• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cevre baskisi

selmam

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2011
34
20
288
İzmir
Slm biz yurtdışında yaşayan cekirdek bir aileyiz.esim ,oglum ve ben.Oglum 23 yaşında internetten cici bir kız ile tanıştı.Bu kız uzakta yaşadığı için ara ara gelip bir kaç gün bizde kalıyordu.Mesafeler yorucu olmaya başladığından dolayı .Kizin ailesi izin vermedigi halde kiz bizimle yaşamaya başladı.Bizde Oğlumuz için kabul ettik.Buarada ailesiylede sular duruldu ve heRsey yolunda.Fakat ,gelelim şimdi asıl sıkıntıya ,Çevremizdeki insanlar ve ablam dahil.Bu durumu kınıyorlar.Nasıl olurda nikahsız birarada yaşanırmış,en azından hoca nikahı kıyabilirmişiz.Bu arada kız 20 yaşında.Ama ben ve eşim hatta oglum ve kız arkadaşıda henüz evlenme gibi bir düşünceleri yok,çünkü daha 4 aydır tanışıyorlar.Bizim hayata bakış açımızla çevremizinki çok zıt.Resmi nikah için asla acele edilmemeli diye düşünüyoruz, ve imam nikahida bizce herkesin kendi bilecegi bir is.Birden bire etrafımızdakiler günah ölçer kesildiler başımıza.Oglum ve kız arkadaşı bizimle yaşıyorlar ikiside çalışıyor ve birbirlerini tanımaya çalışıyorlar.Şimdilik hersey yolunda ama yarın neolur bilemem. Mesela evlenip sonra anlaşamazlarsa.ne olacak?Sonra bosanmaklami ugrasacaklar.Ablam bu yüzden evime gelmiyor artik ve onun düşüncesine göre .Evimizin bereketi kalmazmis bizim evde Zina yapiliyormus vs........Biz bu tepkilerini anlayamiyoruz.Sizin düsüncelerinizi alabilirmiyim

Türk aile yaşantısına ters bu tarz şeyler bizi yabancılaştırıyo diye düşünüyorum yanı haksız sayılmazlar ülkeye göre.Gelenek ve göreneklerimize uygun değil.
Ben normal karşılıyor muyum ? Evet gayet normal.
( Burayada konu açmışsın aynisini kopyaladım😂)

Niye bu kadar insanların hayatlarına müdahale ederler anlamıyorum. İster dini nikah kıyar isterlerse de kıymazlar, bu hickimseyi de hele halayı hiç ilgilendirmez.

Aynı ana babanın yetiştirdiği iki kız kardeş olmaniza ragmen uzlaşamadığınız konuyu burada çözebileceğinize emin misiniz? :))

Bana birlikte yaşamak için tanışma süreleri kısa geldi sadece.
3-4 aydir tanidigi kizin, hele de internetten tanıştılar diyorsunuz, sanirim evimde kalmasina sıcak bakmazdım

Ablanızın bahsettiği kısım kimseyi ilgilenemiyor.
Sizin seçimleriniz, çocukların seçimleri.

Kendi kızınız olsa bakalım izin verecek misiniz erkek arkadaşının evinde kalmasına babası izin verecek mi eşiniz olan kişinin kızı olmadığı için böylesine özgür düşüncelere sahipsiniz elbette toplumda kurallar var ve olması gerekenler var birçok insan tepki veriyorsa bir düşünmelisiniz bu kızla diyelim ki uyuşmadı her kız arkadaşıyla evde mi kalacak çocuğunuz birlikte yaşadıkları zaman elbet bir zaman sonra cinsellik de yaşanacak bu kız olmayınca başka bir kız derken belki bu sayı 3 4 olacak doğru insanı bulana kadar ben anlayamıyorum açıkçası kanunlar bile konulurken toplumun değer yargılarına göre koyuluyor nikahsız birliktelik sağlıksız bir birliktelik ondan bundan hastalık bulaşan insanlarla dolu etraf sonra evlendi mi aaa bana hpv bulaştı kocamdan başkasıyla ilişkiye girmedim ki ben.......

Sirf bu yuzden ablaniz size gelmeyecekse gelmesin.
Bu insanlar neden birilerinin hayatina karismayi kendilerine borc bilirler anlamiyorum.
Kendi hayatiniz, kendi secimleriniz, kimseyi ilgilendirmiyor.

