Çevik Kuvvet Eşi Olmak?

Kelebek19961

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2019
16
4
36
29
Sözlüm doğuya tayini çıkınca çevik kuvvet oldu. Ordan geri geliştede çevik kuvvet şeklinde devam edecek türü yazılar okudum. Bunun yanında çok yoğun olduklarını eve uğrayacak zamanlarının bile olmadığını vs yazmışlar. Doğru mudur bunlar bilmiyorum. Çevik kuvvet ya da sadece polis eşi olmak nasıldır bilenler?

O ben oluyorum tam olarak ve şuan bu mesajı yazarken bile çocuğumla yalnızım eşim işte

Bir polisle evleneceksen yalnız kalmayı göze alabilmen gerek, özel günlerde beklenmedik ek görevlere hazır olman gerek( hele de çevik kuvvet eşiysen ).polis eşi olmak başladığın tatili yarıda kesip dönebilmek demek, herzaman yorgun ve mesleki stresden dolayı psikolojik olarak yıpranmış bir eşle hayat geçirmeyi göze alıyor olabilmen demek, bütün memurlar ot izni b.k izni yaparken senin normal yıllık iznine çıkmak için bile olağanüstü bi olay olmasın, izinler iptal olmadın diye dua etmen demek, tayinlerden dolayı hiç biryere alışamayıp köksalamamak nasılsa gidicez diyerek benimseyememek, tam alıştığın zamanda tekrar düzeninin bozulması yabancı bir şehre gidip tekrar yabancı olmak demek.. gurbet demek..özlem demek.

Bunlar saymakla bitmez, velhasıl meşakkatlidir polis eşi olmak..
Ama bütün bunların yanısıra eşin ne iş yapıyor sorusuna gururla "BENİM EŞİM POLİS" diyebilmek...

Benim de erkek arkadaşım çevik kuvvet İstanbul da üstelik bende hep böyle yazılar vs konuşmalara şahit oldum ama benim sevgilim o kadar yoğun değil sanki üstelik istanbul en yoğun şehir 1 gün full ise 2 gün evde. Ya da 2 gün full 1 gün evde. Bi rapor aldı 1 hafta çalışmadı. Bizde evlenmeyi planlıyoruz İstanbul da yaşıycaz ve çok sık tayin olmayacağını söylüyor 10 yıl en kötü buradayız dedi. Adam sürekli çalışıyor yok diye bi mantık yok.

B Brunello Cicinelli cicim görüşlerine ihtiyacı varmış bi el atıver
Oo yettim kutsişim hemen aydınlatıyorum engin tecrübelerimle
Vallahi yavrum ne desem şimdi bilemedim. Eşim çevik kuvvet. İyi tarafları da var, kötü tarafları da. Seni iyi yönünden baktırmaya çalışayım.

Öncelikle kaç+kaç çalışacağı çok önemli. Çünkü her çevik kuvvet bir değil. Benim eşim 1+1 çalışıyor. 1 gün tam çalışıyor ertesi gün izinli yani. Ama şöyle bir durum var ki izin yanması çevik kuvvetin adetlerinden biridir. Benim adamın sürekli izni yanıyor. Kışın maç sezonu hele

Haftada 1 gece nöbetleri olur, 1 gün gündüz nöbetleri olur. İzni yanmadığı müddetçe ve olay çıkmadığı müddetçe en şanslı birim olarak görüyorum. Edindikleri arkadaşlık ve dostluk bambaşka. Çevik kuvvet dışında hiçbir birimde bu denli iyi arkadaşlıklar edinilmez derler. Yakında devreler başlar yenge çay koy geliyoruz demeye,

Ama çalıştıkları günler çok yoruluyorlar. Hele çelik yelekle nöbet tuttukları gün benim adam ölü gibi geliyor. Bir de alt devreysen hopa şinanay. Alt devreler her daim ezilir. Üst devre senden 5 yaş küçük çocuk olsa bile abi demek zorunludur mesela. Ya da kaç yaş küçük kıza üst devre diye abla derler. Boş arabaya araç koruma tuttururlar. Mıntıka temizliği alt devrenindir. Gibi gibi cilveleri var şimdi ne yalan söyleyeyim.

