• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeteleşme-ötekileştirme-linç

yaGmurluk'un üslubunu çok beğeniyorum hiç incitmiyor karşıdakini sözleriyle az önce yorumunu okudum da çok hoşuma gitti yazmak istedim:81:

Son düzenleme:
böyle bir başlığın açıldığı iyi oldu.ben bile eşi ve eşinin ailesi topiği yüzünden bazen şirazeden kayıyorum.hatta ben bu tarz bir başlık açacaktım burada çok sinirlendiğim bir gün.4 senedir buradayım neredeyse.sırf işte bu yüzden çok soğumuştum bir ara siteden.başlığın tekrar açıldığı iyi oldu.

konu sahibi başlık açar.ne koşullarda ne sıkıntılar altında bilemiyoruz.belki çıkış kapısı olarak görüyor buradakileri.hakikaten eleştri kaldıracak durumda olmayabilir.eleştiler de yapıcı gelmiyor ki.hakaret ve dalgaya kadar gidiyor.hele bazen zavallı konu sahibinin yazdığı tek bir kelimeye takılıp saatlerce muhabbet onun üzerinden çürümüş sakız olana kadar iğrençleşiyor.konu sahibi ne yazdığını farkedecek durumda da olmayabilir ama affeder mi bir kısım kk hanımları? düşene de bir tekme biz koyalım deyip resmen günün stresini bir kişi üzerinden atılıyor.herhalde bir tarafı sıkıpta işyerinde amirine yapamadığını burda efelenerek yapıyor.ondan sonra bahane olarak ta'eeee buraya madem başlık açtın iyi kötü herşeyi duymaya razı geleceksin.' oluyor.

kimse dediklerimi üzerine alınmasın.ben şahısların niklerini aklımda tutmuyorum.kim nedir çeteci kimdir bilmem anlamam.takıldığım sadece mesajlar.

kimse kimseyle aynı değer yargılarını paylaşmak zorunda değil.tövbe kapısı hep açık.Allah affediyor sen ne hakla yargılıyorsun?sanki kendi seçtiği yol en doğru yolmuş gibi burda eleştiri yağmuruna tutar.ondan iyisi(!) yok çünkü.

sadece forum değil etraf kime ne yapması nasıl yaşaması gerektiğini söyleyen çok bilmişle dolu.kendi eğriliğine bakmaz elaleminkine bakar ama.
farkında mısınız işte sırf bu yüzden memleketin en kalabalık kadın forumunda kadına ait iki olguyu(başörtüsü ve bekaret) rahat rahat tartışamıyoruz.birisi öbürlerine aksi görüş belirtsin hemen üzerine çullanılır.sana ne ya?
hele birde herkese istediğini söyleyip birisi buna layık olduğu cevabı verince çirkinleşenler var.'sen sus sen konuşma bana laf yetiştirme' diye dellenir.oldu düşes:33:

istediğini söyleyen istemediğini işitir.(hadis-i şerif)

hah birde geçen gün aklımda biri habire başlık açıyor .birisi de çıkıyor sen bu siteyi günlük mü sandın diye azarlıyor.koskoca insanın uslubuna bak!başka bir yetişkine sen ne hakla bu kadar insanın önünde o şekil konuşuyorsun?emir kipinde resmen.bu sitenin admini var editörü var .gerekirse onlar müdahale eder.

artık bundan sonra mimlenirmiyim ne olurum bilmem.aman umrumda değil:36::36::36::36::36: yazdım rahatladım.:51::51::51::51::51:

evet bencede bazen, bazi kisiler burada egolarini tatmin etmek istiyor sanki.

kendilerini cok zekali, süper kadin olarak göstertmek istiyorlar.

