Cep telefonu kişisel alan mı?

Şifreyi bilmiyor musunuz? Benim yıllarca telefonumda hiç şifre olmadı anneciğim bakmazdı bende gerek görmedim. Eşime de neden var demiştim, insanların alıp bakacak olması rahatsız ediyor demişti. Açıkçası şifre olması mantıklı yıllarca bende şifressiz kullandım şuan ortada bıraksam bile iş yerinde içim rahat. Eşimle ailemle konuşmalarım kredi kartı şifrelerim vs içinde hep. Şifreyi bilmemenizi tuhafladım sadece. Eşten telefon şifresi ayıracak kadar bir özel alan olmamalı telefon. Size şifre koyun ve vermeyin şifrenizi.

Sifreyi bilmek ayrı sey,(ki bence gerek yok bilmeye ama acil durumda lazım olur die bilebilir)alıp karıstırmak ayrı sey.
Karıstırmıcaksa sifreyi bilip napacak?
Eşinin şifresini her şekilde bilmeli insan; acil durum olur veya olmaz, karıştırır veya karıştırmaz. Ki telefona baksa bile hakkıdır bu gayet de, özel alana falan girilmiş olmaz bana göre.

Aynı fikirde olmayanları anlıyorum gerçekten ama neden konuma beğenmedim ifadesi konuluyor bunu anlamadım :) herkes fikirlerinde özgür değil mi, ben zaten sizlerin düşüncelerini merak ettiğim için açtım bu konuyu.

Önce ilk mesajınıza Beğenmedimi koydum, sonraki mesajları görünce geri aldım, açıklayayım:

İlk mesajda sanki eşler birbirine daima şifrelerini vermeli, diğer istediği kadar arayabilmeli, hesap vermeli gibi bir anlam oluşmuş ki buna karşıyım.

Birbirlerinin şifresini bilen çiftler var evet ancak dikkat edin bu çiftler gereksiz yere birbirlerini aratmıyor, işi düştükçe kullanıyor.

Aradıkça karşı tarafta direnç artar, evet ben de şifremi veririm ama karşısı gidip bu iyi niyetimi kötüye kullanıyorsa, beni denetliyorsa o şifre hemen değişir.

Peki neden geri aldım?
Sizde güven kırıcı bir olay olmuş, yalan yakalamışsınız. Böyle olunca oluşan güvensizlik denetimi artırarak kapatılmaya çalışılıyor. Sizde işler farklı.

En güzeli bir aile terapistine gidip ortak bir iletişim dili bulmanız. Şu anki durum çok sağlıksız.

Aldatma için ise en güzel gösterge aslında eşteki ani davranış değişiklikleri. Size gelen adam gelmemeye başlıyor, telefona bakarken aniden odaya girince ekranlar saklanıyor vs.

Yoksa online aldatmak istese zaten aldatır, sahte hesabı geçtim yedek telefon kullananlar bile var. Davranışlardan ele veriyorlar kendilerini. Zaten böyle bir durum varsa kontrol etmenize de kimse itiraz etmez diye düşünüyorum.

telefon, bilgisayar, tablet ozel alandir bence.

ben esimin cep telefonu ekran sifresini bilirim, o da benimkini bilir,
bazen kolaylik oluyor diyerek,
bazen de sosyal medya duvarimi inceler esim, farkli hesaplari takip ediyoruz, benim hesabimda bir gun gezinen insana minimalizm ve sifir atik misyonu yukleniyor, o yuzden arada ben zorla veriyorum :KK53:

Cep telefonları kişisel eşyalardır ve evlenmiş olmak özel alan ihtiyacını kaldırmıyor.

Eşimin telefonunu bir sebeple kullanacaksam ya yanımda olur ya da bilgi veririm. O da aynı şekilde alıp telefonumu kurcalamaz.

Ama şifrelerimizi biliriz elbette, hiç saklama ihtiyacı duymadık. İlla ki navigasyon vs. bir ihtiyaç oluyor çünkü.

