Cesaretsizlik mi yoksa sadakat mi yaptığım

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar bir çıkmaz içindeyim aslında buhranlarım yeni sayılmaz eski bir konumda vardı yine bu derdimden kaynaklı
şöyle ki : ben ataması olmayan sıkıntılı bir bölüm bitirdim şuan yalnızca eşim çalışıyor ben istiyorum ama işsizlik ve küçük şehir engel.asıl sorun düğünümüzü kendi çabamız yaptık borçla tabiki.eşimin babası kredi faizi bana düşük deyip çekti ona el taksidİ olarak ödüyorduk lakin benim haberim olmadan kredi çekilip babası sıkışınca verilmiş bunu tesadüf sonucu öğrendim ki eşime güvenip hesaplarını karıştırmam.şimdi bu durumu uzun zaman olmasına rağmen atlatamıyorum güvenim zedelendi bu kadar zordaydk en çok acelesi varmış gibi kredi borcu yapmış bense ailesinin düşüncesizliğinden eşimin gizli iş çevirmesinden sonra kendime gelemedim açıklaması üzülmeyelim kafaya takıyorum diye söylememiş .
şimdi burda da iş bulamayınca alıp başımı gitmek istiyorum yakın bir şehirden iş telifi geldi gidip çalışırım apart tutup kalırım kafamı dinlerim diyorum evliliğim sarsılır mı diye düşünürken zaten bu olayların çok yıprattı ını farkettim. artık bebeğim olsun istiyordum bunca borcun içinde onuda erteledim herşeyden hevesini kaçırdılar canım çok sıkkın

Fikir edinmek istediğim gitmek sıkıntıdan kaçmak mı sizce ama bu şehir eşimin memleketi beni boğuyor artık hiç alışamadım üzerine bu olaylar iyice soğumama yol açtı.
eşime çok teklif ettim yakın ve iş imkanı olan şehirleri ama iş bulup alışmanın düzen kurmanın zor old söyedi sürekli beni çaresiz bıraktı böyle böyle şimdi tek başıma gidesim var

2 senemiz bitti şükür başka bir sorunumuz yok eşimle aşk evliliği yaptık 2 sene nişanlı kaldık ben borçları sorun edip kafaya çok takıp üzülüyorum o sebeple de söylemediğini anlıyorum ama şu sıkışık zaman da olacak şey değil bende buna taktım

İşi biraz bahane ediyor gibisiniz.
Evlenirken Nerede yaşayacağınız cebi durumunuz zaten bellidir.
Güveninizin sarsılması konusunda sizi haklı buluyorum.
Saklanması doğru değil.
(tabiki saklanacak kişiler vardır bi şey söylendiginde pişman eden, onlardan olmadığınızı varsayiyorum.)
asıl sorun eşinizin memleketinde yaşıyor olmanız gibi geliyor.
alırım başımı giderim işime bakarım durumu eğer ayrilmayi dusunuyorsaniz olabilir. Onun dışında ne kazanırsınız bilmem ama zaten ayrı şehirde yaşama masrafı eşyası yol parası maaşınızı tüketir.

Ayrılma gibi bir düşüncem yok bu olaya bahane değilde son çıkmaz diyebilirim zaten burda yaşamak benim için zordu bu olayda tuz biber oldu sanki süreki bu insanlarla yanyana oldukça gizli kapaklı haberim olmayan işler dönecek mesele şu saatten sonra para kazanmakta değil hayatın içinde olmak çünkü evde oturdukça iyice kuruyorum

eşin başka yerde iş bulamıyor mu?

tabi ki kendinin en iyi olcağı yere gidin, eşinin memleketi olması size iyi gelmemiş ki.