sen bu insanlara derdini açtın ve yaptıkları yerden yere vurmak oldu sadece değil mi? neymiş ahlaksızlıklarınızı da duymak zorunda değilmişiz.duymak okumak görmek istemediğinizi kapatın.tarafsız olabilecekseniz açın.seminer vereceksin yakında diyenler olmuş, akademisyen olduğum için olabilir konuşma tarzımdaki olgunluk :)

sürekli yerden yere vurmak demişsiniz,ben anlamadım, nasıl??
burda herkesin önünde bir klavye var ve kendine doğru geleni yazıyor.
hiçkimse ,diğerinden üstün şartlarda değil burda.

kusura bakmayın,bana yanlış gelen herşeyi söylerim ben,kendimce belki yanlışını görür düzeltir diye düşünürüm.
sizin savunduğunuz gibi herkese hakvermenin adı tarafsızlık değil ŞAKŞAKÇILIK TIR.

bu arada konuşma tarzınızdaki olgunluğu bilemedim????bende akademisyenim ama anlayamadım işte.............

bu kadar bayan olurda tartışma laf yapıştırma kalaylama olmaz mı hiç ? bayandır çünkü bayanı çekemeyen, ve yine bayandır bayana en aşağılık kötülüğü eden. yine burda en azından midemiz bulanmıyo yüzlerindeki umursamaz tavrı görüp. şanslıyız bence.

200 küsür bin kadını aynı platformda toplamak ve burada huzuru sağamak çok zor. Açıkcası benim tek istediğim fikirlerin uygun bir üslupla anlatılması, başkasının fikirlerinin saygı ile karşıanması. Bunu başarabilsek forumda banlanma, ceza puan sistemi vs ye gerek olmayacak.

Bir de bekarlara sen ne anlarsın evlilikten çocuklu olmaktan denmesin, kızlık zarı tamiri ile ilgili çözüm arayanların konularına girip ahkam kesilmesin (kime ne), o günah bu günah diye din alimliği yapılmasın ( Allah'la kul arasına girmeyelim), alakasız bir konuda bir kelimeden yola çıkılıp siyaset yapılmasın ( hiç bir şeyi tartışmayı beceremediğimiz gibi bunu daha beter elimize yüzümüze bulaştırıyoruz), forumlarda mesajları okuyan insanlara kendilerini mahalle kavgasının ortasında hissi verilmesin, yoruma yorum yapılıp cevap verilince ona da yorum yapılıp hah son sözü söyleyen benim havasına girilmesin, kötü içerik yapıp üstüne bildirdiği mesaja aynı seviyeli ! üslupla cevap verilmesin......

Liste uzayıp gittiğine göre benim de forumdaki tek derdim üslup değilmiş demek ki :)

Herkese iyi geceler. Ben gidiyorum sabah burada bir facia ile karşılaşmamayı umuyorum :34:

Ben de bu konudan rahatsiz oldum. Bazi uyeler cok kirici elestriler yapabiliyorlar . Elbetteki degisik fikirler gormek guzel sey.
"Ne kadar çok kişi benimle ayni fikirdeyse, o kadar çok yanıldığımı düşünürüm-- Oscar Wilde " Ayri fikirler gormekte insanin rahatsiz oldugu konuyla degisik bir baglanti kurup kurtulmasini saglayabilir.

Bu foruma yaklasik iki aydir uyeyim. Genelde kadin ingiliz forumlarina takilirim. Orda bu sekil hesaplasmalar yoktur.Kimseyi rencide etmem, kimseninde beni rencide etmeye hakki olmadigini dusunurum. Eger karsimdaki patavatsizsa ve aklina geleni soyluyorsa bu beni rahatsiz eder. Sanirim soyleme biciminde bitiyor hersey.

