- 18 Kasım 2012
- 2.127
- 1.230
- 333
- Konu Sahibi meyremasin
-
Psikologun verdigi ilaclari kullanmak istemiyorum evet. Ona baslarsam işler iyice sarpa saracak biliyorum.Canım beni yanlış anlama ama eğer anlattığın gibisye psikoloğa gitmen gerekiyor ama kesinlikle antidepresan muhabbetine girme hiç bir faydası olmaz ilacı bıraktığında aynı olursun bana çok yakın birini hatırlattın desem yeri var onu bir türlü yönlendiremiyorum sürekli ilaca başlayıp bitirip tekrar başlıyor. Kesinlikle iyi bir terapist veya psikolog öneririm.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun benim 3 . Gebeliğimde yani temmuz ayında erken doğum yapmak zorunda kaldım tansiyon hastası değilim fakat başından beri 11 e 7 idi hemşire bu değer yüksek dikkate al dedi önceki gebeliklerim 10 a 6 olurdu çok fark yok görünürde ama gebelikte tansiyonun düşük seyretmesi olağan olan tabi ben birsey yiyeceğim bulantidan hemde zararlı olan hersey dahil Nitekim gebeliğin 34 haftasına kadar geldim bayram olunca abartım biraz ve siddetli mide ağrısı şeklinde sıkıntı bas gösterdi. 3 gün hastanede yattım ilk 18 13 la hastaneye gittim 14 10 a düşürdüler atranaks galiba tam hatırlamıyorum bir ilaç verdiler protein açiğa çıkmaya başlayınca acil sezeryana aldılar çok şükür ikimizde kurtulduk bebeğim 13gu.n yogun bakımında kaldı oralar biraz sikintiliydi geçti gitti şükür sen ilaç kullanmalısınız gebelik düşünüyorsaniz dok bilgisinde dikkatli olursaniz hicbirsey olmaz Allahın izniyle32 yasindayim.normal tansiyonum 13 10larda kucugum bile.cok.yuksek. panik atak da var dr un yaninda.falan 17 10 u bile.goruyorum(( ama gun.icinde 13 ortalama. Tansiyonu 13u gorunce acillik olan var benim.iyi hissettigim.deger bu düşün. Düşük tansiyon.herzaman icin.yükseğe gore daha avantajli
Terapist en iyisi o zamanPsikologun verdigi ilaclari kullanmak istemiyorum evet. Ona baslarsam işler iyice sarpa saracak biliyorum.
Zaten panik ataktan dolayi iyice artıriyorum canm ya. Cok.az bir yukseklik var normalde ama ben ölçüp de az yüksek çıkınca panik yapiyorum daha da çıkıyor. 12 7 olan tansiyonlara yuksek diyen var onlari gorunce daha da panik yapiyorumpanik atağın tansiyonunu çıkartıyor olabilir mi acaba belkide tansiyon hastalığın yoktur :) bu arada ailemde bir sürü tansiyon hastası çocuk sahibi hemde bir değil birden çok ki bir tanesi teyzem tek böbrekli ve tansiyon hastası.ama tabi dikkatli ve kontrollü olmalısın hamilelikte doktoruna tavsiyelerine uyup sitresi görmezden gelmelisin :)
Canim bi problem olmadan dogum yaptgna cok sevindim. Valla sana 11 7ye yüksek dediyse beni gorse napardi kimbilir. Normalim 13 14lerde kucuk de 9 10 larda.Merhaba öncelikle geçmiş olsun benim 3 . Gebeliğimde yani temmuz ayında erken doğum yapmak zorunda kaldım tansiyon hastası değilim fakat başından beri 11 e 7 idi hemşire bu değer yüksek dikkate al dedi önceki gebeliklerim 10 a 6 olurdu çok fark yok görünürde ama gebelikte tansiyonun düşük seyretmesi olağan olan tabi ben birsey yiyeceğim bulantidan hemde zararlı olan hersey dahil Nitekim gebeliğin 34 haftasına kadar geldim bayram olunca abartım biraz ve siddetli mide ağrısı şeklinde sıkıntı bas gösterdi. 3 gün hastanede yattım ilk 18 13 la hastaneye gittim 14 10 a düşürdüler atranaks galiba tam hatırlamıyorum bir ilaç verdiler protein açiğa çıkmaya başlayınca acil sezeryana aldılar çok şükür ikimizde kurtulduk bebeğim 13gu.n yogun bakımında kaldı oralar biraz sikintiliydi geçti gitti şükür sen ilaç kullanmalısınız gebelik düşünüyorsaniz dok bilgisinde dikkatli olursaniz hicbirsey olmaz Allahın izniyle
