Aylarca ne alsam ne almasam diye forumlarda dolaştım. araştırdım ince eledim sık dokudum.kararsızlıklar içinde çeyizimi tamamladım ve evlendim. şimdi 5 aylık evliyim ve evde gördükçe sinir olduğum gereksiz şeyler var. bunları çeyiz hazırlıkları yapan arkadaşlarla paylaşmak istedim. belki başkaları da paylaşırda faydalı bir link olu verir.
öncelikle en çok sinir olduğum şey bernardodan aldığım yaldızlı bardak takımlarım. ben birde 12kişilik aldım. misafirlerden sonra mutfakta beni işkence bekliyor. hepsini elde yıkamak zorunda kalıyorum(sürahisi de ilk kullandığım gün,elim takıldı tezgaha devrildi ve kırıldı)
Eki Görüntüle 374463
moulinex fresh express doğrayıcıda büyük hayal kırıklığı. çok yavaş ve işe yaramıyor
Eki Görüntüle 374464
esseden aldığım green pan tavalar çok ağır olduğu için hiç kullanışlı değil, tefallerimi kullanıyorum.ama tencereleri kullanışlı...
Eki Görüntüle 374465
bosch dan aldığım mutfak robotum. daha bir kere çalıştırmadım( belkide bozukturda haberim yok)
Eki Görüntüle 374471
sirkeciden bir rendeleme aleti almıştım. forumdaki kızlar parmaklarını rendeliyormuş.kutusundan çıkarmadım korkumdan
Eki Görüntüle 374475
fakir firitöz aldım ama patateslerimi yumuşak yapıyor. çıtır patatese hasret kaldık
Eki Görüntüle 374476
günlük yemek takımımı annemin zoruyla takım olarak aldım. gereksiz onlarca parçası dolabımı kaplıyor. keşke teker teker alsaydım. çok pişmanım
Eki Görüntüle 374477
jumbodan çelik çay seti almıştım. bnmkiler mat olduğundan sanırım. çay tabaklarının elde yıkanıp hemen kurulanması gerekityor.yoksa değmeyin su damlacıklarının keyfine
Eki Görüntüle 374478
benim de jumbo mat serisinden canım. makine de yıkıyorum. pasparlak çıkıyor hiç lekesiz. zaten sürekli misafir gelmiyorki. atıyorum ben de makineye
birde linens indirimi gördükçe almıştım almıştım. evde şuan 10-15 nevresim takımı,5 pike takımı,bir sürü battaniye var. 1 uyku seti ve 1 de kaz tüyü yorgan yastık almıştım hepsi dolap bekçisi oldular gitti.
çok fazla nevresim falan almayın derim.
ayyy gece gece çenem düştü şimdilik aklıma gelenler bunlar . inş gene yazarım
Mandal torbam ve mandallarımı atmak istiyorum. :) Hiç kullanmadım kullacağımı da sanmıyorum :)
Eki Görüntüle 374922
mandalsız nasıl tutturuyorsun ki çamaşırları. ben evin içinde de kurutsam takarım mandal. mandal torban gereksiz ama çokk tatlı. bi de avantajı mandalların tozlanmadan durur
Bunun dışında evet ağırlar ama greenpan tavalardan ben çok memnunum. Çok kolay yıkanıyorlar ve yapışmazlık özellikleri harika.
Bir de çay seti için sıvı deterjan kullanmanı tavsiye ederim. Benimde hem çatal bıçak setim hem de çay setim jumbo ve mat makinadan harika çıkıyorlar. Annem çeyiz yıkayacağımız zaman çizilmez bununla yıkayın demişler öyle almış, Prilin soda etkili jel deterjanından çok memnunum..
Ben atmak isteyeceklerimi asla almıyorum kızlar.Mesela misafirlik günlük diye iki ayrı yemek takımı ve çatal bıçak takımı almadım.Evimin her dolabının tabak çanak dolmasını istemiyorum.Hisardan beğendim mesela çatal bıçağımı aldım hem ben hem gelen misafirlerim kullanıcak
Ayrıca şu tüllü büyük gelin yatak örtüleri varya onlardanda almıorum.Çok fazla yer kaplar gibi geliolar bana.Küçük tüyleri olan bi yatak örtüsü aldım yer falan kaplamayacak bitti..Ben çalışan biri olucam bana kullanımı pratik temizlikte sorun yaratmıcak şeyler lazım.Ayrıca kız çeyizinde olur diye birşeyler alınmasına karşıyım.Boşuna bir dolu para gidiyor böyle saçma düşüncelere.Ne kullanılacaksa o alınmalı bence..
Moulinexs'in son çıkan doğğrayıcı robotunu almayı planlıyordum yazılanları okuyunca vazgeçtim..Burası çok yararlı bir topik olmuş..Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler
Ben atmak isteyeceklerimi asla almıyorum kızlar.Mesela misafirlik günlük diye iki ayrı yemek takımı ve çatal bıçak takımı almadım.Evimin her dolabının tabak çanak dolmasını istemiyorum.Hisardan beğendim mesela çatal bıçağımı aldım hem ben hem gelen misafirlerim kullanıcak
Ayrıca şu tüllü büyük gelin yatak örtüleri varya onlardanda almıorum.Çok fazla yer kaplar gibi geliolar bana.Küçük tüyleri olan bi yatak örtüsü aldım yer falan kaplamayacak bitti..Ben çalışan biri olucam bana kullanımı pratik temizlikte sorun yaratmıcak şeyler lazım.Ayrıca kız çeyizinde olur diye birşeyler alınmasına karşıyım.Boşuna bir dolu para gidiyor böyle saçma düşüncelere.Ne kullanılacaksa o alınmalı bence..
