli de vardı, şimdi her şeyi aşırı merak eder olduk, fazla kontrolcüyüz, eşin telefonu, falancanın kızının kimlerle selfie çektiğini, şurada bir üyenin hatayla isim vermesi üzerinden hiç tanımadığımız birinin sosyal medya hesabını dahi bulma merakımız var.
Sadece eşlerimizin değil çevremizdeki herkesin hayatını kontrol etme çabasına girdik, X bir kişinin duvarına yazdığı sözü bile bize söylenmiş sayıyoruz karşı atak yapıyoruz, karşılıklı iletişimle çözülebilecek şeyler sorun olmaya başlıyor.

Eskilerden eleştirebileceğim şeylerden biri her şeye göz yumulup kim çekmedi ki deyip susmaları, yenilerden eleştirebileceğim ise hayatlarına aldıkları kişiyi merkeze oturtup hem her şeyi kontrol altında tutmaya çalışmaları, özel alan tanımamaları hem de bulunmaz hint kumaşıyla birlikteymiş gibi davranarak taviz vermeleri.

Seversiniz, sayarsınız güvenirsiniz, hiçbiri yoksa ceketi alır gidersiniz, kontrolcü olmak güvensizlik zamanla sizi de yorar zira.

Evet cep telefonu kişisel alandır, hele ki bu kadar hayatımızın içindelerken resmen onlara bağımlı yaşıyoruz.
Eşimin tüm şifrelerini bilirim telefonunda parmak izimde var ama ondan istemeden/haber vermeden telefonunu elime almam.
Alıyorsam da zaten işi içindir. ( ödeme yaparım, banka hesapları vs gibi şeyler için )
Alıp da daha sosyal medyasına girmedim, şifrelerini de bilmem. ( merak etmiyorum :) )
Aldatmaz demiyorum hayat bu kimin ne yaşayacağı bilinmez ama güveniyorum ben merakta etmiyorum.
Oda bana öyledir.
Telefonumu asla almaz, kurcalamaz.
Çantamı izinsiz açmaz, cüzdanıma el sürmez.

Evli de olsak herkesin özel bir sınır koyduğu, kendine ayırdığı hayatı her zaman vardır.

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Eşiminde benimde şifremiz var. İkimizde biliriz. Ben onun telefonunu oyun oynamak için alırım 😅 Arada whatsaba instagramınada bakarım yalan yok. Ama ayda 1 yada 2 dir. O da istediği zaman benim telefonuma bakabilir.
Sizin eşiniz başka şeyler peşinde olabilir ama fake hesap filan.

Abartıyor muyum?

Kisisel alandır.
Ben hic sevmem karıstırlmasını.
Esimin sifresinin 2 senedir benim ismimin bas harfi oldugunu gecenlerde fotograf cekmem gerekirken ögrendim.
Aldatmadan önce,alanına saygı oldugunu ögrenmek zorundasınız.
O onun özeli.
Aldatma kısmına gelirsek zaten aldatıp sonsuza kadar yakalanmayan yok.
Bi sekilde düser önünüze Allah korusun öyle bisey olursa.

Şu an boşanma davasında özel hayatın gizliliğinden dolayı çoğu delilimi kullanamıyorum gerçekten böyle bir saçmalık yok

Telefonlari lazim olursa birbirimize veririz erkek arkadaşimla ama şifre vermek ve kariştirmak ben sana güvenmiyorum demek bence.

Abartıyor muyum?

Biz henüz evlenmedik ama birbirimizin şifresini biliriz, konum aranacak, googledan bir sey bakılacak, müzik açılacak vs hic sormadan elimize hangimizin telefonu gelirse açar işimizi hallederiz. Ama mesajları, galeriyi felan hic kurcalamadik ikimiz de. Ondan sakladığın bir sey olduğundan değil. Bir arkadaşımla olan mesajlaşmami görmesi benden önce o arkadaşıma saygısızlık onun için de öyle. Mesela whatsapptan bir konuşmaya cevap verirken bilerek kafamızı çeviririz telefona bakmayız 😂
Sizin gibi bir durumda olsaydım içim içimi yerdi ama, her şeyini kurcalardim sanirim

Eşlerin birbirinin telefon şifresini bilmemelerini çok absürt buluyorum. Yani sizin meraklıyım bakmalıyım tavrınız da hoş değil ama şarjım biter telefonum yanımda değildir açar bakarım gayet. Ama tabi karıştırmak falan çok çirkin o kadar güvenmediğim adamı napayım 😏 Sizin de bakma istediğiniz merak değil şüphe zaten . Fake hesabı olan adamın kişisel alanına başlarım yani kırarlar o telefonu siz yine sakinsiniz.

Kişisel alandır bence
Benim telefonumu eşim karıştıramaz ne demek güvenmiyor mu bana
Bu hakarettir
Ben atıyorum arkadasımla onun bir mevzusunu konuştum neden eşim bilsin ki bunu?
Bence çok saçma
Bende bakmam asla
Ne gereği var ki

Back
X