Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hepinize tek tek cevap veremiyorum. Bazı yazdıklarımı cımbızla çekip almışsınız yada okumamışsınız herhalde. hafta içi işten eve koşarak geliyorum çocuğumu görücem diye haftasonuda çocuğumu kimseye bırakmam saatlerce kuaföre, çarşıya pazara heryere onunla giderim kv bırak git desede bırakmam. Ki neden hafta sonu baktırmak istediğimi nerden çıkardınız. Biz genç insanlarız arada 1-2 saatliğine gece gezmesine çıkmak istemiş olabiliriz çok normal diilmi 2-3ayda bi gece uyuyan çocuğa gözkulak olmak zor mu? Hayır değil. Ki kv bi alt katımda oturuyo fizandan gelmicek.Buna köle gibi kullanmak denmiyo. Çalışan anne babaya iş dışında biraz değişiklik motive oluyo bu.Kv bunu her hafta sonu yapıyo, evin her yükünü sırtlayanlar olarak eşimle bizim ondan daha çok ihtiyacımız yok yani öyle diyorsanız öyledir.Bu saatten sonra gece yarısı" hadi şöyle bi çıkalımda kafa dağıtalım" dediğimiz zaman kv bizden önce gecelere aktıysa bizde yan komşuyu çağırırız oğlumla ilgilenmesi için daha insancıl olur dimi. Kadın 12 saat bakıyo bide gece vardiyasımı yapsın düşünemedik çok bencilim gerçekten. İnsanlar haftalık tatile çıkıyo kundakta bebeğini anneanneye babaanneye bırakıp, yada gececi işe gidenler var bırakıp bebeğini babaanneye, sabah gelincede günün çoğunu uyuyarak geçiren anne yani kv yi kullanmışmı oluyo 7/24 baktığı için.Burda yorum yapanların çoğu bence çalışan anne değil.
Peki çok merak ettim şimdi beni o kafar yerden yere vurdunuz linç bile ettiniz içinizden bi taneniz dedi sadece ozmn oğlunu yuvaya ver kv gitsin çalışsın diye. Geri kalan herkes resmen yatalak muhtaç düşkün bi insana sanki zulmetmişim gibi yorumladınız. Halbuki acıncak olan eşim benim. Ama dediğiniz gibi benim dırdırımdan dolayı değil kendini bildi bileli hep omzunda bu sorumsuz anne babanın yükünü taşıdığı için onların yapması gereken boyunlarının borçu olan ne varsa onlar değil eşim evlat olarak onlara YAPTI.Biz evlenmeyi düşünüyoruz annesinin umurunda değil eşim bi taraftan annesine yok mutfak masrafı yok fatura derken mobilyamı alsın kredimi ödesin,geceleri ek iş bile yaptı annede demiyoki yazık evladıma bende çalışıyımda destek olayım.İnsanlar wc temizliyo yahu ekmeği için muhtaç olmamak için... Ya hiç birinizde geçmediniz mi bu yoldan hiç mi yaşamadınız kolaymı arkanda destek olmadan evlenebilmek.O zaman neden annesin kardeşim doğurunca iş bittimi tahtını kim yapcak bu evlatların."Kocanmı çalıştırmadı hayır, çocuğunamı bakmak zorundaydın hayır, bi rahatsızlığın hastalığın mı vardı hayır.. Elim elimde elim şeyimde rahat böyle"
eee şimdi bana zor gelmezmi ne güzel torununa bakarken bi taraftanda oh ne güzel gelini emekli etsin.Düzen böylemi işliyo. Herkes kendini boşamı işte güçte yoruyor. Herkes gençken sallamasın hiç bi durumda elini taşın altına koymasın zamanı gelince oğlanlar damatlar gelinlerin sayesinde emekli olsun herkes. Bana kızdığınıza göre hepiniz aynı kafadasınız, doğurdum yemeğini yaptımçamaşırını yıkadım okudu ee askerede gitti geldi hadi bakalım ne halin varsa gör. Bu mu?
Yok biri diyoki gelinim senin gibi olmasın biri diyoki vicdansız öbürü zaten eline geçirse link etcekmiş
....