Son düzenleme:
sayın yağmurluk...fikirlerinize katılıyorum...fakat geçen gün ki atışmada şöyle bişey yaşandı sanırım onu atladınız... konu sahibi direk sataşma cümlesi ağzında bekler bi vaziyette ilk gelen yoruma sert bi ifade ile karşılık verince bu tartışma çıktı o gün...bu tartışmanın olduğu gün burada bulunan arkadaşlar bu fikrime katılacaktır eminim... tek tek isim vermeye gerek yok herkes biliyor kendini....daha doğrusu çete üyeleri diye itham edilen yani bende dahil bi kaç kişi :) bizler konuyu okurken konu sahibinin belki o an ki duygularını tahmin edemeyiz elbette... ama konu sahibine daha ufacık bi aksi yorumda hemen tırnaklarını çıkarıp vay efendim, okuma o zaman, sana soran olmadı, git yorum yapma o zaman gibi hakaret vari cevaplar da biz kk üyelerini ( çete üyelerini ) :) anında ters bi psikolojiye sokma eyilimine itekliyor...haksızsam bana haksızsın deyin...bende tırnaklarımı çıkarmam merak etmeyin... bence şunu iyice belirtelim ki konu açacak kişilerinde dikkatine diyerekten ; konu sahipleri her türlü eleştiriye açık olmalı... yüzlerce kişiden aynı yapıcı tavsiye verici cevaplar beklememeli...sonuçta o kadar kişi aynı fikirde olamaz... iyi yorumlar çıkacağı gibi kötü yorumlarda geleblir...buda senin fikrin saygı duyarım deyip geçebilmeli... yaptığı ve yaşadığı şeyler zamanında onu yaralamış ve incitmiş o da bunu bi anı olarak burada paylaşmak istemiş olabilir... ama yaşadığı şeylere acılara herkes üzülecek diye bi kaide yok...saçma da gelebilir mantıklı da ...kişiden kişiye değişir bence ve acı keder sevinç üzüntü mutluluk...bunlar göreceli kavramlar...ve herkes aynı şeyleri hissetmeyebilir....benim mutlu olduğum bir mesele başkasına saçma gelebilir...veya benim üzüldüğüm bi konu başkasına abartı olarak da gelebilir....önemli olan da budur ki konuyu uzattım kusura bakmayın.....önemli olan konu sahipleri her türlü eleştiriye ( iyi kötü ) açık olabilme yeteneğine sahip olurlarsa zaten bu çeteleşme olayı otomatikman ortadan kalkar...ve şunu da unutmayalım ki; birçok kesimden insanların bulunduğu bi forumda bu tarz tartışmalar sataşmalar olabilir...kaldı ki iki kişi bi araya gelince üçüncünün gıybetini dedikodusunu yapan bi milllet olarak (herkes üzerine alınmasın ) bu tür olaylar kaçınılmaz.........

