• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cesaret e ihtiyacım var :)

nora2010

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2009
9.864
10.314
773
Merhaba kısmetse en kısa zamanda ev almaya niyetlendik...Biraz birikimimiz de var.Kocaeli gebze 'de evler baya pahalı 2+1 sıfır daireler 100 ile 125 bin arası.....ama kira da oturuyorum,ve bu beni üzüyor.....eşimin maaşı ile gecınıp benimki ile de kredimizi öderiz diye dusunduk....cok şükür iş te buldum. Daha önce de 9 sene calışma hayatım var,tabi her zaman kenarda biraz bişeyler olsun isten cıkarılma veya farklı durumlarda sıkışmayalım diye de düşünüyoruz,birde oğlum 4 yaşında....ilkokula başlayana kadar aldın aldın sonra çok zor diyor çevremdeki herkes.... Sizden şu konuda fikir istiyorum....eşim yıllardır sabit bir işi var, daha önce kredi çekmedik,kara listede değiliz,ödemelerimiz düzenli....size sorum ben işe başlama tarihinden itibaren ne zaman Kredi cekebiliriz ev için....eşimin üstüne çekeceğiz ama benim de kefil olmam gerekiyor mu?yada işe başlama tarihine mi bakıyorlar ? Ev ipoteği yeterli mi???kafam cok karışık bana cesaret verirmisiniz....Hiç kredi çekmedik,korkularım var,ama 500 tl her ay kiraya vermek zoruma gidiyor....Borcuna sadık tutumlu insanlarız ama gene de korkularım var... Ev alanlar tecrubeli arkadaşlarım,ablalarım fikirlerinizi bekliyorum bana cesaret verin...

Bnde kirada oturucam, Hep ödeyememe korkusu var..
Cesaret edip ev alın derim, en azından her ay kendi evinize yatırırsınız parayı.. Kiraya verilen para, çöpe atılan para :26:

Eşiniz devlet memuru ise kefilsiz çekebilir sanırım. Ayrıca her ay kira ödeyeceğinize kendi evinizin taksitlerini ödemeniz daha mantıklı olur. İnşallah gönlünüzce bir ev bulur su gibi kolayca ödersiniz.

Yok maalesef eşim devlet memuru değil ,Özel sektörde.....inşallah alırız...aynen çöpe gidiyor, birde ev kredisinde ev ipotek olmuyor mu?kefil şartmıdır illaki... Bilen arkadaşlar mutlaka vardır...

ev ipoteki yeterli ama mesela ev 120 000tl ise bankadan exper geliyo bu ev 70 000tl diyo size okadarını veriyo. üstünü sz tamamlamanız gerekiyor. ev ipotek olunca böyle oluyo. yani borcunuzu allah korusun ödeyemediğiniz taktirde evini 70 000 tl den banka tarafından satışa sunuluyo. diye biliyorum yanlışımda olabilir bende kiradayım maalesef çocuğuma bakacak kimsede yok. çok stiyorum çalışmak. birde işimin garantisinden emin olsam alırdım mutlaka.

ev ipoteki yeterli ama mesela ev 120 000tl ise bankadan exper geliyo bu ev 70 000tl diyo size okadarını veriyo. üstünü sz tamamlamanız gerekiyor. ev ipotek olunca böyle oluyo. yani borcunuzu allah korusun ödeyemediğiniz taktirde evini 70 000 tl den banka tarafından satışa sunuluyo. diye biliyorum yanlışımda olabilir bende kiradayım maalesef çocuğuma bakacak kimsede yok. çok stiyorum çalışmak. birde işimin garantisinden emin olsam alırdım mutlaka.