Umursamayin.

Benim dini inancım yok ama şunu söyleyebilirim ki oğlunuzun 4 aydır tanıştığı kızın sizin evinizde işi ne yani benim düşünceme göre çok saçma. Oğlunuz tek yaşıyor olsa beraber yaşasınlar tamam da bu şekilde çok saçma bence.
Çünkü bir ev dayayıp döşemek için henuz erken oldugunu dusunuyoruz dediğim gibi 4 aydır birlikteler.

İki erişkin insanın birlikte yaşamaya karar vermesi kimseyi ilgilendirmez. Ancak birlikte yaşama kararı alabilecek olgunluğa sahip iki insanın da aile evinde kalması çok normal gelmedi bana da açıkçası. Yani ortada anormal bir durum var ama bu gençlerin birlikte yaşamaları değil sizinle birlikte yaşamaları.

Benim dini inancım yok ama şunu söyleyebilirim ki oğlunuzun 4 aydır tanıştığı kızın sizin evinizde işi ne yani benim düşünceme göre çok saçma. Oğlunuz tek yaşıyor olsa beraber yaşasınlar tamam da bu şekilde çok saçma bence.

Evet bu da anlamsız..
Hani aynı evi sevgili ile paylaşma tamam da, o ev anasının babasının olduğu ev olmaz.
Oluyorsa da tuhaf.
Ne o oyle, gelin kaynana aynı evde kalsın der gibi.

Çünkü bir ev dayayıp döşemek için henuz erken oldugunu dusunuyoruz dediğim gibi 4 aydır birlikteler.
Sizin düşüncenize saygı duyarım ama ben şahsen istemezdim yani oğlumun daha 4 aydır tanıştığı kız niye bize evimizde yaşasın? Bu devirde kimseyi tanımak mümkün değilken hele de 4 ayda...

Ben katılıyorum
20 yaşında bir kızın başkasının evinde ne işi var? Ne sıfatla kalıyor? Elin kızının benim evimde ne işi var???

Saçma çok saçma bir duru

Kendi kızınız olsa bakalım izin verecek misiniz erkek arkadaşının evinde kalmasına babası izin verecek mi eşiniz olan kişinin kızı olmadığı için böylesine özgür düşüncelere sahipsiniz elbette toplumda kurallar var ve olması gerekenler var birçok insan tepki veriyorsa bir düşünmelisiniz bu kızla diyelim ki uyuşmadı her kız arkadaşıyla evde mi kalacak çocuğunuz birlikte yaşadıkları zaman elbet bir zaman sonra cinsellik de yaşanacak bu kız olmayınca başka bir kız derken belki bu sayı 3 4 olacak doğru insanı bulana kadar ben anlayamıyorum açıkçası kanunlar bile konulurken toplumun değer yargılarına göre koyuluyor nikahsız birliktelik sağlıksız bir birliktelik ondan bundan hastalık bulaşan insanlarla dolu etraf sonra evlendi mi aaa bana hpv bulaştı kocamdan başkasıyla ilişkiye girmedim

Ben, ne oğlumun ne de kızımın sevgilisi evimde istemezdim.
Hiçbir dini gerekçe ile değil, benim sıpalar bana yeter yahu, bir de sevgisinin mi işini gücünü yapacağım yani😂

Biz karar verdik, hepsini 18 yasinda evden göndereceğiz.
Hatta bazen liseyi de yurtdışında okusalar da yabancı dili erkenden halletseler diye düşünüyoruz🤪

Ben katılıyorum
20 yaşında bir kızın başkasının evinde ne işi var? Ne sıfatla kalıyor? Elin kızının benim evimde ne işi var???

Saçma çok saçma bir duru
Bence de kimdir necidir belli değil. Yarın öbür gün anne babası bu aile benim kızıma el koydu bile diyebilir yani.

Neden sizinle yaşıyorlar? Önceki konunuzda oğlunuzun 22 kızın 19 yaşında olduğunu yazmışsınız. Yani bana absürt geldi açıkçası. O yaşta gençlerin internetten tanışıp aile evinde beraber yaşamaları evet tuhaf. Nasıl evlenmeleri için erken diye düşüneceksem beraber yaşamaları içinde aynı şeyi düşünürüm.

İşin dini kısmı sizi bağlar, ablanızın eve gelmeme istegi de kendisini.