Kızlar gebelikte tansiyonun çok önemli ve riskli oldugunu biliyorum ama benim normalde tansiyon.problemim var. Doktor gebelikte sıkıntı yaratabilir demisti. Ama ilaç vermeden önce diyet ve sporla düşürmeye çalışalım dedi. Fakat ben bunu beceremiyorum bir turlu. Tuzsuz yemeye gayret ediyorum potasyumca zengin seyler tuketmeye çalışıyorum ama biyere kadar. Cok gözle gorulur bir düşüş olmadi. Sanirim ilaca baslamam sart. Hamilelikte kullanilan guvenilir tansiyon ilaclari varmis. Doktor ozaman icin ilac yazarız bebek düşündüğünde de hamilelikte kullanabilecegin ilaclara ceviririz demişti. Ben simdi direk gidip o guvenli ilaca baslasam şimdiden verirmi acaba. Yoksa onlar sadece hamileliktemi kullaniliyor.
Cok cok ama.cok korkuyorum bu tansiyon olayindan. Panik atak da var o da tetikliyor daha da artiyor. Allah korusun normalde yüksek olan.tansiyon gebelikte daha da yukselirse cok daha kotu seyler olabilir diye içim içimi yiyor ama biyandan da çok istiyorum. Normalde de hipertansiyon hastasi oluo Hamilelikte yüksek tansiyonla ugrasan oldu mu?
Kızlar gebelikte tansiyonun çok önemli ve riskli oldugunu biliyorum ama benim normalde tansiyon.problemim var. Doktor gebelikte sıkıntı yaratabilir demisti. Ama ilaç vermeden önce diyet ve sporla düşürmeye çalışalım dedi. Fakat ben bunu beceremiyorum bir turlu. Tuzsuz yemeye gayret ediyorum potasyumca zengin seyler tuketmeye çalışıyorum ama biyere kadar. Cok gözle gorulur bir düşüş olmadi. Sanirim ilaca baslamam sart. Hamilelikte kullanilan guvenilir tansiyon ilaclari varmis. Doktor ozaman icin ilac yazarız bebek düşündüğünde de hamilelikte kullanabilecegin ilaclara ceviririz demişti. Ben simdi direk gidip o guvenli ilaca baslasam şimdiden verirmi acaba. Yoksa onlar sadece hamileliktemi kullaniliyor.
Cok cok ama.cok korkuyorum bu tansiyon olayindan. Panik atak da var o da tetikliyor daha da artiyor. Allah korusun normalde yüksek olan.tansiyon gebelikte daha da yukselirse cok daha kotu seyler olabilir diye içim içimi yiyor ama biyandan da çok istiyorum. Normalde de hipertansiyon hastasi oluo Hamilelikte yüksek tansiyonla ugrasan oldu mu?
Canm cokbgecmis olsun insaallah saglikla hamileligini tamamlar bebegini.kucagina alirsin. Gercekten cok yukselmis tansiyonun Allah korusun. Benimde panik.ataklarda 17 18i gordugum zamanlar oldu bende dogru duzgun belirti hissetmiyorum biraz carpinti disinda.Canım hiç korkma , bende hiper tansiyon hatasıyım, strese ve paniğe bağlı ben 21 e 15 tansitonu gördüm yanlış anlaşılmasın büyük 21 küçük 15 di...tansiyon ilacı başladık ... ben kilolu bir insanım yemeyi içmeyide pek severim aslında.. ben yıllarca başım ağrıyor migren var diye düşünürken meğer tansiyondanmış .. Ne ağrı kesici ne buzlu masaj , ne duş , ne başka birşey asla iyi gelmedi.
