- 23 Ekim 2013
- 6.584
- 10.892
- 198
Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.
Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...
Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.
Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Balhatunum benim.
Nişanlını karıştırma bence bu işe. O ne yapsın garibim. Anneler girsin devreye. Benim annem mesela dedi ki kayınvalideme, "biz aile içine bohça çıkartmayalım, siz de çıkartmayın, millet ayıplayacak değil ya, al gülüm ver gülüm gibi oluyor öyle" gibisinden bir şeyler söyledi.
Kayınvalidem de anlayışla karşıladı. Sadece nişanlımla ikimize karşılıklı olarak birer bohça çıktı.
Bence annen desin sadece aile içine bohça olsun diye. Sonuçta sen 7 kuşak akrabalara bohça çıkartırsan onlar da seninkilere çıkartacaklar, ne gerek var ki :)
Anneni sok devreye.