Slm kızlar erkek arkadaşımla daha şimdiden pazarlığa başladık. Eşya alışverişinde kız tarafı neler alır erkek tarafı neler alır. Benim bildiğim kız tarafı yatak odası,bulaşık makinesi, küçük ev aletleri, süpürge nevresim,perde mutfak eşyaları alır. Ama benimki Gümüşlük (tv ünitesi) yemek masasını da bana kitlemeye çalışıyo Bana bi Liste çıkarabilir misiniz kız tarafı ne alır erkek tarafı ne alır?
bölge bölge değişirdir kesin ama karadeniz bölgesinde genel olarak
kız tarafı : mutfak da buzdolabı dışında olması gereken şeyleri.....komple yatak odasında olması gereken malzemeleri halı ve perde dahil ...oturma odasında ki aksesuarlar şamdandır gümüşlüğün içine koyulan cam esyalar falan ....birde banyo daki çamaşır makinesi ve klozet takımları deterjanlar havlular vs. ütü -ütü masası ...damatlık
erkek tarafı : oturma odasındaki eşyalar perde halı dahil varsa gündelik oturma odasındaki herşey ...buzdolabı, termosifon holdeki halılar vs. vestiyer bide kıza yapılcak altın ...gelinlik ...salon masrafları ..kuaför tutulan araba masrafları fotoğrafcı masrafları çalgı-çengi
Kimin gücü neye yetiyorsa onu alır
adet mi kaldı canım kızın veya erkeğin durumu yoksa nolcak kime yüklenilcek. bizim durumlarımız eşitti çalıştığım için süpürgemi ütümü fırınımı ocağımı mutfaktaki tabak çanak akla gelen malzemeleri ben aldım.
Eşimin ailesi -bütün mobilyayı tv yi halıları perdeleri aldı. annemse beyaz eşyamı nevresimlerimi yastıklarımı örtüleri vs verdi.