- 21 Eylül 2009
- 9.864
- 10.314
- 773
Merhaba kısmetse en kısa zamanda ev almaya niyetlendik...Biraz birikimimiz de var.Kocaeli gebze 'de evler baya pahalı 2+1 sıfır daireler 100 ile 125 bin arası.....ama kira da oturuyorum,ve bu beni üzüyor.....eşimin maaşı ile gecınıp benimki ile de kredimizi öderiz diye dusunduk....cok şükür iş te buldum. Daha önce de 9 sene calışma hayatım var,tabi her zaman kenarda biraz bişeyler olsun isten cıkarılma veya farklı durumlarda sıkışmayalım diye de düşünüyoruz,birde oğlum 4 yaşında....ilkokula başlayana kadar aldın aldın sonra çok zor diyor çevremdeki herkes.... Sizden şu konuda fikir istiyorum....eşim yıllardır sabit bir işi var, daha önce kredi çekmedik,kara listede değiliz,ödemelerimiz düzenli....size sorum ben işe başlama tarihinden itibaren ne zaman Kredi cekebiliriz ev için....eşimin üstüne çekeceğiz ama benim de kefil olmam gerekiyor mu?yada işe başlama tarihine mi bakıyorlar ? Ev ipoteği yeterli mi???kafam cok karışık bana cesaret verirmisiniz....Hiç kredi çekmedik,korkularım var,ama 500 tl her ay kiraya vermek zoruma gidiyor....Borcuna sadık tutumlu insanlarız ama gene de korkularım var... Ev alanlar tecrubeli arkadaşlarım,ablalarım fikirlerinizi bekliyorum bana cesaret verin...