çevrenizde atanamayacaklar varsa bu konuyu iyi okuyun

Geçen yıl gittiğim dersanede bir kız vardı.Tarih dersindeyiz bir gün.Hocamız Osmanlı ordusunu anlatıyor.

Lağımcılardan bahsediyordu.Ve bu genç arkadaşımız,lağımcıları tuvaletçi zannetti.

Şubat atamasında atandı.Hem de çok komik bir puanla.

bugu_su ve kader arkadaşları çalışmaya devam.

bu ancak devlet politikasıyla olacak birşey, onların keyfini beklersek okulun tapusunu versen hayır demezler.

bu ancak devlet politikasıyla olacak birşey, onların keyfini beklersek okulun tapusunu versen hayır demezler.

60 yaşına gelmiş bir öğretmenin emekli olunca maaşındaki kayıbı kim olsa kabul etmez 2000 küsür liradan 1400 liraya kimse eyvallah diyemez yaşam standartında çok büyük bir fark olur çünkü...

iyileştirme yapılmadığı sürece yaşı gelmiş insanı emekliliğe özendiremeyiz doğal olarak.

yoksa okulun tapusunda gözleri olduğunu sanmıyorum kimsenin...

Kesinlikle katılıyorum söylediklerine,yıllardır gülmeyen yüzümüz güldü,ne olacagı belli olmuyor,kimse umutsuzluga kapılmasın o yüzden...

kendimi gördüm yazdıklarında. 2009 ilk girişim, 85.281 aldım, şubat atamasında 85.310 gibi bir şey de kaldı. ama çok çalışmadığım için çok üzülmedim 2010a çalışır atanırım dedim, çalıştım da. hamile hamile girdim sınava. sınav iyi geçmişti netlerim de bir önceki yıla göre bayağı fazlaydı 120 net yapan çok(!) aday olunca istediğim kadar yüksek gelmese de yine de atanırım dedik. ama ne oldu sınav iptal oldu, yine üzülmedim nasılsa kendime güveniyordum yine girerdim sınava daha da yükseltirdim nasılsa. ama ertelenen sınav olduğu gün ben kolumda serum göğsümde yavrumla hastanedeydim. nasıl bir şans sınav yavrum dünyaya gelmek için sınavı bekledi. o sıra bebek koşuşturmasıyla anlamadım bir şey. 2011 için hazırlanacaktım nasılsa o sene bebekten dolayı çalışmıyordum da evde hazırlanırım dedim. çok zor olmasına rağmen(bebeğine yalnız bakan bayanlar beni anlar, bir de yavrunuz benimki kadar hareketliyse) hazırlanmaya çalıştım(çorba yaparken filan okuyabiliyordum ancak kitapları)neyse girdim sınava 89 aldım ama seçimi hesaba katmamıştım sınav öncesi kadroları doldurdukları için yine açıkta kaldık. bu sene de girdim 93 aldım ama sevinemiyorum bile. yarın göreceğiz bakalım illere ayrılan kontenjanları, evli ve bebekli biri olarak malesef her yere de gidemiyorum artık.
bu arada kırmızıyla işaretlediğim yazdıklarına tamamen katılıyorum ve ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum. dehşet puanlarla üniversiteye gir, matematik gibi bir bölüm oku, olmadı yükseğini yap. sınavı da alnının aklıyla geç, sonra iki soru sallayıp atananlar seninle dalga geçsin...

en azından sınava her yıl girebilme şansınız var
2012 de olmayıp 2014 ü bekleyenler de var malesef.

söylediklerinizde bir mantık göremiyorum.
adam çoluğunu çocuğunu okutmuş evlendirmiş hala okulu mesken tutması haktan revamı
üç kuruşa özel sektörde nasıl çalışıyor, nasıl geçiniyor insanlar haberiniz varmı.
2000 liradan 1400 e düşüyorsa maaşı bu ülkede öpsünde başına koysun, daha ne istiyorlar.
kaldıki bu işş para işi değildir.
müfredattan bihaber, formasyon bilgisi sıfır, gençlerin dilinden anlamayan gürühla eğitime devam ettiğimiz için hükümetin ekmeğine daha çok yağ süreriz...
eğitimden nasibini almamış daha çok genç yetişir.

emekli maaşını 20 30 yıl çalışmış insanın hakettiği miktara getirseler zaten emekli olurlar diyorum

benım düşüncem tamamen ekonomık, yeterliliği elbette tartışılır ama insanların tercihleri farklı farklı kimisi öper başına koyar kimisi de az gelir çalışır

özel sektörle kendini mukayese ederek şükretmek zorunda değil kimse, adamın kazanılmış hakkı var 65 yaş dedilerse 65e kadar yolu var yani, bu ülkenin şartları böyle kötüyse pekala 1400 adama yetmeyeceği için emekli olmaz verseler 3000 bin lira emekli maaşı koşa koşa emekli olur zaten...

bende o yaşa kadar çalışmalarını doğru bulmuyorum ama yaşlılıkta rahat etmeli insan, bi huh diyebilmeli değer görmeli ama bunları göremiyorsa insanları suçlayamayız

elalemin japonları ellerinde milyarlık foto makinalarıyla emekli olmuşlar fıldır fıldır dünyayı geziyorlarken bizim emeklilerimiz sadece boğaz tokluğu eden bir maaşa şükretmek zorunda değiller bana göre

sizde emekli olmak üzereyken bu kaygıları yaşayacaksınız, bende

hükümet ihtiyacı varken gençleri bu kadar süründürüyorsa bu emekliliği gelmiş öğretmenlerin suçu mudur?

onlar emekli olunca bakanlık daha çok mu atama yapacak ?

benim branşımdan sadece oturduğum yerde ve çevre semtlerde 10a yakın okulda açık var ama geçen sene bu ile atanan toplam sayı 3 kişiydi bunun suçu kimdedir?

ben bunu anlatmak istedim

buğucum güzelliğim sen kaç yaşındasın yahu, 2004den beri yazmışsın ??

60 da neki 54le kesin şubatta gidiyorum diyenler var.
Onların yanında o kadar üzülüyorum ki, neye kime ne denir ki.
Yine biz garipler "yanlış bölüm okuduk" demekle kalıyoruz
Ki atanmam için en az 88 almak zorundayım
54 nere 88 nere. kim daha verimli olur oda ayrı mesele...

.........................................................................

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…