Çeyizinizden (evinizden) atmak istediğiniz parçalar

Bende sizlerin sayesinde bir ara acayip heveslendim veee...

Bunlari aldim tam o ara mutvagimin rengine vs karar vermistim karsima ciktilar hemen aldim ama pisman oldum

Artik bozulana kadar kullanirim hic olmadi daha paketdeler birine hediye ederim

Ben atmak isteyeceklerimi asla almıyorum kızlar.Mesela misafirlik günlük diye iki ayrı yemek takımı ve çatal bıçak takımı almadım.Evimin her dolabının tabak çanak dolmasını istemiyorum.Hisardan beğendim mesela çatal bıçağımı aldım hem ben hem gelen misafirlerim kullanıcak

Ayrıca şu tüllü büyük gelin yatak örtüleri varya onlardanda almıorum.Çok fazla yer kaplar gibi geliolar bana.Küçük tüyleri olan bi yatak örtüsü aldım yer falan kaplamayacak bitti..Ben çalışan biri olucam bana kullanımı pratik temizlikte sorun yaratmıcak şeyler lazım.Ayrıca kız çeyizinde olur diye birşeyler alınmasına karşıyım.Boşuna bir dolu para gidiyor böyle saçma düşüncelere.Ne kullanılacaksa o alınmalı bence..

Moulinexs'in son çıkan doğğrayıcı robotunu almayı planlıyordum yazılanları okuyunca vazgeçtim..Burası çok yararlı bir topik olmuş..Konuyu açan arkadaşa çok teşekkürler

canım senin fikrin ama bence kendiniz için günlük kullanıma bir kaç parça bişey al.çünkü makinelerde zamanla eskiyor. şahsen benim hoşuma gidiyor misafirlerime az kullanılmış, daha temiz parlak görünen takımlar kullanmak

bende yaklaişık 2 senelik evliyim. ve anladığım şu 2-3 sene içinde tevkim bile değişti tamamen. çeyizime aldığım şeylerin bazılarından hiç hoşlanmıyorum. o yüzden fazla bişey almayın. evliyken de beğenip aldığınız çok şey oluyor.

1. arzumdan 3 lü blander rondo mikser almıştım. pratik olandan. şimdi olsa tek ayrı mikser alırdım çünkü performansı daha düşük

2. yatak odamın dolabı akordiyon en büyük pişmanlığım da bu. hiç rahat değil açıp kapatmak

3.shagy halılarımın tüyü yattı

4.cem teflonlar. 1 senede çöpe gitti. teflonda tefalden şaşmayın

5.çamaşır makinemi 7 kg aldım. keşke 8-9 kg alsaydım

Mesela ben fritöz hamur yapma makinesi gibi ürünler almayacağım. Gereksiz. Uyku setine hiç gerek duymuyorum onun yerine 4mevsim set ister kışlık ister yazlık yada pike takımı yazları için. öyle büyük yemek takımı almayın derim. Ben 12 kişilik aldım ama öyle gereksiz parçalarım yoktu verdiğiniz paraya yazık oluyor cidden

kesinlikle katılıyorum :)

Bende neredeyse hepsini koyu renk aldığım nevresim takımlarımı atmak istiyorum 4-5 yıkamadan sonra renkleri solmaya başladılar
mümkün oldukça açık renkler tercih edin derim :13:

ben de bu konuda evli arkadaşlarımın hep fikrini aldım. onların sayesinde fritöz, ekmek kızartma makinesi, hazır kahve makinesi almamaya karar verdim. :)

allaha şükür ben vitrinde almadım ve öyle her yerde dantel örtümde yoktur çok şükür zaten evimiz kira çok gereksiz birde 1 tane kanepe takımı aldım onuda spor şeklinde olanlardan aldım temizlik filan yaparken çok iyi kaldırmama gerek kalmıyor ....

