Çeyizde gerekli gereksiz şeyler...

aysecaner

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2015
19
2
3
33
Merhaba.
Düğünüme daha çok uzun bir zaman var ama ben yavaş yavaş Çeyiz alışverişime başladım. :KK69: Hazır Çeyiz listeleri gerçekten çok uzun ve çok fazla gereksiz şey var gibi geliyor bana.:110: Evi de çok eşya ile doldurmak istemiyorum açıkçası. tabi ihtiyaçlar kişiden kişiye değişir ama sizin çeyizime şunu aldım hiç kullanmadım, çok gereksiz veya keşke bunu değil de şunu alsaydım dediğiniz yada iyi ki bunu almışım dediğiniz şeyler neler. Paylaşırsanız Sevinirim :KK52:

Çeyiz topiklerini karıştır bence. Orası dolu dolu.

bende senin gibi düşünüyorum. Mutfak eşyasına çok düşkünüm ama fazla almayacağım dolabım küçük olursa yer bulamam. Genelde onlarda sorun oluyormuş. Onun dışında evimde öyle koca koca halılar düşünmüyorum oturma odasına küçük bir halı ortaya gelecek şekilde diğer yerler çıplak kalacak .Yatak odasını da halı ile doldurmayacağım, TV ÜNİTESİ almayacağım. vitrin almayacağım belkı yemeke masasının yanında konsol alırım.

bende senin gibi düşünüyorum. Mutfak eşyasına çok düşkünüm ama fazla almayacağım dolabım küçük olursa yer bulamam. Genelde onlarda sorun oluyormuş. Onun dışında evimde öyle koca koca halılar düşünmüyorum oturma odasına küçük bir halı ortaya gelecek şekilde diğer yerler çıplak kalacak .Yatak odasını da halı ile doldurmayacağım, TV ÜNİTESİ almayacağım. vitrin almayacağım belkı yemeke masasının yanında konsol alırım.
Öncelikle ilgilenip cvp yazdığınız için çok teşekkür ederim :KK52:
Bende koca koca halılar istemiyorum hem temizliği zor hemde hoş görünmüyor :KK48:
Vitrin bende düşünmüyorum ama konsol a gerek olur bence de misafir takımlarını koymak için. Ben misafir takımlarını mutfakta tutma taraftarı değilim çünkü çok sık kullanılan şeyler değil. Mutfak eşyalarına bende çok düşkünüm cicili bicili ne varsa almak istiyorum :KK49::KK73::KK37: bu yüzden Çeyizde bulunması gerekiyor die kullanılmayacak şeyleri almak istemiyorum. Mesela misafir için ayrı tencere takımı alıyorlar buna gerek varmı bilmiyorum yemek takımı kahvaltı takımı çatal kaşık bıçak ve örtüleri ayrı misafir için almayı düşünüyorum ama kahve fincanına kadar misafir için ayrı alanlar var.
:110::KK16: çok konuştum yine :KK71:

ben 2 aylık evliyim, annem bana saolsun ayran bardagı buyuk su bardagı kucuk su bardagı uzunu kucugu buyugu bırsuru bardak almısss yarısını acmadım bile :) plastik kap kacak almısım yuvarlak 7 8 tane ıste salata yapmak patates soymak ıcın mutfaga ama hep 2 3 taneyı kullanıorum ve hep yer kaplayan seyler keske daha az alsaydım magazalar dolu 3 5 tl ye... bence maddı durumun normalse nevresım falanda 8 10 tane almak gereksız cunku kırlenmıo sureklı degısmıosun hepsını kullanman 1 yılı bulur sureklı yenırlerı cıkıo bence 3 4 tane rahat rahat yetermıs cok aldım...
sonbaharda evlendım gittim yazın kullanılacak pikelerden aldım 2 tane krem hepsı yaza kadar 7 8 ay dolapta kalcak sankı yazın alamazdım :)
yani işin özü herseyden yetecek sayıda almanı tavsıye ederım hepsının dewamı war :)

