Çevresinde evlatlık olan var mı?

Ailemizde evlatlık olan fakat evlatlık olduğunu bilmeyen birisi var.

Çevrenizde evlatlık olduğunu resmi belgelerden ailesinin rızası olmadan şans eseri öğrenen var mı? Bunu şans eseri öğrenmek mümkün mü?
Varsa hangi kuruma başvuruda böyle bir şey başına gelebilir?
Ailemiz bunu ona söylemeyi düşünmüyor ve gereken önlemleri de almak istiyor. Örneğin asker polis mesleğini icra etmek isteyen kişilerin bu durum karşısına çıktığını halk arasında duyduk ancak nereye sorabiliriz nasıl araştırabiliriz? Hangi kurum bizi bu konuda bilgilendirir?
Herhangi bir bilgisi olan var mı?

Vukuatlı nufusta çıkar edevlet üstünden. Yaşı biraz büyükse kan gruplarından kendi de tahmin edebilir.

Bu çok yanlış bir örnek değil mi yahhuu .. zaten toplum çok acımasız, çocuğu direkt evlatlık diye ifşalamışlar. Bakalım çocuk aklı erince böyle bir sayfada yer almış olmayı isteyecek mi??

Bu sayfanın kime ne faydası var ayrıca meçhul, çocuğun resmi var, balon asılı resim falan var bunun diğre evlat edinen insanlara ne yardımı oluyor :KK51: Evlat edindikleri çocuğun sırtından like alma çabası bana çok mide bulandırıcı geldi. Umarım sosyal hizmetler çocuğu geri alır.
Sosyal medya ile ilgili görüşünüze katılıyorum. Hatta tüm çocuklar bebekler için yanlış buluyorum ama sosyal hizmetlerin geri almasi çocuk için daha kötü olacaktır. Bağ kurduğu aileden tekrar kuruma dönmek sarsıcı olmaz mı

Sosyal medya ile ilgili görüşünüze katılıyorum. Hatta tüm çocuklar bebekler için yanlış buluyorum ama sosyal hizmetlerin geri almasi çocuk için daha kötü olacaktır. Bağ kurduğu aileden tekrar kuruma dönmek sarsıcı olmaz mı

O da var tabi, en azından uyarsınlar çocuğun üstündne prim toplamayı bıraksınlar. Evlat edinme prosedürü zaten her yerde yazıyor, illa sosyal medyada faaliyet yapacaklarsa da çocuğun resimlerini kaldırsınlar en iyisi kendi resimlerini de kaldırsınlar. Çocuğa yazık cidden, bazı insanlarda hiç akıl yok.

Evlat edinilen kişinin doğum yeri, hastane kayıtlarından çıkabilir evlatlık olduğu. Bu şeyle alakalı alsında çocuğun doğum belgesinde anne babanın bilgisinin ne yazıldığıyla ilgili. Eğer kurum tarafından hiçbir anne baba bilgisi girilmediyse sorun olmaz. Ama bilgi girildiyse öğrenebilir. Artık her şey dijital ortamda olduğu için otomatik olarak her devlet bilgisinde her şeyi görüyoruz. Devlet soruşturmalarında da eğer erkek kişisiyse askere gittiğinde eğer dosyasına denk gelirse öğrenebilir. Polis, askerlik gibi meslekleri yapmak için başvuru yapmaya kalktığında karşısına gelmez. Kurum tarafından verilen dosyada anne baba bilgisi varsa, aile söylemeyi göze alsın.

Yarın öbür gün doktora gider, evlat edinilen ailede olmayan bir hastalık, rahatsızlık çıkar kendisinde ordan bile öğrenebilir. Bu yüzden daha küçükken gen tarama birimi var hastanelerde orada yapılan testlerle hastalıklara yatkınlıklarına baktırsınlar.

