cumartesi günü ameliyat oldum. Hiç ağrım sızım yok. Ameliyatı doktor bora karaali yaptı. Morluklariçin kayısı çekirdeği yağı önerdi. Gerçekten işe yarıyor.
Bende Bora Karaaliye ameliyat oldum. İzmir Ekol KBB hastanesinde. 2500 TL ödedim.
Ameliyat öncesi fotoğraflarım çekildi,Dr bir program yardımı ile yeni burnumu bilgisayarda çizerek gösterdi, nasıl olacağına beraber karar verdik. Ameliyat sonrası 2 saat hastanede kaldım, bu sürede ağrılarım için ağrıkesici vuruldu. Kendimi daha iyi hissedince taburcu oldum. Ameliyattan hemen sonra burnumun çevresi ve gözlerim siyah mor oldu ve şişti,Gözlerimin beyazları kanamadan dolayı kırmmızı renk oldu, sürekli buz koyduk. Burnumda önceden meydana gelen kırık ve yamukluk sebebi ile ameliyatımın zor bir ameliyat olduğunu bu ameliyata göre bu şişlik ve morarmaların normal olduğunu söyledi doktor.
Benim ağrı eşiğim düşük olduğu için 2- gün ağrı sızı çok hisettim. ayrıca tamponlar alınana kadar burnumdan nefes alamadım zor oldu.
Bugün 1 hafta doldu, morluklarım geçmek üzere, şişliklerim azaldı. Gözlerimin beyazlarındaki kan azaldı. Burnum hala alçıda 10. gün çıkarılacak. 2. günden sonra ağrılarım sadece baş ağrısı olarak kaldı. Artık başımda çok ağrımıyor, ağrım yok diyebilirim.
2-3 gün muhallebi çorba gibi şeyler yiyebildim, ağzımı fazla açamadım. Hala da çok fazla yemek yiyemiyorum.
Ayrıca 2. gün tamponlar çıkarıldı, hiç ağrı sızı olmadı.
Burnum hakkında henüz bir fikrim yok çünkü alçıda ve şiş, gerçek şeklini 1 ayda önce tam olarak göremeyeceğim sanırım, sabırla bekleyeceğim.
Ameliyat olmak isteyenler çok kolay bir ameliyat olmadığını söylemek isterim. Ama problemli bir burnunuz var ise dayanamıyacağınız bir şey değil. Korkulacak bir şey yok.