ben 2 aylık evliyim, annem bana saolsun ayran bardagı buyuk su bardagı kucuk su bardagı uzunu kucugu buyugu bırsuru bardak almısss yarısını acmadım bile :) plastik kap kacak almısım yuvarlak 7 8 tane ıste salata yapmak patates soymak ıcın mutfaga ama hep 2 3 taneyı kullanıorum ve hep yer kaplayan seyler keske daha az alsaydım magazalar dolu 3 5 tl ye... bence maddı durumun normalse nevresım falanda 8 10 tane almak gereksız cunku kırlenmıo sureklı degısmıosun hepsını kullanman 1 yılı bulur sureklı yenırlerı cıkıo bence 3 4 tane rahat rahat yetermıs cok aldım...
sonbaharda evlendım gittim yazın kullanılacak pikelerden aldım 2 tane krem hepsı yaza kadar 7 8 ay dolapta kalcak sankı yazın alamazdım :)
yani işin özü herseyden yetecek sayıda almanı tavsıye ederım hepsının dewamı war :)
Öyle çok almayı düşünmüyorum zaten evlenince ailelerimizden ve arabalarımizdan uzakta yasiycaz öyle fazla gelen gidenimiz olmaz. Çeyiz görmeye de gelen olmayacak birde insanlar ne der, şuyu yok buyu yok der die de gereksiz şeyler almak istemiyorum. sadece havlularda biraz abarttim gibi English home saolsun ihtiyacın yokken bile satın aldirtmayi basariyo. Çeyizimde en çok havlu olacak heralde :stop: 1 tane çift kişilik yatak örtüsü aldım 1 tanede tek kişilik düşünüyorum. Günlük ama öyle taşlı dantelli olanlardan değil. 2 çift kişilik 2 tek kişilik pike takımı, 3 tek 2 çift kişilik nevresim takımı, 2 tek 2 çift kişilik battaniye aldım yeterli die düşünüyorum ama bilemedim. :110: Annem uyku seti alalım diyor ama ben hazır yorgan alıp değişik değisik nevresimlerle kullanırım diyorum. Yinede 1 tek 1 çift kişilik almak gerekirmi acaba bilemedim. Mutfak için okadar cici Bici şeyler varki insan almadan duramıyor :) şimdiden bissürü ıvır zıvır oldu. :KK68::KK68:Elektronik Ürünleri ve misafir takımlarını en sonra bıraktım garanti süreleri nedeniyle ama büyük şeyleri en başta almak gerekiyor diyorlar sonra çok masraf oluyor diyorlar diyorlar da diyorlar valla kafam karıştı iyice :KK61::KK61::KK61:

Allah mutluluğunuzu daim etsin ne güzel cicim aylarinizı yaşıyorsunuz en güzel günler bunlardır heralde. :KK68::KK24::KK24::KK24:

benım şuan çok daha büyük problemlerım var, nişanlımla ilgili bunu da burda paylaşmak istemezdim ama belkı bana da morel olur.nikaha 1 ay düğüne 3 ay var. Ailem nişanlımın ailesine evleri olsun kirada olmasınlar diye şart koşmuştu. Normalde nişanlımın ailesinin evi var kendı oturduğu apartmanda. nişanlım orada oturmayacağımızı bulunduğu yerden ev alıp biraz peşin verip geri kalanını kredi ile ödeyeceğimizi söyledi. Ben de ikna ettim ailemi bu şekilde.. Şimdi nişanlım evi yatırımı olan başka yerden alalım. ileride satarız başka yerden alırız ticaret amaçlı diyor. Bu durumda evet belkı kar edeceğiz. ama biz hep kirada oturacağız.Ben kabul etmedim aksini savundum kötü oldum. ailemde istemiyor böyle birşeyi... sebebi baştan söz verdikleri için, şimdi ise nerdeyse nişan atma evresindeyiz...her tarafımda sivilce çıktı doluya koysam olmuyor boşa koysam olmuyor

Back
X