çeyiz için küçük adımlar.....

ilk olarak nereden başlamalıyım

• mutfak

OY: 37 88,1%
  • çul çabut

OY: 6 14,3%

• Ankete Katılan
    42
benim ilk aldığım eşya nevresim takımıydı

mutfak eşyası olabilir havlu olabilir ama dağınık şekilde alma halu aldıysan bir şekilde sıralamaya koy canım

keyifli olsa da zor yanlar da mevcut malesefki
çok yoruyor ya alsamm mı almasam mı hangisinden alsam kaç tane alsam of of

tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş tşörtümüz bitaneside onda evlenmeden önce ondakinide alıp çerçeveletcem salon duvarımıza asıcam inş.

inşallah cnm benım cok teşekkür ederım tavsıyelerını dıkkate alıcam çeyız lıstesı yapmak istiyorum çokta araştırdım ama kendıme göre bulamadım bitane kendım hazırlıyım dedım ama ondada neyden kaç tane alınmalı bılmıyorum mesela kaç nevresım takımı alınmalı gıbı sorular kafamı kurcalıo
canım bir evde en az 3 nevresim takımı olmalı
ayrıca misafir için de tek kişilik en az 2 nevresim takımı olmalı
yine en az 2 çift kişilik pike takımı, 2 tek kişilik pike takımı olmalı
ama çift kişilikleri 5 takıma kadar çıkarabilirsin
fazlası abartı, sıra bile gelmez
veya hiç mi yeni bir ürün almaya özenmeyeceksin?
her şeyden eline alacak kadar olsun yeter

süslü püslü olan nevresim takımlarından ise birer takım yeterli
benim fransız dantelli var, evleiliğimin ilk günleri ve lohusalığımın ilk günleri yaydım şimdi baza altı bekliyor
yatak örtüsü de yine bir tane yeterli
o da süslü püslü olanlardan değil
ben çoğunlukla yatak örtüsü kullanmıyorum bile

battaniye pamuk olanlardan tek kişilik iki, tv karşısında örtmek için polarlardan bir eşine bir sana(english home da 20 tl civarında çok güzel polar battaniyler var, yumuşacık. ayrıca pamuk battaniyelerini kesinlikle öneririm.)
çift kişilik kalınlardan 1 adet, pamuklardan 1 adet yeter(sarevde y.örtüsü olarak kullanılabilen çok şık battaniyeler var, ben ordan almıştım)
yorgan çift kişilik iki (benim english home dan aldığım yün, bir de mikrofiber yorganım var)
tek kişilik de iki adet yeter
ben yatağımda 4 adet yastık kullanıyorum, 2 adet de yedek aldım

nevresim ve pike takımlarında sarevin ürünlerini tek geçerim. yumuşacık ve ütüsü çok rahat
english home da fena değil

ama uyumsuz olmazmı o zamanda

Tarzın belli ise neden olsun ki? Herkesin kafasında bişey vardır. Bazıları mesela son derece modern ve düz çigilerde yapıyor çeyizini, yemek takımları olabildiğince sade, keza renkler de öyle. Benim düğünüm nasip olursa 6 ay sonra, şimdiden duvar renginden, perde modeline, rengine kafamda düşünüp ona göre çeyiz hazırlıyorum. Kendime 3 ton belirledim, bir de ana ton beyaz var, misal; salonumu hangi renk yaparsam yatak odası bir diğer renkte olacak. Bu sayede hem her odam da farklı renkler kullanmış olacağım, hemde göz karmaşası olmayacak..

Bu arada ben önce yemek takımlarımı aldım, sonrası ise ne beğenirsem kendiliğinden gelişerek yavaş yavaş azaldı. :KK39:

Tarzın belli ise neden olsun ki? Herkesin kafasında bişey vardır. Bazıları mesela son derece modern ve düz çigilerde yapıyor çeyizini, yemek takımları olabildiğince sade, keza renkler de öyle. Benim düğünüm nasip olursa 6 ay sonra, şimdiden duvar renginden, perde modeline, rengine kafamda düşünüp ona göre çeyiz hazırlıyorum. Kendime 3 ton belirledim, bir de ana ton beyaz var, misal; salonumu hangi renk yaparsam yatak odası bir diğer renkte olacak. Bu sayede hem her odam da farklı renkler kullanmış olacağım, hemde göz karmaşası olmayacak..

Bu arada ben önce yemek takımlarımı aldım, sonrası ise ne beğenirsem kendiliğinden gelişerek yavaş yavaş azaldı. :KK39:
teşekkür ederım tavsıyen için inş. mutlu mesut olursunuz bende bı aksilik çıkmadan sözlenebilsem !!aslında kafamda bı konsept var tabide gördüğüm herseyden alasım gelıo o yüzden uyumsuz olmasından korkuyorum bıde ben çelik tencere takımı aldım bıde tefal teflon takımı alcam
canım bir evde en az 3 nevresim takımı olmalı
ayrıca misafir için de tek kişilik en az 2 nevresim takımı olmalı
yine en az 2 çift kişilik pike takımı, 2 tek kişilik pike takımı olmalı
ama çift kişilikleri 5 takıma kadar çıkarabilirsin
fazlası abartı, sıra bile gelmez
veya hiç mi yeni bir ürün almaya özenmeyeceksin?
her şeyden eline alacak kadar olsun yeter