sayın yağmurluk...fikirlerinize katılıyorum...fakat geçen gün ki atışmada şöyle bişey yaşandı sanırım onu atladınız... konu sahibi direk sataşma cümlesi ağzında bekler bi vaziyette ilk gelen yoruma sert bi ifade ile karşılık verince bu tartışma çıktı o gün...bu tartışmanın olduğu gün burada bulunan arkadaşlar bu fikrime katılacaktır eminim... tek tek isim vermeye gerek yok herkes biliyor kendini....daha doğrusu çete üyeleri diye itham edilen yani bende dahil bi kaç kişi :) bizler konuyu okurken konu sahibinin belki o an ki duygularını tahmin edemeyiz elbette... ama konu sahibine daha ufacık bi aksi yorumda hemen tırnaklarını çıkarıp vay efendim, okuma o zaman, sana soran olmadı, git yorum yapma o zaman gibi hakaret vari cevaplar da biz kk üyelerini ( çete üyelerini ) :) anında ters bi psikolojiye sokma eyilimine itekliyor...haksızsam bana haksızsın deyin...bende tırnaklarımı çıkarmam merak etmeyin... bence şunu iyice belirtelim ki konu açacak kişilerinde dikkatine diyerekten ; konu sahipleri her türlü eleştiriye açık olmalı... yüzlerce kişiden aynı yapıcı tavsiye verici cevaplar beklememeli...sonuçta o kadar kişi aynı fikirde olamaz... iyi yorumlar çıkacağı gibi kötü yorumlarda geleblir...buda senin fikrin saygı duyarım deyip geçebilmeli... yaptığı ve yaşadığı şeyler zamanında onu yaralamış ve incitmiş o da bunu bi anı olarak burada paylaşmak istemiş olabilir... ama yaşadığı şeylere acılara herkes üzülecek diye bi kaide yok...saçma da gelebilir mantıklı da ...kişiden kişiye değişir bence ve acı keder sevinç üzüntü mutluluk...bunlar göreceli kavramlar...ve herkes aynı şeyleri hissetmeyebilir....benim mutlu olduğum bir mesele başkasına saçma gelebilir...veya benim üzüldüğüm bi konu başkasına abartı olarak da gelebilir....önemli olan da budur ki konuyu uzattım kusura bakmayın.....önemli olan konu sahipleri her türlü eleştiriye ( iyi kötü ) açık olabilme yeteneğine sahip olurlarsa zaten bu çeteleşme olayı otomatikman ortadan kalkar...ve şunu da unutmayalım ki; birçok kesimden insanların bulunduğu bi forumda bu tarz tartışmalar sataşmalar olabilir...kaldı ki iki kişi bi araya gelince üçüncünün gıybetini dedikodusunu yapan bi milllet olarak (herkes üzerine alınmasın ) bu tür olaylar kaçınılmaz.........

o konu da zaten 2.üyelik çıkmıştı..:23:

çok doğru bir konu açılmış; ben de şeyden rahatsız oluyorum hep, tamam gençler bilinçlendirilsin tabii ama bazıları öyle konuşuyor ki sanki hepimiz ana kuzusu, dini bütün, evlenene kadar bakire, hatta mümkünse ilk sevgilisiyle evlenen, boynu bükük, hanım hanımcık, sevgilisinin/kocasının facebook şifresini alan geleneksel dişiler olmak zorundayız.

en çok rahatsız olduğum nokta da cinsellikten konu açılmışsa hemen "sen evli misin bekar mısın" zaten yazan kişi bekarsa hemen kötü etiketler ardarda yapıştırılmaya başlıyor. herkes namus bekçisi kesiliyor. aşalım bunları artık ya, kadın erkek eşit değil mi erkek yapıyorsa ben de yaparım. ha o yapmıyorsa da onun cinsinin şimdiye kadar yaptıklarına sayar yine yaparım :) kimi ne ilgilendirir benim özel hayatım?

belirlenen kalıbın dışına çıkan kişi linç ediliyor sanki. zaten yazan, yorum isteyen kişinin derdi olmasa yazmaz. sonra millet iyice ayıplıyor. valla öyle yorumlar okuyorum ki ben olsam utancımdan yerin dibine girerdim, intihara sürüklenirdim.
ben de bir kere birini çok sert eleştirmiştim ama benim fikrime göre salaklıkta sınır tanımayan bir fiil gerçekleştirmişti. sonra pişman oldum. artık daha dikkatli yazmaya çalışıyorum

Çoğunluğun düşüncesine katılarak çete yakıştırmasının fazla bir tabir olduğunu düşünüyorum
Fakat yazılanların çoğuna katılmamak elde değil
Yüzbinlerce üye,aynı oranda farklı düşünce ve hayat tarzı
Konuyu açan kişiyle aynı düşünceyi savunmasak bile bunu ifade ediş tarzı çok önemli
Ve bir de benzer düşünceyi savunan kişilerle konuyu ikili-üçlü-beşli sohbet haline dönüştürüp o sohbet ortamı içinde konu sahiplerini iğneleyici,dalgacı konuşmalar yapmamak
Farklı düşünceye sahip olup bunu belirtmekten doğal bir şey olamaz ama kendi düşüncesine yakın düşünen kişilerle bir olup ve bu düşüncesini konu sahibinin düşüncesine göre daha modern(?) bulup,konu sahibini dolaylı yoldan aşşağılamak hoş olmuyor

