çeyiz yerleştirilen evimizde kayınvalidem düğüne kadar kalacak.Bu durumda ne yapmalı?

2-3 hafta sonra düğünümüz var. Nişanlım ailesinden farklı bir şehirde çalışmaya başladığı için birsüre bekar evinde kaldı.Bir süre önce evleneceğimiz için daha güzel bir ev tuttuk ve nişanlımla daha önce aldığımız birtakım eşyalarımızı kayınvalidemle ve nişanlımla taşıdık. Yakın zamanda evimizi yerleştireceğiz.Mobilyalarımızla aynı gün çeyizlerim gidecek. Çeyizlerin gittiği gün ben de annemle birlikte evimizi yerleştirmeye gideceğiz.Buarada kayınvalidem de o evde kalıyor şuan, nişanlıma yardım için. Ancak sorun şu ki ben çeyiz yerleştikten sonra o evde düğünden önce nişanlım harici kimsenin kalmasını istemiyorum. Özene bezene hazırladığım çeyizlerimin düğünden önce ve ben daha gelin evine gelmeden mahremiyetinin korunmasını istiyorum. (kimsenin zarar vereceğinden falan da değil) Ancak kayınvalidem ısrarla çeyiz yerleştikten sonra bile o evde kalmak istiyor. İyi biridir ama dsaolsun böyle şeyleri pek düşünemiyor..Düğünden önce özenle yerleştirilen çeyizlerin içinde oturmakdan rahatsızlık duymuyor saolsun.Uygun bir dille bu düşüncelerimi nişanlımla paylaştım ama o da bu durumu anlayabilmiş değil...
Çeyiz yerleştirilen evimizin düğünden önce bnm için özel olduğundan, düğünden önce orada kalınmasını istemediğimden bahsettim. Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var ama bu durum bence çok hassas. Özene bezene çeyiz yerleştirilen eve gelin girmeden kayınvalidenin kalması çok itici bir durum bence..
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Çok mu şey istiyorum. Sizde nasıl oldu? Böyle şey gördünüz mü?

ah ah yaramı deştiniz benim eşimde yanlız yaşıyodu ailesi memeleketteydi evi boyatacağız temizleyeceğiz diye geldiler neyse ev boyandı ne temizlik ne bir derleyip toparlama nede evdeki gitmesi gereken eski eşyalar çıkarıldı çeyiz yerleştirmeye bir gittik ev leş gibi mobilyalar benim çeyizim hepsi bir arada geldi bide üstüne üstlük evdeki diğer eşyalar neyse ev yerleşti binbir kıyamet sonra nemi oldu onca insan düğünden önce o evde kaldılar hemde diğer misafirlerinide ağırlayarak inanırmısınız balık bile pişirip yemişler onca tertemiz çeyiz serilmiş mutfakta hala kendimden nefret ediyorum niye bu kadar aptaldım diye düğün günü yepyeni gelin evine değilde halıları bile serilememeiş leş gibi balık kokan eve niye girdimki az yeseydimde onlrın evine gelmeseydim ayrı ev tutsaydım iki yıl oldu inaırmsısınnız o gün bu gün oturduğum evi sevemedim anlayacağınız yeni gelin evim hiç olmadı umarım siz benim durumuma düşmeden halledersiniz

canım kız tarafı kalınca sorun olmaz ama kaynana kalınca sorun olur,bu 2x2=4 tür:63:

konu sahibinden farklı olarak o evde ben oturyordum daha önce orayada gelin gidiyrodum yavaş yavaş eşyamı düzüyordum ve kullanıyordum hatta dediğim gibi 3ay önceden mobilyalar geldi orda gerek kaynanmları ağırladım kendi arkadaşalrımıda yemek tkmm çatal bıçak tkm bunalr hepsi kullanılmıştı çeyiz sermesi gibi bir durum olmadı ama eğer bende herşeyi kullanılmamış düzseydim ve o evde başka biri kalmış olsaydı bende kabul etmezdim sanırım eşyalara zarar gelir diye düşünürdüm

sadece kaynanan kalacaksa bir problem olmaz herhalde ama misafir ağırlama gibi bir durumda söz konusu. biz çeyiz yerleştiriyoruz temizliği eşimle birlikte yapmıştık kaynanam mutfak dolabını sildim ben dedi yeni takılmıştı çeyiz sererkende silinmemiş içerisi tahta tozu doluymuş düğünden sonra sinir küpüne dönmüştüm. bşirde çeyizi serdik çıktık evden öyle bir karıştırmışlarki çeyizimi ipek kumaşlarımı buruşturup arkalara sıkıştırmışlar. ama elden bişey gelmiyor evde kalmasalar bile illa bişeyler yapıyorlar merak etme şimdiden bu kadar stres yapma herşeyi zamana bırak.

