Çeyiz tartısmalari ve yaşanan gerginlik !

Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.

Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...

Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.

Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Balhatunum benim.

Nişanlını karıştırma bence bu işe. O ne yapsın garibim. Anneler girsin devreye. Benim annem mesela dedi ki kayınvalideme, "biz aile içine bohça çıkartmayalım, siz de çıkartmayın, millet ayıplayacak değil ya, al gülüm ver gülüm gibi oluyor öyle" gibisinden bir şeyler söyledi.
Kayınvalidem de anlayışla karşıladı. Sadece nişanlımla ikimize karşılıklı olarak birer bohça çıktı.

Bence annen desin sadece aile içine bohça olsun diye. Sonuçta sen 7 kuşak akrabalara bohça çıkartırsan onlar da seninkilere çıkartacaklar, ne gerek var ki :)

Anneni sok devreye.

Balhatunum benim.

Nişanlını karıştırma bence bu işe. O ne yapsın garibim. Anneler girsin devreye. Benim annem mesela dedi ki kayınvalideme, "biz aile içine bohça çıkartmayalım, siz de çıkartmayın, millet ayıplayacak değil ya, al gülüm ver gülüm gibi oluyor öyle" gibisinden bir şeyler söyledi.
Kayınvalidem de anlayışla karşıladı. Sadece nişanlımla ikimize karşılıklı olarak birer bohça çıktı.

Bence annen desin sadece aile içine bohça olsun diye. Sonuçta sen 7 kuşak akrabalara bohça çıkartırsan onlar da seninkilere çıkartacaklar, ne gerek var ki :)

Anneni sok devreye.

Canım, keşke öyle olsa...:50: Yani annemle bile bu konuyu konuşmuyorlar... Daha doğrusu bir kere geldiklerinde görümcem -ki zaten ağustostan beri bir kere geldiler- hemen size kaç tane hediye alınacak dedi. Annem de çok ağırdır, öyle lafla yapılacaksa yapılmasın dedi. O nasıl söz kaç hediye ??? Bunların zamanı gelsin olur konuşulur dedi. Bizde adet şudur ki; nişanda bohça gelir. Ki babam nişan yapmadı düğünü kendi yapacağı için hatta bohça bile yapılasın dedi ama annem de bir kızım var olsun dedi Neyse zaten kıza gelen bohçada çam sakızı çoban armağanı damat tarafı yapmak isterse annesine babasına birer hediye alır. Meğerse nişanlımın ailesinde olay şu imiş: düğünden evvel yapılan alışverişte kızın teyze,dayı,amca,hala vs.birer gömlek bluz alınırmış. Ama babam buna çok kızdı ne gerek var çocuğu masrafa sokmayın diye. Ama görümcemde de zaten öyle bir söyleme sorma tarzı var ki ezile büzüle kırılacak hasbam :47: Annem de zamanı gelsin konuşulur kızım mutlu olsun yeter dedi. Ama işte aynı olgunluk karşı tarafta olmayınca üzülüyoruz...

iyi yere tezgah açmışlar maşallah :ssz:
kesinlikle yapmayın...fazlasıyla yapmışsınız zaten..sonrasında kahredersiniz aman diyeyim.

Nişanlın çok pasif...Babana yapma etme diyor,iyi tamam da ne zaman bir konu açsan her şeyi babam yapıyor diyorsun.Hadi ailesi yapmıyor tamam da,bu durum nişanlının da işine gelmiş bence.O kız olmuş,sen erkek...

Çok çekersin sen bu aileden.

düğünü baban yapıyor, bunlar bohça derdindemi:47:yapmayın güzelim bohça filan.düğün yapamadıkları için mahçup olacaklarına bide üste mi çıkıyorlar:19:

benim bildiğim bu kararları kız tarafı verir erkek tarafı da ne yapılması gerekiyorsa onu yapar. Nişandan önce kv nişanlım konuşuyoruz kv diyor ki bohça yapılacak mı gibilerinden bir muhabbet oldu ben anlamam bu işlerden dedim nişanlım da bunun muhatabı nişanlım değil annesiyle konuşulur deyip kendi annesini terslemişti sonra bir güzel geldiler biz sadece gelinle damata olsun dedik o kadar yapıldı yani bu isteğe bağlı olur ve kız tarafı karar verir. Ama siz bunları ailesiyle değil nişanlınızla konuşup onun ailesiyle konuşmasını sağlayın ama işiniz gerçekten zor siz herşeyi yaparım diye taviz verdiğiniz için ne yaptırırsak kar gözüyle bakıyorlar ezdirmeyin kendinizi.

