Cevaplardan korkuyorum ama yine de sormam lazim. Tansiyon ve Gebelik..

meyremasin

Guru
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
2.127
1.230
333
Kızlar gebelikte tansiyonun çok önemli ve riskli oldugunu biliyorum ama benim normalde tansiyon.problemim var. Doktor gebelikte sıkıntı yaratabilir demisti. Ama ilaç vermeden önce diyet ve sporla düşürmeye çalışalım dedi. Fakat ben bunu beceremiyorum bir turlu. Tuzsuz yemeye gayret ediyorum potasyumca zengin seyler tuketmeye çalışıyorum ama biyere kadar. Cok gözle gorulur bir düşüş olmadi. Sanirim ilaca baslamam sart. Hamilelikte kullanilan guvenilir tansiyon ilaclari varmis. Doktor ozaman icin ilac yazarız bebek düşündüğünde de hamilelikte kullanabilecegin ilaclara ceviririz demişti. Ben simdi direk gidip o guvenli ilaca baslasam şimdiden verirmi acaba. Yoksa onlar sadece hamileliktemi kullaniliyor.
Cok cok ama.cok korkuyorum bu tansiyon olayindan. Panik atak da var o da tetikliyor daha da artiyor. Allah korusun normalde yüksek olan.tansiyon gebelikte daha da yukselirse cok daha kotu seyler olabilir diye içim içimi yiyor ama biyandan da çok istiyorum. Normalde de hipertansiyon hastasi oluo Hamilelikte yüksek tansiyonla ugrasan oldu mu?

Canım kaç yaşındasın ve yüksek dediğin değerlerin kaç merak ettim bendede düşük tansiyon sorunu var ilaç kullanacak kadar değil ama bende korkmuyor değilim

32 yasindayim.normal tansiyonum 13 10larda kucugum bile.cok.yuksek. panik atak da var dr un yaninda.falan 17 10 u bile.goruyorum (( ama gun.icinde 13 ortalama. Tansiyonu 13u gorunce acillik olan var benim.iyi hissettigim.deger bu düşün. Düşük tansiyon.herzaman icin.yükseğe gore daha avantajli

Tansiyon.ilaclarinin en.düşugunu bile kullansam 12lere.dusuyor aslinda. Yani ilaca cvp veriyor.hemen tansiyonum. birkac kez denedim ise yarycakmi diye cunku. Bazisinin yuksek.doz bile kullansa düşmüyor mesela. ama simdiden.tansiyon ilaci kullanmak istemedigim.icin diyett ve sporla dusurmeye ugrastim ama spor gercekten bir yasam.tarzi. hayatini tamamen.ona gore ayarlaman lazim. Onu da ben.beceremedim

Bende büyük olan normal yani 13 olması ama küçüğün 10 olması riski arttırıyor elbette lütfen zaman kaybetmeden doktorunla konuş Allah korusun aklına da kötü şeyler getirme

Bebeğin için bazı şeylere göğüs germen gerekiyor eğer senin için spor daha sağlıklıysa lütfen hayatının sadece 9 ayı boyunca spor yapıcaksın doğunca zaten bi şekilde doktora gidip yada kilo vs verip daha kaliteli bi yaşama geçebilirsin.. kilo demişken kaç kilosun şuan

Tansiyonu yükseltecek yiyecek ve içeceklerden uzak durun birde sarımsak tansiyonu düşürüyor yogurdun icine karıştırıp yiyin yada ayran yapıp icine sarımsak koyup için...
Birde sakin olun tansiyonu kendiniz tetikliyor olabilirsiniz...
Geçmiş olsun inşallah hakkınızda hayırlısı olur...

56 kiloyum. Kilom normal.boyuma gore ama surekli yürüyüş şart. Bende.tum.gün evdeyim. Birde inandiramadim kendimi yürüyüşle tansiyounun dusecegine nedense. Psikolojkman oda etkiliyor tabi. Sanki.emin olsam daha istekle yapicam gbi ama mesela 1 ay yaptm bisiklet falanda evde. Ama bi etkisini gormedim gbi geldi biraktim.