Moulinexs'in son çıkan doğğrayıcı robotunu almayı planlıyordum yazılanları okuyunca vazgeçtim..Burası çok yararlı bir topik olmuş..Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler
ben de bu konuda evli arkadaşlarımın hep fikrini aldım. onların sayesinde fritöz, ekmek kızartma makinesi, hazır kahve makinesi almamaya karar verdim. :)
aklımda kalacağından deilde gündelik içinde 12 kişilik olsun istiyorum genelde 6 kişilik takımların kayık tabakları ve bol kaseleri olmuyorinsan ne yapacağını şaşırıyor
Bizim evde de cem'den birkaç tencere var birşey olmadan yıllardır kullanıyoruz. Belkide ablamın şansına denk gelmiştir,belki de bulaşık makinesinin gazabına uğramıştır.Güle güle kullan
en iyisini yapmışsın
ben 6 aylık evliyim ekmek kızartma makinesini 2 kere kullandım. ben ve eşim ekmeğin tavada kızartılmışını hafif yanmışını tercih ediyoruz. makine boşuna yer kaplıyor gerçekten
Eki Görüntüle 386375
fritözümü malesef kullanıyorum,en azından yanma ve kokma riski azaltıyor.ama fakirden memnun değilim daha önceden de bahsettiğim gibi patatesleri çıtırçıtır yapmıyor:2:
Eki Görüntüle 386376
fritöz almayı düşünüyordum ama patatesi çıtır sevdiğimden, arkadaşlar da hiç bir fritözün kızarttığı patatesin kızartma tenceresinde yapılandan daha çıtır olmadığını söylemesinden dolayı vaz geçtim canım:) bunun yerine tefalin bir orta bir büyük tenceresini aldım kalabalığa göre kullanırım dedim. ha baktım ihtiyaç duydum gider alırım:)
sırf servis tabakları için koca takım almanın anlamı yok. annemn yemek takımın servis tabakları kırıldı hani sakınan göze çöp batarmış derler ya aynen o hesap porselen kırlınca çk kötü oluyor kullanamıyorsun da misafire. bende çeyimize bir sürü cam kayık tabak aldım boy boy bir de cam tuzluklarla cam sosluk aldm hem uyguna aldm paşabahçeden hemde o at yüküyle koca 12 kişilik yemek takımını almaktn kurtulucam inş :)
bende çıtır patates yemek istiyorum
bütün patates çeşitlerini denedim; dondurulmuş ince kesim aldım olmadı,dondurulmuş elma dilim aldım olmadı, kendim incecik doğradım gene olmadı
en iyisini yapmışsın.bende bir umut belki nugetları falan ii yapar diyorum
Aylarca ne alsam ne almasam diye forumlarda dolaştım. araştırdım ince eledim sık dokudum.kararsızlıklar içinde çeyizimi tamamladım ve evlendim. şimdi 5 aylık evliyim ve evde gördükçe sinir olduğum gereksiz şeyler var. bunları çeyiz hazırlıkları yapan arkadaşlarla paylaşmak istedim. belki başkaları da paylaşırda faydalı bir link olu verir.
öncelikle en çok sinir olduğum şey bernardodan aldığım yaldızlı bardak takımlarım. ben birde 12kişilik aldım. misafirlerden sonra mutfakta beni işkence bekliyor. hepsini elde yıkamak zorunda kalıyorum(sürahisi de ilk kullandığım gün,elim takıldı tezgaha devrildi ve kırıldı)
Eki Görüntüle 374463
moulinex fresh express doğrayıcıda büyük hayal kırıklığı. çok yavaş ve işe yaramıyor
Eki Görüntüle 374464
esseden aldığım green pan tavalar çok ağır olduğu için hiç kullanışlı değil, tefallerimi kullanıyorum.ama tencereleri kullanışlı...
Eki Görüntüle 374465
bosch dan aldığım mutfak robotum. daha bir kere çalıştırmadım( belkide bozukturda haberim yok)
Eki Görüntüle 374471
sirkeciden bir rendeleme aleti almıştım. forumdaki kızlar parmaklarını rendeliyormuş.kutusundan çıkarmadım korkumdan
Eki Görüntüle 374475
fakir firitöz aldım ama patateslerimi yumuşak yapıyor. çıtır patatese hasret kaldık
Eki Görüntüle 374476
günlük yemek takımımı annemin zoruyla takım olarak aldım. gereksiz onlarca parçası dolabımı kaplıyor. keşke teker teker alsaydım. çok pişmanım
Eki Görüntüle 374477
jumbodan çelik çay seti almıştım. bnmkiler mat olduğundan sanırım. çay tabaklarının elde yıkanıp hemen kurulanması gerekityor.yoksa değmeyin su damlacıklarının keyfine
Eki Görüntüle 374478
birde linens indirimi gördükçe almıştım almıştım. evde şuan 10-15 nevresim takımı,5 pike takımı,bir sürü battaniye var. 1 uyku seti ve 1 de kaz tüyü yorgan yastık almıştım hepsi dolap bekçisi oldular gitti.
çok fazla nevresim falan almayın derim.
ayyy gece gece çenem düştü şimdilik aklıma gelenler bunlar . inş gene yazarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?