Çevre tarafindan yargılanmaktan korkmak

heybenkimmmm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2025
49
61
3
19
Bugün köyde düğün yemeğine gittik. Orada bir kız vardı. Yemek dağıtıyordu. Crop ve dizleri yırtık pantolon giymiş. Bana göre çok normal.Makyaj yapmış.. çok güzel olmuş çok beğendim.Ama benim çevrem çok muhafazakar . Tişört giyip uçlarını hafif katlayıp kısaltsam ananem veya annem tişörtü dizlerime kadar indirildi. Arkam gözükmesin diye . Ananem sürekli yaşlı yelekleri alırdı bana giy arkan göğüslerin gözükmesin derdi. İri göğüslü bir kızım 95 üstü giyorum. O yüzden de saklayamiyorum belli oluyor . Neyse konuya gelirsek. O kızı annem ve ananem çok yargıladı. İşte şöyle giyinmiş böyle giyinmiş. Mesela ben şort giymek istiyorum hayatımda hiç giymedim çok özeniyorum giyenlere.. crop yırtık pantolon. Annem izin vermezdi. Çok çirkin yakışmamış derdi. Sürekli yargılandım. Mesela bir tane crop aldım. Onun içinde kendimi çok suçlu hissettim. Giymemem gerekiyormuş gibi. Öyle dolabımda duruyor . Bilmiyorum. Eğer ünide giyersem ve beni fotolarda görürlerse o*rospu damgası yerim diye çok korkuyorum. Biliyorum çok saçma ama öyle hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim. Anlattıklarım kopuk kopuk olduysa kusuruma bakmayın.

Bunu yapabileceğinizi tek yol ekonomik özgürlüğünüzü kazanmakla olacak.

Kim hakkınızda ne düşünürse düşünsün.

Anneanneniz ölüp gidecek.

Siz de 1 kez genç olacaksınız.

Giden günler sizden gider.

Kırın zincirlerinizi.
Küçükten beri sığ bir bakış açısıyla büyüdüğüm için maalesef

Bu tarz aileler küçük yaşlarda çocuğunun kılık kıyafetine, daha sonra da o çocuk büyüdüğünde ise hayatlarına müdahale ederler.
Hayatınıza müdahale etmelerine izin vermeyin yeterki, diğerlerini bir şekilde zamanla törpülersiniz 🌸

Benim ailem sozde giydigime hic karismadi, bakin sozde diyorum cunku birisi acik giyinse (ailemizde bir tane basortulu kadin yok, buyuk anneler, neneler dahil) hemen vay memesi gozukmus, insan oyle kiloluyken sunu giyer mi ya da zayifsa bir gram et bin ayip orter diyerek giyeni, geleni geceni elestirirlerdi, yani bunlar en basit elestiriler.

Dolayisiyla ben ve akranim akrabalarimizin acik giyinebildikleri tek yer yazlik evlerimizin oldugu sehirlerdi.

Gecenlerde annem bana, sen niye hic sort giymiyorsun diye sordu, bilmem alismamisim simdide rahat hissetmiyorum 2 cocuklu halimle dedim ve annem beni niye kizim yobaz bi ailedede buyumedin ki diye yaftaladi ajsjsjsjjs.

Hayir, eskilerin yobaz tanimi neden sadece ortululuk onuda hic bilemiyorum, zira bence benim ailem laik, kimisi ateist kimisi deist kimisi inancli olmasina ragmen yobaz insanlar, ozelliklede ailemin kadinlari (ailede su an babam ve 2 kuzenim haric erkek yok, biz asiri kadin dolu bir aileyiz)

Sizde boyle insanlarin giyiminin surekli elestirildigi bir ortamda buyumussunuz, dolayisiyla sucluluk hissetmeniz normal.

Dun mesela kizlarimi gezmeye goturmek icin ikisine de sari giydirdim, kendimde sari elbise giymek istedim, elbisenin gogus kismi bi tik acik kaldi benim icin, igne taktim yok, hafif dikis attim yok rahat edemedim, gittim basma elbise giydim. Annem diyor ki, babannelere donmussun, yahu kafamda surekli elestiren insanlar dolasiyorken giyinemiyorum iste anla diye kizasim geldi, sustum.

Üniversiteyi başka bir şehirde okuyorsanız orada istediğiniz şekilde giyinebilirsiniz benim dediğim biraz ikiyüzlülük olucak belki ama öyle o şekilde yapan çok insan var ailesiyle yaşamasına rağmen avmde üzerini değiştirenler bile var, sözüm meclisten dışarı kendi hür iradesiyle kapanmayan insanlar şehir dışlarına gittiğinde istedikleri gibi giyinip geziyorlar aileleri bile tanıyamaz onları yolda görse maalesef ailemiz bizi ikiyüzlü yetiştiriyor onlar aslında uslu söz dinleyen çocuk yetiştirdiklerini düşünürken.