Tabii özel hayatı ile ilgili konu açan üyelerin de bu forum sitesinin binlerce farklı düşünce yapısına ve bu düşüncelerini ifade ediş tarzına sahip üyelerinin olduğunu düşünmesi gerekiyor
Sadece destekçi toplama amaçlı açılan konular yok değil
Tabii görünüşte soru sorma,fikir alma amaçlı açılıyor konu,ilerledikçe aslında konu sahibinin farklı görüşe ve farklı üsluba tahammülü olmadığı anlaşılıyor
Kimse konu sahibiyle aynı şekilde düşünmeyeceği gibi kimsenin konuşurken samimiyet,sevgi kelimeleri kullanmaya mecburiyeti yok
Bazı üyeler,sırf yorum yazan üye yorumlarında canımlı cicimli samimi üslup ya da smile kullanmadığı için üyeyi eleştirebiliyor
Üslubun hiç hoş değil !! Karşıt düşünceni daha düzgün ifade edebilirdin !! tarzı yorumları da çok okuyoruz
Halbuki yorumda bir şey yok,sadece samimiyet ifadeleri yok
Aynı karşıt yorum iki kelime arasına bir canım sıkıştırarak yazılsa konu sahibine batmayacak
Kısacası herkes herkese aynı samimiyet derecesinde yaklaşacak değil
Seçilen üslubun içeriğine bakmak lazım samimiyet düzeyine değil
Mesafeli olup da fikirlerini gayet ölçülü dile getiren üyelerimiz de var,samimiyet kelimelerini ekleyip yorumlarına kibar ve samimi havası verip kişiyi yerden yere vuran da

Bu durumda konuyu açana da yorum yapana da bir takım "önceden ölçüp tartma" görevi düşüyor
Tek yönlü,ben merkezci düşünmemek gerekiyor

Sitede bolca örneğini görmek mümkün, özellikle "bir derdim var" bölümünde.
Birisi bir konu açıyor, çete üyeleri tek tek teşrif buyurmaya başlıyor;
ukala, tüm dünya meselelerini çözmüşcesine, konu sahibini ezen bir tavırla.
İki taraf meydana geliyor hemen;
bir tarafta artık -teselli edilmesi gerekirken-savunmaya çekilmiş konu sahibi,
diğer tarafta çete üyeleri. Konu sahibi hemen öteki oluyor; "Vurun abalıya" diyerek linç başlıyor.

Konu sahibi derdini unutup, bunların gözünde haklılığını ispatlamaya çalışıyor,
sanki bir mecburiyeti varmış gibi. Bir süre sonra bakıyor dert anlatamıyor,
haliyle sinirleniyor.
Evet, en koptuğum kısım başlıyor, gelsin klişe yorumlar;
-aaaa, eleştiriye açık olacaksın ama tatlım
-aaaa, hep olumlu yorum yapamayız ki, değil mi kızlar? (Hemen arkasında diğer çete üyelerinin alkışları geliyor tabii)
-aaaa, kimse sana hakaret etmedi ki (Hakaret etmek için, sülalesine sövmek lâzım ya sadece, o ince ince alaylar hakaret sayılmıyor elbet!)

Neticede ne oluyor?
Güya derdini anlatıp rahatlayacak kadının midesi daha da şişiyor,
çete üyelerinin ise egoları.

Neyse, umarım, "allame-i cihan"lar,
"eeee, bu konuyu neden burada açtın ki, "5 günde 5 kilo diyeti"nde açsaydın demezler.
Mâlum, derdim şişirilen mideler ya.