ben 21-15 le başım ağrıyor diye doktora gittiğimde , adam bana buraya nasıl yürüyerek geldin şu an beyin kanaması geçiriyor olman lazımdı dedi..ilaç kullanmaya başladım .
sonra ben 20 kilo verdim .. 2 kez düşük yaptım, şu an gebeyim... üstelik şekerimde var .. cantamda sürekli tansiyon ve şeker aletiyle geziyorum , kontrollü gidiyoruz , henüz 14/9 dan yukarı cıkmadı, buda eğer panik halindeysem oluyor.. yoksa 12/8 lerde geziyorum ... şekerim henüz tokken bile 145 in üstüne çıkmadı..tuz kullanmıyorum, zaten kahve çay yasak otomatikman şeker kullanmıyorum, arada bir elnette kaçamaklarım var çikolata gibi onuda en bitterinden alıyorum,, meyve günde 3 den fazla yemiyorum en önemlisi 3 lt fazla su içip mutlaka yavasta olsa hareket etmeye calısıyorum... şekeri hareket düşürüyor, ekmek yememek tuzu kesmek ve sebze ile beslenmekte tansiyonu düşürüyor.
Zaten gebeliğin ilk 3 ayında tansiyon düşük gidiyor, sonrası içinde duruma göre ilaç veriliyor.
Aslında biz şanslıyız.. en azından baştan bildiğimiz için ona göre devam ediliyor tedaviye.. birde hiç bilmeden birden bire 7-8 ayda bu durumu yaşayan var...
Kısaca korkma herseyın caresı var.. Yeterki rabbim ol desin..inan oluyor.
Canm cokbgecmis olsun insaallah saglikla hamileligini tamamlar bebegini.kucagina alirsin. Gercekten cok yukselmis tansiyonun Allah korusun. Benimde panik.ataklarda 17 18i gordugum zamanlar oldu bende dogru duzgun belirti hissetmiyorum biraz carpinti disinda.
Peki tansiyon ilaci kullanirken mi 12lere dusuyor simdi. Dozu yuksek mi kullandgn ilaclarin?
Masaallah suan ilac kullanmadan o degelerde olman süper bişey. Senin adina cok sevindim insaallah hicbir zaman gerek kalmaz. Demekki seninki.de.psikolojik büyük ihtimalle. Gercek tansiyon hastalarinda ilacsiz düşürmek bukadar kolay olmuyor. Yada ben kendimi buna şartlamışımBen 10 mg. kullanıyorduma a bu bir ölçü değil, bazı markanın 5 mg.mı başka birinin 10 mg. na denk gelebiliyor.
Ben şu an ilaç kullanmıyorum daha çok doğal yaşam tarzı stressten uzak olmaya calısıyorum ne kadar sıkıcı bir işim olsada stressını sıkıntısını takmıyorum kafama.. işten cıktıgım an herseyi geride bırakıyorum.
Zaten hamile kalıca sadece bebegine odaklanıyorsun dünya bomboş geliyor :) kendımı duayla telkin ediyorum ve gidiyor işte ileride doktor gerek görürse ilaç verir herhalde :)
Masaallah suan ilac kullanmadan o degelerde olman süper bişey. Senin adina cok sevindim insaallah hicbir zaman gerek kalmaz. Demekki seninki.de.psikolojik büyük ihtimalle. Gercek tansiyon hastalarinda ilacsiz düşürmek bukadar kolay olmuyor. Yada ben kendimi buna şartlamışımsanki yürüyüş yapsam da yediklerime dikkat etsem de ideal seviveye gelemicekmisim.gibi hissediyorum.
