Chat Aşkları Aldatma Sayılır mı?

yaren_76

mareşal
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.066
65
Chat Aşkları Aldatma Sayılır mı?

Masa başında ya da diz üstünde sevişiyor ancak partnerini görmüyor, sesini duymuyor... Karşısındakine klavye ve mouse ile hükmediyor... Peki, internette yaşanan bu birliktelik sayesinde 'eşini aldatmış' oluyor mu?

Çift arasındaki rutin ilişkide pek bir sorun görünmüyordu; birlikte yemek yiyorlar, sohbet ediyorlar hatta dışarı çıkıyorlar... Ancak adam, gece yarısından önce mutlaka evde olmak istiyordu. Çünkü eve iş getirdiğini, yetiştirmek zorunda olduğunu söylüyordu. Bu durum yaklaşık altı aydır sürdü. Eşi kızsa da aldığı yanıt karşısında bir şey diyemiyordu. Ancak kadın, zaman içinde eşinin kendisinden iyice uzaklaştığını, hatta yatmak için yatak odası dışında bir mekân seçmeye başladığını gözlemliyordu. Durumu birkaç defa konuşmak istemişti, ama olmamıştı. Nihayet, bir hafta sonu cesaretini toplayarak eşiyle konuştu; internette sadece iş için gezinmediğinin farkında olduğunu söyledi. 12 yıldır evliydiler ve erkek yeni bir şeylerin, heyecanların peşindeydi; internette, yani sanal ortamda kendisine bir sevgili bulmuştu. Fiziken görüşmüyorlar, sadece yazışarak beraberliklerini sürdürüyorlardı. Adama göre bu, sadakatsizlik ya da aldatma değildi, ancak kadın için bu durum aldatmanın ta kendisiydi...

Sanal aldatma artıyor
Yukarıdaki hikâye, son yıllarda sıkça karşılaşılan bir sorun. Ülkemizde internet kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte 'sanal aldatma' vakalarında artış gözlendi. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği, 'Evlilik ve Sadakat' konulu araştırma, sanal flört ve sanal seksin, en yaygın aldatma biçimi haline geldiğini doğruluyor. Hatta kimi zaman hayatlarına sadece renk katmak için cinsel tatmini internette arayanlar, fiziksel bir temas söz konusu olmadığından, bu yaşananların aldatma ya da sadakatsizlik olmadığını düşünüyor.

İnternet kullanıcısı 1.837 kişinin katıldığı araştırmada 1.047 kişi "Sanal ortamda seks aldatma sayılır mı?" sorusuna 'hayır', 385 kişi 'evet' derken. 405 kişi 'fikrim yok' karşılığını verdi. 1.211'i evli olan kişilerin yüzde 47'si ise sanal seksi en az bir kere denemiş. "Chat yaptıklarınızla buluştunuz mu?" sorusuna kadınların yüzde 33'ü, erkeklerin ise yüzde 36'sı 'evet' dedi. "Eşinize veya sevgilinize sadık mısınız?" sorusunu 1216 kişi 'evet, sadığım' diye cevapladı.

Utanma duygusunu rahatlatıyor
Psikolog ve psikiyatrlar, araştırmaya katılanların birçoğunun aksine, sanal seksin doğal olarak bir aldatma biçimi olduğunu söylüyorlar. Klinik Psikolog Rebia Erdoğan, internetin utanma duygusunu rahatlatan bir durum yarattığını ve kimse birbirinin yüzünü görmediği için ötekiyle yüzleşmediğini, hatta ötekinin olmadığı bir ilişkiyi olanaklı kıldığını savunuyor. Erdoğan'a göre, "Karşısındakiyle ilişki kurarken, sadece fantezileriyle yüzleşiyor. Orada, yani internette tahrik sonsuz, tükenmişlik de yok. Oysa gerçek bir cinsel ilişkide tükeniş vardır, çünkü gerçeklik, başlangıç ve bitiş arasında yaşanıyor ve gerçekliği yaşamak ise yetişkin olabilmek kapasiteyle ilişkili."