Üniversiteyi başka bir şehirde okuyorsanız orada istediğiniz şekilde giyinebilirsiniz benim dediğim biraz ikiyüzlülük olucak belki ama öyle o şekilde yapan çok insan var ailesiyle yaşamasına rağmen avmde üzerini değiştirenler bile var, sözüm meclisten dışarı kendi hür iradesiyle kapanmayan insanlar şehir dışlarına gittiğinde istedikleri gibi giyinip geziyorlar aileleri bile tanıyamaz onları yolda görse maalesef ailemiz bizi ikiyüzlü yetiştiriyor onlar aslında uslu söz dinleyen çocuk yetiştirdiklerini düşünürken.
Bu kadar kısıtlamaya zaten ya gizli yapmak öğreniliyor ya da psikoloji bozuluyor. Ailenin karışmadığı bir dönem gelse bile bu sefer giyilen şeyler rahat hissettirmez 🙁

Ya acik giyinmek ahlaksizliksa, dedikodu daha buyuk ahlaksizlik. Bi gun milletin kizinin kiyafetlerini elestirirlerken sen de boyle soyle onlara bakalim ne dicekler 😅 Hem de aciklik Allah ile kendi aranda ama dedikodu kul hakki. Allah bile affetmiyor onu. Bu laflariniz yuzunde cehennemde yanacaksiniz de bakalim ne dicekler 😁

Bu arada insan giymedigine ozendigi icin crop vs ozeniyosun zannimca. Normalde buyuk goguslulere cok yakisan bisey degil bence. Belki giysen sen de sevmicen. Zaten crop kadar sacma bi moda da gormedim, en zayiflara bile yakismiyo, tum kivrimlar ortada oturunca filan. Bana baya igrenc geliyo. Crop ve kulodu gosterecek kadar kisa sortlar. Lakin kimseyi elestirmem giyiyor diye, o ayri 😁

Kivircik odadan sıkılıyorsun biliyorum ama gelişmiş kültürü olanlarla takılmalısın.

Dayın, anneannen hep beynini yıkıyor. Senin yaşındakiler öyle her eski kafalı aile ortamına girmemeli . Girdiğin ortamdakilerin aynısı olursun.

Köyde ufku açık, kültürlü biri varsa onla takıl sadece.

Bı arkadaş kızını üniversiteye gönderdi kız orada şort crop ne bulsa giydi baba da Erzincanli hani zannedersin muhafazakar falan ama kızı ne yapsa destekledi erkek arkadaşı vardı aynı evde kalırlardı baba da ana da aferin kızıma o benim canım dedi yani zannettiginiz gibi olmayabilir aile destek verince herkes veriyor sizde aile üzerinde durun ekonomik özgürlüğü alın kimseyi de takmayın

her kıyafet bana göre özünde bir kumaş parçası ama tabii insan istediğini giyebilme özgürlüğüne sahip olmalı bu senin en doğal en insani hakkın içine atıp kanser olacağına bırak elaleme konser olsun bir kez geliyoruz dünyaya

Benim ailem sozde giydigime hic karismadi, bakin sozde diyorum cunku birisi acik giyinse (ailemizde bir tane basortulu kadin yok, buyuk anneler, neneler dahil) hemen vay memesi gozukmus, insan oyle kiloluyken sunu giyer mi ya da zayifsa bir gram et bin ayip orter diyerek giyeni, geleni geceni elestirirlerdi, yani bunlar en basit elestiriler.

Dolayisiyla ben ve akranim akrabalarimizin acik giyinebildikleri tek yer yazlik evlerimizin oldugu sehirlerdi.

Gecenlerde annem bana, sen niye hic sort giymiyorsun diye sordu, bilmem alismamisim simdide rahat hissetmiyorum 2 cocuklu halimle dedim ve annem beni niye kizim yobaz bi ailedede buyumedin ki diye yaftaladi ajsjsjsjjs.

Hayir, eskilerin yobaz tanimi neden sadece ortululuk onuda hic bilemiyorum, zira bence benim ailem laik, kimisi ateist kimisi deist kimisi inancli olmasina ragmen yobaz insanlar, ozelliklede ailemin kadinlari (ailede su an babam ve 2 kuzenim haric erkek yok, biz asiri kadin dolu bir aileyiz)

Sizde boyle insanlarin giyiminin surekli elestirildigi bir ortamda buyumussunuz, dolayisiyla sucluluk hissetmeniz normal.

