Çeyiz tartısmalari ve yaşanan gerginlik !

Daha neler duyacağız yarabbimmm. Bizim bildiğimize göre kv. kb. bekar kaynın veya görümcen varsa ona bohça yapılır ama illa yapacaksın diye şart yok gönlünden geliyorsa yani. Bu nedir böyle görümcenin eltisinden bizene yahu yapma arkadaşım bir bohçanın lafını yapacak olan insan ileride daha nelerin nelerin lafını yapar... Tabiki o bohçaya koyduklarınla zengin olmazsın ama en azından onun yerine eksiğini tamamlarsın. Görümcen işi çirkefliğe vurmuş artık.

Oldu olacak bize de yap bi'bohça?:26:

Bi'de annen yapalım konuşmasınlar demiş oldu olacak başlık parası da verin o adamla evlenebilmek için:44:
Yapma tabii ki onlar bi'düğünü yapmaya yanaşmıyolar şandan mı bahsediyolar bi'de. Düğünü de ortak yapın eşek gibi ödesinler tek siz üstlenmeyin:19:

Sen bu aileden çok çekersin:26:

Vallahi gece uyuyamadim sinirden ya. Nişanlim da bana kızdı deli misin sen ne diye takıyorsun kafaya diye... Ya su 22 günde bir geçse vallahi siyirmak üzereyim.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

illa yapacaksanız yakın kişilere yapın.bir de bu işler karşılıklıdır.onlar da sizin dıdınızın dıdısına da yapacak mı:34:

bohça anne baba kardeşlere ve onların eşlerine yapılır ama sizinkiler baya kalabalıkmış o yüzden biraz sorun olmuş sanırım.. ayrıca görümcenin eltisi kim oluyoki ona bohça yapılcakmış çok özeniyosa görümce kendi payından versin eltisine

ben olsam bana ne yapıldıysa ben de onun karşılığını verirdim ki, bohçaya çok karşıyım ama malesef ben de kayınvalidemin isteği üzerinde aile ve dede-nine-teyze-amca ya bohça hazırlıcam..çok gereksiz artık bu tür şeyler boşa masraf..

zaten yeterince kişiye bohça hazırlayacakmışsınız
daha neler artık ya her dediklerini yapmayın zaten sorun yaşamışsınız araya mesafe koyun
tamam adetler var ama aile içi bohça yapılır bunlar yedi ceddine hazırlatıyor
görümcenin eltisi nedir ya :53:

Ben ve ailemde kayinvalidemin ona buna sov yapma cabasi yuzunden bi dunya borcumuz varken gereksiz bohca isleri ile ugrastik, kendi kizi da var oyle ahlar aldi ki ah icim yaniyor kesinlikle hakkimi helal etmiyorum

Onlar senden ne istediyse sende aynısını iste onlarda senin tüm sülalene bohça yapsınlar o zaman.Ezdirme kendine seni sömürmelerine izin verme .Gözünü dört aç bu günlerinde kardeşim sonrasında insan çok pişman oluyor. :(

Bir çoğunuz hatırlar nasıl diktatör bir kayınpedere sahiptim. Babamın prensesi olan ben kaynim olacak kişiden ne sözler duymuştum. Şimdi sorun mu bu diyebilirsiniz ama ben işin içinden çıkamadım.

Adetler gereği çeyiz çıkarılır gelinden damadın aile bireylerine... Her ne kadar bizim dünürlerin "aile" olduğuna inanmak içimden gelmese de tamam dedik. Kayınpederim,kayinvalidem,iki evli kaynim ve eltilerim,iki bekar kaynim,iki Gorumcem ve eşleri bunlara a'dan z'ye çarşaf takımından camasira aklınıza gelebilen her şeyi içeren bohcalar hazırliyoruz...

Buraya kadar sorun yok. Ama kv hatta o bile değil büyük gorumcem teyzelerine,halarina ve amcalarina yetmez gibi bir de kendi eltilerine de bohça yapmamı istedi. Yapılır. Babam Allaha şükür herşeyin en iyisini yapar ama ben bu insanları yaklaşık 8 aydır hiç tanımadım,bir kere olsun aranmadim ne ben ne ailem,hayırlı olsun bile denilmedi bize,hatta onları geçtim nişanlimin abileri bile aramadi. Kültür farkı yok onlar iğdırli biz erzurum.

