kendimi gördüm yazdıklarında. 2009 ilk girişim, 85.281 aldım, şubat atamasında 85.310 gibi bir şey de kaldı. ama çok çalışmadığım için çok üzülmedim 2010a çalışır atanırım dedim, çalıştım da. hamile hamile girdim sınava. sınav iyi geçmişti netlerim de bir önceki yıla göre bayağı fazlaydı 120 net yapan çok(!) aday olunca istediğim kadar yüksek gelmese de yine de atanırım dedik. ama ne oldu sınav iptal oldu, yine üzülmedim nasılsa kendime güveniyordum yine girerdim sınava daha da yükseltirdim nasılsa. ama ertelenen sınav olduğu gün ben kolumda serum göğsümde yavrumla hastanedeydim. nasıl bir şans sınav yavrum dünyaya gelmek için sınavı bekledi. o sıra bebek koşuşturmasıyla anlamadım bir şey. 2011 için hazırlanacaktım nasılsa o sene bebekten dolayı çalışmıyordum da evde hazırlanırım dedim. çok zor olmasına rağmen(bebeğine yalnız bakan bayanlar beni anlar, bir de yavrunuz benimki kadar hareketliyse) hazırlanmaya çalıştım(çorba yaparken filan okuyabiliyordum ancak kitapları)neyse girdim sınava 89 aldım ama seçimi hesaba katmamıştım sınav öncesi kadroları doldurdukları için yine açıkta kaldık. bu sene de girdim 93 aldım ama sevinemiyorum bile. yarın göreceğiz bakalım illere ayrılan kontenjanları, evli ve bebekli biri olarak malesef her yere de gidemiyorum artık.
bu arada kırmızıyla işaretlediğim yazdıklarına tamamen katılıyorum ve ne hissettiğini çok çok iyi anlıyorum. dehşet puanlarla üniversiteye gir, matematik gibi bir bölüm oku, olmadı yükseğini yap. sınavı da alnının aklıyla geç, sonra iki soru sallayıp atananlar seninle dalga geçsin...