ben de bu konuda evli arkadaşlarımın hep fikrini aldım. onların sayesinde fritöz, ekmek kızartma makinesi, hazır kahve makinesi almamaya karar verdim. :)

en iyisini yapmışsın
ben 6 aylık evliyim ekmek kızartma makinesini 2 kere kullandım. ben ve eşim ekmeğin tavada kızartılmışını hafif yanmışını tercih ediyoruz. makine boşuna yer kaplıyor gerçekten
Eki Görüntüle 386375

fritözümü malesef kullanıyorum,en azından yanma ve kokma riski azaltıyor.ama fakirden memnun değilim daha önceden de bahsettiğim gibi patatesleri çıtırçıtır yapmıyor:2:

aklımda kalacağından deilde gündelik içinde 12 kişilik olsun istiyorum genelde 6 kişilik takımların kayık tabakları ve bol kaseleri olmuyor insan ne yapacağını şaşırıyor

sırf servis tabakları için koca takım almanın anlamı yok. annemn yemek takımın servis tabakları kırıldı hani sakınan göze çöp batarmış derler ya aynen o hesap porselen kırlınca çk kötü oluyor kullanamıyorsun da misafire. bende çeyimize bir sürü cam kayık tabak aldım boy boy bir de cam tuzluklarla cam sosluk aldm hem uyguna aldm paşabahçeden hemde o at yüküyle koca 12 kişilik yemek takımını almaktn kurtulucam inş :)

Bizim evde de cem'den birkaç tencere var birşey olmadan yıllardır kullanıyoruz. Belkide ablamın şansına denk gelmiştir,belki de bulaşık makinesinin gazabına uğramıştır.Güle güle kullan

zaten teflonların bulaşık makinesine atılmasını önermiyorlar pek bizde hep elimizde yıkıyoruz :)))

fritöz almayı düşünüyordum ama patatesi çıtır sevdiğimden, arkadaşlar da hiç bir fritözün kızarttığı patatesin kızartma tenceresinde yapılandan daha çıtır olmadığını söylemesinden dolayı vaz geçtim canım:) bunun yerine tefalin bir orta bir büyük tenceresini aldım kalabalığa göre kullanırım dedim. ha baktım ihtiyaç duydum gider alırım:)

bende çıtır patates yemek istiyorum
bütün patates çeşitlerini denedim; dondurulmuş ince kesim aldım olmadı,dondurulmuş elma dilim aldım olmadı, kendim incecik doğradım gene olmadı

en iyisini yapmışsın.bende bir umut belki nugetları falan ii yapar diyorum

canım çok mantıklı düşünmüşsün tebrik ederim:) keşke benimde aklıma gelseydi çok gereksiz...

canim fürütözünün watti düsüktür büyük ihtimal..benim kizarttiklarim citir citir oluyor..

ahh canım ahh, büyük derdime parmak bastın,
Aslında bütün çeyizimi araştırarak kullanışlı ürünleri bulmaya çalışarak oluşturdum ama işte hatalarımız oluyo
benim de daha 10ay oldu evleneli ama keşkelerim ve iyi ki lerim okadar çok ki....

bernardo yaldızlı bardak takımlarını sırf annemi kırmamak için aldım, yemek takımımla takım olsu die doğum günümde almıştı, amaaaaaa bi kere annemler yemeğe geldiğinde kullandım, yıkayana kadar mahvoldum, artık dolap içi bekliyolar...

moulinex fresh express doğrayıcı için forumda topic açmıştım, almamamı söleyen arkadaşlar çoğunlukla olunca almadım, iyi ki diyorum şimdi
yerine tupperdan süper şef ipli bir ürün aldım, mutfak robotumu bile hiç açmıyorum, süper kullanışlı, tavsiye ederim

tefal actifry fritöz, yine hediye geldi bana, Allah'ım nekadar gereksiz vee nekadar büyük bi alet o yaa, dolaplarıma sığmıyo bile, temizliği desen ayrı bir dert, aman aman bide birsürü para, çok gereksiz...

en büyük pişmanlığım jumbodan aldığım ürünler, tuzluk biberlik, yağlık sirkelik ve kavanozlarını almıştım, ne kafayla aldıysam, parmak izini okadar belli ediyor ki... yine çay takımını da çok severek aldım, hala da seviyorum ama elde yıkamak bana göre değil, özel bi misafirim gelmedikçe çıkarmıyorum

kervan havlularımdan memnunum ama, günlük bile kullanıyrum, benim bornoz takımım da kervandan, makinaya atıp yıkıyorum sürekli, incilerde hiç dökülme olmadı, kaliteliymiş gerçekten

benimde çenem düştü ama napayım, çeyiz yapan arkadaşlar, yaptığımız yanlışları yapmasınlar...

