Cep telefonu kişisel alan mı?

Eşimle 3 yıllık sevgililik ve 5 yıllık evlilik dönemimizde telefon, sosyal medya, banka hesabı vs. hiçbir konuda birbirimizin şifresini öğrenmek istemedik. Özellikle koyduğumuz bir kural değildi ama birbirimize duyduğumuz güven neticesinde ilişkimiz bu yönde şekillendi. Tabi sizin durumunuz faklı, sahte hesap ve eski sevgiliye bakmak güven kırmak için yeterli şeyler diye düşünüyorum. Üstüne inatla şifresini vermediği için iyice şüphelenmenizi de haklı buluyorum. Ama telefon şifresini öğrenmek şüphenizi dindirecek mi, bunu iyice düşünmelisiniz bence. Eğer sizi aldatıyorsa ya da aldatmak istiyorsa bir yolunu mutlaka bulur.

Eşimin telefon şifresini biliyorum, o da biliyor hatta birbirimizin şarjı bittiğinde “al benimkiyle takıl.” diye birbirimize de veririz. Saklayacak bir şeyi yoksa “güven.” bahanesi biraz tirajikomik. Ama bunun dışında siz güvensizliğinizi hissettirdiyseniz ki hissetmiş, ben olsam bende vermem telefonumu. Eşimin sürekli güvensiz bir şekilde telefonumu karıştırması ortada bir şey olmasa bile beni huzursuz eder.

Telefonum pek tabi kişisel alanımdır, karıştırılmasına izin vermem. Ama eşimle şifrelerimizi biliriz, bir ihtiyaç olsa kullanırız birbirimizin telefonunu. Bir kere de olsa karıştırdığını görmedim.

Meraklı olmanız arada bir kocanızın telefonunu karıştırmak istemenizi meşru kılmıyor üzgünüm. Aksine çok çirkin bir hareket bu.

Şifrelerimizi biliyoruz, aynı hatta şifrelerimiz.
Birimizin şarji bitse diğerine rahatlıkla verir arama için vs.
Ama öyle alıp karıştırmak istesek ikimizde rahatsız oluruz.
Neye bakacağız, arkadaşlarımızla, ailemizle yazışmalara mı?
Neyi merak edip baktığımıza mı?

Siz farklı isimle açılmış instagram hesabını eşinize sordunuz mu? Beni rahatsız ederdi o durum ama bunun çözümü telefonu elinize alıp karıştırmak değil.

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ona göre şifresini bilmeme bile gerek yok.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Bu güveni oluşturmak zorundayız birbirimize karşı diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Ayrıca telefonunun kişisel alanı olduğunu, özeli olduğunu söylüyor.
Ben de benden daha özel birşeyin olamaz diyorum.
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Korkmasa şifreyi saklamaz bence,özel alan diye bir şey yok..
Zaten bikaç kez de yakalanmış bi numaralar çeviriyor gibi geldi bana😡😡😡

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Esimin sifrelerini bilirim. Mailinden facebooka instaya telefondan banka sifrelerine hepsini bilirim. Ama hic daha acip bakma geregi duymadim. O da beni karistirmaz.
Evet telefon ozeldir. Kisisel alandirm karistirilmaz.

Telefon işi biraz çok yönlü aslında.
Yani olması gereken o şifre saklamamalı, siz karıştırmak istememelisiniz. Ama taraflardan biri kuralı bozunca diğeri de bozuyor.
Bizde telefonlar şifreli değil, e devlet şifresine kadar tüm şifrelerimiz aynı çünkü akılda tutamıyoruz. Telefonları alıp karıştırmıyoruz ama telefona kim yakınsa mesela mesaj geldi aç bak, telefon çalıyor kimmiş gibi birbirimize paslıyoruz. Yine de karıştırmak istedi diyelim ve kız gruplarından birine girerse sağlam kavga çıkarabilir kocam. Hakkıdır :KK70:

geçen bizim kız grubunda lucifer ve başka birkaç taş abimin iç gıdıklayan fotoları döndü. ay benimki görse yani aldatıyorsun demez ama kıl olur, laf sokar :)

ama lucifer :KK200:

Telefon kurcalama huyumuz yoktur.
Nesini merak edeyim ki?
Esimin sifresini biliyorum. Daha dogrusu girerken goruyorum ama elime alip sifresini girmisligim yok.
Benim telefonumda ise parmak izi kilidi var 😁
Esim dokunmadigindan parmak izi kilidi oldugunu bile bilmez.

Abartıyor muyum?

Benimde erkek arkadaşım telefonuna bakmami istemez.Ama biraz ısrarcı olsam bişey demez ama anlık istemiyor.Mesela geçen gün yemek siparişi vericektik daha önce verdiği siparişleri gormiyim diye baya uğraştı.Cunku ben ona zayifla biraz diyordum büyük ihtimalle tatlı siparişi vermis.Yani belki bazı şeylerin kendine özel kalmasını istiyor olabilir.

