Merhabalar.eşim 1 nisan da tutuklandı.2 sene 1 ay cezası var.9. Ayda çıkacak.eğer denetimli serbestlik 18 ay olursa hemen çıkacak. Ama o kadar araştırdım net bi bilgi bulamadım.bekir bozdağ açıklamasında denetimli 18 ay diyor ama neden mahkumlara yansimiyor bu durum?1 mayısta birşeyler olabilir diyor eşim bilgisi olan var mı?denetimli serbestlik 18 aya çıktı mı?lütfen bilgilendirin beni.
Öncelikle geçmiş olsun.. Avukat değilim ama bilgi sahibiyim. Bilmem yeterli olur mu? Denetimli Serbestlik henüz 18 aya çıkmadı. Arada öyle söylentiler oluyor 2 yıla çıkacak ya da 18 aya çıkacak diye ama uygulamada birşey yok. Öyle bir hazırlık da yok bildiğim kadarıyla. Birden denetimli serbestlikten faydalanmak için açık cezaevinde ve iyi halli olma şartı var.
Özür dilerim yanlış biliyorsunuz.. Cezaevinde kalma süresi öyle hesaplanmıyor. İndirim oranları, daha önce tutuklu kalıp kalmadığı vb. gibi etkenler dikkate alınıyor.
Eşimin suçu polise mukavemet 2013 e ait bir dava.1 nisan da adliyeye başka bir sebeple gittik apar topar savcı karşısına çıkıp tutuklandı.yatari 5 ay.bir ay bitti.5 yaşında bir kızım var her akşam soruyor.askere gitti diyorum ama çocuk bu sürekli babam deyip duruyor.1 mayısta birşeyler olabilir demişler esime bende merak ettim Allah yüzümüze bakar inşallah.kendisi şuan açık cezaevinde ayrıca kapaliya alınmadı 5 ay olduğu için direkt olarak açığa aldilar