süslü püslü olan nevresim takımlarından ise birer takım yeterli
benim fransız dantelli var, evleiliğimin ilk günleri ve lohusalığımın ilk günleri yaydım şimdi baza altı bekliyor
yatak örtüsü de yine bir tane yeterli
o da süslü püslü olanlardan değil
ben çoğunlukla yatak örtüsü kullanmıyorum bile

battaniye pamuk olanlardan tek kişilik iki, tv karşısında örtmek için polarlardan bir eşine bir sana(english home da 20 tl civarında çok güzel polar battaniyler var, yumuşacık. ayrıca pamuk battaniyelerini kesinlikle öneririm.)
çift kişilik kalınlardan 1 adet, pamuklardan 1 adet yeter(sarevde y.örtüsü olarak kullanılabilen çok şık battaniyeler var, ben ordan almıştım)
yorgan çift kişilik iki (benim english home dan aldığım yün, bir de mikrofiber yorganım var)
tek kişilik de iki adet yeter
ben yatağımda 4 adet yastık kullanıyorum, 2 adet de yedek aldım

nevresim ve pike takımlarında sarevin ürünlerini tek geçerim. yumuşacık ve ütüsü çok rahat
english home da fena değil
teşekkür ederım cnm tavsiyelerın için dedıklerını bır bır ekledim listeme ancak bunları koycak yer olur dımı sıkıntı yasadınmı hıç

seramık takımda almalımıyım sence yada sen aldınmı

teşekkür ederım tavsıyen için inş. mutlu mesut olursunuz bende bı aksilik çıkmadan sözlenebilsem !!aslında kafamda bı konsept var tabide gördüğüm herseyden alasım gelıo o yüzden uyumsuz olmasından korkuyorum bıde ben çelik tencere takımı aldım bıde tefal teflon takımı alcam

teşekkür ederım cnm tavsiyelerın için dedıklerını bır bır ekledim listeme ancak bunları koycak yer olur dımı sıkıntı yasadınmı hıç
çeyiz düzerken ben önce nevresim vs az yer kaplayanları aldım
yorgan, yastık, büyük battaniye gibileri de düğüne 1-2 ay kala aldım
artık evinizdeki yere göre canımo_O
evlendikten sonra ise, yatağım bazalı
yaz-kış geçişlerinde ihtiyaç bitenleri bazanın altına koyuyorum
yük dolabım da var, sıkıntı yok

seramık takımda almalımıyım sence yada sen aldınmı

Seramik tencere mi? Teflon, döküm, seramik hepsinden almak zorunda değilsin. Mesela kimisi hem teflon, hem seramik almış, bana göre hiç gereği yok, çünkü teflon da olan yapışmazlık özelliği seramikte de var, ee o zaman? Üstelik seramik daha doğal, teflon gibi zararlı değil yanlış hatırlamıyorsam? Yani seramik alacaksan teflon alma, teflon alacaksan da seramik alma..

Ben monetadan seramik aldım, her markadan da almanı tavsiye etmem, piyasada 20 liraya da satılan seramik tencere var ama ne kadar seramik olduğu tartışılır, çünkü seramik oldukça pahalı bir malzeme..:KK39:

Ne kadar var evliliğe ? Garanti sorunundan dolayı ben çekiniyorum küçük aletleri almaya ,

aldığın yerle garantisini sonradan başlatma şeklinde anlaşabilrsnz.ben karaca mağazasından aldm ve evlenceğim zaman gidip garantisinden başlatcam.düğünm ağustosta :KK49: düğünümden tam 1 sene önce almş oldum yani

çeyiz düzerken ben önce nevresim vs az yer kaplayanları aldım
yorgan, yastık, büyük battaniye gibileri de düğüne 1-2 ay kala aldım
artık evinizdeki yere göre canımo_O
evlendikten sonra ise, yatağım bazalı
yaz-kış geçişlerinde ihtiyaç bitenleri bazanın altına koyuyorum
yük dolabım da var, sıkıntı yok
aslında bır yük dolabı her eve şart ya herseyi topluyor içine inş bende yaptırabılırım

Seramik tencere mi? Teflon, döküm, seramik hepsinden almak zorunda değilsin. Mesela kimisi hem teflon, hem seramik almış, bana göre hiç gereği yok, çünkü teflon da olan yapışmazlık özelliği seramikte de var, ee o zaman? Üstelik seramik daha doğal, teflon gibi zararlı değil yanlış hatırlamıyorsam? Yani seramik alacaksan teflon alma, teflon alacaksan da seramik alma..

Ben monetadan seramik aldım, her markadan da almanı tavsiye etmem, piyasada 20 liraya da satılan seramik tencere var ama ne kadar seramik olduğu tartışılır, çünkü seramik oldukça pahalı bir malzeme..:KK39:
orası öyle yok o 20 tl likler olmazda ben bernardoda gördüm hoşuma gıttı e çelık tencere takımımda var zaten bıde tefalin teflonundan alcam ama seramık gereklımı dıye karar verememıştım

Back
X