Çevrenin evlilik konusundaki duygusal baskıları

• Konu Sahibi Konu Sahibi dryfc
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canım bence onların söylediklerini dikkate almalısın,Şahsi görüşüm tabi.25 ten sonra kısmetlerde kalite düşmeye Başlıyor istisnalar elbette vardır ama Aşkı bulma evlenme şansı azalmaya başlıyor.ve kriterleri esnetmeye başlıyorsun artık.İyiler 20 Lı yaşlarda kapılıyor benden söylemesi sen bilirsin 30 a kalma derim
çok enteresan bir bakış açısıymış sizinki :)
aşkımı 34 yasınd abuldum gayet de kaliteli bir adam
ben de 34 de evlendim kalitesiz miyim acaba?

iyiler 20 li yaşlarda kapılıyor ne demek.
pazara sabah saatlerınde gidince taze sebze meyveyi almak gibi birsey mi bu?

bence tam aksine
bir insan 30 dan snr evlenmeli ki, ,işi gücü olgunlugu oturmus olsun
sizin dediğiniz yaslar coluk cocuk ergenlik evliliği olur

köprüden atlamaya gidiyorum zira yaşım 29 :KK47:
Şu cümlenizin alay olmadığını söylerseniz önümü ilikleyeceğim karşınızda.Kırıldım ben.Ayrıca ben evde kalmış imasında asla bulunmadım.konu sahibi Evlenme düşüncesine sahipse önüne çıkanları değerlendirmesinin yararına olacağını kasdettim."yaş" tan kastım da,düzgüb sayılabilecek erkeklerin 30 üstü yaşlara kalmadığıydı,kadının değil!37 Yaşında bir kadın olarak tecrübeme dayanarak söyledim bunu da,isteyen slır istemeyen almaz.Ben konu sahibine yazdım ama konu sahibi Hariç herkes atlıyor maşallah Mune Mune ablacım sayfada Düşünceye Saygısızlık,alay,Aşağılama söz konusu lütfen uyarır misiniz

çok enteresan bir bakış açısıymış sizinki :)
aşkımı 34 yasınd abuldum gayet de kaliteli bir adam
ben de 34 de evlendim kalitesiz miyim acaba?

iyiler 20 li yaşlarda kapılıyor ne demek.
pazara sabah saatlerınde gidince taze sebze meyveyi almak gibi birsey mi bu?

bence tam aksine
bir insan 30 dan snr evlenmeli ki, ,işi gücü olgunlugu oturmus olsun
sizin dediğiniz yaslar coluk cocuk ergenlik evliliği olur
36 Yaşında evlendim,kocam da kaliteli ! Ona gelinceye kadar olanlardan genel durumdan bahsettim.Tşk ederim anlayışınız için !

İyiler erken kapılmıyor merak etmeyin bakmayın siz öyle söyleyenlere. Liseden çıkınca evlenen, daha okurken evlenenlerin çoğu lisede o bildiğimiz her kavgaya karışan ama kızların peşinde koştuğu, elinde kelebek bıçak olan tipte erkekler oluyor. (Hepsi değil biliyorum) Çünkü o tipler askerden gelir gelmez evlenmek istiyor kolay sevişmek için, ya saf bir kızı kendilerine aşık ediyorlar, ya anneleri birini buluyor. Hemen kapılmış oluyorlar haliyle.
Asıl iyiler, eğitimli, kariyeri iyi, mesleğinde başarılı kişiler zaten olgun kişilerdir. Üniversitesi var, yüksek lisans doktora var ya da onlar olmasa da stajı var, düşük maaşla başlayıp o yükselene kadar idare edip sonra gelecek için para biriktirmesi var, bir sürü işi var iyi olanların evlenmeden önce. O yüzden erken evlenmiyor çoğu. Ama şu doğru, erkekler genelde kendilerinden daha küçük kadınlara bakıyorlar. E ama ne olacak, siz 30 olursanız o da 35 olsun, ne farkeder ki? Merak etmeyin kadın otuzu geçince kırkın üstü erkekler bakmıyor sadece. Kırk olup hala 25lik kız arayanlar (öyle birine aşık olup evlenen normal insanlardan bahsetmiyorum, hayattır olabilir, özel planlı bir arayıştan bahsediyorum) zaten sizden uzak dursunlar. Onlar iyilerden olmuyorlar pek. On sene sonra araba dibi yeni modeliyle değiştirme hevesi tutuyor kimisini.

Şu cümlenizin alay olmadığını söylerseniz önümü ilikleyeceğim karşınızda.Kırıldım ben.Ayrıca ben evde kalmış imasında asla bulunmadım.konu sahibi Evlenme düşüncesine sahipse önüne çıkanları değerlendirmesinin yararına olacağını kasdettim."yaş" tan kastım da,düzgüb sayılabilecek erkeklerin 30 üstü yaşlara kalmadığıydı,kadının değil!37 Yaşında bir kadın olarak tecrübeme dayanarak söyledim bunu da,isteyen slır istemeyen almaz.Ben konu sahibine yazdım ama konu sahibi Hariç herkes atlıyor maşallah Mune Mune ablacım sayfada Düşünceye Saygısızlık,alay,Aşağılama söz konusu lütfen uyarır misiniz

Her şeyi üzerinize alınırsanız başınız çok ağrır

şok oldum okuyunca
20 li yaşlarda ıyıler kapılıyor yazmıs üye :KK45:
Offfff illa düzeltme yapıcam " 20 Lı yaşlardaki beylerin evliliğe bakış açıları daha olumlu.O yaşlarda insani özelliklere sahip beyler Karşınıza çıktığında daha iyisi daha iyisi deyip ötelememenizi öneririm " oldu mu arkadasım ? dream3416 dream3416

Bana dememiştiniz yani,pardon o zaman :KK52:@jasse

Acikcasi evlilik cok matah bir sey degil ama ben de erken 20-25 yas arasi evlilikleri destekliyorum ozellikle cocuk sahibi olmak isteyen bayanlar icin. Cunku dogum icin en saglikli yaslar 20-34 arasi.