Ayrılmayı düşünmüyorsanız oturun evinizde keyif yapın eşiniz çalışsın yetişsin herşeye.
Bende kredi olayını öğrenince madem onca para çekmeye gücü var ozman ben niye iş derdine düşüp mesleğenle alakası olmayan işler peşinde resmen koşuyorum dedim. ama inanın o yapıda değilim düşünmeden dertlenmeden edemiyorum

Bence maaşınızı tüketse bile bir kadının çalışıyor olması çok farklı bir durum. Başta zor olabilir sıkışabilirsiniz ama tecrübe kazanıcaksınız. Hem belki eşinize gittiğiniz yerde bir iş bulursunuz ve o da gelir. Böylece istemediğiniz bir yerde yaşamak zorunda kalmazsınız. Zaten evdesiniz sevmediğiniz bir şehirdesiniz güveniniz kırılmış bunaldığınızı çok iyi anlıyorum. Bu durum şimdi geçiştirilse bile ileride işsizlik ve bunalım daha çok etkileyecek sizi. Evli olabilirsiniz ama herşeyden önce bir bireysiniz. Hayalleriniz var o kadar okumuşsunuz. Eşinizde bunu anlayısla karşılamalı diye düşünüyorum

İyi de o zaman da ayrı gayrı olacaksınız boşanmış gibi. Mantıklı gelmedi bana.

eşin başka yerde iş bulamıyor mu?

tabi ki kendinin en iyi olcağı yere gidin, eşinin memleketi olması size iyi gelmemiş ki.
Zaten başta büyük bir şehirdeydik eğitim sebebiyle geldik ve o amacımız bitti şuan ama eşimle gelirken de konuşmuştum senin eğitimin kolaylaşır gitgel yapma daha iyi olur diye resmen kaşındın kendim getirdim bir nevi .ama şimdi bu kadar işsizlik yaşadım eşimde tanık oldu buna rağmen destek olup gidelim demiyor işte tutunmak zormuş burda maaşı artacakmış yıl başında ama benim psikloJim kaldırmıyor ki burda olmayı daha fazla desem de nafile yani bana tek gitmekten başka yol bırakmadı kaç kere gitmek istediğimi söyledim oysaki

işsizlik eğer alışmamış biri içinse çok zor. bence çalışsanız daha rahat edersiniz kafa yapısı olarak. mesleğinizi anlayamadığımdan yorum yapamıyorum ama şartları bir şekilde zorlayın derim. evlenmeden bunu düşünmemeniz yanlış olmuş bence.

Kesinlikle bende zorla değil ama ben giderim tutunurum kararlı olduğunu görünce gelip iş bulur diyordum ama kaç aydır cesaret edemedim şimdi okadar detay düşünmüyorum çalışmak paranı kazanmak istiyorum hayata karışmak sonra ders çalışmak biran önce evdeyim ama bu sıkıntıları düşünmekten evimde huzurlu değilim

bölümüm ataması çık zor az olan bir bölüm evlendiğimde sene zaten sınava hazırlıkları geçti 2 yıl ama artık sadece ders çalışmak kesinlikle olmuyor biryanda da çalışmak istiyorum

İyi de o zaman da ayrı gayrı olacaksınız boşanmış gibi. Mantıklı gelmedi bana.
Bende bunu göze alamıyorum eşim gözümün içine bakan mutlu etmek isteyen birisi kırmaz incitmez kenice babasına borcunu ödemeye kalkmış evet belki bu karar ikimiz içinde çok büyük ceza gibi bilmiyorum hurda duruyor aklım bir yanda bunalmış sıkılmış ben biryanda eşim evliliğin

bölümüm ataması çık zor az olan bir bölüm evlendiğimde sene zaten sınava hazırlıkları geçti 2 yıl ama artık sadece ders çalışmak kesinlikle olmuyor biryanda da çalışmak istiyorum

kesinlikle anlıyor ve hak veriyorum o halde bölümünüz dışında çalışabileceğiniz şehrinizdeki işlere bakın derim. kendi yeteneklerinize göre bir çok şey olabilir.

kesinlikle anlıyor ve hak veriyorum o halde bölümünüz dışında çalışabileceğiniz şehrinizdeki işlere bakın derim. kendi yeteneklerinize göre bir çok şey olabilir.
Zaten bir seneyİ aşkın bir yönde oldu çabam hiç sektör ayrımı gözetmeden aradım şahsen gittim çoğunun garanti olsun diye ama yok yok oldua küçük bir şehir olması da çok zor gözküyor sırf eşimin işi için burdayız ama benim işim yok onun iş alanı geniş aslında yakınmızdaki birçok şehirde ikimiz içinde rahatlıkla işler var ama .. amalar zaten bu hale getirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…