Bence her şeyi alırken önceliğimiz gerçekten gereklimi? Ne kadar yer kaplar? Temizliği,pratik kullanımlığı ne? olmalı. ben hemen hemen tamamladım eksikleri az ve öz kullanışlı,yeterli olduğunu düşünüyorum.herşeyden 2 tane olması sinir bozucu,hem baktık olmuyo ihtiyaç duyduk yine gider alırız evlendikten sonrada.

bu başlık çok iyiydi ya çeyiz hazırlığı yapan biri olarak merakla bakıyordum kimse yazmaz olmuş yok mu deneyimli arkadaşlar deneyimlerini bizlerle paylaşacakk:44::44::44:

aklıma gelen gereksiz küçük ev aletleri

-->fritöz(annemin fritözü senelerdir dolapta duruyor)
-->ekmek kızartma makinesi(ekmek tavada dha güzel kızarıyor)
-->kahve makinası(3 lü cezve setiniz vrsa gereksiz)

-->20 parça ve üzeri çelik tencere takımları(genelde çeyizlik olarak tabir edilen içinde en az 5 tane kapaklı sahan takımı bulunan bir sürü asker kazanı gbi büyük tenceresi olan takımlar ck kullanışsız.bu aralar her yerde çeyiz paketi diye çok parçalı çelik takımlar mevcut.annemn çelik takımının bütn büyk tencereleri ve sahan takımı onlarda dolaptaki müzmin mekanlarında ebediyete kavuşmuş durumdalar.çelikde doğru düzgün birşey yapılmıyor pilavı makarnayı yapıştırıyor yumurta desen o da yapışıyor teflonlarınızı bol tutun ve kalın tabanlı olanları tercih edin derim zira evde en ck kullanılanlar.)

-->şu ağır ve büyük süpürgeler.(öyle kullanışsız ki kocaman sapı hortumu insan nereye koyucağnı şaşırıyor yatak odasına koyuyorsun hortumu kocaman çirkin duruyor kapalı bir yere ztn sığmıyor.onun yerine hem şarjlı hem kablolu hem el süpürgesi hemde dikey olarak kullanınanlardan vr onlrdan tercih edin derim.ben süpürgeyi evde gezdirirken her tarafıma ağrı giriyor.çok kaba)

-->çok parçalı mutfak robotları(eski tip avrdır yni tezgah üstü 4675 tane parçası vr ıvır zıvır küçük fln onn yerıne tefal in yeni bir tane çıkmış sürahi şeklnde motoru kapağına oturtuluyor 4 bıçaklı ayran da yapıyor çorbada çırpıyor ayrıca at kek malzemelerini çırpsın bıraksın sna sadece tepsiye dökmek kalıyor.sürahi şeklinde olduğu içinde kolay oluyor)

-->çelik görünümlü baharatlıklar(üzerinde paslanmaz çelik yazan): bi ara almaya heveslenmiştim ama elime aldığımda resmen demir metal kokuyordu gerçek çelik kokmaz arkdaşlar elim resmen pas gibi koktu eminm onlar bi sre snra paslanacaktır. bu aralar nette mağazalarda heryerde onlrdn mevcut ama onn yerıne en uzun ömürlüsü bambu kapaklı ve porselen bnce bn zeyveden almştm 5 li kapakları bambu ve bambu rafı vr altında duvarada monte edilebliyor)

-->ben çay takımını da gereksiz buluyorm onn çay bardakları oluyor aldığımz su takımının da çay bardakları oluyor , çay tabakları da oluyor ee bir de onn şeker maşası fln oluyor çatalkaşık bıçak takımından da maşa çıkıyor bir sürü boş kalabalık.iyi bir çelik tepsi yeterli olucaktır bnce zira su takımından şekerlik de çıkıyor

-->birde sandıklı çatal kaşık bıçak takımları eviniz küçkse bnce çk yer kaplıyor deve gbi nereye koyucağını şaşırıyor insan. bn 6 kişilik iki tane takım yapmayı dha uygun görüyorm zira içinde herşeyi oluyor sandıklı takımdan tek eksiği kevgir,kepçe,spatula,servis maşası fln .ee onlrı da zaten tezgah üstü askılı servis takımı alıyorz onnla tamamlanmş oluyor al sna da burdan bir kalabalıklık hemde derili takımların ck zarif ve ufak deri çantaları vr heryerde muhafaza edilebilir.

aklıma gelenelr burda etrafmda örnekler gördkçe ya da aklmda geldkçe yazarım :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…