Canım benim düşük tansiyon sorunum var. Değerlerm sürekli düşüktür. Bedenime göre normali buymuş her bünyenin farklı olurmuş. Haftanı bilmiyorum ama 16. Haftadan sonra tansiyonum çok çıkmaya başladı. 7-12 de bile beyin kanaması geçiriyor gibi oluyordum. Yediğine içtiğine dikkat et. Eğer imkanın varsa düzenli olarak ölç. Ve doktorla detaylı olarak konuş bu durumu. Allah korusun ciddi bişeyKızlar gebelikte tansiyonun çok önemli ve riskli oldugunu biliyorum ama benim normalde tansiyon.problemim var. Doktor gebelikte sıkıntı yaratabilir demisti. Ama ilaç vermeden önce diyet ve sporla düşürmeye çalışalım dedi. Fakat ben bunu beceremiyorum bir turlu. Tuzsuz yemeye gayret ediyorum potasyumca zengin seyler tuketmeye çalışıyorum ama biyere kadar. Cok gözle gorulur bir düşüş olmadi. Sanirim ilaca baslamam sart. Hamilelikte kullanilan guvenilir tansiyon ilaclari varmis. Doktor ozaman icin ilac yazarız bebek düşündüğünde de hamilelikte kullanabilecegin ilaclara ceviririz demişti. Ben simdi direk gidip o guvenli ilaca baslasam şimdiden verirmi acaba. Yoksa onlar sadece hamileliktemi kullaniliyor.
. Esimin teyzesinin tansiyon problemi vardi ve kilolu idi ayrica. Hamilelik boyince sabah ogle aksam hep tansiyon ilaci icti, tuzsuz yedi her seyi cok su icti ama bebek dogdugunda bobrekleri calismadi ve bikac gun sonra bebek vefat etti. Soyledigine gore doktor oldukca yuksek dozda tansiyon ilaci kullandirdigi icin bebegin bobrekleri iflas etmis. Lutfen doktorunuzu iyi secin arastirin, sorgulayin verdigi ilaclsriKızlar gebelikte tansiyonun çok önemli ve riskli oldugunu biliyorum ama benim normalde tansiyon.problemim var. Doktor gebelikte sıkıntı yaratabilir demisti. Ama ilaç vermeden önce diyet ve sporla düşürmeye çalışalım dedi. Fakat ben bunu beceremiyorum bir turlu. Tuzsuz yemeye gayret ediyorum potasyumca zengin seyler tuketmeye çalışıyorum ama biyere kadar. Cok gözle gorulur bir düşüş olmadi. Sanirim ilaca baslamam sart. Hamilelikte kullanilan guvenilir tansiyon ilaclari varmis. Doktor ozaman icin ilac yazarız bebek düşündüğünde de hamilelikte kullanabilecegin ilaclara ceviririz demişti. Ben simdi direk gidip o guvenli ilaca baslasam şimdiden verirmi acaba. Yoksa onlar sadece hamileliktemi kullaniliyor.
. Esimin teyzesinin tansiyon problemi vardi ve kilolu idi ayrica. Hamilelik boyince sabah ogle aksam hep tansiyon ilaci icti, tuzsuz yedi her seyi cok su icti ama bebek dogdugunda bobrekleri calismadi ve bikac gun sonra bebek vefat etti. Soyledigine gore doktor oldukca yuksek dozda tansiyon ilaci kullandirdigi icin bebegin bobrekleri iflas etmis. Lutfen doktorunuzu iyi secin arastirin, sorgulayin verdigi ilaclsri
Allah korusun tıpta da kesin dogru diye bisey yok bu sene zararsiz dediklerine seneye zararli diyorlar kimseye güven olmuyor. Cok şükür 2017de hamile kaldim ve garip sekilde son haftalara kadar hep dusuk normal gitti tansiyonum. Son haftalarda biraz fazla ilac kullanmak zorunda kalsam da bir problem yaşamadım çok şükür.. Esimin teyzesinin tansiyon problemi vardi ve kilolu idi ayrica. Hamilelik boyince sabah ogle aksam hep tansiyon ilaci icti, tuzsuz yedi her seyi cok su icti ama bebek dogdugunda bobrekleri calismadi ve bikac gun sonra bebek vefat etti. Soyledigine gore doktor oldukca yuksek dozda tansiyon ilaci kullandirdigi icin bebegin bobrekleri iflas etmis. Lutfen doktorunuzu iyi secin arastirin, sorgulayin verdigi ilaclsri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?