Çeyiz için hangi tecrere takımı ne marka ?

maskeli_kiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2011
17
0
36
Kocaeli
Kızlar yardım edin kafam çok karıştı çeyizim için tencere seti alıcam ama ne alsam hangi marka alsam bilemedim Korkmaz 1700 gibi çeyiz seti mi alsam yoksa 4lü tencere alıp düdüklüsünü felan ayrı mı alsam Emsan Elma set gibi bide schafer gibi ne alayım kafam çok karışık sizler ne aldınız set mi yoksa ayrı ayrı mı yorumlarınızı bekliyorummmm

Son düzenleme:
Bende çeyizim için tencere seti alıcam ama ben set olarak almayı düşünmüyorum. 4lü teflonlardan,1 tane düdüklü yeter de artar bence. Çok fazla kullanılmıyor diyorlar set halinde olanlar.

Benim iki takımım var..birini annem almıştı ünlü bir marka değil ama kaliteli.
diğerinin markası BMS,sütlüğüne kdr hepsi var bunu da kayınvalidem verdi.
Cem marka düdüklümü de amcam hediye aldı.
Hepsinden çok memnunum

ayyy, canım ne alırsan al çeliklerini kaliteli al. ama teflonlarda sakın eternity alma. ben aldım tam set , o kadar pişmanım ki... kapakların tutma yerleri düştü hep. guya 2 yıl garanti vardı, garanti geçersiz sayılıyor, dışları içleri filan baya kötü, benden sana tavsiye aslaaaaa eternity alma

4'lü Korkmaz aldım bende çelik tencereyi, biri 4 lt -günlük kullanım için- , biri de 7 lt -misafir olduğu zamanlar için- iki tanede neoklasik düdüklü tencereyi de netten aldım.

Set ne bileyim biraz cazip gelmiyo gibi sanki Emsanın Elma serisini düşünüyorum aslında Karacada iyi marka onunda tencerelerini araştırıyorum birde bnm için önemli olan renkli olması birde omlet seeti var tabii düdüklü tencereyide ayrı alsam teflon tavalarda var tabi onuda düşünmedimm ayy ne çok şey alıcam

karacadan almıştım 4 lü tencere seti ama şimdi hisarın çeyiz setine taktım kafayı büyük ihtimal alcam onu

çelik tencerelere ömür boyu garanti verirken teflon sete sadece 2 yıl garanti verebiliyolar:26:
benim alcağım set bu renk ama içinde düdüklü ve çay seti yok

he bir de bu setin içinde 3lü sahan setide var

Merhabalar.. bende teflon olarak EMSAN'ın Terra Cast döküm tenceresini aldım (tabiki renklerine kapılarak:) özellik olarak da tencerenin kapağını açmadan, ayrı bir süzgeç kullanmadan, özel bir süzme bölümü sayesinde yemekleri süzme ve kapağını kaldırıp tezgahta yer arama derdi olmadan tencerenin gövdesindeki özel yuvada sabitleme özelliği sanırım beni cezbeden özellikleri oldu.. ayrıca estetik olarakda çok tatlı.. 7 parça ve fiyatıda 359 tl.. bu tencere setini sana kesinlikle tavsiye ediyorum. ayrıca emsan tencere ve çelik konusunda gayet başarılı.. biz hala annemin çeyizinden kalma 25-26 yıllık emsan tencereleri kullanıyoruz.. ve deformasyonu yok denecek kadar az.. eee 25 yıldada olsun o kadar değil mi :)

yemek yapmayı biliyomusun bilmiyorum ama tamam çeyiz için güzel bişey olması gerekiyo ama çok çokta para werip alma çünkü genelde o tencereler mındar oluyo yanma gibi şeyler başlarından geçiyo kendimden biliyorum yada bi iyi bide elden düşme kötü al anneannem bana öyle sen bunları kullan diye garip bi marka almış hediye die dedim kullanmam ben onları ama baktım caaaanıım tencereler heba oluyo onları kullandım alışınca iyileri çıkardım

Allahhhhhhhh yandim ben o zaman ya, yemek yapmasini bilmiyorum nolcak boyle! Erkek arkadasim benden daha iyi yemek yapiyor be Bana diyen coktu seni alan yandi diye, herhalde oyle olacak yazik yazik

Hangi tencere takimi onerirsin bana?

Son düzenleme:
ben ciçekli böcekli kelebekli şeyleri sevdigim için tefal flowers ıalacagım kapakları çiçek desenli çelik tencere olarak. yapışmaz olanda ise kırmızı renkli karaca veya emsan elma güzel...

çelikde korkmaz veya jumbo öneririm schafer ve karacaya sakın bulaşmayın emsan da bu ikisinden birisinin malı diye duydum o yüzden emsan da önermem (yaşlılarımız emsan adı duyunca hemen al diyebilir ama bu markalar emsanın adını kullanmak için telif hakkını aldılar) jumbonun garantisi nasıl bilmem ama korkmazda her şekilde halledebiliyorsunuz sorununuzu tam set ayrı ayrı set olarak ben size kaba taslak hesabını yapıyım mesela a1700 ün içindekiler den yola çıkıyorum

A1700 setin içindekiler

5'li Tencere Seti : 180
Çaydanlık Takımı : 55
Cezve Takımı : 38
3'lü Omlet Takımı : 70
Düdüklü Tencere : 62
Kepçe Takımı : 46
Smart Tost Makinası (Üretimi Olmadığı için A327 Tostez Tost Makinası nı hesaplıyorum aynı fiyat ) : 70

Toplamı : 521 Tl ye denk geliyor ayrı ayrı aldığınız zaman
ama A1700 ü komple alırsanız 465 gibi bir fiyatı var yani set olarak almaznı daha avantajlı ama bu ürünleri bu fiyatlara satan yerlere bakmanız lazım :)

ben çeliklerimi Aryıldız, teflonlarımı Tefal aldım.. zamanında baya bi pahalıya almıştım ama inşallah pişman olmam da değer

Bende 5'li çelik tenceremi Aryıldız'dan aldım. Bu markayı seçmemin nedeni, çok uzun yıllardan beri var olan bir marka.. İnternette de araştırdığımda Aryıldız hakkında nerdeyse hiç olumsuz yorum okumadım. 50 yılda garanti kapsamı içinde. Bu sebeple bu markayı tercih ettim. Annemde Aryıldızın başka bir modelini kullanıyor ve çok memnun.

Teflon tavalarımı ise 3 boy olarak Tchibo'dan aldım. Aslında alırken beni ilk cezbeden fuşya rengi olmasıydı, ikincisi de bir Alman markasıydı, yani sağlam olduğunu düşünüyorum. Haa yıllar boyunca kullanırmıyım, orası muamma, yaşayıp göreceğiz :) Ama el ile tutunca ağır, tabanı kalın olduğunu söyleyebilirim. Pilav için teflon tenceremi de Tefal'in yeni çıkan beyaz kaplamalı modelinden almayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…