çevremdekiler beni hep ablamla kıyaslıyor ...

benan12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2013
280
2
26
Muğla
merhaba bayanlar size bir konuda akıl danışıcam.çevremdekiler beni hep ablamla kıyaslıyor ve üzülüyorum.sizde yanlış yapmıyorlarmı.ben kimseyi kıyaslamam eltisiyle ablasıyla görümcesiyle bana göre yanlış.sze 3 örnek vericem birincisini hiç unutmuyorum bende derin yaralar bıraktı.nişanlıydık kayınvalidemin bir akrabası gelmişti başka şehiren onunla beni tanıştırdı işte buda benim gelinim falan diye sonra o ablada ablamı daha önceden tanıyor aynı ablasına benziyor dedi.kv de yok ablası daha güzel demez mi.o kadar üzülüm ki hala aklımdan atamıyorum öyle bile düşünsen ile getirilirmi.bu konuda ASLA hakkımı helal etmiyorum.neyse ben kendime özgüveni tam olan biriyim kendimi çirkin bulmam açıkçası sadece kilolarla biraz başım dertte ablam da 7 senelik evli çocukları var onun tipi daha minyon ama bazeni var.benim mahallemdeki mir kadınla ablam bir yerde oturmuşlar tanışmışlar.bende bu komşuyla başka bir oturmada kilolardan konuşuyouk falan hep açılırya kilo konusu ben dedim işte bizim tipimiz bu baba tarafına çekmiiz benden küçükler iri yapılı ondan gnel konuştum diyo ki ayy ama ya ablası çok zayıf biir dedi iki dedi ne zaman otursak bi yerde bunu tekrarlıyo ama ablan çok zayıf sen değilsin gibisine ablam benden bir 5 cm rahat kısa aradada 10 kg var ama ben onla kendimi rakip görmüyorum zorla yapıyolar bunu sinir oluyorum..
neyse başka bir arkadaşım bana eltiinden yakınıyordu birileri bunları kıyaslamış buda bozulmuş bende dedim ki üzülme insanlarımız cahil düşünmeden konuşuyolar falan ..(artık moral veriyorum yaa) benide ablamla kıyaslıyorlar ablası daha güzel diyolar olsun takma dedim cevap olarak ayy ama ya ablan gerçekten çok güzel genç kız gibi bebek yüzli bilmem ne sonrada tamam sende güzelsin ama falanlarla toparladı.ablamı çok seviyorum asla arama nifak sokmak isteyenlere fırsat vermem gerekirse o benden güzel olsun onada itirazım yok bu suratı ben seçmedim ki allah yarattı bunu yaptıkları için çok kızıyorum sizde beni dikkate alarak kimseyi kıyaslamayın kalbim çok kırık neen böyle yapıyorlar ki sanki bana moral vericek birilerine ihtiyacım var ..

insanlar bazen beyinlerini kullanmak istemiyorlar dolayısıyla düşnmeden saçma sapan laflar ediyorlar. beni de kardeşimle kıyaslarlar. kendisi yeşil gözlü. bana kadının biri demişti " aaa senin niye yeşil değil gözlerin?" bende "yaaa ben pek sevmiyorum istemedim de senin de burun pek bi yamuk niye ki" dedim. saf tatlım bazı insanlar ciddi saf.. ettiği lafa bak sanki biz seçiyoruz.direk bozcaksın acımayacaksın. ki bu arada gözlerimi de pek bi severim hıhhh =)))) ayrıca güzellik değişir yani herkesin beğenisi farklı hiç takma. bozmaktan da hiç çekinme =)

Ne beyinsiz insanlar var. Öyle düşünsen bile kişinin yüzüne denir mi bu? Siz susup oturmak yerine cevap verseniz artık bunu yapmayı keserler bence.

düşündüm düşündüm bu ınsanlara verılebılecek bı cevap bulamadım

allah akıl fıkır versın zor olsada takmamaya çalış sende onlarla bır övgüler yağdır ablana huyuda çok güzeldir ablam bıtane falan belkı susarlar

Bizde de benden bir yaş büyük ablama yapmışlardı. Arkadaşı "ayy ne şanssızız Allah tüm güzelliği kardeşlerimize vermiş", "kardeşin senden uzun ablan gibi duruyo" (ablam daha minyon) vs vs. bizde daha stresli oluyo çünkü ikiz gibi büyüdük.

Malesef çok densiz, nerde ne konuşulacak, lafın ucu nereye gidecek bilmeyen bi'ton insan var. Hiç sıkma arkadaşım canını

canım benim ya bırak senden güzel olan ablan olsun nolucak ki.
bak benim iki ablam var birini salla zaten konuşmuyorum.(forumda bahsetmiştim) neyse diğeri benden 10 cm uzun yeşil gözlü esmer taş gibi hatun. enişteme bile diyorum sen güzelden anlıyormuşsun, zevkliymişsin diye :) bir çocuğu oldu ablamın ama vücudu hala taşş (maşallah, nazar değmesin)
bak ben orta3 teyken ablam 2 yaş büyük benden aynı okuldaydık bizim sınıfa geldiğinde bizim sınıftaki erkekler ablama aşık olurlardı. hatta bi keresinde yaşıtım olan bi çocuk bana "sen niye ablan kadar güzel değilsin" demişti. o dönem ergenlikten midir nedir kıskanmıştım ablamı yalan yok :) düşünsene benden kat kat daha güzel, daha havallı, daha uzun. bi de biz çok farklıyız. yani ben senin gibi güzel de değilim. yüzüm de delik deşik. ben çirkinim, ablam çok güzel. kardeş olduğumuza inanmıyorlar bile :):) benim de suratıma diyorlar ablasıyla alakası yok. ablası çok güzel, çok havalı bilmem ne. ama hiç sallamıyorum bile. bi de çok seviyorum ablamı belki de ondan :)

kıskanç biri olmadığım sanılmasın bu arada aksine platonik içten içe hoşlandığım bir çocuk varsa sevgilisi ya da çocuğun hoşlandığı/beğendiği hatunları kıskanırım bak :)

