Şöyle oldu. 
Bu şirket, sekörü gereği genelde kaba daha ve profesyonel olmayan insanlarla doludur. Sahipleri dahil. Giyim kuşam konusunda dahi öyle klasik plazalar gibi düşünmeyin. Bayağı günlük tarzlar. Ben sade ama çok şık plaza kıyafeti ve samimi makyajı denecek şekilde gittim. Çalışanlar sürekli baktı hatta. 
İlk görüşme patronun oğluyla idi. Patronun oğlu şirketin faaliyet konusu işi elbette biliyordur ama benim başvurduğum departman konusu mesleği o şirkette kimse bilmez. Alan çok farklı. Belli ki o da bilmiyordu. 
Konuşmaya şöyle girdi. "İsterseniz önce bir siz kendinizi anlatın. Hırslı bir beden dili, ses tonu ve yüz ifadesiyle; İsterseniz Fransızca anlatın" Dedi. ( ben Fransa da dil eğitimi aldım. O Fransızca bilmemesine rağmen) 
Ben de bozuntuya vermedim. Kısaca cv deki deneyimlerimi özetledim. 
Konuya, şuan devam eden elemanlarını överek ve yerini doldurmak zor diyerek başladı. İşi departmanı anlattı. Yan hakları anlattı. Baktım yetkinliğimle ilgili birşey sormuyor. Ben dedim ki "yetkinliklerimle tecrübelerimle ilgili bilgi aktarayım mı, örnekler vereyim mi" 
"Hayır gerek yok. Sizin gibi birine de, x sigortası biliyor musunuz diye sorulmaz ya " Dedi. (Tecrübem de çok, özellikle onların istediği branşta ve sektörde) 
Sonra yine şirketi anlattı. Arada İngilizce kelimeler ekleyerek "İngilizce'de böyle derler " Falan gibi alakasız şeyler konuştu. 
Aniden Delf bölgenin var mı dedi. Yakında alacağım sınav tarihi bekliyorum dedim. 
Sonra" Adalet okumuş sunuz, bu iki yıllık değil mi ya " Sonra işte takvim belirleyip beni yolcu etti. Yani işi almak için kendimi ifade edecek falan bir ortam yoktu. 
Üst kata ikinci görüşmeciyle konuşmaya çıktım. (Daha önce söylemişlerdi) 
Bu görüşmeci de yönetici pozisyonunda bir bey; böyle bilirsiniz kadınlar anlar beni görünce beğenmiş gibi baktı. Odaya geçtik. Bu bakışlatı üstümden hiç çekmedi ve flörtöz hareketler yaptı. Nerelisin, Bekar mısınız? Buraya işe başlarsanız taşınacaksınız ilk defa mı ailenizden ayrılacaksınız diye sordu. Ben kısa profesyonel cevaplar verince, Ben de işle ilgili biraz bahsedeyim dedi. Biraz anlattı. Sonra cv me uzun uzun baktı. Allah allah bu tecrübeler, eğitimler Fransa nasıl birleşmiş böyle bir kişide dedi. Sonra taşınmam için işyerine yakın bir yer önerdi. "Orası prestijli bakın oraya" dedi. 
Sonra konuşma bitti kalkıyordum. "Bir kahve ikram ediyim, uzaktan da gelmişsiniz" Dedi. Teşekkürler araç bekliyor dedim çıktım. 
şimdi bu durumu görüşme detaylarını kime anlattıysam "patronun oğlu cv ni ego yapmış diyor" İnanın övünmek için değil doğru değerlendirmek için her detayı el kol hareketleri ses tonları, yüzündeki hırslı ifadeler hepsi bu yönde idi. 
İkinci görüşme için ise, "bu görüşme iş için değil, ahlaki deneme imiş" Şeklinde yorumladı bir arkadaşım. 
Buna rağmen, görüşme sonrası iki görüşmeciye de profesyonel teşekkür maili ve verilen süre geçtikten sonra takip maillerini gönderdim. 
Siz ne diyorsunuz, nasıl yorumlarsınız?