Tabi sizin durum farklı. Aranızdaki güven duygusu sarsılmış.

Kendim adıma konuşacağım linç serbest bu kadar insan yok şifre istemek ne adamın özel alanı kişisel alana saygı duy bilmem ne yahu konu sahibi burda belirtmiş daha önce eski sevgilisini arattığını ve fake hesap açtığını şüphelendiği şeyler var belli ki tut ki adam vermemek de ısrarcı bundan nasıl bi anlam çıkarılmasın kocasının şifresini bilmeye hakkı var elbette burda suçlu olan eş kişisi güven vermemiş ki istiyor şimdi burda bazılarımız ay ben ne istecem gibi şeyler yazmış bana samimi gelmedi açıkçası evliysek bir yuvayı beraber paylaşıyorsak arada gizli saklı şeyler olmamalı.

bana göre kişisel alan
hem aldatıyor mu aldatmıyor mu diye kurcalayarakta şımartmaya kendini bi şeye zannetirmeye gerek yok
yapan insan telefona bile ihtiyaç duymaz

Olay aslında o şifreyi bilip bakmaya ihtiyaç duymamak, birbirimizin şifresini biliriz, insta telefon her şey, ama hatırlamayız. Parmak izi kilitleri kayıtlıdır ikimizin de. Özel bir durum iş için olmazsa alıp bakmam bile. İlişki başında bakıyordum, hem çok çok gençtim hem meraklıydım hem onu henüz tanımamıştım. Bakmaya duyulan ihtiyaç güvenle azalıyor bence.

Olay aslında o şifreyi bilip bakmaya ihtiyaç duymamak, birbirimizin şifresini biliriz, insta telefon her şey, ama hatırlamayız. Parmak izi kilitleri kayıtlıdır ikimizin de. Özel bir durum iş için olmazsa alıp bakmam bile. İlişki başında bakıyordum, hem çok çok gençtim hem meraklıydım hem onu henüz tanımamıştım. Bakmaya duyulan ihtiyaç güvenle azalıyor bence.
O kadar güzel yazmışsınız ki bilip bakmaya gerek duymama😍😍😍🤗🤗eşim işi dolayısıyla sürekli yurt dışında geldiği zamanlar telefonu kurcalama gereği bile duymam 🙏sadece telefon şifresini değil bu hayatta bütün sifrelerini biliyorum face inst e devlet kredi kartları hatta bazen unuttuğu olup arayıp bana şifrelerini sorar bu hayatta güven olduktan sonra pek kurcalanmiyir birşey kendine güvenen de bisey gizlemiyor

İkimizde birbirimizin şifresini biliriz ama hiç telefonlarımızı karıştırmayız. Ben hiç ihtiyaç hissetmedim böyle bir şey yapmaya .

Ben eşimin şifresini bilmiyorum
Şifresini kesinlikle vermez
Zamanında karıştırdım tabi pek hoşuna gitmedi
Şifre koydu yıllardır karıştırma zevkini yaşayamadım çok acı (genelde kayınvalidemin mesajlarını okurdum)
O şifre koyunca ben de koydum bazen inadına şüpheli hareketlerde bulunuyorum telefonun ekranını kapatma tedirgin tavırlar gibi
Ne iş der ama alamaz
Çünkü "veririm ama sen de bana şifreni vereceksin" diyeceğimi bilir.
Ama pek sorun etmiyorum. Sonuçta 'Kemalim yapmaz'

Bu konuda ne deyim bir türlü bulamadım. Ben bu konuda çok nötrüm. Ister baksin, ister bakmasın eşim benim telefonuma. Hic de öyle huyu yok zaten. Benim de pek yok aslında ama bazen telefonumun şarji bittiğimde, onunkini alırım bir bakarim, göz gezdirim yani. Doğru değil aslında biliyorum ama yaparım..