Dr. Erdoğan, sanal seks tercihinin nedenleri ile ilgili şunları söylüyor: "Fantezi dünyasını yaşamak ve bunun içinde aksiyonun getirdiği riskten uzak kalma istekleri var. Cinsellikte suç denilen şey, eylemle gelir ve sanki bu yaşananlar, bir eylem değil de konuşma gibi gerçekleştiği için, gerçek günah yaşanmamış sayılır. Konuşma içinde tatmin varmış gibi sunuluyor. Sonuçta böyle bir heyecanı düşünsel anlamda ne tam eylem, ne tam değil gibi hissediyorlar. Karşısındakini tüketmekten haz alan bir durum bu. Onu tüketerek kendini var etmek için yapılır genelde. Yani bu, bir aldatma ya da aldatmama hikâyesi olarak değerlendirilmemeli. Bence yetişkin olmak ya da olmamak durumu söz konusu."

Psikiyatr Dr. Özkan Pektaş ise, internette flört etmenin sınırlarını çizmenin zor olduğunu söylüyor: "Bizim hastaların durumunu biliyorum, konu şaka gibi başlıyor ama giderek çözümsüz bir hal alıyor ve kötüleşiyor. Esasında internet üzerinde bu tür ilişkiler masumane başlıyor. 'Nedir, öğrenelim bu chat neymiş?' türünden sorular soruluyor. Ama olayın sonu farklı boyutlara gidiyor ve buradaki ilişkiler bayağı tutku haline geliyor. Sonuçta gerçek sevgililer ve eşler arasında ciddi soğuma başlıyor. Yaptıklarından dolayı suçluluk duyanlar var. Eşinin internet üzerinde yaşadığı ilişkiyi kaldıramayanlar var. Kimi zaman da burada yaşananlar bir tutku- obsesyon halini alabiliyor, işte burada aldatmadan bahsedilebilir; çünkü artık o hisleri başka biriyle yaşıyorsunuz. Sonuçta bir sadakatsizlikten söz edilebilir."

'İnternette aldatma olur'
Psikiyatr Dr. Arif Verimli ise sanal seksin son derece önemli bir konu olduğuna değiniyor ve seksin normalleri ve anormallerinin neler olduğunu bilmek gerektiğini söylüyor. Verimli’ye göre, her bireyin hoşlandığı bölgeler vardır, pozisyonlar vardır ve herkese göre değişir: "Evli çiftlerin, sadakat sözü verenlerin, internette bir başkasıyla cinsel içerikli ilişki kurması bana göre bir sadakatsizliktir. Aldatma denilmesi için ille de vücut olarak birlikte olmak gerekmez. Bir başkasına ilgi duymak, onunla cinsel içerikli sözcükler kurmak aldatmanın ta kendisidir. İnternette yazışmak da bunun dışa vuran davranış biçimi olduğuna göre, tam bir aldatmadır" diyor.

Füsun SAKA


 
DÜPEDÜZ ALDATMA TABİİ Kİ.ADAMINDA YAPTIĞI AÇIKLAMAYA BAK KARISI DA YAPSIN OZAMAN BAKALIM NE DİYOO.Kötü Kazen:eek:klava:
 
DÜPEDÜZ ALDATMA TABİİ Kİ.ADAMINDA YAPTIĞI AÇIKLAMAYA BAK KARISI DA YAPSIN OZAMAN BAKALIM NE DİYOO.Kötü Kazen:eek:klava:

kesinlikle katılıyorum ne demek ya açıklama fln direk tak sepeti koluna herkez kendi yoluna kardeşim:kahve:
 
Tabikide aldatma bunun baska nasil bir aciklamasi olabilirki,sanalda yapan firsatini bulsa gercek hayatta yapmazmi,baliklama atlar valla,aldatma aldatmadir sanal falan anlamam cizerim adamiKötü Kazen:eek:klava:
 
