Çeyizim yok maddi gelirim olmadığı için alamıyorum bu yüzden evlenemiyorum o kadar çaresiz bi haldeyim ki..

Anladım ilk kez deneyimledim kusura bakmayın 🙏🏻
Annenizin sağlık sorunları "kendi başına ihtiyaçlarını görmesine engel olacak kadar fazlaysa" durumunu doktor raporlarıyla belgelendirmeniz halinde size "engelli bakım maaşı " bağlanabilir.
Yok o kadar

Oda eksiğini ben tamamlarım diyor Allah razı olsun ama ailem yarın öbürgün yüzüne vurulur diyor hep
ailen oyle diyorsa onlarin cozumu ne anlamadim.
evlenmemek cozum galiba.
aileniz siz evin yukunu alip herseyle ilgilendiginiz icin evden gitmemenizi istiyor olabilir mi?

ailen oyle diyorsa onlarin cozumu ne anlamadim.
evlenmemek cozum galiba.
aileniz siz evin yukunu alip herseyle ilgilendiginiz icin evden gitmemenizi istiyor olabilir mi?
Olabilir mi bunu hiç düşünmedim yani ailem mutlu olmamı istemiyor mu

Çeyiz , yeni kurulacak eve kadından beklenen bir maddi destek. Yani evin temel ihtiyaçları yemek pişirecek eşyalar , süpürge, nevresim , havlu gibi ihtiyaçlar. En temel olanlarını bile alsanız tutuyor baya. Özellikle yeni fiyatlarla.
Erkekler çeyizsiz biriyle evlenmek istemiyor. O yüzden konu sahibini anlıyorum.
Evde çocuk falan bakabilir misiniz acaba. Öyle olursa hızlıca alırsınız çeyizinizi
Hem annenizle ilgilenir hem de çalışan birinin çocuğuna bakarsınız.

Çeyiziniz hazır olsa hasta annenizi öylece bırakıp evlenecek misiniz yani? 🙁

3. kez soruyorum siz evkenip evden cikinca anneye kim bakacak .
madem anne evde sizin calismaniza engel olacak kadar bakima muhtaçsa siz evlenince evde anneye kim bakacak ???
kacamak cevap vermeyin
Niye bu kadar sinirlendiniz anlamadım bi çok kez cevapladım size cevaplarım ulaşmadı mı

Annenizin sağlık sorunları "kendi başına ihtiyaçlarını görmesine engel olacak kadar fazlaysa" durumunu doktor raporlarıyla belgelendirmeniz halinde size "engelli bakım maaşı " bağlanabilir.
Katılıyorum yorumunuza. İki adım attığında tıkanıyor diye yazdığınız için durumu ağır hastalığa giriyor olabilir. Rapor alıp bu ücrete başvurabilirsiniz.

Seve seve annemin kronik kalp rahatsızlığı var iki adım atsa olduğu yerde kalıyor kriz gecirdikten sonra yalnız bırakamıyoruz. Herkes dilenmek için yazmışsın demiş konuyu nasıl düzeltebilirim öyle bi seçenek bulamadım. Çok şükür hem anneme bakıp hemde üniversite okudum evde paketleme işleri yaptım. Bu yaşıma kadar hep bi savaştaydım. İnanın çok yoruldum 2 yıllık bir iliskim var belki yanlıştır düşüncem bilmiyorum belki rahatlarım diyorum ama sağ olsun burdaki arkadaşlar tavsiye vermişler daha zorluklarla karşılaşıyorsun diye defalarca düşündüm bir kez daha düşüneceğim teşekkür ederim kırmadan dile getirdiğiniz için🙏🏻
Konu başlığınız yanlış olmuş sanırım beklemediğiniz yorumları bu yüzden alıyorsunuz. Evliliğin de belirli bir maliyeti yok bunu kişi kendisi belirler herkesin alım gücü farklıdır. Oturup neye ne kadar vereceğinizi hesaplamaya çalışsanız bile asla o hesap tutmaz. Yaşam şartları maalesef şuan çok iyi durumda değil ve hepimiz bazı zorluklar yaşıyoruz. Evli arkadaşlarımız da evlenirken zorluk yaşamışlardır. Biraz da ayağını yorgana göre uzatmak gerekir. Şuan maddi olarak zorluk yaşıyorsanız yaşınız da genç belki 1-2 sene daha bekleyebilirsiniz. Evlilik çok acil bir durum mu şuanda? Hayatımızda önceliklerimizi belirlememiz gerekiyor. Sizin için önceliğiniz bir an önce evlenmekse o zaman çalışmaya devam edebilirsiniz.

Konu başlığınız yanlış olmuş sanırım beklemediğiniz yorumları bu yüzden alıyorsunuz. Evliliğin de belirli bir maliyeti yok bunu kişi kendisi belirler herkesin alım gücü farklıdır. Oturup neye ne kadar vereceğinizi hesaplamaya çalışsanız bile asla o hesap tutmaz. Yaşam şartları maalesef şuan çok iyi durumda değil ve hepimiz bazı zorluklar yaşıyoruz. Evli arkadaşlarımız da evlenirken zorluk yaşamışlardır. Biraz da ayağını yorgana göre uzatmak gerekir. Şuan maddi olarak zorluk yaşıyorsanız yaşınız da genç belki 1-2 sene daha bekleyebilirsiniz. Evlilik çok acil bir durum mu şuanda? Hayatımızda önceliklerimizi belirlememiz gerekiyor. Sizin için önceliğiniz bir an önce evlenmekse o zaman çalışmaya devam edebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim acil durumdan ziyade kaçış yolum gibi sanırım kafam çok karışık işin içinden çıkamıyorum bi türlü

Çok şükür yükseklerde asla gözüm yok tavsiye beklemiştim sadece dogu tarafında bu şekilde adet edinilmiş keşke elimden bunu değiştirmek gelse sadece ben değil benim gibi niceleri var maalesef
ben 2011 yılında 3000 tl ile evlendim. bildiğiniz 3000 tl. ev kiralama falan da buna dahildi. hadi şimdi hayat çok pahalandı bu 10bin olsun.
aylık gelirimiz de 1850 tl idi. yani maaşımın 1.5 katı vardı elimde ve gayet evlendik.

söz, nişan, düğün, balayı yapmadım. nikah için özel bir giysi almadım. bir ev tuttuk (sobalı), ikinci el eşya satan bir dükkandan 1 koltuk takımı, 1 çamaşır makinesi, 1 buzdolabı, 1 yatak, 1 kilim, 1 soba, 1 ocak, 1 masa, 4 sandalye ve sigara deliği bulunan perdeler aldım. evde 4 tane tabak 4 er çatal kaşık vardı. gardırop yerine bez dolap, avize yerine bildiğin çıplak sarı ampul taktım.
elektrik su açtırdık girdik eve oturduk. bu evde tam 1 sene oturduk. eşim çalışmıyordu ben çalışıyordum. o bir senede çoğunlukla makarna yedik.

görüştüğünüz kişiyle isteğiniz gerçekten "sadece" evlenmek ise bu şekilde evlenilebiliniyor. ben pişman değilim. hatta bazen o günlerdeki ilişkimizi özlüyorum.

Back
X