- 7 Temmuz 2011
- 5.100
- 200
- 363
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sen bu insanlara derdini açtın ve yaptıkları yerden yere vurmak oldu sadece değil mi? neymiş ahlaksızlıklarınızı da duymak zorunda değilmişiz.duymak okumak görmek istemediğinizi kapatın.tarafsız olabilecekseniz açın.seminer vereceksin yakında diyenler olmuş, akademisyen olduğum için olabilir konuşma tarzımdaki olgunluk :)
sayın yağmurluk...fikirlerinize katılıyorum...fakat geçen gün ki atışmada şöyle bişey yaşandı sanırım onu atladınız... konu sahibi direk sataşma cümlesi ağzında bekler bi vaziyette ilk gelen yoruma sert bi ifade ile karşılık verince bu tartışma çıktı o gün...bu tartışmanın olduğu gün burada bulunan arkadaşlar bu fikrime katılacaktır eminim... tek tek isim vermeye gerek yok herkes biliyor kendini....daha doğrusu çete üyeleri diye itham edilen yani bende dahil bi kaç kişi :) bizler konuyu okurken konu sahibinin belki o an ki duygularını tahmin edemeyiz elbette... ama konu sahibine daha ufacık bi aksi yorumda hemen tırnaklarını çıkarıp vay efendim, okuma o zaman, sana soran olmadı, git yorum yapma o zaman gibi hakaret vari cevaplar da biz kk üyelerini ( çete üyelerini ) :) anında ters bi psikolojiye sokma eyilimine itekliyor...haksızsam bana haksızsın deyin...bende tırnaklarımı çıkarmam merak etmeyin... bence şunu iyice belirtelim ki konu açacak kişilerinde dikkatine diyerekten ; konu sahipleri her türlü eleştiriye açık olmalı... yüzlerce kişiden aynı yapıcı tavsiye verici cevaplar beklememeli...sonuçta o kadar kişi aynı fikirde olamaz... iyi yorumlar çıkacağı gibi kötü yorumlarda geleblir...buda senin fikrin saygı duyarım deyip geçebilmeli... yaptığı ve yaşadığı şeyler zamanında onu yaralamış ve incitmiş o da bunu bi anı olarak burada paylaşmak istemiş olabilir... ama yaşadığı şeylere acılara herkes üzülecek diye bi kaide yok...saçma da gelebilir mantıklı da ...kişiden kişiye değişir bence ve acı keder sevinç üzüntü mutluluk...bunlar göreceli kavramlar...ve herkes aynı şeyleri hissetmeyebilir....benim mutlu olduğum bir mesele başkasına saçma gelebilir...veya benim üzüldüğüm bi konu başkasına abartı olarak da gelebilir....önemli olan da budur ki konuyu uzattım kusura bakmayın.....önemli olan konu sahipleri her türlü eleştiriye ( iyi kötü ) açık olabilme yeteneğine sahip olurlarsa zaten bu çeteleşme olayı otomatikman ortadan kalkar...ve şunu da unutmayalım ki; birçok kesimden insanların bulunduğu bi forumda bu tarz tartışmalar sataşmalar olabilir...kaldı ki iki kişi bi araya gelince üçüncünün gıybetini dedikodusunu yapan bi milllet olarak (herkes üzerine alınmasın ) bu tür olaylar kaçınılmaz.........
Sitede bolca örneğini görmek mümkün, özellikle "bir derdim var" bölümünde.
Birisi bir konu açıyor, çete üyeleri tek tek teşrif buyurmaya başlıyor;
ukala, tüm dünya meselelerini çözmüşcesine, konu sahibini ezen bir tavırla.
İki taraf meydana geliyor hemen;
bir tarafta artık -teselli edilmesi gerekirken-savunmaya çekilmiş konu sahibi,
diğer tarafta çete üyeleri. Konu sahibi hemen öteki oluyor; "Vurun abalıya" diyerek linç başlıyor.
Konu sahibi derdini unutup, bunların gözünde haklılığını ispatlamaya çalışıyor,
sanki bir mecburiyeti varmış gibi. Bir süre sonra bakıyor dert anlatamıyor,
haliyle sinirleniyor.
Evet, en koptuğum kısım başlıyor, gelsin klişe yorumlar;
-aaaa, eleştiriye açık olacaksın ama tatlım
-aaaa, hep olumlu yorum yapamayız ki, değil mi kızlar? (Hemen arkasında diğer çete üyelerinin alkışları geliyor tabii)
-aaaa, kimse sana hakaret etmedi ki (Hakaret etmek için, sülalesine sövmek lâzım ya sadece, o ince ince alaylar hakaret sayılmıyor elbet!)
Neticede ne oluyor?
Güya derdini anlatıp rahatlayacak kadının midesi daha da şişiyor,
çete üyelerinin ise egoları.
Neyse, umarım, "allame-i cihan"lar,
"eeee, bu konuyu neden burada açtın ki, "5 günde 5 kilo diyeti"nde açsaydın demezler.
Mâlum, derdim şişirilen mideler ya.
bu kadar bayan olurda tartışma laf yapıştırma kalaylama olmaz mı hiç ? bayandır çünkü bayanı çekemeyen, ve yine bayandır bayana en aşağılık kötülüğü eden. yine burda en azından midemiz bulanmıyo yüzlerindeki umursamaz tavrı görüp. şanslıyız bence.