Deniyorum inan. Aramızdaki bağ kopmasın diye, azıcık onsuz takılmaya çalışıyorum . Ama hep benimle olmak istiyor yani :S Sıkılıyorum ben de :S Yapışık bir tip aldı.
benımde boyle gecmıs donemde bı arkadasım vardı kendısının ıvır zıvır tum gonul ısılerını dınlerdımKızlar madem konu açılmış bende anlatayımda akıl verin. Çünkü aynı durumlar hemen hemen
Benimde yakın bir arkadaşım var. Artık yaptıklarımı yapıp aldığım herşeyi almasından bıktım. Bir kaç örnek veryim size. Bir ara kendi erkek arkadaşıyla sorunları vardı. Ben gece gündüz dinliyordum hatta öyle saçma sebepler ki yok onun sevgilisi çok zayıfmış ona hep kıyafet alıyormuş ama ablasının kocasında durduğu gibi durmuyormuş. Bunları anlatıp ağlıyordu. Bir gün bende ona dert yanayım dedim amaan manyak sende takacak şey bulamamışsın dedi albuki ben ağlayarak dert anlatıyordum ona.
Ablasının kocasını bütün sülale konuşuyormuş giyimini kuşamını onunkini niye konuşmasınlarmış. Hatta öyle ki söz bileziğini bile ablasının kelepçesinden yaptırdı. Sözünde ablasının sözde giydiği elbiseyi giydi.
Gelelim konunun benimle ilgili kısmına. Hep yapardı da son zamanlarda iyice abarttı. Mesela düğünüm olmadan önce dedim her 2 şehirdede hem kına hem düğün yapacağız. Ay ne o öyle köylüler gibi dedi bana. Çok bozuldum ama hadi dedim boşver. Kendi düğünü bir dahaki yaza. Tutturdu bana salonu kaça tuttunuz kaç kişilik hemen cevap versene. Yazamıyorum işteyim. Hadi cevap bekliyorum deyip duruyor.
Sonra kınada giydiğim elbisemi beğenmiş yok bende bundan alacaktım falan. Ben ondan epey zayıfım. Bana verir misin bile diye sormadan napıp edip senin elbisenin içine girmem lazım payı var mı açtıralım demeler. Sonrada şok tutturdu bana o elbisenle foto at bana diye. Neymiş bir arkadaşı elbise bulamamış benimkini beğenirse ondan alsınmış. Hatta sabahın 7sinde msj atmış atmayı unutma fotoyu diye. Dedim eşim kızıyor tanımadığım insana foto göndermeme. Senin face inde olsaydı ben gösterecektim zaten diyor! Kendisi de beni hep uyarır face ine ikimizin resmini koyma sözlüm kızıyor diye. Ben anlamadım niyeti ne. Ama farkettiğim şu beni hep bu tarz şeyleri sormak için arıyor. Böyle daha bir sürü örnek var.
Bu yorumun,içimdeki bir kaç düşüncemi tetikledi.
Aslında bazen öyle düşündüğümde kendime çok kızıyorum.
"Yapma Leonela, o kadar da değil. Ayıp sana, çok kötü niyetlisin. Olmaz öyle şey , o senin en yakın arkadaşın" deyip deyip duruyorum.
Ama mesela, kendisi esmer. Bundan birkaç zmn öncesine kadar altın takmaz, gümüş sevdiğini söylerdi, altının esmere gitmediğini söylerdi.
Ben beyaz tenliyim son 2*3 yıldır altını aşırı sevdim. Yazdan önce kendime altın kolye yaptırdım filan. Sürekli altın kolye takıyorum ediyorum.
Ve bir baktım altın kolye almış kendine. Sürekli altın rengi alıp takıyor filan. :S
Benim 8 yıldır kullandığım ve herkesin beni o kokuyla tanıdığı parfümü alıp kullanıyor aylardır !
Bir ortamda ikimizde aynı kokuyoruz. Geçenlerde biri, "çok güzel kokuyor kimin parfümü?" dedi.
Hemen "benim parfümüm" dedi mesela.
Sürekli, bana ait kalıplaşmış cümleler ağzında.
Geçenlerde beni beğenen bir çocuk var işte gişede, ben pas vermiyorum.
Bir çok şey. Ne yaparsam, yapmaya başladı. Üzülüyorum.
Ben şimdi, o kullanıyor, aynı kokuyoruz diye 8 yıllık parfümümü değiştireyim mi yani ?
Bazen de düşünüyorum, çok fesatsın Leonela diyorum. Ama daha başka olaylarda var gözüme çarpan. Çok yani !
Ne diyim ki
Yakın arkadaşım, sürekli görüştüğümüz arkadaşım. Evet onu seviyorum. Benim en yakınım şuan için.
Ama bazı düşünceleri , bazı halleri bana hiç uymuyor .
Ya bir hastalık atlatıyorum, bitiyor inşallah.
Ve kendimi değiştirmeye çalışıyorum. Kendimde sevmediğim ne varsa sevmeye çalışıyorum. Çünkü kendimin ne kadar değerli olduğunu anladım.
Mesela az önce dedim ki ona "kendime koyu ruj alıcam.Sürücem"
"sürmezsin sen alma"
Sinirlendim tabiki. "Ne biliyorsun daha önce hiç koyu ruj sürmedim ki, belki beğencem sürcem.?" dedim.
"beğenmezsin" dedi.
Sonra da, "kendimi aşmaya çalışıyorum. Sevmediklerimle barışmaya çalışıyorum. Kimse beğenmese de giydiğimi, ben beğeniyorsam giyicem. Hatta ben bile beğenmezsem giycem" dedim.
