Ben de anne baba 7 sulale saf cerkesim:) esim de cerkes. Iste tam da bu bahsettigin yuzden cerkesler genelde cerkesle evlenmek istiyor;bu genelde ırkci bir yaklasimmis gibi gorunse de tamamen uyum problemi yasanacagi kaygisindan. Ha cerkes olmayanla evlenip sorunsuz yasayan var mi elbette var fakat yasam tarzi ve tercihle alakali.Ben cerkes olmayan biriyle evlensem yapamazdim cunku gercekten farkli bir ortamda yetisiyoruz. Evet kurallarimiz kati buna ben saygi derim siz bagnazlik dersiniz..kaynana kayinpederle daima mesafe vardir ,aile ici saygi asli unsur oldugundan cok fazla aile ici siddet bosanma olaylari olmaz.Evet gelinsen bir cok sey beklenir senden ama cerkessen zaten ailede de onu gordugunden yadirgamazsin,akraba evliligi en affedilmez seydir bizde ,ki zaten yapilmaz.7 gobek akraba birinci derece sayilir.Cerkes tarihinde gorucu usulu diye bir kavram yoktur ,herkes esini kendi secer.haremlik selamlik yoktur her ortamimiz kizli erkekli girgir şamatali olur.Ha ama bir flortun varsa hatta ve hatta evli bile olsan ortamlara oyle elele kolkola giremezsin.Evlenince kv kp yaninda esine yakinlik gosteremezsin,Esin tum kuzenleriyle oz kardes yakinliginda iliski kurar , Velhasil kelam arkadasim erkek arkadasinin abarttigi falan yok.Bunlar ilerde yasayacagin kuvvetle muhtemel olaylar .Iyi dusun tasin derim mutluluklar.