Son düzenleme:

hahaha şu minyon olayı benimde başıma geldi... ayy kardeşin senin ablanmiş gibi gözüküyo dediler ki aramızda da 7 yaş var yani... bende kardeşime dönüp "gördün mü sana kartsın dedi" dedim.söyleyen kadın karşımda 8 oldu resmen kardeşime yok falan filan diyerek... güzel oluyo izlemesi =) neyseki kardeşimde beni destekler konuştu şaka kaldırır yoksa ona ayıp etmiş olcaktım ama napiim altta kalmayı da sevmiyorum

ablamın gözleride yeil zaten göz rengi insanlara hemen bir hüküm oluşturmaya yetiyor..

ben böyle yüzüne karşı söyleyenler de art niyet ararım kesinlikle.içinden ne düşünürsen düşün söylemek zorunda değilsin.

her insan tahmin eder böyle bir lafa karşıdaki insanın sinir olacağını.

bunu diyenler seni sinir etme amacı da taşıyor olabilirler.

hiç sinir olup onların isteklerini gerçekleştirme canım

Patavatsız çok...

Kendimi bildim bileli kıyaslanırız bizde... Benim boyum daha uzundur mesela... Genellikle "ay neresi küçük bunun abla bu olmasın" diyerek kahkahayı basarlar nedense... Sinir olurum! Tavrımla belli ederim bunu... Mesajı da alırlar genelde...
Güzellik konusunda da kıyaslanırız. Onu güzel bulduklarında bi havalara girer. Beni bulduklarındaysa yerin dibine girerim kötü hissederim.

Ben kimseye yapmadım. Yapmamda... Sürekli yarıştırma durumunu anlayabilmiş değilim.

Bence sende rengini belli et...

Çok sinir bozucu ama ya ablam canım benim diyorum ya ikiz gibi büyüdük kız haliyle takıyodur sonra boy olayını. İnsanlar cidden bayılıyo birini överken diğerini yermeye

Evett ablam gercekten güzeldirrr masallah deyin cok fazlada dile getirmeyin nazar deydireceksiniz!!! deee bidahada demezler heralde normal olan ınsan ne demek ıstedıgınızı anlıcaktır heralde

Benim de annem yapmisti :)) bi kere tatile anneannemlere gittik, cocuktum, 10 yaslarinda falanimdir. Benle kizkardesim erken uyuyoruz tabi, yer yatagi yaptilar. Onlar da gec saatlere kadar konusuyorlar. Ben de ara ara uyanip tekrar dalitorum. Uyandigim bir anda dayim anneme benim icin guzel olacak, uzun boylu dedi. Annem de, yok kardesi daha guzel dedi. Ki cok kiskanirdim kardesimi zaten dogdugundan beri, uzulmustum.
Kuzenimin esi uc kiz kardes, yeni evliler. Evlenme zamanlari, yok ikinci daha guzel, yok kucugu guzel bilmem ne... Ya iki oglum var, onlari bile kiyasliyorlar, daha bebek sayilirlar, 2 -4 yasindalar. Sinir oluyorum.
Belki bu yuzden kendime ozguvenim yoktur

Ne kadar dertliymişiz bu konuda:) Beni de hep kız kardeşimle kıyaslarlar. Annem dahil. Kardeşim benden daha güzeldir. Yüzü yuvarlak, dolgun. Benim uzun bi yüzüm var. Annem hep senin yüzün uzun kardeşinin yuvarlak, azcık ye kilo al der durur. Kilo alsam da yüzüme gitmiyor. Ayrıca illa yuvarlak yüzlü insanlar mı güzeldir arkadaşlar

Benim de kardesim daha guzel :)) Aman, Allah cirkin sansi versin derler, vardir bir bildikleri... Benim yuzum de uzun, ben yuzumun uzunlugundan cok dudaklarimi begenmem, istedigim dolgunlukta degiller. Bir de dislerimi sevmiyorum, bir tanesi egri, cok kotu degil ama o bir tanesine takiliyorum iste, gulmuyorum bile icimden geldigi gibi.

ne alaka kuzum. yuvarlak yüzlülerin de çirkini var mesela been :)
benim yüzüm de yuvarlak gel gör beni iyi ki uzun yüzlüyüm dersin

Son düzenleme:
hepinize teşekkür ederim allah içimizin güzelliğini dışımıza yansıtsın brde su konu var ablam soğukmuş yok benle arasında dünya kadar fark varmış ben sıcakkanlıymışım bunada kızıyorum herkesin yapısı farklıdır o ciddi ama normalde konuşkanır diyorum şimdi demek istediğim benden kötü demeleride asla sewivdirmez beni ben ablamdan bir numara önde olayım demiyorum sadece kıyaslanmasın istediğim bu

Tatlım, benim ablamla aramda lig farkı vardır, öyle diyeyim ben sana (o süper lig, ben pafta zor oynarım). Ama biri ablama iltifat edince koltuklarım kabarıyor, hiç kendime hakaret gibi gelmiyor.. Çocuk sahibi misin bilmiyorum ama nasıl ki evladın senden güzel olunca mutlu hissediyorsan bunun da bir farkı yok ki.. Binlerce güzel kız var, senden güzel görülen ablan olsun, başkası olmasın:)

bir yolunu bul ailenden ayrıl kendi hayatını kur yoksa hayat boyu bu kıyastan kurtulamazsın.

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…