Çevremdekiler neden böyle

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.098
222
123
34
6 yıldır öğretmenlik yapıyorum.Bu yıl sağlık bölümü okumaya başladım.4 gün okul var.Hedefim bu bölümden atanmak.Konu açmıştım bununla alakalı.
Beni sinir eden herkesin her konuda akıl istemeden akıl vermesi.Ve kendileri evde otururken bana çalışıyor musun diye sormaları.Evde 2 kedim var.Geçen eşimin arkadaşı ile otururken kedileriniz ölünce başka kedi almayın dedi.Bende sinirlendim.Sen kendi evine alma ben alıcam dedim.Temmuzdan beri evdeyim.Maalesef herkes iş buldun mu diye soruyor.Piyasa kötü bulamadım.
Çocukluk arkadaşım ev hanımı.Çalışmayi istiyor ama kolay iş istiyor.Bana haftada 3 gün bebek bakıcılığı ilanı atmış.Bendr kendi için attı sandım.Benim için atmış.Ek gelir olurmuş.Ben farklı sektörde iş arıyorum diye birşey demedim.Neden çevremdekiler hep böyle.

Sadece sizde değil, bu bizim maalesef toplumun yapısıyla alakalı. Herkeste sürekli bir akıl verme hastalığı var. Geçen eşimin bir akrabası buzdolabının üstüne magnet resim yapıştırma hiç sevmem dedi. İçimden oldu emredersiniz dedim. Çalışsan maaşını sorarlar çalışmasan işini sorarlar. Evlensen çocuk bekar olsan aday sorarlar. He diyip geçeceksin.

İnanın sinir olmaktan diş sıkıyorum.Benim kız kardeşim bekar ve çalışıyor.Eşimden yüksek maaş alıyor.Deli gibi borç yapıyor.İş yerindeki adam kardeşine destek ol diyor.Kardeşim eşimden fazla maaş alıyor.Bu duruma maruz kalan tek ben değilim o zaman

Ablam 18 yaşında yurt dışında hukuk içim okumaya gitti 5 sene okudu 1 senede covid zamanı kapalı olduğu için gelemedi. Neden gelmiyor neden gelmiyor. Geldi iyi bir iş bulması vs vs derken 1 2 seneyi buldu. İş mi bulamıyor eeee oralara gittide ne oldu bak iş bulamıyor dediler. İyi bir iş buldu derken yaş oldu 28 Neden evlenmiyor denildi. anneme, görücüye gelen bir varmi bile demişler. Ablam evlendi daha 2 3 aylık evliyken de çocuk sormaya başladılar
yani demem o ki ver ağızlarının payını çokta dert etme kendine.

Genelde paylarını veriyorum.Ama beni sinirli olarak görüyorlar

Toplumda bu genel olarak var. Biz en son baska ulkeye tasinirken akil verildiginde "ben bir şey yapiyorsam zaten planimi ona göre yapmisimdir dusunmusumdur, sizin akil ettiginizi ben de edebiliyorum" diyip kesip atmistim. Bu insanlarin amaci cidden iyilik yapmak degil cunku rezil kiskanc tipler. :) O yuzden kirmak istemiyorum kafasindan cikin.

Ek olarak akil vermeye calisanlar hayatlarinda turist olarak bile Turkiye disida bulunmamis tiplerdi bir de.

Son düzenleme:
ben de bir suredir issizim ama kimse birsey diyemiyor korkuyorlar şerrimden:)
zamaninda cok bozdum insanlari.
mesela sevmedigim bir akrabam ablam gıyabinda "madem calismayacakti neden onca sene okudu" gibi bir yorumda bulunmustu. ben de ablam okurken lazim olur kizim diye harclik gonderip gondermedigini sordum ki tabii ki gondermedi. peki simdi ablamin ondan para isteyip istemediğini sordum ki bobregini satar yine onlardan para istemez. adam yok tabi falan dedi ama cok bozuldu. kac sene gecti bir daha asla duymadim.
ya da hem çalışmıyorum hem evli değilim diye gittigimiz dugunde halam "e kizim yok mu birsey, düşünüyor musun" demisti. aslinda hem simdiki nisanlimla evlilik planliyordum aileler tanisma asamasindaydik hem de asla ailemden para almam ne yapsam kendi birikmisimden yaparim ama halama "daha yeni xy ulkesinden geldim. baba evinde keyfim yerinde , yiyorum iciyorum geziyorum. neden evleneyim ki" dedim. daha da soramadi:)
gibi gibi.
yillarca hep kibar kibar bozdugum icin insanlari daha da kimse bana birsey soramaz oldu :)

Yakın çevreniz ise kötü niyetli bakmazdim anlıyorum gıcık eder fakat beni omemsiyorlar o kadar düşünebiliyorlar derdim çünkü Algida seçicisinix siz şu anda birşeyle uğraşıyorsunuz sizin düşünceniz farklı onlar bu kadar algılıyor diye bu kadar sinir olmaya gerek yok fikrim bu

Yani konuda kendileri sizden üstün görüp fikir verme değil kendince fikrini söyleme var ilan tamam size göre değil uygun da değil ben atmazdim ana o kadar dusunebilmis buda sizi önemseme tavrı aslında kedi konusundada haklısınız bin tane alın isterseniz oda işte fikrini söylemiş sizde cevabı vermişsiniz zaten ben küçük büyük önerileri seviyorum onemsenmek doğru şekilde olmasa algısı benimle aynı olmasa bile güzel .Çok kötü niyetle durduk yere moral bozmak yada burnunu sokmak farklı .

Off sormayın.Akıl verenlerin ne düzgün işi var ne mesleği var.Hadi işi geçtim.Benim evimdeki kediden sanane.Kedi alıp almayacağımı ona soracagim sanki

Bende bazen tersliyorum.Bana sinirli, gergin diyorlar.Ama hepsi hakediyor

Off sormayın.Akıl verenlerin ne düzgün işi var ne mesleği var.Hadi işi geçtim.Benim evimdeki kediden sanane.Kedi alıp almayacağımı ona soracagim sanki

Terslerken mimiklerinizi kontrol edin gergin görünmeyin ve ses tonunuz sanki normal sohbet ediyor gibi ayarlayin o zaman sinirli filan demezler buna takiliyorsunuz sanirim.

Valla böyle hadsizce konuşan ya da tavsiye verenlere ben de onların zayıf yanından vurarak cevap veriyorum. Evlendikten sonra hemen gebe kalmadım diye, bir arkadaşım kolay hamile kalmanın yolları diye bi link paylaşmıştı. Ben de onun şımarık ve asla baş edilemeyen çocuğunu kastederek çocuk terbiyesiyle ilgili ona bir link attım. Ancak böyle anlıyorlar sınırlarının başlayıp bittiği noktayı.

Insanlarda had hudud bilme diye bir şey kalmadı
Her şeye bir fikirleri var.
Ters bir şey söylesen sen kaba oluyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…