boşalıp semerini yesin bublar yüzsüz insanlar sakın yapma üstelik bide düğünü baban yapacakmış bohça isteyeceklerine düğün yapsınlar oğullarına ... utanmadan kız tarafına düğünmü yaptıracaklar birde ... ben şahsen bunu bile kabul etmezdim evladını 2 tımbırtı tutup düğün yapamayan insandan ne hayır gelir bide üstelikte sizide halen sömürmeye çalışıyorlar .. ay çok sinir oldum valla

Ooof babaniza uzuldum ben resmen ya, adamcagiz siz mutlu olun diye her seyi yapmaya caliyor sanirim ama ailenizden odun vermeyin allah askina. Yapmayin.

Hayatta yspmam arkadasim cevabini ver bana hayitli oldun demryene ne ceyizi yaa yazik parani kendine harca onlarnasilsa dedikodunu yapacak

Dün aradı kv ve dedi ki dünür ne sen yap ne ben. Sadece çocuklar için hazirlansin. Annemde kabul etti. Düğün içinde sonunda kp zoruna gitmişte düğünü oğlan yapsın demiş.babam da olmaz öyle şey laf ağızdan bir kere çıkar ben kendi kızıma kendim düğün yapacam.onlar isterse sonradan da yapsın dedi.bohça işi nihayete erdi yani çok şükür ki.şunu baştan söyleseler ne olacak sanki.tabi kv aramasinda benim bitanecikimin payı büyük :) şükür bitti

Bazı adetler gerçekten çok gereksiz. Düğün öncesi aileler arasında gereksiz bir gerginliğe neden oluyor.

Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.

Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...

Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.

Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.

Arkadasim bende Erzurumluyum ve adetleri bilirim. Onlardan kim nisanda getirip sana uygun bisey taktiysa ona bohca yaparsin verisi avucunu yalasin.
Bilmem kimin neyine hic bohca yapmaya ugrasma . Bogcalar bu kadar de kapat konuyu. Besibiyerdemi taktilar sanaku onca insana bohca yapasin.
Benim anneminde bissuru hazirligi vardi ama hic kimseye vermedik hak etmediler cunku.
Hic yorma kendini bence

Hiç gerek yok bence milletin gönlünü hoş etmek için uğraşmaya. Birkaç parça şey koysaydın. Yani ne bileyim abartılı geldi bayağı. Üstüne üstlük dahasını istemeleri... Sanki kız evi. Ne bu naz... Bu kadar iyi niyetli olmayın.

Arkadasim bende Erzurumluyum ve adetleri bilirim. Onlardan kim nisanda getirip sana uygun bisey taktiysa ona bohca yaparsin verisi avucunu yalasin.
Bilmem kimin neyine hic bohca yapmaya ugrasma . Bogcalar bu kadar de kapat konuyu. Besibiyerdemi taktilar sanaku onca insana bohca yapasin.
Benim anneminde bissuru hazirligi vardi ama hic kimseye vermedik hak etmediler cunku.
Hic yorma kendini bence

Hallettik çok şükür canım.

Dün aradı kv ve dedi ki dünür ne sen yap ne ben. Sadece çocuklar için hazirlansin. Annemde kabul etti. Düğün içinde sonunda kp zoruna gitmişte düğünü oğlan yapsın demiş.babam da olmaz öyle şey laf ağızdan bir kere çıkar ben kendi kızıma kendim düğün yapacam.onlar isterse sonradan da yapsın dedi.bohça işi nihayete erdi yani çok şükür ki.şunu baştan söyleseler ne olacak sanki.tabi kv aramasinda benim bitanecikimin payı büyük :) şükür bitti

konuyu baştan sona takip edemedim eşinin ve ailesinin durumu mu yok düğünü siz yapıyorsunuz

Back
X