Sonuna kadar katılıyorum.Neler oluyor özellikle bir derdim var bölümünde geçen gün biri tecavüze uğradım diye konu açmış.Bir başkası da gelmiş diyor ki yok canım aslında sen istemişsindir ,yok bilmem ne zmaan bi mesaj yazmışsın kayganlaştırıcı hakkında bilgi vermişsin aslında bakire değilsindir diyor.Sonra tepkiyle karşılaşınca da ama benim düşüncem buydu, herkes kendi düşüncesini söyleyebilir diyor.İşte maalesef bunların düşünce özgürlüğünden anladığı bu.Neyseki moderatörler fena değil.Yağmurluk'un konulara müdahalesi çoğunlukla yerinde ve zamanında oluyor.

bu kadar bayan olurda tartışma laf yapıştırma kalaylama olmaz mı hiç ? bayandır çünkü bayanı çekemeyen, ve yine bayandır bayana en aşağılık kötülüğü eden. yine burda en azından midemiz bulanmıyo yüzlerindeki umursamaz tavrı görüp. şanslıyız bence.

birbirini tanımayan 20 tane erkeği aynı ortama koyun günlerce vakit geçirebilirler ancak 2 bayanı koyun muhakkak bi sorun çıkar ... günlerdir bekarlar kahvesinde sohbet muhabbet ediyoruz kimsenin kimseyi dışladığı incittiği yok.demek ki biraz saygıyla biraz ukalalık sınırlarını alta çekince bayanlar da anlaşabiliyormuş hala bunlardan sıyrılamayanlar için yapacak birşey yok biz kendimize bakalım herkes kendinden sorumlu ne de olsa :34:

daha yeni üye,
ilk mesajları,
ama maşallah kk.yı, bir derdim var topicinin gel ahval ve şeraitini pek güzel etüt etmiş

iki alternatif var

ya gerçekten yeni üyesin, ve dahi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan türdensin

ve yahut da ikinci üyelik almışsın, ki bu durumda yönetimimiz nickini banlamakta gecikmez zaten..

geçmişler olsun..

Kendimden örnek vermem gerekiyorsa, bende yeni üye sayılırım. Hatta yeni olmama rağmen bir kırmızı, bir sarı kart yedim. İlk mesajlarımda bana da erkek misin diyenler oldu. Önyargı takiki var.

Şahsen üye ismi ezberlemiyorum bir yerde kıyasıya yazıştığım birine, başka yerde beğen diyebilirim. Hatta bazı üyeler (üye ismi ezberleyen , ne zaman kim ne yazdı bilen) bu ne iş , diğer topicte demediğini bırakmadı, şimdi bu yazımı beğenmiş diyebilirler. Ben içeriğe bakarım, bozuk saat bile 2 kere doğruyu gösterir. Bir yerde bence hoş durmamıştır yazdığı, diğer yerde çok doğru söylemiştir.

Çeteleşmek değilde, gerçekten ön yargıyı kırmak adına kimseyi kalıplara koymayın haklıya hakkını verin.

Yok yahu benim umudum yok. Biz gerçekten oturup güzelce bir konuyu tartışamayız. İçerik ile ilgileneceğinize yok 2. üyeliksin yok yeni üyesin vs vs.. 2. üyelik ise kötü içerikle bildirin defalarca söyledik; bu tarz 2. üyelik, fake konularını kötü içerik ile bildirin, konu içine yazmayın diye. Bildirdi iseniz ve üye hala duruyorsa yanılmış olma ihtimaliniz var değil mi? Yeni üye de forum hakkında bilgili olabilir, site sadece üye olarak takip edilmiyor. Ben üye olmadan önce 1 sene oldukça içli dışlıydım site ile.

Bunu anlatmaya çalışıyorum işte. Konular ilk mesajdan sonra bu şekilde başka yerlere sürüklenerek dağılıyor.

Neyse ben artık hiç bir şey demiyorum sizlere.

Buyrun bildiğiniz gibi devam ediniz...

Son düzenleme:
Back
X