Çeyizinizden (evinizden) atmak istediğiniz parçalar

Evet, o hevesle insan hiç düşenemiyor...Beğeniyor alıyorsun; sonra borcunu ödeyip duruyorsun...Ve de çok işe yaramıyor...

daha almadım gerçi ama gündeliğimi yuvarlak ve kabarma desenli almak istiyorum yine de çiçekli desenlere aklım gitmiyor dei l ee başka neler var bi hevesle alınıp kenara atılan

Ya çok yararlı bir konu olmuş. Özellikle çeyiz alışverişi yapanlara.
Bende aşağıdaki maddeleri sıralamak isterim:
1- çok fazla ıvır zıvır ile çeyizi doldurmamak lazım, şu anda yaşadığınız evden pay biçin, en çok neler kullanılıyorsa onlardan almak gerek
2- bana verilen bir çok "çok havlu, çok nevresim alma" ikazlarına kulak vererek, sadece çeyizimde olması gereken kadarı var, fazlasını istemiyorum, yeni modeller çıkınca sadece bakmakla yetinirsin demişlerdi
3- iyi ki günlük takımımı çok parçalı almamışım, buradan onu anladım.
4- hisar takım aldığım içinde şanslıyım sanırım, en azından inşallah küf problemi yapmayacak

tüm bilgileri paylaşanlara çok teşekkürler

canım szide damat sadece kendini getiriyor bir de yatacağı yatağını herhalde maşallah herşeyi sen alıyorsun cnm en azından buzdolabıyla çamaşır makinesini yıksaydın üstüne ama vlla takdir ettim tam alınacak şyler yni fazlası eksiği yk bnde aldm elektrikli aletler hariç snnkilerle hemen hemen aynı fazlalığa ne gerk vr dimi bk snra atacaka yer arıyoruz az olsn öz olsun kullanuşlı olsn inş snde güzl günlerde kullanırsın .

aynı uyarıları bana da çevremdekiler söylediği için kendimi zor tutuyorum bişi almamak için :44: özellikle nevresim ve havlu konusunda
bende canım senin gibi çook ince eleyip araştırarık bu pas küf konuları yüzünden hisardan aldım komple setimi umarım memnun kalırız...
günlük yemek takımınıda kareler makinada zor olduğu için kütahyanın şu migroslarda satılan 6 kişilik 24 parça olanlarından aldım iki tane 12 kişilik oldu yine ama olsun çabuk kırılır günlükler....

bitek hem günlük hem misafirlik çatal kaşıkları set aldım... çünkü parçaparça alınca yaklaşık aynı fiyata geliyodu

walla süper olmuş bu konu.. baska düşünen arkadaşlar varsa lütfen yazbilriler mi? çünkü almayı düşündüğüm ve de aldıgım bi kaç seyi gördümm hemen vazgeçiyorum..
bu arada yemek takımı kadar saçma bir şey yok bencede. o kadar pişmanım ki aldığıma.. şimdi mesela boyner e ya da zara home a falan bakıorum mükemmel şeylerden kendime bir takım yapabilirmişim.. dünya kadar para verdim bi de.. aklıma geldikçe deli oluorum.. çorba kasesi nedir yaaa

Canım evet öyle oldu ama mobilyaları onun üzerie yıktım. Oturma odası halılarını falan

ben de Moulinex alım diyordum ama fazgeçtim ama günlük yemek takımında kararsız kaldım ben takım almayı düşünüyordum napsam ki :26:

ben de Moulinex alım diyordum ama fazgeçtim ama günlük yemek takımında kararsız kaldım ben takım almayı düşünüyordum napsam ki :26:

yemek takımımın suplalarını,kadayıf tabaklarını,bütün servis tabaklarını,tuzluk biberliklerini,çorba tenceresini kullanmıyorummmm

kullandığım parçalar; düz ve çukur tabakları arada da kaseleri.

mutfak dolaplarımı işgal eden koca bir takım var. anneme satmaya çalışıcam oda yeni aldı.kandırmama imkan yok

gene de sen bilirsin cnm. eğer illede takım istiyorsan al içinde kalmasın

aklımda kalacağından deilde gündelik içinde 12 kişilik olsun istiyorum genelde 6 kişilik takımların kayık tabakları ve bol kaseleri olmuyor insan ne yapacağını şaşırıyor

konu sahibine çooook teşekkürler bu başlığı açtığı için,

benim gibi çeyiz yapanlar için gerçekten faydalı uyarılar olmuş...

koltuk takımı ve perdelerimi atmak istiyorum hiç beğenmiyorum. bebişim doğmadan değiştiricem zaten iğrençler...

vlla cnm bnde çeyizime cem sfranın setini aldım 4 tencere 1 tava ama annem aynısını kullanıyordu o yüzden güvenerek aldım özellikle sapları çk sağlam.taban ve dışına da birşey olmadı anneminkilerin.teflon tencerelerin dış kaplamasını korumak için harlayan ateşte kullanmamak gerekiyor.yanı tencerenın taban genişliğinden dha geniş ateşte kullanmamak.