Önce chatte başlar,sonra iş yüzyüze görüşmeye gelir bu işlerde..
Şahsen ben büyük konuşmayayım ama eşim bu yola girdiğinde sanırım affetmeyecek duruma gelirim..
Erkekden herşeyi bekleyenlerdenim,yapsa da şaşırmam..
Bu ülkede Hülya Avşar çıkıp erkeklerin %90ı aldatıyor,aldatmayanı da aldatmaya meyilli hatta fırsatını bulduklarında aldatacaklardır dediğinde o %10luk grup aa ben aldatmıyormuşum bir deyip başlayacaktır..
Ne diyeyim,allah kimseleri şaşırtmasın!
:mymeka:
 
düşünce suçlusu olanlar yıllarca hapis yatıyor kı bır cok kısıye acayıp zevk verıyor bu aptalca ama hasta olan çok....
 
Ohoooooo hem de alası sayılır.

Sanal olan adamın beynini meşgul ediyor çünkü...bedenini değil.
Fiziksel olan da aldatma elbet, ama çoğu bi gecelik macera, adam zevkini alıyor bi daha düşünmüyor çoğu zaman.
Ama ya sanal olan...gece gündüz beyinlerinde...aldatmadır tabii, hem de dik alası.
 
günümüzde forum steleri bile aldatmanın daniskasıdır hayatım.. neden giriyon? ne arıosun da girdin? kızlara mı bakıon? kimle konuştun? bu kim?......beyi,nbler teknolojik düşünmeye alışınca nbakış açıkları da haliyle gizli sms ve mektuplardan çoktaaan çıktı..
 
o nasıl soru ya aldatmak mıdır allah askına bunu dusunmesı bıle aldatmaktır ha sanal ha real
ne farkeder karsı cıns ıcın ozel bı zaman ayırmıs onunla chatlesmıs ee baska nolcaktı bole baslayıp
ılerlıcek sonrada koynuna gırcek ıste towbe towbe yaaaaaa.ayrıca ıllakı aldatmaık cınsellıkle mı olur
onunla gızlıden konusması bıle aldatmaktır.
 
zannetmiyorum aldatma konusu olduğunu 3 5 gün kafasında meşgül olabilir ama sonra eninde sonunda sevgili ya da eşinin yanındadır halen bu aldatma konusuna kesin bir cevap yoktur kişinin kendi görüşüyle alakalıdır kaldıran kaldırır kaldıramayan kaldırmaz bu sanal aşk olayının bence adı üstünde sanal adam ya da kadın dokunmuyor, öpmüyor, yatmıyor gezmiyor-tozmuyor sadece bir tatmin ona kalırsa erkeklerin çoğu porno sitelere giriyor o zaman o da aldatma olur bence bunu kadınların çoğu da yapıyordur bence sayılmaz
 
kocanın rızası olmayan ve kadın tarafında karşı cinsle yapılan hertürlü şey bence aldatmadır.
bakışma,konuşma,sanala da olsa her türlü münasebet vs...
 
aldatma zaten HİS ten ibaret değil mi heralde her halukarda .........Neden burda rahat rahat konuşabiliyoruz....kadınız ...aramıza erkelerde katılsa gizli saklı konuşmalar olmaz mı niye gizli konuşuruz çünkü içimizde bir yerlerde ????????? aldatma aldatmadır gözüyle baksada bence öyledir..........
 
kesinlikle aldatmadırr daha nasıl olur aldatma yaa ille birileriyle duygusal anlamda veya yüzyüze gelince deildir aldatmak buda bi aldatma şeklidir (allah korusun yuvamızdan uzak etsin böle şeyleri aminnnnnnnnnnnn
 
yani eğer eş biliyosa çhatlaştiğini aldatma değilmidirmi dicezz:) hey ALLAHIM yaa buda sorumu her mantıklı her düşünebilen insanın vericeği cevap aynıdır" EVET ALDATMADIR"
 
X