ben de tam iyi bilmiyorum
arkadaşlar yokmuuu bilen yardımcı olacak lütfenn

Eşinizin maaşı ve sizin maaşınız gerçek tutar üzerinden gösteriliyorsa sıkıntı yaşamazsınız yok asgari yada maaşınızdan düşük gösteriyorsa işyeriniz , sorun çıkabilir , kefil istenebilir.
Bunun dışında banka zaten ipotek koyuyor evin üzerine. Eksper gidip, bankaya rapor düzenliyor evin değeriyle ilgili , belediyede düşük değerde gösterildiysede sıkıntı olabilir.
Tavsiyem bankaya gidip evraklarla kredibilitenizi sorgulayın. Kredi çıkıyorsa size , herhangi bir sorun çıkmazsa ev için başvurursunuz. Banka gelir yetersiz vs derse biraz birikim yapıp öyle başvurursunuz ki zaten bankalar evin tam tutarına kredi vermiyor minimum yüzde yirmibeş pesinat verebiliyor olmanız gerek.

Arkadaşın dedği doğru canım. Kefil istemezler. Zaten evi iptekliyor. Ödeyemediğinde evini alıyo. Daha kefili ne yapsın

Eşinizin maaşı ve sizin maaşınız gerçek tutar üzerinden gösteriliyorsa sıkıntı yaşamazsınız yok asgari yada maaşınızdan düşük gösteriyorsa işyeriniz , sorun çıkabilir , kefil istenebilir.
Bunun dışında banka zaten ipotek koyuyor evin üzerine. Eksper gidip, bankaya rapor düzenliyor evin değeriyle ilgili , belediyede düşük değerde gösterildiysede sıkıntı olabilir.
Tavsiyem bankaya gidip evraklarla kredibilitenizi sorgulayın. Kredi çıkıyorsa size , herhangi bir sorun çıkmazsa ev için başvurursunuz. Banka gelir yetersiz vs derse biraz birikim yapıp öyle başvurursunuz ki zaten bankalar evin tam tutarına kredi vermiyor minimum yüzde yirmibeş pesinat verebiliyor olmanız gerek.

dediğim gibi biraz peşinatımız var, evin tamamen değerinin hepsini çekmeyeceğiz....Bakalım o aşamaya gelsin de.....Merak ettiğim,benim deişe başlangıç tarıhinden kac ay sonra en erken çekebiliriz....galiba en mantıklısı bankaya sormak

dediğim gibi biraz peşinatımız var, evin tamamen değerinin hepsini çekmeyeceğiz....Bakalım o aşamaya gelsin de.....Merak ettiğim,benim deişe başlangıç tarıhinden kac ay sonra en erken çekebiliriz....galiba en mantıklısı bankaya sormak
Esinizin işi sabitmiş,uzun zamandır çalışıyor demişsiniz , sıkıntı olmaz ama bir kaç bankadan bilgi almanız en doğrusu olacaktır.
Birde maaşlarınızın yattığı bankalara öncelik vermenizi tavsiye ederim araştırma yaparken.

Son düzenleme:
ben de tam iyi bilmiyorum
arkadaşlar yokmuuu bilen yardımcı olacak lütfenn

bankaların online yardım sistemleri var. karşına gerçek canlı bir müşteri temsilcisi çıkıyor nette. aynen bura yazar gibi her şeyi sorabilirsin. en net en güvenilir bilgileri onlardan alabilirsin. kaldı ki yapamıyorsan bunu bir bankaya gidersen kırmızı halıyla karşılarlar seni.

Şanlısınız, İstanbul' un normal bir semtin de 2+1 daireler almış başını gitmiş resmen, 170-180 bin fiyat istiyorlar 100-120 metrekare olanlar da 200-220 bin civarı.. :ssz:

Krediyi çekecek şahsın geriye dönük 6 ay sgk sının yatmış olması gerekli.Ayrıca kredinin aylık ödemelerini yapacak gücü olduğunu gösteren bir maaşının olması şart.Evin değerinin ekspertiz tarafından yapılan değer gösterimine göre ev değerinin yüzde 75 ine kadar kredi çekebiliyorsunuz kimi bankalar yüzde 70 ine kadar veriyor.Örneğin; 140.000 tl.lik bir evin banka tarafından verilecek olan kısmı 98.000 tl gibi bir meblağdır.Kefil şart değildir ancak şahsın geçmişe yönelik kredi ve kredi kartı kullanımları eksiksiz ve gecikmesiz olmalıdır.