vlla snn yerınd eolsam takım almazdım bu kdr kişi pişmanlığını bu şekilde dile getirmişken pişmanlar kervanına birde sen katılma canın bir arkadaş demiş ya çorba kasesi nedir diye aynen katılıyorum ben günlük takımlarımı güraldan aldım fıstık yeşili seramik porselen 6 yemek tabağı 6 pasta tabağı 6 servis tabağı ve 12 kase aldım(kaseler çk lzm olur dıye)

misafirlik tabaklarımıda 2 tane 6 kişlilk takım alıp 12 kişiliğe tamamlıycam birde onlara uyan kahve nescafe fincan takımı aldm mı tamamdır. 2 adet büyk kayık salata tabağı aldm bir tane cam sosluk ve cam tuzluklar.. 4 parça fzladan şey için yaklaşık750 liranın üstnde bir para bayılıyoruz porselen parçacıklarına cidden eşyaya tapar bir toplum haline geldk bazn bnde kendimi kaptırır gbi oluyorm snra burdakı arkdşlarn deneymlerini görüp frenliyorm kendimi bile bile pişman olacağm şyler almayacağm diye kendime söz verdm.
niye dolap bekleyecek şeylere para verelim ki onların yerine başka ihtiyaçlarımızı görürürz. birde tavsiyem su takımınızı alırken böyle platin altın sarısı taşlı kuşlu makinaya atılmayacak tarzda şeyler seçmeyin hem ck para verıyorsunz hemde eziyeti vr makinede yıkıyorsunzz.düz kesme dekor desenlilerden terch edin atın makinaya miss gbi hiç uğraşmayın derim bnm annemn kesme dekorlu hiç elde yıkadığımızı hatırlamıyorm bir gün bile.

bir de su takımını alırken 6 kişilik tercih edin kullanmayacağınz parçaları kesnlkle almayın en kullanışlılarından kendinize kombin oluşturun. mesela alkol kullanmıyordur aile komple kadehleri almazsın onn yerine 6 tane su bardağı etrch edersn dha kullanşlı ve faydalı olur.birde çevremden duyduğum kadarıyla şu yenı çıkan eğik boyunlu karaflar şişeler kullanışlı değilmiş zaten o eğik boyunlu karaflar amma yer kaplıyor ya kocaman birşey.
birde şu kahvaltı takımlarını oldm olası sevmıyorm yumurtalık fln bir sürü ıvırı zıvır ama renkli çaydanlıkalrı hoşuma gidiyor allah vr ama altı siyah üstü beyz porselen olanları yine duyduğm kadaryla altı kısmı renkli çaydanlıklar bir süre snra simsiyah oluyormuş bilginize. bn fıstık yeşili yemek takımmla uyumlu çay fincanları kaseler reçellikler fln aldım çk şık şirin yni koskocaman kahvaltı takımı almadm .

Bizim evde de cem'den birkaç tencere var birşey olmadan yıllardır kullanıyoruz. Belkide ablamın şansına denk gelmiştir,belki de bulaşık makinesinin gazabına uğramıştır.Güle güle kullan

Çok iyi konu gerçekten ya zaten yemek takımı konusunda kararsızdım bide kime söylesem ben 6 kişilki 2 takım alıp koycam diye aaa misafir gelince yemeğe olmaz ama diyorlar gıcık oluyorum, çorba kasesi çok aptalca kocaman yer kaplıyo alsamda içine toprak koyup çiçek ekcektim zaten ama almamaya karar verdim bide 700 lira nerdeyse çüşş yani.Hatta çatal bıçak takımı bile günlük saçma hisardan en kalitelisi işte içinde 100 yıl garantili yazıyor,bide 18 parça günlük var idare eder,almıcam ayrıca çatal bıçak takımı felan boşa kalabalık.birde 2 yatak örtüsü alıyorlar biri kocaaaamn tüllü müllü gelin yatak örtüsü biri başka günler için vs. sonra kocaman yer kaplasın.gelin yatağında mor örtü olsa ne olur? abartı olmayan ama şık mor renkte taç tan aldım oda yeter.
Aklıma şimdilik bunlar geliyor, aklına gelenler yazsın lütfen...

5 yildir birlikte oldugum mutfak esyalarimi sayicam size

1 adet 2,5 litrelik tencere
1adet 1,5 litrelik tencere
1 adet 1litrelik tencere
1tane sos tencerem (minicik)
6 kisilik beyaz yemek takimi ( servis+pasta+yemek)
6kisilik catal bicak takimi
6kisilik nescafe fincani
6 kisilik türkkahvesi fincani (hediye geldi hic begenmiyorum atip yenisini alicam)
6kisilik espresso fincani
8 tane su bardagi
6 kirmizi sarap kadehi
6 beyaz sarap kadehi
6 teqila bardahi ( sanki sabah aksam teqila iciyoruz)
6 tane cay bardagi
1tane moulines master chef 300 robot
2 tane sürahi ( biri bas ucu digeri su aritici)
2 boy salata kasesi
2 boy kayik tabak
4 tane yuvarlak kase
2 tane recellik
1 tane cam caydanlik
1 tane cezve
12 tane cesitli boylarda saklama kabi hem derin dondurucuya hem mikrodalga hemde firina kullanilabiliyor
bide iste tahta kasik soyucak mutfak makasi vs...

Sizler böyle kocaman kocaman takimlardan bahsedince kendime soruyorum bu kizlar nereye sigdiriyor bunca esyayi diye... Benim tavsiyem ilk basta alisveris konusunda biraz cekingen olmaniz zaman icinde siz kendiniz neye ihtiyaciniz oldugunu fark edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…