Normalde telefon şifresini bilmeniz ama karıştırmamanız gerekiyor. Ben erkek arkadaşımın telefon şifresini biliyorum ama alıp da telefonunu karıştırmıyorum. Fotoğraf çekmek, oyun oynamak için arada o da yanımdayken alıyorum.
Sizin durumunuz farklı ama. Eski sevgilisinin ne yaptığını merak etmiştir insanlık hali denebilir. Belki tanıdıklarla takipleşmemek ama ilgilendiği konuları takip etmek için açmıştır derdim ama sanırım normalde kullandığı bir hesabı var. Bu durumda tamamen farklı bir erkek adıyla fake hesap açması biraz şüpheli.
Eşinizin bu hareketlerini görmeseydiniz adam haklı derdim kişisel alanı, karıştırmaya hakkınız yok. Koşullarınızı göz önünde bulundurunca ben sizi çok haksız görmedim.

Telefonunun şifresi ile ilgili laf ettiğimde eşim sinirleniyor. Mesela şifreni kaldır bu şifre neden var diyorum.
Ona göre şifresini bilmeme bile gerek yok.
Ne gerek var güvenmiyor musun, aldatacak olsam hiç telefon kullanmadan da yapılabilir, herşey telefonda olmak zorunda değil diyor.
Bu güveni oluşturmak zorundayız birbirimize karşı diyor.
Ama ben istediğim an o telefonu kurcalamak istiyorum, yani meraklıyım ben illa bakmam lazım. Aldatıyorsun demek mi oluyor ki bu?
Ayrıca telefonunun kişisel alanı olduğunu, özeli olduğunu söylüyor.
Ben de benden daha özel birşeyin olamaz diyorum.
Abartıyor muyum?
Ben kendi telefonumdan şifreyi kaldırdım. Hiçbi zaman da benim telefonuma bakmıyor. Merak etmiyor.
Benim asıl merak ettiğim sizler eşlerinizle bu konuda nasılsınız? Olması gereken nedir?

Şunu da eklemek istiyorum. 3 senelik evliyim ilk 2 sene telefonuna dokunmadım eşimin. Sonra bir gün baktım, instagram aramalarında eski sevgilisini gördüm. Arayıp bakmış gibi görünüyordu. Ayrıca bide fake instagram hesabı buldum kayıtlı. Bambaşka bir erkek ismiyle. Bu olaydan sonra arada telefonuna bakmak istemeye başladım.
Telefon evet özel alandir ama ben de eşimde birbirimizin sifrelerini biliriz. Aldatmadigina emin degilsinki şüphe düsmüs hayır şifresini sakliyor bari akıllı dursa yok illa bi şeyler pesinde eski sevgili stalklama yok sahte hesap bilmem ne ayy çok sinir oluyorum da neyse.

Bu konuda ne deyim bir türlü bulamadım. Ben bu konuda çok nötrüm. Ister baksin, ister bakmasın eşim benim telefonuma. Hic de öyle huyu yok zaten. Benim de pek yok aslında ama bazen telefonumun şarji bittiğimde, onunkini alırım bir bakarim, göz gezdirim yani. Doğru değil aslında biliyorum ama yaparım..
Ayol bende aynı ama son zamanlarda herifin tel hep bende online alisveris bütün hesaplar onda .

Bencede kari koca olarak birseyler saklamak huzursuzluk cikarir. Vermem sifremi diye direten herif bi halt karistirmistir. Hiç sasmaz 🤣🤣🤣

Ayol bende aynı ama son zamanlarda herifin tel hep bende online alisveris bütün hesaplar onda .

Bencede kari koca olarak birseyler saklamak huzursuzluk cikarir. Vermem sifremi diye direten herif bi halt karistirmistir. Hiç sasmaz 🤣🤣🤣
Bana da öyle geliyor aslında. Niye şifresini vermesin eş? Yani iyi niyetli yaklaşmam ben de..

Back
X