Çeyiz de kız tarafı ne alır?

fattime

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
171
11
643
Slm kızlar erkek arkadaşımla daha şimdiden pazarlığa başladık. Eşya alışverişinde kız tarafı neler alır erkek tarafı neler alır. Benim bildiğim kız tarafı yatak odası,bulaşık makinesi, küçük ev aletleri, süpürge nevresim,perde mutfak eşyaları alır. Ama benimki Gümüşlük (tv ünitesi) yemek masasını da bana kitlemeye çalışıyo Bana bi Liste çıkarabilir misiniz kız tarafı ne alır erkek tarafı ne alır?

normalde bzm adetlermze göre mutfak yatak odası kız döşer çamaşır m. bulaşık m fırın alır . kalanlarda erkek salon otrma odası tv buzdolabı geriye ne eksik varsa erkektir
ama biz eşimle herşeyi beraber aldık ortağa koyduk paramızı ordan harcıoruz bnce erkek arkadaşının davranışı yanlış ilerde eşin olcak onu sen al bunu al muhabbeti olmamalı ikinzide çalışıorsanız eğer koyun ortağa kendi evinizi kuruyorsunuz sonuçta

bende partnerinin davranışını hiç olumlu karşılamadım canım :KK63: bizim adetlere göre de yatak odası komple,mutfak komple ve tüm perdeler kızdan olur kalanı erkekten olur kimse küçümsemesin o mutfağı doldurmak dünyanın parası

Aldığı maaşı bize ev alacakları için babasına veriyor o yüzden ortak planlama yapamıyoruz

Aldığı maaşı bize ev alacakları için babasına veriyor o yüzden ortak planlama yapamıyoruz
fırın ı söyledi annesi öyle demiş yani oda benden öğrenmeye çalışıyo kız tarafı ne alır diye bende karıştırdım işin şakası bana kitlemeye çalışıyo demem yani. Şimdi kız tarafı çamaşır makinesi fırında mı alıyo ben kabul etmemiştim Kız tarafı sadece bulaşık makinesi alır diye

Kız çeyizi daha zor erkekten incik cincik al al bitmiyor :) Allah kolaylık versin canım bizde beyaz eşya mutfak ve yatak odası kıza aittir. Diger eşyalar erkeğe :)

all all bitmiyor ki kız tarafının işi daha zor
mutfagı Adan Zye kız tarafı alıyor zaten...
Yatak odası için nevresim takımı yorgan battaniye yastık pikeler...
elektrikli aletlerden(tost makinesi ekmek kızartma makinesi kettle süpürge ütü blendr seti)
Banyo takımları...
bide evin genel ihtiyaçları....
şu an bunlarla ugraşıyorum ögrenci halimle babamı işin içine hiç karıştırmadan harçlıklarımla taksit bile ödedim...
babam ben yatak odası almam diyor onun yerine bir köşe takımı ve tv ünitesi aldırırım heralde yada 2 adet büyük beyaz eşya

Her yöreye göre değişir gibi bir şey bu ama genel olarak mutfak eşyaları, elektrikli aletler, yatak odası ve durumlar müsaitse bir beyaz eşya kız ailesine aittir sanırım perdeler ya da halılardan da alınıyor aileler arasında bölüşülür bizde ikimiz alıyoruz aileler karışmıyor kendimiz yapacağız ama yine de kendi aramızda ayarlamaya çalışık mutfak eşyalarım elektrikliler bitmek üzere yatak odası paramı bankaya attım beyaz eşya da birbirimize yardım edeceğiz ortak olacak düğün masrafı da aynı şekilde salonu da erkek arkadaşım yapacak aslında borçlar bitmezse düğünden sonra yine beraber ödemiş olacağız perde ve halıları da ailelere aldırmayı düşünüyoruz bakalım önemli olan huzur mutluluk gerisi bir şekilde olur elbet yeter ki anlayış olsun aşk olsun ailesi ev alıyormuş maşallah bu en güzeli

Heryerde farklidir adetler babam mutfak esyalarini bulasik makinemi aldi ceyizde zaten oluyo nevresimi yatak ortusu falan bi suru sey onlarin haricinde bes trabzon bilezik esimin yuzugunu kolyesini yaptilar esimde evi kendisi dosedi yatak odasini kiz tarafi almaz bizde

aileler otursun konuşsun bnce bu konuyu bz bunları alcaz faln die anlaşın ama fırın kıza ait ç.maknsni sen bilrsn

ailelerin konuşması en mantıklı,biz burada sana neler desek adetlerinizi bilmediğimiz için fikir olur sadece

Biz de kız tarafı bulaşık makinası, fırın, yatak odası ve mutfak eşyalarını alır. Ama nişanlımın tarafında kız sadece mutfak eşyaları ve nevresim vs. gibi sandık eşyasıyla geliyor.. Biz babam kabul etmediği için bizim adetleri uygulamaya karar verdik. Yani ailelerin oturup konuşması yada sizin aranızda netleştirmeniz gerekir diye düşünüyorum.

canım bende çeyizime ;
yatak odası takımı
bulaşık makinası
mikrodalga, elektrik süpürgesi , ütü, tost makinası, blender seti, çay makinesı, kahve makinesı aldım
yatak odası ve mutfak için halı aldım. perde de almak gerekiyormuş ama almadım görümcem perdeci olduğu için o yapıyo tüm evi.

diğer çeyizlik malzemeler belli yastık yorgan nevresim havlu vss, mutfak malzemeleri faln, ütü masası, çamaşır kurutmalık, kirli sepeti vs.. banyo için çöp kovası vs takım olarak aldım.
yani aklına gelen tüm ıvır zıvır detaylar ve yukarıda saydıklarım alınıyor diye biliyorum canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…