- 15 Eylül 2014
- 1.848
- 4.513
- 208
- Konu Sahibi csistanbul
Benim eşim de Çerkez. Ben ailesi ile tanıştığım günden bu yana âdetleri ile ilgili bir sorun yaşamadım; ama eşimin annesi ilk evlendiği yıllarda odada büyüğü varken oturmaması, pek konuşmaması, vs. bekleniyormuş. Sonradan aile bilinçli bir kararla bu tip âdetleri bırakmış
İyi ki de öyle olmuş, çünkü ben gelemezdim öyle şeylere. Sanırım buradaki etken artık memleketlerinde yaşamıyor olmaları; etraflarındaki Çerkez yoğunluğu az günümüzde.
Bu arada Çerkezlerin de muhafazakârı var, moderni var, bir de erkek arkadaşınız gibi taassup sahibi olanı var. Arkadaşların dediği gibi, erkek arkadaşınızın tavırları sadece Çerkez olmakla açıklanamaz, aile yapıları tutucu demek ki. İyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Bir de madem âdetler bu kadar önemli, yarın öbür gün evlenecek olursanız Türk âdetlerinin boynunu bükük bırakmayın; kiloyla altın isteyin, "Al sana gelenek" diyin

Bu arada Çerkezlerin de muhafazakârı var, moderni var, bir de erkek arkadaşınız gibi taassup sahibi olanı var. Arkadaşların dediği gibi, erkek arkadaşınızın tavırları sadece Çerkez olmakla açıklanamaz, aile yapıları tutucu demek ki. İyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Bir de madem âdetler bu kadar önemli, yarın öbür gün evlenecek olursanız Türk âdetlerinin boynunu bükük bırakmayın; kiloyla altın isteyin, "Al sana gelenek" diyin