Diyet gibi düşün hani 1 ay yapıyoruz çok yol katedilmiyor ama 2.ayda mutlaka gözle görülür dahi bi değişiklik oluyor.. yürüyüş şart :)

Zaten.dr bebek olsa bile kar kış dinlemiceksin koycaksin pusete cikcaksiniz birlikte yürüyüşe dedi.

Desteginiz icin.ikinizede tesekkur ederim kizlar en kisa zamanda dahiliyeye gitmem lazim insaallah olumsuz geridonusler almam doktorlardan

Erva-Taha Zeyzeynpp
Emin ol herşeyin çaresi var senin şuan yaptığın panik bebeğine daha çok zarar veriyor bilmelisin.. insanlar Allah korusun ameliyat bile oluyorlar hamileyken o yüzden sen bol bol dua et Allah'a emanet et Rabbim gerisini zaten halledendir :) kendine iyi bak güzel şeyler düşün :)

Allah razı olsun desteğin için cok.tesekkur ederim . İnsaallah dedigin gibi olur hakkımızda hayırlısı olsun. Sana da sağlıklı hayırlı doğumlar insaallah Rabbim sağ salim kavustursun bebeğine.

Benim tansiyounum normalde 10/6 11/6 gibidir düşük tansiyon hiç önemli değil ama yüksek önemli 3-4 kez 14/8 13/8 i gördüm doktorum küçük tansiyon 9 olmadığı sürece sorun yok dedi. Sonuç olarak tuzu kestim normalde de çok tuzlu yemezdim sonradan tuz eken biri değilim ama şimdi sıfırladım ve hiç bir sorunum kalmadı. Sirke limon baharat gibi şeyler ekliyorum yemeğime. Ayrıca korkmak seni sadece yorar canım. Korkupta ağzınla kuş bile tutsan çok üzgünüm ama bebeğini tutabileceğin anlamına gelmiyor takdiri ilahi. Allaha güven ve bol bol dua et canım. Kalbini ne kadar ferah tutarsan o kadar hayırlı olur.

Evet canm.küçük tansiyon.cok daha tehlikeli inan okumadgim makale yazi kalmadi tansiyonla alakali. Ama yedklerme dikkat etsemde istedigim degerleri goremedim buda bende ilac kullanmam şart algısı yaratiyor hamileliktede nekadar etkisi olur ya işe yaramazsa falan diye kendi kendime korku saliyorum off..

Anlıyorum devamlı gittiğin bir kardiyolog var mı onunla konuşsan ?
Devamli gittigim yok.çünkü bu panik atak yüzünden doktorlara da guvenemiyorsun. Her sonuc temiz çıkınca rahatlayacgin yere. Bu doktor anlamadi baska.bisey var ama cikmadi diye dusunuyosun. Sonra baska bir doktora gidiyorsun yine.ayni tetkikler, ayni tatminsizlik,,,, boyle sürüp gidiyor. Yaş cok ileri olmadgi icin sebepler arastirildi bobrekler temiz kalpte ultrasonla.bakildi kac kez bi sorun gorunmedi kan tahlilleri normal sınırlarda vs... Ama bu tansiyon hep 13 14 hatta.. Küçük de 9~10. Nadiren sabah ilk kalktigimda falan.12 ~9 görüyorum okadar. 2 kardiyolog ilaca baslaman lazim hamile.kalirsan.gel ilaci degiselm.dedi bir taneside diyet ve sporla düşürelim dedi.

Canım beni yanlış anlama ama eğer anlattığın gibisye psikoloğa gitmen gerekiyor ama kesinlikle antidepresan muhabbetine girme hiç bir faydası olmaz ilacı bıraktığında aynı olursun bana çok yakın birini hatırlattın desem yeri var onu bir türlü yönlendiremiyorum sürekli ilaca başlayıp bitirip tekrar başlıyor. Kesinlikle iyi bir terapist veya psikolog öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…