Bana göre de kayınvalidenin bu şekilde bir harekette bulunması hiç hoş değil. evet belki düşüncesizliğinden fakat ben de senle aynı fikirde düşünürdüm. Benim veya kocamın kalmadığı evde kayınvalidenin ne işi var.

Çözüm bence şudur ki, takınabileceğin en tatlı yüz ifadesi ve ses tonuyla kayınvalidene gidip, 'anneciğim sizin bu evde yalnız kalmanıza gönlüm razı olmuyor. Benim evimde (baba evi) annemin ve benim size çok ihtiyacımız var. Kalan işleri lütfen el verip beraber halledelim' demendir. Kayınvaliden hem senin ondan yardım istemenden dolayı gururlanacak, hem yalnız kalmayacak hem debir şeylere yaramanın sevinci içnde olacaktır.

Tabi o lanet, ketum kaynanalardan değilse!!

Canını sıkma.. sen eşinle o kapıdan içeri el ele girdiğin zamandan sonra her şey bitecektir :)

Mutluluklar...

2-3 hafta sonra düğünümüz var. Nişanlım ailesinden farklı bir şehirde çalışmaya başladığı için birsüre bekar evinde kaldı.Bir süre önce evleneceğimiz için daha güzel bir ev tuttuk ve nişanlımla daha önce aldığımız birtakım eşyalarımızı kayınvalidemle ve nişanlımla taşıdık. Yakın zamanda evimizi yerleştireceğiz.Mobilyalarımızla aynı gün çeyizlerim gidecek. Çeyizlerin gittiği gün ben de annemle birlikte evimizi yerleştirmeye gideceğiz.Buarada kayınvalidem de o evde kalıyor şuan, nişanlıma yardım için. Ancak sorun şu ki ben çeyiz yerleştikten sonra o evde düğünden önce nişanlım harici kimsenin kalmasını istemiyorum. Özene bezene hazırladığım çeyizlerimin düğünden önce ve ben daha gelin evine gelmeden mahremiyetinin korunmasını istiyorum. (kimsenin zarar vereceğinden falan da değil) Ancak kayınvalidem ısrarla çeyiz yerleştikten sonra bile o evde kalmak istiyor. İyi biridir ama dsaolsun böyle şeyleri pek düşünemiyor..Düğünden önce özenle yerleştirilen çeyizlerin içinde oturmakdan rahatsızlık duymuyor saolsun.Uygun bir dille bu düşüncelerimi nişanlımla paylaştım ama o da bu durumu anlayabilmiş değil...
Çeyiz yerleştirilen evimizin düğünden önce bnm için özel olduğundan, düğünden önce orada kalınmasını istemediğimden bahsettim. Düğünden sonra başımın üstünde yerleri var ama bu durum bence çok hassas. Özene bezene çeyiz yerleştirilen eve gelin girmeden kayınvalidenin kalması çok itici bir durum bence..
Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Çok mu şey istiyorum. Sizde nasıl oldu? Böyle şey gördünüz mü?

Benimde yarami destin suanda biliormusun..
Ayni seyleri ben yasadim ama ben ceyiz yerlestirilene kadar oyle birey planladiklarini bilmiyordum yoksa emin ol o ceyizi dugunumden bi gun once yerlestirdim
Ben ozene bezene aldigim esyalarimi yeni gelin ben degil benden once kaynanam torunlari kzi oturdu inanabiliyormusunuz tencere tavami ilk o kullandi o koltuklara ilk onlarin ......su gordu
Okadar cok sinir olmustumki ailem dahil suan aklima gelince yine tepem atti seni okdr cok iyi anliyorumki amabu kaynanalar yokmu..

Bende esime bunu ozmn nisanlim tabii dedigimde ne var neolmus yani anam bu tabii kalabilir ne kadar gerekisz bi konu icin tartisma yaratmaya calisiyrosun demisti...
Simdi ben kaynanam ozmn sehir disinda yasiyrodu ve daha ev tadiladayken istanbula geldi iste dugun alisveris vsvs icin erkenden geldi biz aile apartmaninda oturdugumuz icin ozmn benim alt katimda olan tek yasayan kaynanasinda kaldi yani eve esya gelene kadar buda emin ol bi iki ayi var yani benim evimin esyasi ise yalan olmasin hatirlamiyorum ama dugunden iki hafta once yerlstirildi ve ilk gundenitibaren kadin torunlayla evimde kalmaya basladi inanabiliyormusunuz yeni gelin evi yaa bu hani hic kalcak yeri olmaz ozmn eyvallah sehirdisindan gelmisler ne yapsinlar oteldemi kalsinlar derdim tabii ama aile apartmani kaynanasi disinda iki de eltisi var binada ama yeni gelinevinde kalma ihtiyaci hissetti nedense iki ay kaynanada kalip son haftlari benim evde...
Esimde ne dese begenirsin annem kaynanasinda rahat edemiyor pis ev iste bole igrenc bi insanin geliniyim ben...

