Çevremizdeki karamsar insanların,yaşama sevincimizi söndürmesine bir çözüm!

Ben de aynı şeyleri söyleyeceğim.
Mesafe bırakıp az görüşmek ve kendi planlarından sözetmemek...

Arkadaşın,motivasyonun tam karşıtını uyguluyor.Daha plan aşamasındayken önünü kesiyor.
İster istemez etkileniyorsun ve hevesin kırılıyor.Bence ona,yapmak istediklerinden hiç sözetme.

Kızlar madem konu açılmış bende anlatayımda akıl verin. Çünkü aynı durumlar hemen hemen

Benimde yakın bir arkadaşım var. Artık yaptıklarımı yapıp aldığım herşeyi almasından bıktım. Bir kaç örnek veryim size. Bir ara kendi erkek arkadaşıyla sorunları vardı. Ben gece gündüz dinliyordum hatta öyle saçma sebepler ki yok onun sevgilisi çok zayıfmış ona hep kıyafet alıyormuş ama ablasının kocasında durduğu gibi durmuyormuş. Bunları anlatıp ağlıyordu. Bir gün bende ona dert yanayım dedim amaan manyak sende takacak şey bulamamışsın dedi albuki ben ağlayarak dert anlatıyordum ona.

Ablasının kocasını bütün sülale konuşuyormuş giyimini kuşamını onunkini niye konuşmasınlarmış. Hatta öyle ki söz bileziğini bile ablasının kelepçesinden yaptırdı. Sözünde ablasının sözde giydiği elbiseyi giydi.

Gelelim konunun benimle ilgili kısmına. Hep yapardı da son zamanlarda iyice abarttı. Mesela düğünüm olmadan önce dedim her 2 şehirdede hem kına hem düğün yapacağız. Ay ne o öyle köylüler gibi dedi bana. Çok bozuldum ama hadi dedim boşver. Kendi düğünü bir dahaki yaza. Tutturdu bana salonu kaça tuttunuz kaç kişilik hemen cevap versene. Yazamıyorum işteyim. Hadi cevap bekliyorum deyip duruyor.

Sonra kınada giydiğim elbisemi beğenmiş yok bende bundan alacaktım falan. Ben ondan epey zayıfım. Bana verir misin bile diye sormadan napıp edip senin elbisenin içine girmem lazım payı var mı açtıralım demeler. Sonrada şok tutturdu bana o elbisenle foto at bana diye. Neymiş bir arkadaşı elbise bulamamış benimkini beğenirse ondan alsınmış. Hatta sabahın 7sinde msj atmış atmayı unutma fotoyu diye. Dedim eşim kızıyor tanımadığım insana foto göndermeme. Senin face inde olsaydı ben gösterecektim zaten diyor! Kendisi de beni hep uyarır face ine ikimizin resmini koyma sözlüm kızıyor diye. Ben anlamadım niyeti ne. Ama farkettiğim şu beni hep bu tarz şeyleri sormak için arıyor. Böyle daha bir sürü örnek var.

çok yakın olmak ayrılığı çabuklaştırır..Kim olursa olsun,mesafeli olun...

benımde boyle gecmıs donemde bı arkadasım vardı kendısının ıvır zıvır tum gonul ısılerını dınlerdım
benım derdım oldugunda asla benı kalee almazdı
ayrıca kına elbısesı hakkındada ayıp etmıs ben can cıgerımden ustelık kına kıyafetını odunc ısteyemem cok cok begenmıs bıle olsam ancak sorarı ben cok begendım aynısından alsam bozulurmusun dıye
o kadar

yakın arkadaşında olsa uzaklaş ondan canım

ben geçen sene çalıştığım okula yeni atandığım da bi bayan arkadaş musallat oldu bana, önce çok yakınlık gösterdi, içim ısındı,

ama sonra kaçacak delik aradım

aman yarabbim sabah okula gidiyorum mutlu mutlu, bugün şunu anlatayım çocuklara falan plan yapıyorum, kadın bi oturuyor yanıma ,makinalı tüfek gibi, konuşa konuşa yaşama sevincimi, iliğimi kemiğimi sömürüyor, suratı hep limon satıyor

ben bezmiş, omuzlar çökmüş, bi depresyon haline giriyorum

sonra farkettim kimse konuşmuyor fazla onla, herkes biliyor, ben yeni geldim yaa bana sarmış.