O kadar kötü biri değilim sakin olun. Yorum yazanlardan ricam neden herkes emekli olmak ister bunun için hayatımızın uzun yıllarını neden çalışarak harcamak zorundayız biri bana acıklasın. Kv min yaptığının neden bu kadar savunulacak bişey olduğunu merak ediyorum. O zmn Çalışan iş güç sahibi olan siz değerli kk üyeleri, adalet terazisi şaşmayan yerinde eleştiri yapan hanımefendiler bırakın işi gücü çalışmaya ne gerek? İlerde oğlumuzun kızımızın eline bakarız. Olur mu?
Valla biz göçmeniz, bilirsiniz çalışkanızda.Zamanında geldik vatanımıza çalıştık çabaladık zahmet olmadan rahmet olmuyo hepimiz çok şükür ev sahibiyiz Rabbim çalışana veriyo Ne çok dediniz ev vermiş ev vermiş diye.Eşimin Rahmetli dedesi 2 oğlunuda kendinide ev sahibi yapmış. Kv de boşanınca beraber yaşadıkları için babasından kaldı evimiz çok şükür kiracı değiliz. Bu tembellikle bi civi çakmışlığı varmı acaba eve herşeyini baştan aşa eşimle tadilat ettik. Yakın çevremdeki insanlar GİBİ hazır dayalı döşeli eve konmadım yani.Gelinliğimi ikinci el aldım kv kuru temizlemesini bile tanıdığa verip bedavaya getirdiKayınvalidemin evlenirken bana evime yapması alması gerekenleri ya ben aldım yada ailem aldı.Düğünüde biz yaptık kv değil. Evlendikten sonra elimize her ay 2500 lira geçiyordu 2000 borçlara gidiyordu. geri kalan fatura mutfak masrafı yetmiyordu tabi altınları fln bozdurup öyle geçiniyoduk. Ama o zaman bile kv biraz bi yerlerde çalışıp tatil paramı çıkarıyım diye hesap yapıyordu sadece. (Çünkü hayatı boyunca çabalamış ayaklarının üstünde durmak için çok yorulmuş hiç gezememiş yaşayamamış işten güçten, artık rahatına bakmak istiyo O da haklı
) (yersen)
Bizim göçmenler evini yapar evladını evlendirir emekli olsada torunlarına bakar beş kuruşta para istemez baktığı için. Ne demek baktırıyosan maaş verceksin 7 kat elemi bakıyo torununa mı? Ben böyle şey bilmem.Görmedim sizden duyuyorum Ama evet bakıyo diye arada hediyeler alınır, alışverişleri yapılır, ihtiyaçları alınır, minnet için arada parada çıkarıp verilir tabi anneanne yada babaanne ye.. Benim çevremde herkes seve seve toruna bakıyo ama neden gençlere faydalı olmak için torunlarını kimse bakıcı eline yada kreşlere asla bırakmıyo.Herkes olayları kendi sosyal cevresine göre değerlendirir. Bizde de durumlar böyle. Kimsede kimsenin ne sgk sını ödüyo nede maaşa bağlıyo. Benim zoruma giden bu. Seninde gider tatlım 3 ay 5 ay gitmez. Sonra benim gibi bakarsın etrafına dersin herkes kendi yağında kavrulurken bizim kesemiz neden kv yle bir.
Benim annemin naptığını merak edenler olmuş söyliyim, annemde şuan yeğenime bakıyo. Gelini işinden olmasın diye kendi işini bıraktı. Buna rağmen oğluna gelinine külfet olup 5 kuruş para istemiyo kimseden,işimi bıraktım bana maaşımı siz ödeyin demiyor asla.Yakında emekli olucak nasip olursa yaşını bekliyor.Çok isterdim oğlumada annem baksın ama ikiside bebek sayılır ikisininde programına aynı anda uymak mümkün değil. Herhalde hepiniz ilerde torununuza bakcaksanız para bekleyerek bakcaksınız.
Bu kadar savunduğunuz için belki bende işimi gücümü bırakıp çalışmamEmekliliğe gerek yokmuş kimse uğraşmasın, en güzel yıllarımızı hayatımızı yaşayarak gecirelim o halde. ilerde evlatlarımıza külfet oluruz nolcak anayız sonuçta
Kadın çalışayım bari sigortam ödensin diyormuş zaten ,akşam öyle demişti gelin hanımBir de ben şunu anlamadım, tekrar okudum da. Çocuğunuza baktığı için hafta içi sizde, dolayısıyla çalışamıyor, e siz diyorsunuz ki ben de para vermeyeyim bedava baksın, peki bu kadın nasıl geçinecek?