Evlat edinilen ailenin işi çok zor. Çocuğun psikolojisine göre söyleyip, söylememeyi düşünsünler. Kimi çocuklar bu durumu olağan bir şey olarak kabul ediyor kimileri ise evlat edinen aileye düşman oluyor, gerçek ailesini aramaya çalışıyor. Ordan oraya savruluyor öyle. Bu yüzden evlat edinildiği söylensin ya da söylenmesin demek için çocuğun psikolojisine, aile içersindeki yerine bakmak gerekiyor bence.
Kimsesiz bebek olarak geçiyordu, aile bilgisi bulunmuyordu. Sadece bebeğin nerede bulunduğu bilgisi verilmişti.
İlk paragrafta sorumun cevabını aldım sanırım teşekkür ederim

Birinin hakkindaki en ozel bilgiyi herkes biliyor ama onun bilmesini hak gormuyor musunuz. Bence biran omce anne babasi durumu aciklasin. Ben boyle bir olayı sansa ogrensem kendimi enayi gibi hissederim en cok da herkesin bilip benim bilmedigime sinir olur gecmise yönelik herseyi sorgulardım
Bu bizlik bir şey değil. Annesi ve babası buna karar verebilir …
Buradaki görüşleri tabiki onlarla paylaşacağım ancak üzülerek söylüyorum benim elimden bir şey gelmez onların kararı saygı duymak zorundayım

Zaten yetimhanelerde bebeği, çocuğu evlatlık verirken tüm kimlik bilgilerini değiştiriyorlar. Öz ailenin ulaşamaması adına imzalar eşliğinde çocukla ilgili tüm bilgiler değişiyor. Artık yeni ailesinin kimliğini taşıyor. DNA dışında bunu nasıl öğrenebilir ki? Ben de bazı sebeplerden yetimhanede kalmışım 6 aylıkken. Hatta bir aile evlat edinmiş. Ama müdür bizimkilere imza attığında çocuğu asla ne yaparsan yap ona ulaşamaz, alamazsın bunu bil demiş. O yüzden böyle söyledim. Şimdi işleyiş nasıl bilmiyorum tabi. Ama ben açıkçası çokta geçmişin karıştırılmamasını düşünüyorum. Elbet hassas bir konu fakat beni kim büyüttüyse o benim ailemdir. İyi kötü sana aile olmuşlar. Bu bahsettiğiniz kişiye kim söylemek istiyor, araştırıyor bunu?
Annesi araştırıyor yardımcı olmak adına buraya yazdım

Benim ailemde var konu komşu, akraba eş dost herkes biliyor ama çocuk bunu öğrenmedi. Şuan evli ve çocuklu. Bu kadar bilen ve hatta çekemeyen kavgalı oldukları aile bireyleri bile var ama helal olsun kimse karışmadı duruma,söylemedi.

O da var tabi, en azından uyarsınlar çocuğun üstündne prim toplamayı bıraksınlar. Evlat edinme prosedürü zaten her yerde yazıyor, illa sosyal medyada faaliyet yapacaklarsa da çocuğun resimlerini kaldırsınlar en iyisi kendi resimlerini de kaldırsınlar. Çocuğa yazık cidden, bazı insanlarda hiç akıl yok.
Evet haklısınız, keşke bununla ilgili bir düzenleme olsa