Eş yokluğu konusunda diğer arkadaşlara katılıyorum. Çalıştıkları günler gece yarısı geliyorlar. Hele dört gözle beklediğin izni yandıysa evlere şenlik oluyorsun. Bazen gece de göreve çağrılabilirler.

Diğer bir iyi tarafı üniforması en havalı birim olması. Bir yunus ve bir çevik kuvvet kadar havalısını gördün mü, göremezsin. Ama tabi bunun neresi iyi dışarısı üniforma meraklısı kadın kaynıyor dersen de haklısın der el öperim. Bir de çevik kuvvet polisi her zaman ciddiye alınır, iş bitiricidir. Diğer polislerin durduramadığını çevik kuvvet durdurur. Disiplinli ve müdahale teknikleri açısından baya iyidirler. Adları gibi çevik ve kuvvetli olurlar.

Öyle yani kuzum. Ben çoğu zaman eşimin yokluğundan şikayet etsem de seviyorum adamın çevik kuvvetliğini. O da ağlaya ağlaya başladı, başlarken narkotiğe falan denk gelecek sanıyordu zaar, kendini çevikte bulunca 3 gün yas tuttu. Dedim kardeş sen hele hele narkotik sana mı kalacaktı. Welcome to real life yani, hayaller hayatlar
Şimdi kendisi değiştirmek istemiyor birimini. Çevik kuvvetten ayrılacağı günü düşününce hüzünleniyor. Üzülmeyin yani bence seveceksiniz. Bir noktadan sonra acı her zaman zevk vermeye başlar unutmayın
Sormak istediğin şeyler varsa yardımcı olurum

Kız benim eşim için değil konuyu açan için demiştim ben umarım ona istinaden yazmıssındır

Hayatımda ilk defa bir gun calısıp iki gun izin yapan polis duyuyorum. Babam da eşim de polis bu arada

Hayatımda ilk defa bir gun calısıp iki gun izin yapan polis duyuyorum. Babam da eşim de polis bu arada

Düzenli olarak o şekilde değil tabiki çoğu zaman 2 gün çalışıp 1 gün evde ama yazın özellikle 1 gün çalışıp 2 gün izinli

Bende surada yerimi alayim o halde ..
B Brunello Cicinelli mm gibi benim esimde Oolis ve ilk görev birimi cevik kuvvetti .. her zaman resmi takilirlar tras falan o bicim olacak .. ayni cukubellamin anlattigi gibi nöbet günleri belli olmazdi benim herifin bi görev listesi gelirdi bi bakardik haydaaa yarina nöbet var öglenden gider tee yarin sabaha cikardi .. yalnizliga aliskin olman lazim yada alisman lazim baska türlü bas edemezsin zorlanirsin.. ki simi benim herif narkotik biriminde ama tek fark resmi degil sivil calisiyor ama calisma saatleri hic belli olmuyor yine bi telefon bi mesaj hobaaa operasyona.. ya gece yarisi ya sabahin erken saatlerinde hazirlan göreve git ne zaman cikacagida belli olmaz .. mesaisi biter eve gelir ohh bee diyemeden tekrar bi telefon haydiiii göreve .. hic biseyi planlayamazsin hersey spontane gelisir .. ama gurur verici bi meslek oda ayri .. Allahim bütün polis ve askerleri korusun

Her mesleğin bir zorluğu var . Eğer sabah gitsin akşam eve gelsin diyorsanız sıradan düz bir memur olsun masa başında 8-5 çalışması lazım ki onlarında ayrı stresi var.
Mesleğe göre eş huyu karakteri değişmiyor.o yüzden siz eş adayiniza bakın sabırlı mı ahlaklı mı anlayışlı mı gönül almayı biliyor mu sevmeyi biliyor mu diye

Babam da eşim de polis. Daha hiç bir bayramı yılbaşını vs. beraber kutlayamadık. Çevik kuvva
Düzenli olarak o şekilde değil tabiki çoğu zaman 2 gün çalışıp 1 gün evde ama yazın özellikle 1 gün çalışıp 2 gün izinli
Dediğim gibi ne yazın ne kısın ne şimdi ne de 20 sene önce hiç 1 gün çalış 2 gün izin diye bir sistem duymadım görmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…