arkadasim ben cok uzattim anlatsam dahada uzar ama sen neolur kabul etme insanin artik o esylari bile icine sinmiyor biliyormusun cok kotu sen herseyi yeni al kendi evinin hayali ni kur resmen ikinci el olsun ben eminim hayir diyorlar ama yatagimda bile yatilmistir yani

bende bole pes pese yazdim ama bak icime nasil dertse dort yil sonra hala aklima geince tazecik oluyor

benim ailem ise yurtdisindan geldi kardesinin kucucuk evinde kaldilar dugune bi kac gun kala yine yurtdisindan bi amcam ve esi geldi onlarida teyzemlerde agirladim hic aklimin ucundan kendi evimde agirlamak gecmedi ama onlar yeri varken bile o evde oturma ihtiyaci hissettiler ve biliyormusunuz hala bu evi kendi eviymis gibi benimsiyor ve kullaniyor geldiginde aylarca kalir ve kendi evindeki duzeni tutturmaya calisir hic gelinin duzeni var onagore hareket edeyim demez

Insan ister istemez rahatsızlık duyar , benim esimde biz evlenmeden once bi kac esyayı almsıtı. 1 seneden fazla kullanmıstı , o esyalara ek birkac yeni sey aldık ,ama hala icimde kamıstır.lBenden once kullanılmıs olması üzmüstü ...

bu nasıl bi düşüncesizliktir yaa. şuan ben de sinir oldum resmen. sen herşeyini yeni al heveslenerek o kadar koru sakla. sen gelmeden evine gelip onlar kullansın yerleştirdikten sonra. orası yeni gelin evi yaa. gelin ve damat girmeli o eve ilk defa. yoksa hakkaten yaşayan arkadaşların dediği gibi hiçbişeyin hevesi kalmaz. erkekler pek önemsemiyo bu durumu sanırım. ama tabi sonuçta yuvayı dişi kuş yapıyo. evin herşeyiyle bayan ilgileniyo o yüzden de kıymeti erkek tarafından bilinmiyo:20:

bence abartmayın,kalsın kadıncağız ne olacak.ben 2 aylık evliyim şuan eşimle aynı sehırdeyiz ama aynı evde değiliz çünkü evimiz yok.sadece 3 hafat aynı evde kaldık.tayin bekliyoruz daha doğrusu tayin cıktı da gıdecegiz haftaya.ben eşimle yalnız kaldığım ilk gecemi bi öğretmenevinde gecirmek zorunda kaldım:((( neyse gercekten bişeylerin kıymetini bilin.sizi eleştirmek için yazmıyorum yanlıs anlamayaın.yatak odanızda yatmadıgı sürece hiç bi sorun yok bence

kayınvalidenin kalacak yeri olmasa hadi neyse der insan belki ama bi gelini varmış onda da kalabilir..
ya da en kötü ihtimalle annenlere at topu onlar söylesinler gelin evinde düğünden önce başkasının kalması uygun değil buralarda kalacak başka kimsen yoksa biz misafir edelim seni falan derlerse anlar bence imayı..
kötü olunacaksa da bırak annenler kötü olsun onlara sana davranacağı gibi davranamaz nasıl olsa :34:
bu arada Allah mutluluk versin :38:

Zaten şu an o evde kalıyor madem, çeyiz serildikten sonra çık demen hiç olmaz.
Bence şu saatten sonra tepki göstermen senin aleyhine olur, düğüne yaklaştık ya istemiyor beni der sana da kötü davranır. Bırak o evde kalsın ama nişanlına söyle annesini özel şeylerinizi karıştırmaması için tembihlesin ki kadın neden karıştırsın zaten görse ne görecek yani.
Tam tersi durum olsa sen anneni nişanlının ailesinin yanına mı gönderirdin (sonuçta kadının şu an orada kısa süreli de olsa kurulu düzeni var) yoksa kalsın canım ne olacak mı derdin? Benim başıma gelse ister annem olsun ister nişanlımın annesi nerede isterse orada kalsın rahatına baksın derim, böyle şeyleri kafama takarak kendimi hiiiç üzmem.

Back
X