Bizim telefonlarimiz da şifreli ve birbirimizin şifrelerini biliriz.Ama hiç karıştırma gereği duymadım eşimin telefonunu.Bu telefonlarımızı bı sene önce aldık ve whatsplarimiz parmak iziyle açılıo.Yani istesek de birbirimizin whatsp yazışmalarını okuyamayiz.Daha önceki telefonlarimizda WhatsApp girebilirdik.Ama ne o ne ben böle bişi yapmadık.Bence birinin yazismasini okumak hiç hoş bı durum değil.Esim bana yapsa çok sinirlenirim.
Ama sizin durumunuzu farklı gördüm.Biseyler yakalamissiniz.Ben size hak verdim.Fake insta,eski sewgili aratma falan nahoş şeyler.

bazı yorumlara karşı panik atak yaşıyorum..
arkadaşlar kocanız/sevgiliniz sizin malınız değil.. güvenmiyorsanız birlikte olmazsınız. yok bir kere baktım yakaladım da yok bilmem ne de.. bir kere baktın yakaladıysan ve devam ediyorsan bu senin sorunun. bakan adam zaten sen yokken gider tuvalette bakar, işte bakar sonra geçmişi siler senin haberin dahi olmaz.
aldatacak adam senin gözünün önünde sen fark etmeden neler neler yapar..
azıcık birbirinize saygı duyun.. ne başkası benim telefonuma/kişisel bilgisayarıma veya başka özel alanlarıma bakabilir ne ben başkasınınkine bakabilirim. eşim dahi olsa.

Valla dert büyükmüş. Altı üstü telefon. Şifreyi eşine söylememek nedir? Zaten artık tüm telefonlar parmak izi ile açılıyor. Bi parmak izi de sizinkini eklesin. Bana göre siz haklısınız. Bu bir şeyler saklıyor olabilir

Son cümlelere kadar eşinize tamamen hak vermiştim. Güveninizi kaybetmenizin sonucu olmuş.

Bence her ne olursa olsun istediğiniz an eşinizin telefonunu kurcalama hakkınız yok.
Şifre var/yok bilemem ama telefon kişiseldir. Ben rahatsız olurum.

Abartıyor muyum?

Benim açımdan bakacak olursam bana ters şifre saklamak vs. Şeffaf evliliklerde böyle şeyler olmamalı. Siz biraz erken evlenmiş gibisiniz.

Telefonumdan daha kişisel alanım asla olamaz. Asla sakladigim bir şey yok ama geçen piknikte ben sebzeleri yikamaya giderken manit aldı,açtığım şarkıyı değiştirmek için. Elindekileri yıkarken ikide bir gözüm orada kaldı, bıraktı mı telefonumu diye:))
Hayatimda biri,görmemesi gereken bir şey falan yok ama mesela Instagram'dan uzun uzun kritigini yapmıştım,KK'dan bir arkadaşa onunla ilgili. Şimdi görse falan, ne gerek var:)
Ama tabii evliyken kilit-sifre gizlemek "kendimi keserim telefonu açmam" modunda olmak falan da rahatsız edici...

Telefonu kurcalama arzunuz saygısızlık. Merak ederim, bakarım diye bir şey yok. Evet telefon kişisel alan.
Kocamı aldatmıyorum ama ver telefonunu kurcalayayım dese, ne münasebet derim. Benim arkadaşlarımla/ailemle konuşmalarım, fotoğraflar vs. Bunları onunla paylaşacak olsam zaten ben anlatırım. Niye her şeye dahil olsun.
telefon şifresi saklamayı tuhaf bulurum ama sizin durumunuzda degil.
sizde eşiniz göstermeniz gereken saygıyı bu şekilde zorla sağlıyor.

Telefon kişisel alandır. Evliyiz ama yine de iki insanız. Kocam telefonumu kurcalamak isteseydi çok bozulur ve izin vermezdim.

Eşimin tüm şifrelerini bilirim mail e-devlet telefon. Eşim ise benim sadece telefon şifremi bilir. Şifresini istediğim halde vermezse ona dünyayı dar ederim. Şu anda tüm şifrelerini bildiğim için içim rahat,o yüzden karıştırma gereği duymuyorum.

geçen bizim kız grubunda lucifer ve başka birkaç taş abimin iç gıdıklayan fotoları döndü. ay benimki görse yani aldatıyorsun demez ama kıl olur, laf sokar :)

ama lucifer :KK200:
Benim galerimde arkadaşımın memeleri var 😂 mümkünse kurcalamasın 😂😂😂

Kız grubunda yazılanları okursa kadınlardan soğuyup gay olabilir adam zaten ona da hiç gerek yok 😂

Back
X