Tatlı Tarifi Cheesecake Görünümlü Çikolatalı Tatlı- Eti Sponsorluğunda

Makyajkolik13

❤❤❤ SÜSLÜ ŞEF ❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2016
4.806
14.268
208
Merhaba hanımlaaaar yine ben, umarım benden sıkılmadınız, çünkü size çok lezzetli bir tarifim var
Kendini cheesecake sanan, onu aratmayacak oldukça basit bir tarif, mutlaka denenmeli

Haydi başlayalımmmm...

_____Cheesecake Görünümlü Tatlı_____

Malzemeler

Tabanı için
-2 paket yulaflı bisküvi(ufalanmış)
-2 yemek kaşığı erimiş tereyağı

Muhallebisi için;
_ 4 su bardağı süt
_5 yemek kaşığı nişasta
_ 1 yemek kaşığı irmik
_ 1 su bardağı şeker
_ 1 paket vanilya
_ küçük fincan dolusu hindistan cevizi

Üstü için;
_ 2 paket sütlü ya da bitter çikolata(160 gr)
_ süslemek için( istediğiniz herşey olabilir)

İlk önce tatlımızın tabanını yaparak başlıyoruz. Bisküvilerimizi ufalayıp erimiş tereyağıyla harmanlıyoruz. Hamur kıvamına gelmesini sağlıyoruz, daha sonra kalıbımızın tabanına güzelce yayıp biraz donması için 30 dakikalığına dolaba kaldırıyoruz.

Şimdi geçelim muhallebimizi yapmaya;

Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi sütümüzün içine yediriyoruz, sonra orta ateşte dibini tutturmadan koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
En son ocaktan indirdikten sonra muhallebinin içine hindistan cevizini ekliyoruz.Tatlı tabanımızın üzerine eşit bir şekilde yayıyoruz...

Sonra muhallebimizin biraz soğumasını bekliyoruz, soğuduktan sonra benmari usulü erittiğimiz çikolatamızı üzerine yayıyoruz

Biraz tatlıyı dinlendirdikten sonra dilediğimiz gibi süsleyip servise hazır hale getirebiliriiiiiz

Afiyet bal şeker olsun güzeller @shapes tatlış tariflerimiz benziyor, tarifimi sana ithaf ediyorum, zevklerimiz benziyor

Son düzenleme:
vay anam Bismillahhhh kız ben senide şu tarifinide yerimmmmmmm canımsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…