Bu böyle beylik bir laf gibi geliyor ama insan yasayinca anliyor. Vucut dogumda cok yoruluyor yipraniyor ve yas ilerledikce iyilesme zorlasiyor yine de karar senin...

Offfff illa düzeltme yapıcam " 20 Lı yaşlardaki beylerin evliliğe bakış açıları daha olumlu.O yaşlarda insani özelliklere sahip beyler Karşınıza çıktığında daha iyisi daha iyisi deyip ötelememenizi öneririm " oldu mu arkadasım ? dream3416 dream3416
Ben evliyim zaten .

Ben öyle demeye getirmedim daha fazla Kırıcı olmasın kimse

Kız senin derdin ne, konuyu konu sahibinden fazla cevaplamışsın :KK30:
Kimse sana takılmıyor alay etmiyor kendilerince yorumluyorlar işte,alınıp savunmaya geçmeni gerektirecek birşey yok.
Herkesin kendi dünya görüşü.
Kimseyi seninle aynı fikirde değil diye yıpratma :KK68:
Ben geç evlendim ve geç evlilikten yanayım ama sana da saygı duyuyorum katılıyorum.
Herkes farklı pencereden bakıyor dünyaya.

Seni kimse kırmamış verdiğin yanıt komiklerine gitmiş kopyalayıp yorum katmışlar.
Ayrıca birbirinizi kırmayın yani gerek yok.
Bazıları hakkaten cins olabiliyor ama senin öfkeleneceğin bir yorum yok burda sakinnn:KK31::KK15:

Bana da yapıldı bu çevre baskıları dinledim mi ? Tabi ki hayır .yine naptım 36 Yaşımda Sevdiğim kişiyle evlendim.O vakte gelinceye kadar birkaç serseriyle sınav oldum.İstisna olan benimdir belki
İstisna değiliz emin olun. O kadar çok bu yaşlarda evlenen var ki. Artık normal karşılanmaya başladı zaten.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki... :cry:
Maalesef bizim toplumda herkes birbirinin hayatına fazlasıyla dahil. Burada ne kadar konu okuyoruz bu sıkıntıları anlatan.
Hayatında biri yoksa çok seçici olma derler, biri varsa da evlilik baskısı yaparlar. Tamam evlenicem dersen de yok düğün onların onayladığı gibi olacak, kim ne taktı kim ne dedi mevzuları. Düğün bitse çocuk ne zaman, anne/ kaynana olayları. Çocuk doğduğunda lohusa depresyonu, bu çocuk niye beni dinlemiyor, eşim benden uzaklaştı, her şey değişti düşüncesi ve yine söylenen sözler, kırılan kalpler. Yani bu böyle gidiyor. :işsiz:

Yaş çok önemli değil de sen hayatta neyi seviyor günlerini nasıl geçirmek istiyorsun? Hayatına kafa dengin hem kalpten sevdiğin hem de benzer mantıkta olduğun biri geldiğinde de istediğin şekilde yollarını birleştirirsin.
Ben sormadığım sürece tavsiye/ akıl verenin ağzına tıkıyorum lafı (koç burcu olmak kalp ben) hem stres de atıyorum. Kendinden emin ve mutlu olan insan başkasının hayatına karışmaz. Hiiiiç sıkma canını tatlım, hayatın tadını çıkar :KK200:

Çevre baskısına bir kere kulak asar ve önemserseniz artık ipleri ele verirsiniz. Gönülden istemediğiniz şeyleri yapar, istediğiniz şeyleri yapamazsınız. Çevre ne bilirmiş insanın içinden geçenleri.

Herkes başkaları da kendisi gibi olsun istiyor. Tek tip insan istiyor. Şu anda kabul edilen genel geçer durum evlenmek ve çocuk sahibi olmak olduğu için bu yönde baskı var. Kim bilir yıllar sonra toplum dinamiği değişir ve evlenmemek yönünde baskılar artar...

Çevrenin bi halt bildiği yok ,kulak asma ve sustur ..gerekiyorsa sert bir dille ..neyi ne zaman istersen o zaman yaşarsın ..evlen diyenlerin başı arşa mi değmiş bi bak ..

Evliyim ama kimseyi evlendirmek yada aracı olmak gibi bir misyon edinmedim kendime ..aksine nefret ederim ..
Çok sert tepki gösteremiyorum iş ortamında sürekli göreceğim kişilere. Bazen o kadar sinirlerim bozuluyor ki ikna edemiyorum. Evet doğru diyorum olabilir ama şu an düşünemiyorum dedikçe uzun uzun öğütler başlıyor. Gerçekten haklısınız.

Back
X