Çok kötü yapmışlar. Keşke daha küçük yaslardayken masallarla,hikayelerle doğumdan sonra karşılaştıklarını, onu çok bekleyip başka şekilde kavustuklari için ne mutlu olduklarını falan soyleselerdi, çocuğu alistirsalardi. Reşit değil diyrodunuz, son on - yirmi yıldır her yer pedagog dolu. Pedagoh eşliğinde cocugu hazırlasalardi keşke :KK43:
Bence bir şekilde gerçeği paylaşsınlar. Çünkü başka şehre gidip gelip 'dogurdum' dememiş ya bu kadın. Konu,komşu,kardeş,anne baba, elti görümce,akraba...herkesin haberi var bu durumdan. Yani bunca insanin bildiği bir şeyi birinden saklamak akıl karı değil..bugün duymadiysa yarın duyar. Teyzeler kendi arasında konuşurken yeğen duyar, içinde tutamaz gelir söyler falan... Asıl o zaman travma olur.
Size son derece katılıyorum.Bizim de tanıdığımız bir karı_koca var, ikisi de üst düzey eğitimli ve neyin ne olduğunu bizden iyi bilecek derecede (meslek vermeyim) meslekleri olan kişiler lakin söylemediler çocuğa.Cocuk 15 yaşında şu an ve bunu söylemek için çok geç bence de..Uzmanlara göre ilk 3 yaşta psikolog eşliğinde, dediğiniz gibi masallarla vs anlatilirsa travma oluşmuyormuş. Evlatlık olduğunu hiç bilmeden yaşayan ve ölen var mıdır bilmem ama mutlaka çıkıyor bir yerlerden.O yüzden tedbiri küçükken almak lazım ki huzurlu yaşansın.Bu şekilde huzur mu kalır??

Evet evet anlattıkları şekilde imkansız. Belki deden gerçek babası olabilir ama anneanne ab ise annenin 0 olma şansı yok
Eveeet, biliyorum.. Dedem yıllar önce vefat etti. Bende onun kan grubundan eminim, çünkü yıllarca hastanelerde geçirdik. Annem 0 negatif ondanda eminim, çünkü annem bir kanser atlattı, ve ameliyat falan oldu. Ama ananem AB olamaz yaaaa. Ama annem emin, bende ananeme daha sormadım. Bide annem azcık cahil bu kan grubu farkını falan pek bilmiyor. Bu konu açıldığında ' saçmalama artık bee' diye geçiştirdi, sonra güldük ettik falan. Dün nedense aklıma düştü durduk yere. Araştırdım, eğer ananem gerçekten AB ise annem onun çocuğu olamaz

Eveeet, biliyorum.. Dedem yıllar önce vefat etti. Bende onun kan grubundan eminim, çünkü yıllarca hastanelerde geçirdik. Annem 0 negatif ondanda eminim, çünkü annem bir kanser atlattı, ve ameliyat falan oldu. Ama ananem AB olamaz yaaaa. Ama annem emin, bende ananeme daha sormadım. Bide annem azcık cahil bu kan grubu farkını falan pek bilmiyor. Bu konu açıldığında ' saçmalama artık bee' diye geçiştirdi, sonra güldük ettik falan. Dün nedense aklıma düştü durduk yere. Araştırdım, eğer ananem gerçekten AB ise annem onun çocuğu olamaz
öğrenince yazar mısınız,merak ettim

Ailemizde evlatlık olan fakat evlatlık olduğunu bilmeyen birisi var.

Çevrenizde evlatlık olduğunu resmi belgelerden ailesinin rızası olmadan şans eseri öğrenen var mı? Bunu şans eseri öğrenmek mümkün mü?
Varsa hangi kuruma başvuruda böyle bir şey başına gelebilir?
Ailemiz bunu ona söylemeyi düşünmüyor ve gereken önlemleri de almak istiyor. Örneğin asker polis mesleğini icra etmek isteyen kişilerin bu durum karşısına çıktığını halk arasında duyduk ancak nereye sorabiliriz nasıl araştırabiliriz? Hangi kurum bizi bu konuda bilgilendirir?
Herhangi bir bilgisi olan var mı?
Allah nasip ederse öğrenir.Bir tanıdığım zamanında kızını kardeşine vermiş çocuğu olmuyor diye yıllarca kız dayı ve yengesine anne baba dedi.Ogrenmis diye duydum.Yazin evlendi.Anne Baba demeye devam etti.Gene Dayı İle Yenge ön plandaydı.Gene bir tanıdığım yurttan evlatlık aldı.Cocuk 6 7 yaşına gelince söylemişler.Evlatlik olduğunu.Gizlememek lazım.

En iyisi psikologtan görüş almak. Öteledikçe bu durum kötü sonuç doğurabilir.

Back
X