Tatlı Tarifi Cevizli Kadayıf

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.957
605.005
43
$P1160273.jpg

Malzemeler
500 gr doğramış kadayıf
200 ceviz(iri çekilmiş)
Yarım paketten biraz fala margarin(Tereyağı daha iyi olur)KARIŞIK KULLANDIM..

ŞERBETİ İÇİN
5 bardak şeker
4 bardak su
Birkaç damla limon

YAPILIŞI

Öncelikle yağ eritilir ve ılıtılır..
$P1160239.jpg

Tepsi yağlanır .Sonra kadayıflar konup eritilen margarin eklenir ve yoğrulur.

$P1160240.jpg

$P1160241.jpg

Sonra tepsiye yarısı serilip bastırırlır..

$P1160242.jpg

Cevizler rondoda çekilir(istediğiniz büyüklükte)

$P1160238.jpg

Üzerine ceviz eklenir.. 2.kat eklenir..İyice bastırılır..

$P1160244.jpg

$P1160246.jpg

$P1160247.jpg

Sonra 170 derecede önlü arkalı pişirilir..Üzerine şerbeti ikisi de ılıkken dökülür..

Şerbeti:Şeker ve su birkaç damla limon ile tencereye konur,kaynatılır..10 dakika koyulaşana kadar kısık ateşte pişirilir..

$P1160258.jpg

$P1160270.jpg

Afiyet olsun..

Son düzenleme:
merhaba
ben kadayıfı denedim başka siteden almıştım tarifi ama altı hamur gibi oldu :/:KK43:

önlü arkalı derken acaba üstü pişince ters mi çevirmek gerekiyor ?

Nevreste Nevreste ablacım yarın akşam iftara misafirim var ve toplamda 14 kişiyiz bende kadayıf yapmayı düşünüyorum herkese 1 er dilim koysam yeterli gelir mi acaba??

merhaba
ben kadayıfı denedim başka siteden almıştım tarifi ama altı hamur gibi oldu :/:KK43:

önlü arkalı derken acaba üstü pişince ters mi çevirmek gerekiyor ?
Evet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorum:KK66:O zaman iyi pişiyor.Ayrıca tepsiye çok kalın sermemek gerekiyor o zaman içi pişmiyor.:KK43:

Evet canım üstü biraz kızarınca başka bir tepsiye ters çeviriyorum:KK66:O zaman iyi pişiyor.Ayrıca tepsiye çok kalın sermemek gerekiyor o zaman içi pişmiyor.:KK43:
canım çok teşekkür ederim. bende nasıl altı pişmez diye düşünüp durdum o gün altlı üstlü açıktı çünkü fırınım. bu şekilde tekrar deneyeceğim

bende tam nasıl olur diye düşünüyodum arkadaşım daha önce sordu peki yaklaşık olarak ne kadar sürede pişiyo o_O

bende tam nasıl olur diye düşünüyodum arkadaşım daha önce sordu peki yaklaşık olarak ne kadar sürede pişiyo o_O
Canım buna net cevap vermek zor çünkü her fırın farklı derecelerde ,farklı sürede pişiriyor.15-20 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsino_O
teş.ederim yapıca resim paylaşımı yapacağım inş. :KK66:
Bekliyoruz canım:kk77:Çok kalın serme tepsiye ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor:kk77:

Canım buna net cevap vermek zor çünkü her fırın farklı derecelerde ,farklı sürede pişiriyor.15-20 dakikadan sonra kontrol etmeye başlayabilirsino_O

Bekliyoruz canım:kk77:Çok kalın serme tepsiye ne kadar ince olursa o kadar güzel oluyor:kk77:
anladım ablacım çok teşekkür ederim püf noktayıda aldım :KK66:

Eki Görüntüle 1573840

Malzemeler
500 gr doğramış kadayıf
200 ceviz(iri çekilmiş)
Yarım paketten biraz fala margarin(Tereyağı daha iyi olur)KARIŞIK KULLANDIM..

ŞERBETİ İÇİN
5 bardak şeker
4 bardak su
Birkaç damla limon

YAPILIŞI

Öncelikle yağ eritilir ve ılıtılır..
Eki Görüntüle 1573831

Tepsi yağlanır .Sonra kadayıflar konup eritilen margarin eklenir ve yoğrulur.

Eki Görüntüle 1573832

Eki Görüntüle 1573833

Sonra tepsiye yarısı serilip bastırırlır..

Eki Görüntüle 1573834

Cevizler rondoda çekilir(istediğiniz büyüklükte)

Eki Görüntüle 1573830

Üzerine ceviz eklenir.. 2.kat eklenir..İyice bastırılır..

Eki Görüntüle 1573835

Eki Görüntüle 1573836

Eki Görüntüle 1573837

Sonra 170 derecede önlü arkalı pişirilir..Üzerine şerbeti ikisi de ılıkken dökülür..

Eki Görüntüle 1573838

Eki Görüntüle 1573839

Afiyet olsun..
ablacım ben dün hazırladım bugünde pişireceğim eve gidince kısmetse şimdi şerbet soğuk mu olması lazım yoksa sıcak mı yani bildiğim kadarıyla tatlı sıcak şerbet oda sıcaklığında olması gerekir diye biliyorum sen nasıl aptın şerbet olayını acaba o_O

X