Şimdi emrivaki ile bana birşeyler diretiliyor... Üstelik düğünümu de benim canım babam yapacak. Allah aşkına biri bana yol göstersin ne yapalım bu durumda. Annem yapalım konuşmasınlar diyor ama ben babamı ezip yapmak istemiyorum... Sizce ne yapmalıyım.

canım siz kendinizi iyi kaptırmışısınız
bu ne ya dıdının dıdısı vs vs

babacını çok ezdirme ilerde pişamn olursun

UNUTMA ERKEK MİLLETİ ELİNDEKİ ŞEYE NE KARA ÇOK EMEK VERİPTE ALIRSA DEĞEERİNİ DAHA İYİ BİLİR
DÖTÜNDEKİ DONA KADAR ALAN VE HERŞEYİ İSTEYİP YAPTIRAN KADINLAR DAHA DEĞERLİ OLUYOR BUNU UNUTMA
BEN BUNA ÇOK EMEK HARCADIM DEYİP ELİNDEN GELENİ YAPİYOR BIRAKMAMAM İÇİN

DÜĞÜNÜ SİZ YAPMAYIN HİÇ BİR YERDE GÖRÜLMEZ BU
GÖRÜMCENİN DÜĞÜNÜNÜ KP Mİ YAPTI ACABA ÇOK MERAK ETTİMMMMMMMMMMM:47::47::47::47::47:

ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK KIZIYORUM BÖYLE ERKEK AİLELERİNEEEE :41::41::41::41:

senin tek çocuk olman ve karşı tarafın sülelesinin 30 kişi olması düğünü sizin yapmanızı gerektirmiyor

onların kardeşleri yeter be zaten başlı başına :ssz:

Ne olursa olsun şartlar düğünü erkek tarafı yapar işte o kadar uleynn kızdırmayın beni :27:

işte tamda ben bunu diyorummmmmmmmmmmm
düğün erkek tarafınıdnırrrrrrrrr arakadaş açılınnnnnnnnnnnnn

bızde kız tarafı olarak aılem uzerıne dusenın fazlasını yaptı. Senın babanda bugun dugunu yapar da kıymetı olmaz. Yarın bıgun oglum yaptı herseyını dıye satarlar mıllete. Sız ne yaptınızki deyiverirler. Saolsun benım kocam utanmadan söylemişti. Babam ıcın aılem ıcın okdr uzuldum ki gunlerce affedemedım yedıremedım bu lafları

ahhh şu erkekler derler canım hemde öyle bir derlerki verecek cevap bulamassın
aaa evet düğünü benim babam mı oonlar mı yaptı diye sorgulamaya başlarsın kendince
erkek aileleri birde herşeyi oğlum yaptı demezler mi :47::47::47::47::47:
Birde normalde değer vermedikleri oğlulları bir değerli oluverir sanırsın ki ghep böyle idi bunlar

Valla çok sinir oldum artık yeter dedim. Sadece annesi babasına yapacağım. Kimsenin nazini cekemem düğünden 1 gün sonra hemen balayına gidecez öyle ayarladık.kim ne derse desin inanın dediğiniz gibi çektiren kıymetli oluyor

Şöyle aklın başına gelsin yapsanda ne yaptı ki derler , aferin böyle ol babanın paralarını yedlrme ,kendin için harca karşı tarafta az çocuk doğursaymışda oğlunun düğününü kız tarafına yaptırmasaymış ,erkek doğurmak beceri değil gelecek hazırlamak beceri
Valla çok sinir oldum artık yeter dedim. Sadece annesi babasına yapacağım. Kimsenin nazini cekemem düğünden 1 gün sonra hemen balayına gidecez öyle ayarladık.kim ne derse desin inanın dediğiniz gibi çektiren kıymetli oluyor

Son düzenleme:
ilk defa duyuyorum bu kadar sülaleye kadar bohça yapmayı
benim bildiğim kız tarafı ister
eşiniz olacak kişi ne diyor bu duruma
aile biraz problemli anlaşılan
evlenince bi sorun çıkartmazlar inşallah
şimdiden renklerini belli etmişler ben olsam senede bi görüşürüm hepsi ile

uzak olun tatlı olun hepsiyle ve kesinlikle yapmayın laf söylemeye hakları yok eskidenmiş o adetler dersiniz bişi derlerse

yok artık yazık değil mi emeğinize paranıza..biraz kıs tarafı olarak ağırlığınızı koyun bence..biz o kadar açılamayız, tanımıyorum onları, aile içi yeter diyiverin..
aman ben gerildi burda canım yaa ne kadar bencilce:41:

Nisanliniz ailesine ben masraf yapamam bohca isini iptall ettik desin.ne siz onlara yapin ne onlar size yapsin. O kadar masrafi kendinize yaparsiniz istediginiz seyleri alirsiniz. Sıkildiginiza uzuldugunuze degmez. Bu adetler ortami daha cok germekten baska ise yaramaz oldu. Keske toplum olarak maddi geleneklerden tamamen kurtulabilsek

böyle ol işte ne o öyle sülaleye maaş bağlayın bir de tam olsun. ne hakla sizden böyle şeyler isterler isterseniz sabancının kızı olun kimsenin bir şey istemeye hakkı yok.
evet adetler gereği bohça yapılır ve yapmalısında ama her şeyin bir dozu var herşeyin.

Bu Bohça Olayları Hakikaten Kalkmalı Artık Boşa Gerginlik Ve Masraf

Masrafını da geçtim neden taa gorumcemin eltisine yapacakmışim... Yok yok kime isterse canım ona yaparım.beni adam bilene yaparım.

Back
X