Güzel, yarasız, cesaretlendirici bir ayrılık için de çift terapisi iyidir.
Kendi başınıza altından kalkamadığınızı, hatta altında ezildiğinizi düşündüğünüz hususlarda profesyonel yardım almak, hayatın konforudur.
Çünkü esasen gerçekten de dostça ayrılmak diye bir şey var, böyle ayrılanlar var.
Sizin bir arabanız olsa, 50-60 km'de b,ir motoru stop ediyor, kasise yanlışlıkla hızlı girdiğinizde ön camı düşüyor, koltuğu sırtınızı, direksiyonu bileğinizi ağrıtıyor olsa; o arabaya güvenerek yolda gitmezsiniz, o arabayı muhafaza etmezsiniz. Çünkü amaca uygun değildir, size beklediğiniz gibi yardımcı olmamaktadır. Bu her ikiniz için de geçerli.
Evlilik, altı üstü bir kontrattır. İki insan; 'bir kişi olmaktansa iki kişi olarak bu hayat yolunda yürümek , daha güçlü daha kolay ve daha güvenli yürümektir 'diye düşünür, bunun için en uygun gördüğü insanı seçer, bu durumu tespit eden bir kontrat yapar, başlar. Bazen işler umulduğu gibi olmaz. Bu gayet normal.
Çocuğunuz yok, yani sadece kendinizi kollayarak hareket etmeniz yeterli. Olmuyorsa, yani bırakın daha güçlü, kolay, güvenli yürümek, yalnızken olacağından da daha fazla tökezleyerek yürünüyorsa, kontratı feshedersiniz. Senin yüzünden benim yüzümden manüpülasyonlarına girmeden, uzatmadan... Kendinizi bu konuda yetersiz ve güçsüz hissediyorsanız, bunu hem eşiniz hem siz için söylüyorum, terapi iyidir.