Dun mesela kizlarimi gezmeye goturmek icin ikisine de sari giydirdim, kendimde sari elbise giymek istedim, elbisenin gogus kismi bi tik acik kaldi benim icin, igne taktim yok, hafif dikis attim yok rahat edemedim, gittim basma elbise giydim. Annem diyor ki, babannelere donmussun, yahu kafamda surekli elestiren insanlar dolasiyorken giyinemiyorum iste anla diye kizasim geldi, sustum.
Şunu düzelticem ya laik kelimesi böyle bi şey değil. Benim de ailemde her yetişkin tesettürlü nerdeyse ama laik bu metinde geçen tanıma göre. Yani kimse şeriat istemiyor. Türk Milliyetçisiyiz. Atatürkçüyüz.

Ve bu arada konu sahibi. Eleştirenler tesettürlü olsanız da eleştirecek bir yer bulur. Kıyafetinizin rengini beğenmez bolluğu beğenmez ne bileyim kafaya takılan örtüyü beğenmez vs. Beğenmeyecek bir şey illa ki bulur bu tipler. Umursamamak lazım. Özgürce giyinmek içn de o evde yaşamamayı beklemek zorundasınız.

Bugün köyde düğün yemeğine gittik. Orada bir kız vardı. Yemek dağıtıyordu. Crop ve dizleri yırtık pantolon giymiş. Bana göre çok normal.Makyaj yapmış.. çok güzel olmuş çok beğendim.Ama benim çevrem çok muhafazakar . Tişört giyip uçlarını hafif katlayıp kısaltsam ananem veya annem tişörtü dizlerime kadar indirildi. Arkam gözükmesin diye . Ananem sürekli yaşlı yelekleri alırdı bana giy arkan göğüslerin gözükmesin derdi. İri göğüslü bir kızım 95 üstü giyorum. O yüzden de saklayamiyorum belli oluyor . Neyse konuya gelirsek. O kızı annem ve ananem çok yargıladı. İşte şöyle giyinmiş böyle giyinmiş. Mesela ben şort giymek istiyorum hayatımda hiç giymedim çok özeniyorum giyenlere.. crop yırtık pantolon. Annem izin vermezdi. Çok çirkin yakışmamış derdi. Sürekli yargılandım. Mesela bir tane crop aldım. Onun içinde kendimi çok suçlu hissettim. Giymemem gerekiyormuş gibi. Öyle dolabımda duruyor . Bilmiyorum. Eğer ünide giyersem ve beni fotolarda görürlerse o*rospu damgası yerim diye çok korkuyorum. Biliyorum çok saçma ama öyle hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim. Anlattıklarım kopuk kopuk olduysa kusuruma bakmayın.
Çevreye kulaklarını tıkamakla başlayabilirsin.
Kendine ne yakıştırıyosan onu giyin.

Açık yada kapalı giyinmek bir insanı kötü etmez. İnsanları giyimleriyle yargılamak son derece cahilce bir durum zaten.

Sen zaten herşeyin farkındasın.

O yaşlı yelekleri yaşın gelince giyersin bunu neneye söylersin. Göğüslerde allah vergisi koparıp atamam dersin mesela :) açıkcası kabuğundan çıkmalısın artık. Herkes bikere dünyaya geliyor dilediğin gibi olmalısın.

Birgün gözlerini açıcaksın ve 80 yaşında olcaksın. İçinde okadar çok şey kalmış olur ki eğer istediklerini yapmazsan çok pişman olursun.

Ben seni açık saçık giyinmeye teşvik etmiyorum sadece giyim değil. Hayatın tadını çıkar baskılarla yaşama lütfen. Gencecik kızsın bak kendine makyajını da yap kıyafetini de giyin 🌸

Onların doğrularını kabul etme. Yeni nesiller bir şeyleri değiştirmezse bu ülke nasıl değişecek?

Medeniyet çıplaklık değil diyenler olur belki. Doğuyu da gördüm, batıyı da yurtdışını da…Medeniyet çıplaklıkmış arkadaşlar😂

Bir de kilo ver kaç kilosun 95 ölçü çok değil mi ya

Bu kadar kısıtlamaya zaten ya gizli yapmak öğreniliyor ya da psikoloji bozuluyor. Ailenin karışmadığı bir dönem gelse bile bu sefer giyilen şeyler rahat hissettirmez 🙁
Aynen belli bir yaşa geldikten sonra dediğiniz gibi hissettirmiyor, kişilik ve karakter oturmuş öyle alışmış olunuyor. Mesela bana da babam kıyafetime çok karışırdı önceden ama şu an yıllar geçtikçe biraz kendi de değişti alıştı, biraz da yüksek lisansa başlayacak olmamdan dolayı bana da karışmayı bıraktı crop giyinmemi istemezdi, kolsuz giyinmemi istemezdi mesela aklınızın alamayacağı basit görünen şeylere bile kızardı hafif yakası açık tişört olsun ama artık giyebiliyorum mini eteğe yine kızar o kadar da değil ama istesem gizli gizli çok rahat giyerim.

Back
X