O da "yapamazsın sen" dedi hemen.
Sinir oldum ya .
Allah razı olsun hep yanımdadır. Ama şu karamsar enerjisi, tüm enerjimi silip süpürüyor bazen !!!
Deliriyorum. Artık düşünüyorum, düşüncelerimden bahsetmesem mi ? Çünkü olumsuz etkiliyor, etkileyecek diye korkuyorum .
Düşünce gücüne de inanırım çünkü ben ! Of ya... Var mı çevrenizde böyle karamsar dostlar? Nasıl koruyorsunuz kendinizi ?
Gerçekten bu konuda karamsar mı yoksa senin hayatında yapmak istediğin reset için sana gaz mı veriyor acaba?
Ben de aynı şeyleri söyleyeceğim.
Mesafe bırakıp az görüşmek ve kendi planlarından sözetmemek...
Arkadaşın,motivasyonun tam karşıtını uyguluyor.Daha plan aşamasındayken önünü kesiyor.
İster istemez etkileniyorsun ve hevesin kırılıyor.Bence ona,yapmak istediklerinden hiç sözetme.
Kızlar madem konu açılmış bende anlatayımda akıl verin. Çünkü aynı durumlar hemen hemen
Benimde yakın bir arkadaşım var. Artık yaptıklarımı yapıp aldığım herşeyi almasından bıktım. Bir kaç örnek veryim size. Bir ara kendi erkek arkadaşıyla sorunları vardı. Ben gece gündüz dinliyordum hatta öyle saçma sebepler ki yok onun sevgilisi çok zayıfmış ona hep kıyafet alıyormuş ama ablasının kocasında durduğu gibi durmuyormuş. Bunları anlatıp ağlıyordu. Bir gün bende ona dert yanayım dedim amaan manyak sende takacak şey bulamamışsın dedi albuki ben ağlayarak dert anlatıyordum ona.
Ablasının kocasını bütün sülale konuşuyormuş giyimini kuşamını onunkini niye konuşmasınlarmış. Hatta öyle ki söz bileziğini bile ablasının kelepçesinden yaptırdı. Sözünde ablasının sözde giydiği elbiseyi giydi.
Gelelim konunun benimle ilgili kısmına. Hep yapardı da son zamanlarda iyice abarttı. Mesela düğünüm olmadan önce dedim her 2 şehirdede hem kına hem düğün yapacağız. Ay ne o öyle köylüler gibi dedi bana. Çok bozuldum ama hadi dedim boşver. Kendi düğünü bir dahaki yaza. Tutturdu bana salonu kaça tuttunuz kaç kişilik hemen cevap versene. Yazamıyorum işteyim. Hadi cevap bekliyorum deyip duruyor.
Sonra kınada giydiğim elbisemi beğenmiş yok bende bundan alacaktım falan. Ben ondan epey zayıfım. Bana verir misin bile diye sormadan napıp edip senin elbisenin içine girmem lazım payı var mı açtıralım demeler. Sonrada şok tutturdu bana o elbisenle foto at bana diye. Neymiş bir arkadaşı elbise bulamamış benimkini beğenirse ondan alsınmış. Hatta sabahın 7sinde msj atmış atmayı unutma fotoyu diye. Dedim eşim kızıyor tanımadığım insana foto göndermeme. Senin face inde olsaydı ben gösterecektim zaten diyor! Kendisi de beni hep uyarır face ine ikimizin resmini koyma sözlüm kızıyor diye. Ben anlamadım niyeti ne. Ama farkettiğim şu beni hep bu tarz şeyleri sormak için arıyor. Böyle daha bir sürü örnek var.
çok yakın olmak ayrılığı çabuklaştırır..Kim olursa olsun,mesafeli olun...
yakın arkadaşında olsa uzaklaş ondan canım
ben geçen sene çalıştığım okula yeni atandığım da bi bayan arkadaş musallat oldu bana, önce çok yakınlık gösterdi, içim ısındı,
ama sonra kaçacak delik aradım
aman yarabbim sabah okula gidiyorum mutlu mutlu, bugün şunu anlatayım çocuklara falan plan yapıyorum, kadın bi oturuyor yanıma ,makinalı tüfek gibi, konuşa konuşa yaşama sevincimi, iliğimi kemiğimi sömürüyor, suratı hep limon satıyor
ben bezmiş, omuzlar çökmüş, bi depresyon haline giriyorum
sonra farkettim kimse konuşmuyor fazla onla, herkes biliyor, ben yeni geldim yaa bana sarmış.
şimdi yanına oturmuyorum, merhaba diyip geçiyorum, kimselere yaşama sevincimi, enerjimi emdiremem
ayy benimde vardı öyle biri .bekarken sürekli takılırdık .bize gelir ben ona giderdim .dertlerimizi paylaşırdık vs vs .o zamanlar pek anlamıyordum kız sürekli beni eleştiriyordu .kıyafetmi saçımı başımı erkek arkadaşımı herşeyi eleştirirdi .şimdi ikimizde evlendik beni arıyor falan arada pek yüz vermedim aramadı bi daha .sende mesafe koy kimsenin hayatına müdahale etmesine izin verme .bazı insanların enerjisi böyledir ne kadar iyi olursa olsun bu şekilde seni aşağıya çekerler .
madem çok yakın arkadaşsınız tek kendinde yapacağın değişiklikleri anlatma...
birlikte değişmeye gayret edin öyle bi karar alın birlikte...
"gel birlikte saçımızı değiştirelim,hadi koyu renk ruj deneyelim,giyim tarzımızı değiştirelim biraz...." fln de...
birlikte bişeyler yapmaya çalışınca belki o da kurtulur bu negatif halinden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?