şimdi yanına oturmuyorum, merhaba diyip geçiyorum, kimselere yaşama sevincimi, enerjimi emdiremem

ayy benimde vardı öyle biri .bekarken sürekli takılırdık .bize gelir ben ona giderdim .dertlerimizi paylaşırdık vs vs .o zamanlar pek anlamıyordum kız sürekli beni eleştiriyordu .kıyafetmi saçımı başımı erkek arkadaşımı herşeyi eleştirirdi .şimdi ikimizde evlendik beni arıyor falan arada pek yüz vermedim aramadı bi daha .sende mesafe koy kimsenin hayatına müdahale etmesine izin verme .bazı insanların enerjisi böyledir ne kadar iyi olursa olsun bu şekilde seni aşağıya çekerler .

madem çok yakın arkadaşsınız tek kendinde yapacağın değişiklikleri anlatma...
birlikte değişmeye gayret edin öyle bi karar alın birlikte...
"gel birlikte saçımızı değiştirelim,hadi koyu renk ruj deneyelim,giyim tarzımızı değiştirelim biraz...." fln de...
birlikte bişeyler yapmaya çalışınca belki o da kurtulur bu negatif halinden...

Sana benzemeye çalışıyor.. Hemde yakın arkadaşın .. Ne desem bilemedim :44:

Vazgeçemeyeceğiniz kadar çokmu seviyorsunuz ? Yada aynı sınıftamısınız ? Komşumusunuz veya.. ?

Evet ne yazik ki bu tarz insanlar var.Eskiden benimde hayatimda vardi.Bunlarin karamsarliklari birazda kendileri yapamiycagi kompleksinden baskalarida yapmasin yapamasin istemelerindendir..Salagin sen yapamazsin edemezsin dedigi herseyi yaptim :) En son 2 sene sonra goruscez dedi 2 seneyi bile bulmicak "olmaz sandigi hersey olucak" Allahin izniyle :) O yuzden sende aldirma bu insanlara gul gec.Bu gibiler kendilerini gelistiremez 1 adim bile ilerleyemez devamli gerilerler hayatta sen ilerledikcede kudururlar..ilerlerken geride kalanlara selam et

Gerçekten bu konuda karamsar mı yoksa senin hayatında yapmak istediğin reset için sana gaz mı veriyor acaba?

Ne kadar kötü... En yakın arkadaşım ama ona yapmak istediğim hiçbir şeyden söz etmeyeceğim.
Neden? Çünkü onun karamsar düşünceleri yüzünden !
Dediğin doğru, bahsetmemek en güzeli.

Karamsari her fikrini baltalayan insanlardan uzak dur leo...
Gerçekten saçtıkları negatif enerji hayatına yerleşiyor...
Enerjini negatife çeviriyorlar...
İleride sana o negatifliğiyle istemese bile zarar verebilir.
Ciddiyim, hayatından çıkar demiyorum sadece uzak tut.

Sen evlisin, çalışıyormuşsun da.... Mesafe koyman daha rahat olur. Bir sürü bahanen olur. Ama ben bütün gün evde olduğum için mesafe koymakta zorlanıyorm. Evlerimiz çok yakın. Arıyor , geleyim evdeysen. Arıyor , bize gel. Eee bahane yok ki, Ne diyeceğim :S Mesafe için?

çok yakın olmak ayrılığı çabuklaştırır..Kim olursa olsun,mesafeli olun...

Ben de aynı şeye inananlardanım. Fazla samimiyet, tez ayrılık getirir.
Ben mesafe koymaya çalıştıkça o üstüme geliyor ama ...
Bana fazla yapışık. Bahane yaratamıyorum yani.

Ben de emdiremem valla ! Vampir oluyor bazı insanlar işte hayatımızda :) İyi kurtulmuşsun o kadından. İş hayatında hiç çekilmez.

Sinirleniyorum yani. Çünkü ben kolay etkilenen hassas biriyim

Anladığım kadarıyla hem karamsar, hem de sendeki iyimserliği ve pozitif enerjiyi kıskanıyor biraz..
Bence de mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalış..

Hatta bana sorarsan enerjini tüketmeye çalışan veya negatiflik saçan insanlardan daima uzak dur..
Ben öyle yapıyorum

Hıı, iyice beni taklit etmesine el ayak olayım yani :) :26:
Hadi gel birlikte koyu ruj sürelim, hadi saçımızı değiştirelim. Bir iki desem, birkaç olaydan sonra, ben ne yaparsam iyice aynısını yapmaya başlayacak.
O zaman iyice sararım başıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…