Merhaba kısmetse en kısa zamanda ev almaya niyetlendik...Biraz birikimimiz de var.Kocaeli gebze 'de evler baya pahalı 2+1 sıfır daireler 100 ile 125 bin arası.....ama kira da oturuyorum,ve bu beni üzüyor.....eşimin maaşı ile gecınıp benimki ile de kredimizi öderiz diye dusunduk....cok şükür iş te buldum. Daha önce de 9 sene calışma hayatım var,tabi her zaman kenarda biraz bişeyler olsun isten cıkarılma veya farklı durumlarda sıkışmayalım diye de düşünüyoruz,birde oğlum 4 yaşında....ilkokula başlayana kadar aldın aldın sonra çok zor diyor çevremdeki herkes.... Sizden şu konuda fikir istiyorum....eşim yıllardır sabit bir işi var, daha önce kredi çekmedik,kara listede değiliz,ödemelerimiz düzenli....size sorum ben işe başlama tarihinden itibaren ne zaman Kredi cekebiliriz ev için....eşimin üstüne çekeceğiz ama benim de kefil olmam gerekiyor mu?yada işe başlama tarihine mi bakıyorlar ? Ev ipoteği yeterli mi???kafam cok karışık bana cesaret verirmisiniz....Hiç kredi çekmedik,korkularım var,ama 500 tl her ay kiraya vermek zoruma gidiyor....Borcuna sadık tutumlu insanlarız ama gene de korkularım var... Ev alanlar tecrubeli arkadaşlarım,ablalarım fikirlerinizi bekliyorum bana cesaret verin...

Merhaba,
krediyi kendi adınıza çekecekseniz eğer bankalar minimum 6 aylık çalışma şartı arar. Sigortanızında bu süre içinde kesintisiz 6 ay yatması gerekmektedir. Eşinizin adına çekecekseniz eğer ve eşiniz özel sektörde çalışıkyorsa, kefil istenip istenmemesi tamamen bankanın insiyatifindedir. Kimi banka özelde çalışıyor olmasına bakmaz ama kimi banka da özelde çalışıyorsa deevelet memuru kefil ister.

Diyelim ki evin bedeli eksper raporunda 100.000 çıktı, bankanın size ödeyeceği tutar max. 75.000 olur. Yani ev bedelinin %75ine kadar size kredi çıkar. Ancak sadece kredi çıkarken ev bedeline bakılmaz, örneğin 75.000 tl kredi veriliyor ancak sizin aylık geliriniz bu krediyi ödemeye yetersiz ise tutar banka tarafından düşürülür. Mesela aylık 1.000 tl taksit ödeyeceğiniz bir tutar ve vade istiyorsanız minimum taksit gelirinin iki katı hane gelirinizin olması gerekir. Yani sizin ve eşinizin ayda kazanç toplamınız en az 2.000 TL olmalıdır. Çünkü gelirin max. %50si kadar borçlanmaya izin verilmekte.

Bi de bana sorarsanız eğer, bu ara faiz oranları çok arttı, çok aceleniz yoksa eğer biraz bekleyin derim düşmesi için.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

2 sene once buraya bu konuyu acmisim.
Arkadaslar biz ev aldik.
Suan yapim asamasinda.2mizinde daimi bir isi var.henuz kredi cekmedik,ev bitsin oyle...
Yavas yavas eksiklerimizi aliyoruz
Ogluma oda ankastre set,kombi.vs gibi.
Rabbim dileyen herkese,butun kiracilara ev nasip eylesin.8 sene sonra ben hayalime kavustum :)
Rabbim borcu olana once saglik huzur ve de odeme kolayligi nasip etsin

Back
X